En rosa mere

Som jeg har skrevet i et svar for lidt siden, kan jeg fortælle, at bedet omkring spejlbassinet er 120-130 kvadratmeter inkl. bassin, stenmelsplads og lysthus. Så der er plads til mange planter.

 

C570-0701033[1]

 

I ved, at jeg har rigtig mange yndlinge, og en af dem er purpursolhat, Echinacea purpurea. De senere år er der fremavlet en del forskellige spektakulære sorter, men jeg synes, at nogle af dem nærmest ligner flødeskumskager, så dem går jeg udenom.

 

Men der er en skøn vildart – Echinacea pallida – med hængende kronblade. Den bliver perfekt her. Er jeg ret sikker på …

 

NB. Forleden spurgte Tante Grøn, om jeg ikke også skulle have Iris germaninca her. Desværre nej; de skal jo stå, så rodknoldene solbages, og det er der ikke plads til her, fordi omkringstående planter vokser ind over.

7 kommentarer:

 1. Synes nu ikke helt at denne solhat har kvalitet til at stå sammen med de andre rosa planter du har valgt. Den ser sådan lidt vissen ud:-)

  SvarSlet
 2. Echinacea Pallida har en skøn sart rosa farve, og så er den nem at så fra frø, dem jeg har sået i efteråret er i fuld gang med at spirer. Anne Gine

  SvarSlet
 3. gad vide om en vild solhat er nemmere end de mere kultiverede....hvis jeg kan finde dem, vil jeg prøve :-)

  SvarSlet
 4. Kære Claus, Christian H skriver at den ser lidt vissen ud og på en måde har han ret. Men og der lyder et stort men, for netop det udseende,(det handler jo også om variation, som du selv skriver)sammen med blomster med et finere, mere perfekt look kan tilsammen gøre bedet fantastisk . De bedste hilsner fra næsten naboen fra Riisvangen.

  SvarSlet
 5. Kære Bettina - det har du helt ret i. Der er jo en mening med, at jeg har valgt denne til min 'buket'.

  SvarSlet
 6. Den er modbydelig dejlig:o) Den bliver en fantastisk medspiller i din rosa "buket", Claus:o) Har aldrig set den før. Elsker at blive præsenteret for nye fristende skønheder......

  SvarSlet
 7. Superfin - og bestemt ikke halvvissen, det er jo bare solhattens måde at se ud på. :o)
  Sad lige og ledte og intet sted skriver du om den skønne stjerneskæm Claus, men den er da også et must i dit nye bed - jeg kan lige se den for mig i lys rosa, sammen med alle de andre skønheder du har valgt!

  SvarSlet