Grønt i grønt

Da jeg for nogle måneder siden skulle vælge ti uundværlige stauder til Bilka-sortimentet, var en af de højst prioriterede lodden løvefod, Alchemilla mollis, som danner kant på billedet her.

 

_20100614_152725

 

Det er en staude, jeg hverken kan eller vil undvære. Hverken i bedet eller til buketter Mon ikke mange har det som jeg?

 

Når det første flor er ved at være ovre, klipper vi planterne helt i bund, og så skyder de igen med det smukkeste løv.

 

_20100611_145428

 

Lodden løvefod er skøn som selskabsplante til roser eller som her pæoner.  Det er en plante, som er meget nem at få mange af. Dels ved deling og dels ved selvsåede planter.

 

_20100611_145529

19 kommentarer:

Frk. Anemone sagde ...

Hej - jeg har godt lagt mærke til din omtale af den før, og du har faktisk fået mig overbevist om at prøve denne dejlige plante som selskabsplante til nogle af mine roser.

Inspiration - igen, tak for det.

Hilsen Ulla

lone.g sagde ...

Helt enig, jeg fik den dog først i haven sidste år, så det er godt at vide at den kan klippes ned. Det er der vist mange stauder der kan;-)
kh Lone.g

Annette Lund Andersen - Eventyr Haver sagde ...

Den er jeg også helt vild med Claus - den skønne farve er simpelthen fantastisk og passer sammen med så mange forskellige andre planter eller alene.

Anonym sagde ...

Jeg vil heller ikke undvære denne plante i haven. Jeg har den i et bed som faktisk ligger i skygge halvdelen af dagen og det klarer planten fint, meget fint endda.

/Bo

Anonym sagde ...

Den er fabelagtig. Har lige købt 27 styk som skal i jorden :o)) Den kan slet ikke undværes.

Bedste hilsner

Flora Danica

Susanne Irming sagde ...

Tak for omtalen :O) For mange er det faktisk en 'hadeplante' fordi den selvsår og breder sig volsomt. Jeg ville ikke kunne undvære den, da den er fantastisk i buketter.

Fru Friis sagde ...

Den er også fantastisk med vanddråber på...
Tak for tippet om at klippe dem ned. :o)

Pia sagde ...

Jep, den er uundværlig. - og jeg gør som du. Klipper den ned efter blomstring, lige før den kaster frø, for SÅ mange planter vil jeg heller ikke have. Skal styres lidt. Bladene er så fine, når det har regnet. Så sidder dråberne lige så fint på de lodne fødder. - og farven er fantastisk i buketter til roserne. Fint, du gør reklame for denne gode staude, Claus.

Min Verden sagde ...

Jeg er helt enig - og har forsøkt meg på å så disse ute i drivbenker forrige høst. Nå er jeg veldig spent på om de kommer. Det håper jeg! Trenger dem :) Kanskje må jeg ut å kjøpe... De var veldig vakre sammen med pionene dine. Hanne

Nette sagde ...

Eftersom der ikke er plads til gult i min lille have, har jeg hidtil gået uden om denne plante med det meget smukke løv. Har dog for første gang ladet mig friste til at anskaffe nogle stykker til at sætte i krukker i skyggedelen af haven.

Hvad hedder pæonen på billederne oven for? Jeg købte en på en livsstilsmesse på Ledreborg for nogle få år siden, der ligner den på en prik. Jeg lod mig lokke, fordi den duftede fuldstændigt fantastisk, men desværre fik jeg ikke navnet. Mit eksemplar blomstrer tidligt.

Achillea sagde ...

Jep, alchemilla er underskøn og uundværlig. Jeg har et stykke jord,hvor intet andet end alchemilla ser ud til at trives, så her skal den få lov til at brede sig.
Det første år i min første have blomstrede kombinationen stjerneskærm og lodden løvefod, og disse to har lige siden være bland yndlingene.

Anonym sagde ...

Hej Claus

Jeg har været i Bilka i Hundige og fået nogen fine stauder. Der er skilte alle vegne af dig, det er virkelig så hyggeligt. Og lige til noget helt andet. Toftegård Gartneri ved Køge åbner i morgen. Jeg glæder mig som et lille barn til at komme derud. De har simpelthen så mange spændende ting.

Knus

Janne fra Greve

Sanne O. sagde ...

Opdagede den og de to "mindre søskende" Alchemilla erythropoda & Alchemilla alpina og for 2-3 år siden og opformerer dem alle på livet løs :-)
De er alle 3 rigtig skønne på hver deres måde.
Mange havehilsener Sanne O.

Tante Tulle/ Anette sagde ...

Den er skøn og helt uundværlig! Har netop fundet en mini-udgave af den, den skulle ikke blive så høj, og passer derfor til mit stenbed... Jeg er spændt på at se den i fuld vigør!

Trine Petersen sagde ...

Den bør findes i enhver have. Den klarer stort set alle forhold og selvsår i stor stil - utallige er de småplanter jeg har flyttet rundt eller foræret bort gennem tiden. Jeg har den bla. stående som kant på mit halvskyggebed, hvor den spiller fantastisk op til lavendlerne på den anden side af stien når de blomstrer samtidig - det er en kombi jeg varmt kan anbefale.

Anonym sagde ...

Kære Claus,

Igen helt enig med dig. Den er bare så skøn. Vil prøve at flytte nogle af mine over til pæonerne :-) Blev så glad også, da jeg så billedet med pæonerne. Inden vi ser os om, er vores lige så store.
Fortsat fantastisk dag til dig, og en lille suk mere : fortæller du snart om græskar ??????

Kærlig hilsen

Lise

Karen Olesen sagde ...

Kære Claus
Tror jeg - ligesom Lise - vil flytte nogle af mine lodden løvefod over til Sarah Bernhard.
Lime og rosa en jo en ganske henrivende kombination - og de vil uden tvivl komme godt ud af det med hinanden.
Kærlig hilsen

Gro sagde ...

Kære Claus, jeg er også vild med Lodden Løvefod. !:-) Jeg vil dele mine planter til efteråret, så jeg kan have dem ednu flere steder ;-) (syntes ikke det er så vellykket at gøre om foråret)
MAnge hilsner Gro

Line Fauerholm sagde ...

Lodden Løvefod, har altid været en af mine favoritter... som barn, da jeg rendte i hælene på min far i haven. Var Lodden Løvefod allerede den gang en favorit, alene p.g.a. navnet. Men også p.g.a. den smukke måde, vandråber fra regnen ligger sig på de lodne blade.
Sidste efterår fik jeg endelig muligheden for at få Lodden Løvefod i min have igen, da jeg fik lov til at rydde en gammel nedlagt kolonihave og her i sidste uge købte jeg en mini variant af den i Føtex, en rigtig fin lille en. :-)