Flere liljer

Som nævnt i forrige indlæg har det i dag handlet om liljer i krukker, men vi skal også have lagt liljeløg i bedene.

 

 

Nogle hundrede løg af den smukke sort ’Landini’ (en af de mørkeste liljer, der findes) bliver i morgen lagt i skovhaven, og selv om der er en smule skyggefuldt der, kommer liljerne troligt op hvert år. Det ved jeg, fordi jeg har en del der i forvejen.

 

 

Det herlige ved liljerne er, at de begynder at blomstre nogle uger efter, at tulipanerne indenfor samme farveskala har takket af. Dermed kommer de til at danne et farvemæssigt ekko.

 

 

Lige nu myldrer kransliljerne op alle steder i skovhaven, og det er jeg rigtig glad for, for vi lagde adskillige sidste år. Og de er af en eller anden ret kostbare. Jeg glæder mig så meget til, at de blomstrer om en måneds tid. Og jeg håber og tror på, at de også vil begynde at så sig selv, fordi de forhold vi giver dem her, svarer til dem, de gror under i naturen.

 

7 kommentarer:

 1. Så nydelig farve på liljen din, nesten sort på farge. Og så lekkert det er mot det grønne bladverket til Hosta, for er det ikke det jeg skimter i skogbunnen?
  Kransliljer, er det det samme som Martagonliljer, mon tro? De er så skjønne!
  Ha en fin påskefeiring!

  SvarSlet
 2. Kære Krepsemor - ja, det er Lilium martagon.

  SvarSlet
 3. Hej
  Skønt med liljer men hvordan klare du de røde biller??
  VH Sanne

  SvarSlet
 4. Claus, den mørke lilje er fantastisk:o) En rigtig femme fatale og drama-queen, og så dufter den sikkert også helt forførende og lokker uskyldige i uføre og fordærv:o)

  "Farvemæssigt ekko" - genialt udtryk!! Du får så megen ros for dine fotografiske evner, men du skal altså også have megastor credit for dit skrivetalent og for dine helt vidunderlige sproglige blomster, som jeg jeg vold-nyder i dine bøger såvel som her på bloggen.

  Hav en dejlig solskinsdag....

  SvarSlet
 5. Kære klaus

  Skal lilje løgene graves ned eller skal de bare ligges i det øverste muld?

  Mvh Signe

  SvarSlet
 6. sclurp, uhm en liljefarve,, den er skrevet på ønskelisten..
  Claus, jeg har prøvet at sende dig en mail men der gik ged idet. jeg prøver igen om lidt. Jeg er ikke den store computerbruger, så tingene driller ofte. Men i omtalte have er det netop martagonliljerne der ikke bliver ædt af rådyerne.
  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
 7. Kære Signe - nej disse liljer graves ned i en dybde svarende til tre gange deres højde. Og de skal ikke graves op.

  SvarSlet