Great Dixter - 2

 

 

Her følger fortsættelsen af videoberetningen om Great Dixter. I morgen får i en videohilsen herfra.

 

Det gror og det gror

24 kommentarer:

 1. Tænk at væksterne er så langt fremme der over i England! Jeg syntes det er en fantastisk have ham Loyd og hans mår har lavet :-) Og hvor er den sød den lille Kærmindesøster, den kunner jeg godt ønske mig :-D
  Tak for nogle dejlige vidioer Claus! - Jeg glæder mig til at, se dig i Ilva, Ishøj :-)
  Mange sene godnat hilsner Gro

  SvarSlet
 2. Hei Claus
  Nydelige bilder:) Jeg liker forøvrig at du blir litt "skaket" opp i ditt behov for rolige fargesammensetninger. Herlig med de røde tulipaner:) De gir liv til hagen, får oss til å reagere og tillater oss ikke å lene oss tilbake og tro vi at vi vet hva som kommer. Herlig!!!

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 3. Du godeste Claus, hvor har du en stor viden om planter..., kom sådan til at føle mig som en elev der sidder og lærer, ganske som min afdøde bedstefar lærte engelsk via et grammofonplade sæt.., på samme måde sidder jeg jo nu og lærer gennem din Blog..det er altså lidt pudsigt.. Synes i øvrigt at Forglemmigej er flot, men må indrømme at jeg mod bedre vidende har udryddet den da jeg troede det var ukrudt..
  Tak for en række dejlige videoer, hilsen "eleven"

  SvarSlet
 4. For meg så er det som om noe protesterer i meg når eg ser flotte bed i delikate fargekombinasjoner, som plutselig blir forstyrret av feks. de røde tulipanene. Uff då. ;)
  Men artig å se videoer fra england!
  Du viste en blå nydelig blomst som liknet på forglemeiei. Er det en plante som er herdig i Norge tror du? Trur ikkje eg har sett den før. Men den var sååå skjønn!!
  Gler meg til å se flere videoer!:)

  SvarSlet
 5. Jeg kan love dig, jeg blev underholdt. Og som Gro skriver, de er godt nok en del længere fremme derovre. Men så kan vi jo glæde os, for lige om lidt er det her hos os, vi kan nyde akelejer, pæoner og andre yndlinge!

  SvarSlet
 6. Hej Mester

  De skulle bare vide, hvem den "underlige mand" er, at det er selveste Danmarks haveguru de lige mødte.........

  Forårshilsner Bettina

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Fire videoer i træk- nu har jeg været på drømmerejse. Håber inderligt at du selv har kunnet nå at nyde og ikke kun har set det hele gennem videolinsen. At optagelserne er noget urolige er jo fordi du så gerne vil have vi får det hele med, så skit pyt.Alle de dejlige forglemmigej minder mig om Anne Just og hendes have.

  Engblomsten

  God weekend til jer alle og dejlige havetimer

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Sikke smukke blomsterenge - jeg vil give dig ret gule påskeliljer i højt lækkert grønt græs, der har de deres ret ;o). Jeg synes godt om dogmelooket i filmene - i den første film fra Great Dixter havde du et par hurtige sving rundt, der lukkede jeg øjnene - ellers perfekt.

  Knus
  Mette

  SvarSlet
 9. Hej Claus
  Håber du nyder din "fri weekenden" hjemme før du skal på farten igen. ,
  Selv er jeg i denne uge returneret til dette dejlige forårs vejr i Danmark, efter 3 mdr. i Australien. Vi er endnu ikke udpakket og er lidt i panik. Min datters rabarber bed er perfekt til kage men den opskrift vi plejer at lave fra din børnehavebog er pakket langt væk i nogle kasser. Kan du evt. give et hint eller to her på bloggen?
  Rigtig god weekend.

  SvarSlet
 10. Hilsen fra en daglig læser af bloggen.
  Tusind tak for video´erne fra England. Drømmer om at komme til England og se haver, så det var lidt som at være der selv.

  Bente

  SvarSlet
 11. Hilsen fra en daglig læser af bloggen.
  Tusind tak for video´erne fra England. Drømmer om en dag ar komme derover og se haver, så det var lidt som at være der selv.

  Bente

  SvarSlet
 12. Jo, da absolut, jeg er helt bestemt blevet underholdt Claus, endda rigtig godt!
  Tak for denne beretning - der er så mange fine ting at tage med sig og tænke videre over.

  Farverne generer mig ikke det mindste, som du selv siger, man bliver glad af det. Jeg kan godt lide at blive overrasket over sammensætninger og det hjælper farverne med til. Man falder ikke hen i ren harmoni, og det er fint af og til at få en "øjenåbner" på den måde.

  God weekend, Lisbeth K.

  SvarSlet
 13. Dejlig have du lader os komme på lynvisit i!
  Der hersker tilsyneladende en vis uorden i bedene her. Hvis det velovervejet har været planen, at de røde tulipaner skal stå der i bedet i stor flok og larme, er det lidt pudsigt. Hm... men det ligner nærmest en lille bid af min egen have, hvor de gule og røde vælter op mellem alle de planlagte.
  Dog måtte jeg i går trække på smilebåndet, da en mor med et par drenge var ude at cykle. De stoppede ude på vejen hvorpå den ene udbrød: "Se..alle de flotte røde og gule roser!" Han var tydeligt imponeret og moren fik dog både råbt hej til mig og forklaret sønneke, at der var tale om tulipaner. Godt andre kan glæde sig over tulipanerne, når jeg faktisk går og glæder mig til, at jeg med god samvittighed kan knække hovederne af dem! Efter dem kommer så Queen of night, Thalia, prydløgene,hvide løjtnanshjerte, syrener, akelejerne....ja faktisk er nogle af dem allerede sprunget ud - måske jeg så alligevel skal halshugge de ubudne så?
  Men Great Dixter ser sandelig ud til at være et besøg værd (når børnene flytter hjemmefra)
  Hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 14. Hej Claus,
  Dejligt med film og kig på planter jeg ikke kendte så godt.
  Foldblad så meget skøn ud og kunne passe fint ind i min skyggehave men må ses om det skal være det nye i år.
  Det er så svært at begrænse sig. Længe leve havelivet:-) kh Anne V

  SvarSlet
 15. Hej Claus.

  Ja, jeg må give dig ret med hensyn til de røde tulipaner, men "havemoden" har jo også skiftet gennem tiderne. Min barndoms tulipaner var røde og gule, stauderne og roserne stod med behørig afstand, så man kunne se den fint revne jord imellem. Hvem ved måske bliver det moderne igen!

  Mange hilsener fra Jette.

  SvarSlet
 16. skønne videoer , alle de rosende ord skal lige gentages--- tak ..
  Desværre var lyden pist forsvundet, men billederne taler for sig selv. Der må ha været en duft i pinselilje engen.. Det er rigtig at nogen af farverne er dristige, men det gør da ikke noget. Ellers kan det nemt blive for "stilfærdigt". Og de skærmplanter der var flere steder var rigtig gode, gulerødder måske??
  Tulipanbillederne var rent guf, men pudsig nok nyder jeg de storhovedet tulipaner iandres haver, men jeg syntes de virker forkerte i min have , der skal de helst ikke have for store hoveder.
  Nyd nu din egen have i weekenden Claus, inden du rejser ud igen, med os i bagagen. Og de lover nattefrost i næste uge, uha ..
  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
 17. Hanne Rohde Jensen30. april 2011 kl. 12.08

  Hej Claus,
  Jeg er en af de lidt "gumpetunge", du gerne ville have ud af busken, så her er jeg så. Jeg er "næsten" dagligt inde og se, hvad du nu har "fundet på" - og må sige, at du formår at formidle glæde ved at gå i haven. Min have er gammel og har i mange år fået lov til at udvikle sig til naturgrund. Og det får den nok lov til, stadigvæk. Men jeg er så begyndt med Krukker, som du har anbefalet. Og der hygger jeg mig meget. (Jeg tror også Plantorama i Randers er vældig glad for det, for det er normalt der, jeg "kommer til" at købe både krukker og planter). Jeg har ikke spor forstand på det, men så må jeg lære det hen ad vejen.
  Du skal i hvert tilfælde herfra have stor tak for din enorme indsats. Efter at have set din video fra England vil jeg plante flere narcisser. Det er smukt mellem højt græs, siger du, men mon ikke også de ville pynte blandt mine skvalderkål?
  Jeg har lige bestilt Tasha Tudors have og din bog om pæoner, så er der spændende natlekture i vente.
  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 18. Kære Claus
  Det er så dejligt at se, at det næsten gør helt ondt i brystet.
  Også selv om man engang imellem føler sig lidt som "Dizzy Miss Lizzy" - men pyt!
  Også pyt med, at nogle synes, du måske er en underlig mand. Vi andre ved bedre!!!!!

  Er totalt forgabt i planteudsalgsstedet.
  Og lige så forgabt i "the meadows" og alle de skønne forglemmigej. Har netop i går flyttet rundt på egne forglemmigej, der havde sået sig selv på steder, hvor de ikke kunne nydes i fulde drag. De er jo gudskelov taknemmelige at have med at gøre og lader sig gerne forstyrre.
  Og her må de gerne brede sig til industrielle mængder.
  Hav nu en go' weekend i dine egne smukke omgivelser.
  Endnu engang tak for turen til Sissinghurst og Great Dixter.
  Kærlig solbeskinnet hilsen

  SvarSlet
 19. Hej Claus.
  Tak for dejlige havevideorejser, sidst med pinseliljer én masse. Dejligt at du gør det for vores skyld.Tak for det!
  Af en eller anden grund kan jeg ikke høre lyden på videoerne denne gang, håber at det er midlertidigt, men heldigvis kan jeg genkende de fleste planter.
  Jeg elsker tulipaner i stærke farver: rød og gul appeldoorn og den lille røde botaniske tulipan praestens fussilier (eller noget i den retning).Af blå, der blomster nu, elsker jeg bla. kærmindesøster (Brunnera macrophylla) for dens søde små blomster og lysende blå farve. Jeg er altså glad for farver, både de stærke, og de mere delikate
  Men det hele kommer jo også an på sammenhængen.
  Hvis det hele bliver blandet alt for meget, så kan indtrykket godt blive noget rodet.

  Fortsat godt forår!

  Hisen Tara

  SvarSlet
 20. Kære Claus.

  Tusind tak for endnu et par videoer!!

  Allerede nu kan jeg godt fornemme, at der samler sig både for og imod af meninger om det ene og det andet ;) Overordnet fortjener Great Dixter, som jeg ikke kendte i forvejen, stor hæder. Den formår nemlig noget meget vigtigt; At være udover det sædvanlige og skabe debat! Skal jeg se på det med mine lettere filosofiske og kreative briller, så beviser den, at der kan findes personlighed i en have...

  Haver er for mig, når de er bedst, et udtryk for den, der har skabt dem. Med arkitekter indover er det jo så deres personlighed, der afspejler sig stærkest og efterlader ejeren som en forvalter af deres udtryk. Og det skal ikke opfattes som en nedladende eller negativkritisk kommentar fra mig - blot et synspunkt til eftertanke.

  Glæder mig til blomsterengen næste år! Og trappen med cirklerne og det farverige bed - bedårende!

  Tusind tak for deltagelse i din englandsrejse. Det var bestemt en underholdende oplevelse!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 21. Tak for fin underholdning fra England! Jeg har nydt dine videoklip utroligt meget og du skal nok komme efter det med at optage i et roligere tempo, "du mand, der taler med dig selv". Med fornuftig selvkritik har du hurtig lært det, kender jeg dig ret...
  Jeg får om nogle dage tilsendt bogen: Den engelske have af Ursula Buchan, som jeg har bestilt over nettet. Du kender den, Claus, for du har omtalt den tidligere på din blog. Jeg glæder mig, for jeg har tidligere lånt den på biblioteket. Andrew Lawsons billeder er fantastiske. Det jeg vil sige her er bare, at der trods alt ikke er noget bedre, end at opleve haver i virkeligheden, og dine videoer kommer meget tæt på virkeligheden. Endnu engang tak, fordi du orker det med teknik, der driller, ledninger m.m., som du skal bikse med, når du er på rejse, osv.

  SvarSlet
 22. Kære Claus,
  Er netop kommet ind efter en dag i min egen have, hvor jeg er i færd med at rykke rundt så jeg kan få plads til et lidt større drivhus end jeg har haft indtil nu. Det skønneste vejr har det været her på Fyn, så jeg har nået alt det jeg ville.
  Og så kommer man ind og ser at der er 2 videoer at hygge sig med ... SKØNT - så kan dagen ikke blive bedre :-)

  endnu engang tusind tak for den skønne tur rundt i de engelske haver men også din egen.

  Og til Pia: er helt enig Ursula Buchans bog er helt fantastisk ... de skønneste billeder, som man i vintermånederne kan blive helt høj af.
  Fortsat god lørdag til jer alle

  Kh Helle Torning, FYN

  SvarSlet
 23. Kære Claus,

  tusind tak for en vidunderlig forårstur til England. Det har været en forrygende blomsterrejse, at få lov at "deltage i". Great Dixter haven må have været en af Anne Justs yndlingshaver. Den leder ihvertfald mine tanker op til haven i Hune, hvor man ser den samme vildskab, fanden-i-voldsk-hed og plante"galskab". Jeg ELSKER det:o)

  SUK, hvor er det smukt. De historiske charmerende bygninger, mistbænkene, planteskolen, the potshed, blomsterengene, kastanjehegnet og den totalt legesyge blomstervildskab og planteglæde udgør tilsammen et fantastisk stemningsfyldt scenarie.

  Uha uha, hvor bliver jeg fristet af den pyrenæiske baldrian og den limefarvede lundgylden. Håber at være heldig at finde netop disse to skønheder til haven en dag. Forglemmigej har jeg til gengæld overalt i storindustrielle mængder.

  Farvemæssigt synes jeg, at netop den have slipper godt afsted med farvefrækheden eller farvechokket, men til gengæld ville stedets gartnere kunne lære MEGET af, at læse dine bøger om krukkevækst-sammensætninger:o) :o)

  Melder klar til have-opdagelses-rejsen til Holland:o) Jeg glæder mig helt vildt til at være med på sidelinjen endnu engang:o)

  Mange engelskgrønne hilsner

  SvarSlet
 24. Det var en dejlig oplevelse ,fra England ,håber at vi vil få mange flere.elsker have livet .
  jonna carroll

  SvarSlet