En grøn kulisse

I disse dage føler jeg mig som et meget lykkeligt menneske. Tænk en gang at få lov til at opleve endnu et forår  (det er ikke nogen selvfølge) og så på så tæt hold. Det er da et af naturens største mirakler.

 

20110425_110449

 

Når skoven og hækkene grønnes, får jeg nogle kulisser, som er helt uvurderlige for haven her. I dag har jeg gået ude og time for time set, hvordan skovens tag lukker sig mere og mere. Snart er det godnat for de små anemoner. For blot fem dage siden, så det sådan ud.

 

Jeg er i gang ude ved det nye spejlbassin. I får en video herfra senere.

 

NB. Jeg har ikke glemt jeres spørgsmål. Samler op senest i morgen.

39 kommentarer:

 1. Åh, ja - ANEMONER! Så bliver det ikke mere forårsagtigt :-)
  Glæder mig virkelig meget til at se mere til dit spejlbassin!

  Hjerteligst, Lisbeth K.

  SvarSlet
 2. Jeg kan virkeligt godt forstå du nyder det, jeg kan næsten heller ikke få øjnene fra min have. Nyd det.

  SvarSlet
 3. Det ganske bestemt den smukkeste tid på året , og ja vi er alle heldige at få lov at opleve det endnu en gang . Jeg har gået og ordnet en masse plante , været på jespers plateskole endnu engang , for husbonden og jeg køber altid et frugttræ eller 2 i påsken. Så afsted vi drog , fik købt en elstar og så smuttede der lige en grøndal ( valnød ) med også , Maguritterne var lidt dyre, så dem sprang jeg over men kom så forbi frøafdelingen og hapsede en pose med marguritfrø, tsk tsk konen på landet glemt at læse på lektien, de kommer først til at blomstre næste år, så nu har jeg da heldigvis en undskyldning for at køre på planteskolen igen :-) , glæder mig vildt til at se den næste vidio
  bedste hilsner fra Birgitte

  SvarSlet
 4. Ja, det går meget stærkt lige nu. Det må være fantastisk at have bøgeskoven som nabo, specielt her om foråret, hvor bøgen folder sine lysegrønne blade ud.

  SvarSlet
 5. Hej Claus.
  Her i Nørresundby har vi også været i haven for at arbejde hele dagen, ja hele påsken. I dag har jeg plantet klokkerankerne ud for de var simpelhen blevet for store til at være inde, så jeg håber på godt vejr fra nu af. Jeg (og sikkert mange andre) vil blive mægtigt glad for at høre nyt fra dig ang. rankerne så jeg kan høre om jeg forhåbenlig er på rette vej. God aften herfra Lene

  SvarSlet
 6. Jeg har et par spørgsmål, Claus:
  Så vidt jeg kunne se på en video fra bedene langs din indkørsel, så det ud som om, du også har vorterod i bedet? gør du noget ved det?
  Og hvordan med gødning? selvfølgelig skal roserne have, men gøder/kalker du pæonerne? og staudebedene generelt?
  Det er skønt og meget, meget inspirerende at følge "livets gang " i dine forskellige bede via videoklippene.

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  Jeg er helt enig. Foråret er noget af det mest livsbekræftende, der findes. Måske nyder man det endnu mere i år, hvor vinteren har været lidt længere, end den plejer, og så har det gode påskevejr formodentlig også haft en finger (læs: flere håndfulde) med i spillet i år.

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Vi glæder os til video, med dit nye spejlbassin -
  Det hele ser så smukt ud hos dig, Claus. Dejligt at høre du påskønner det.
  Fortsat god dag,
  mange hilsner JMN

  SvarSlet
 9. Hola.
  Jeg får hjemve af din blog!
  KH Estermarie, Torre del mar, Malaga,

  www.estermaries.blogspot.com

  SvarSlet
 10. Kærer Claus:-)
  Hvor er der smukt og sikke en forandring på 5 dage. Jeg har også bøgeskov som nabo, det er utroligt at se det hele blive lysegrønt på 5 dage, man bliver bare bekræftet på livet :-)
  Solskins hilsner karoline

  SvarSlet
 11. Det er helt fantastisk når alting bliver grøn i foråret og det er da lige forunderligt hvert år.

  Tak for en god Påske i Haven -nu holder der ferie i næste uge og der håber jeg da også på have vejr.

  Glæder mig til vidio senere - TAK claus for dine altid inspirerende fortællinger.

  Hilsen Dorte

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  Tusinde tak for din dejlige blog - jeg ELSKER at læse den hver dag. Jeg sender denne her som Anonym - da jeg forgæves har prøvet at sende via min Google-konto - men jeg kan ikke få det til at virke.... Er der nogen af I andre som kan fortælle hvordan jeg gør? - faktisk har jeg oprettet mig med billede i "faste læsere" - men hvordan får jeg "skidtet" til at virke? - På forhånd mange tak for hjælpen. KH Ulla (Fru Heiberg)

  SvarSlet
 13. Hej Claus.

  Ja det er skønt med foråret, et mirakel hver gang!
  Jeg har været ude i mols bjerge i går, her blomstrede den dunede kobjælde i forskellige farver. Jeg har ikke været i "bjergene" på denne årstid før, vidunderligt:
  Vorterod synes jeg er en dejlig forårsblomst, om det er ukrudt ved jeg ikke. Jeg har hørt at den ikke kvæler de andre blomster i bedet, men den er vist ikke nem at komme af med, hvis man vil det.
  Hav det fortsat godt.
  Hilsen Tara

  SvarSlet
 14. Den skogen husker jeg fra i sommer, og visst må den ikke være fantastisk nå i sitt lysegrønne skjær:) Herlig:)

  SvarSlet
 15. Hej Claus
  Ja der er sket meget her i påsken, med det gode vejr vi har.

  Hvad nyt mrd projekt klokkeranker? Mine er ved at være ret store. Var det ikke noget med at der skulle knibes lidt af toppen eller var det Latyrus du gjore det ved? For at få dem til at buske sig.

  Hilsen Michael

  SvarSlet
 16. Hej Claus.

  Hvor har du ret og hvor er det smukt, prøver selv at leve efter dette lille ordsprog:

  Livet har så stor værdi, Lev det før det er forbi...

  Håber alle har haft en dejlig påske ;-))

  SvarSlet
 17. ja haven er ikke til at undvære. Jeg er ved at gøre klar til at holde åbent Paeon have. Og tro mig nu må der godt blive lidt koldere.:-) sidste år begyndte paeonerne at blomstre da vi var færdige med at holde åbent. Ja og nu begynder de første såment snart at åbne sig. Men vi har nydt påskeferien. Rigtig god uge. Marianne.

  SvarSlet
 18. Kære Claus.

  Nu er du så filosofisk og nærmest poetisk idag, så jeg vil nøjes med at give dig ret, mens jeg henført beundrer mig eget gamle Bøgetræ...

  Rigtig god rejse til Sydengland!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 19. Halløj en Påske - kan ikke huske det har været så dejligt, og slet ikke så mange dage:O)
  Jeg bor selv i en stor have, 1 tønde land, og er i fuld gang med at lave yderrammerne, da det er ud til marker og tit med MEGET vind.
  Har sat 23 syrener som læhegn, fler andre planter og 6 Rhondondendon, samt rykket rundt på diverse planter og små træer.
  Fået nedskåret en del store grene osv osv.
  Nu må det snart være tid til de "små" hyggelge blomster og stauder .... jubii :=)
  Charlie

  SvarSlet
 20. Kære Claus
  jamen det er jo middelhavsprydløg som vokser i min have, jeg havde fuldstændig glemt at jeg satte mængder af dem i efteråret. Har været en anelse forvirret over den pludselige invasion af hvad jeg troede var purløg. Så tak for at du tog det op i din video.
  Sikken en påske det er jo blevet sommer, HERLIGT.
  Jeg læser din skønne og inspirernde blogg hver dag, og jeg lover at være mere flittig med at lægge en hilsen.
  Håber at jeg snart kan komme over og besøge dig og dine herlige gartnere.
  Påskeklokkerne som jeg fik af dig sidste år blomstrer helt fantastisk nu og næste år skal de have selskab af vibeæg, jeg tror at de vil gøre hinanden godt selskab.
  Kærlig hilsen fra Dorrit i Ronneby

  SvarSlet
 21. Smukt er det.

  Faktisk tænker også jeg ofte på, hvor vidunderligt det er, at man får lov at opleve den ene årstid efter den anden. Når det gælder "haveri", er det jo ofte således, at man skal vente længe på resultater. Ofte mere end et år. Heller ikke jeg tager det for givet!

  SvarSlet
 22. Hej Claus,
  Det er bare så grønt derude i alle nuancer - en vitaminbombe indtaget med øjnene i fuld påskesol.
  God haveuge til dig. Nu starter arbejdslivet igen.
  kh. Anne V

  SvarSlet
 23. Det er nu et helt specielt lys der kommer her på denne tid..... meget smukt. Dét gør én let i sindet.
  Susan

  SvarSlet
 24. Kære Claus
  Ja, foråret er en meget skøn tid, hvor alting grønnes og pibler op ad jorden. Billedet du har taget fra dit hvide bed op mod skoven er helt vidunderligt, ja nærmest eventyrligt skønt. Man kan jo kun blive helt glad, når man ser sådan et skønt skue. Bliver spændende at se videoen fra dit spejlbassin, for man kan jo ikke få nok af alt de skønne du giver os i både billeder og gode tips. Tak for det.
  Hilsen fra det sydfynske Jeanne

  SvarSlet
 25. Hej Claus
  Jeg er inde og kigge på din side hver dag.
  Det er så dejligt at du skriver lidt hver dag, jeg nyder det, og din smukke have:-)
  mange hilsner charlotte

  SvarSlet
 26. Hej Claus
  Så kunne jeg ikke styre mig mere og turen gik til Bilka. Købte den vidunderlige lyslilla/rosa hortensia som du anbefalede. Kom egentlig for at købe Annabelle'en, men der var kun en enkelt pisten tilbage. Købte så et par andre uundværligheder...
  Spørgsmålet med vorteroden glæder også jeg mig til at høre svaret på, de driver mig nærmest til vanvid de små bæster. Dem og de tusindvis af erantisstængler forstyrrer gør de!
  Din have ser smukkere ud for hver dag,og nu med bøgen som baggrund!
  Hilsen Pia Kbh

  SvarSlet
 27. Skulle lige hvile ryggen ovenpå påskens havearbejde og se hvad der sker i den smukke have i Risskov.
  Du skal have en stående applaus Claus for at give dig tid til hele to videoer og tilmed med duernes kurren og plasken af vand som baggrundslyd. Der må have været mange besøgende forbi porten her i påsken, smukt ser det ud.

  Kærlig hilsen
  Engblomsten

  SvarSlet
 28. Jeg har det på fuldstændig samme måde - nyder at det igen er sæson og at det hele spirer og springer ud. Nu har jeg så 3-4 videoer fra din have til gode til når vejret vender:))
  Din have ser som altid forrygende ud!

  SvarSlet
 29. øh, hvad sket der lige , for når jeg kigger på min blogliste står der du har udgivet en vidio for 27 minutter siden, men ak den er der bare ikke, og jeg glæder mig sådan til at se den
  mange hilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 30. Jeg må bare fortælle, at jeg er virkelig begejstret for din måde at fotografere naturen på. Jeg har selv en have (omend den kun er en mikro-slags sammenlignet med din) men jeg har slet ikke fået taget billeder af mine kommende grønne træer, næh nej, det blev kun mine nye "baby´s", der blev fotograferet. Ævs, men så glæder det mig, at jeg kan se dine før og nu billeder. Sikke en forskel på SÅ kort tid. Dét må jeg lige tage og huske... tak for dét, Claus, at du fik mine øjne op. Det er sådanne ting, man burde, men ikke fik gjort, før det blev for sent.
  Tak for kigget endnu engang.
  Mange hilsner fra Birgit (Skovgaard)

  SvarSlet
 31. Kære Claus,
  Hvor bliver jeg glad når du skriver, jeg er lykkelig over at være her, og at se endnu et forår. Sådan har jeg det selv. Jeg bor midt i skoven, og hvert eneste forår glædes jeg over når bøgetræerne pludselig er sprunget ud, og jeg ikke længere kan se hen ad vejen.Det er altså fantastisk, og ja - man kan se der sker noget dag for dag :) Det er ren lykke, at man stadig efter rigtig mange år, for mit vedkommende 16 år, kan få kuldegysninger ved at kigge ud af vinduet til søen el. skoven el hvad det nu kan være og stadig fyldes med "lykke" indeni. Det er da livet :-) Idag så det nærmest ud som havde jeg snevejr, idet jeg har rigtig mange mirabel-træer, og blæsten gjorde, at luften var hvid af mirabelblomster - meget smukt. Tak for videoer med mere.
  Kærlig hilsen
  Lise

  SvarSlet
 32. Hej Claus
  Det virker næsten som om foråret er endnu smukkere i år - nyder virkelig, at få lov til at følge med i din have. Selv har jeg været i gang med at gøre til et Hortensia bed med Endless summer. Beddet er 8 x 1,25 meter men jeg er lidt usikker på, hvilket bunddække jeg skal vælge. Håber, at du måske har et forslag. Har set, at du sætter rækker af Lodden Løvefod, og Storkenæb, men det virker lidt volsomt til mit. Der skal selvfølgelig være masse forårsløg, men ellers........ Beddet får sol fra midt på formiddagen til sidst på eftermiddagen.

  Tak for en god blog :-)

  Hilsen
  Charlotte

  SvarSlet
 33. åh ja, forår er noget af det bedste,, men havefolk kan vist ikke blive helt tilfredse,
  for med den varme "brænder" løgplanterne alt for hurtigt af,snøft, det er om at nyde det hele indmellem urtehave og skvalderkålsjagt.
  En god undskylning for at stoppe op og nyde foråret er når gemalen står og klirrer med kaffekrusene på terressen, skønt..
  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
 34. Kære Claus.
  Er helt enig med dig vi er rigtig heldig.Jeg er nogen gange blivet spurgt om hvad for et årstid jeg bedst kan lide, jeg plejer at sige hvert årstid har sin charme, men der er nu noget særligt ved foråret.Der er en der spørger om hvad du gøder pæoner med, har lige købt en og tænkte det samme, men det må vi kunne læse om i din nye bog. Jeg mener at Anne Just fortalte i en af hendes udsendelse at de godt kunne lide at blive plantet i lerjord. Knus Irene

  SvarSlet
 35. I dag var jeg så for anden gang i påsken i Bilka, jeg måtte jo have nogle glasklokker og en af de hortensiaer du anbefalede. Fik begge dele plus som sædvanligt lidt ekstra (men ingen showaurikler), det myldrede med folk derude selvom jeg var der lidt over 10. De MÅ da være godt tilfredse med jeres aftale.
  Fik også vasket drivhuset ud- og indvendigt her i påsken og gjort det klar, sat alle mine blomstrende dugtpelargonier derud, så nu er der rigtigt hyggeligt, i eftermiddags var det n u for varmt at drikke kaffe i huset selvom alle vinduer og dør stod åben. Kan godt forstå du havde hjælp af Preben til at dine huse vasket, det var et hestearbejde - nok den eneste dag om året hvor jeg ikke mener jeg sagtens kunne bruge et større driverhus.
  Mette (2)

  SvarSlet
 36. Hej Claus. Et sikker tegn på at nu er sommeren så små på vej mod os, at andre blomster tager over nu og hos mig er rondrondendren så småt begyndt at blomstre. Det vil de så gøre de næste 2 md, og er staude bedet så småt begyndt at blomster med dagliljer solhatte m.m. Jeg har en forkærlighed ofr geranium, storkenæb. Dels fordi de giver en smukt dække og har små fine blomster, samt deres duftet. Jeg nyder når en have både har noget til øjnene og næsen. Det er vel af samme årsag at mange har roser i have, der er noget både til øjnene og næsen. Geranium vil være den god plante for mange at have blandt deres roser. Her dem selv der. De dække det bare jord og holder ukrudt væk, og så pynter de også. En rose ser endnu bedre ud med en grønt tæppe under sig. Desude har jo de fordel at de blomster før roserne, som regl i juni-juli md.
  Hvilken typer geranium har/bruger du i din have?

  SvarSlet
 37. Kære Claus
  Tusind tak for dine skønne videoer og for at du øser ud af dine erfaringer med planter.
  Jeg har fuldt med her på bloggen i et par måneder nu, og jeg har været en af de sløve padder som ikke har skrevet (men det har faktisk været fordi jeg ikke helt havde styr på hvordan man kom på bloggen). Det har jeg så fået styr på nu.
  Jeg har i påsken været på Anne Stines staudeplanteskole, som ligger ved Stenlille. Absolut et besøg værd for garvede staude intereserede.
  Og så har jeg læst din bog "Mit haveliv" som jeg fik i fødselsdagsgave. Super dejlig bog, og skønne billeder.
  Mange hilsner
  Anette fra Dragør

  SvarSlet
 38. Kære alle - tusind tak for mange søde, hyggelige og tænksomme kommentarer. Jeg skylder jer en del svar. Regner med at nå det i morgen, når jeg for en stund slår mig ned i det sydengelske med en 'nice cup of tea. Vi 'ses' derovre. I morgen regner jeg med at kunne byde på levende billeder fra Sissinghurst Castle garden.

  SvarSlet
 39. Kære Claus
  Synes, det er et vidunderligt foto.
  I min optik udstråler det en sådan ro, at man meget nemt kan forestille sig at sidde helt stille på en bænk/stol og nyde alt det grønne uden forstyrrende elementer af pang-farver.
  Det må være en lise for sjælen at opholde sig lige dér - midt i foråret.
  Kærlig hilsen

  SvarSlet