Intet nyt er godt nyt

På det seneste har der været lidt stille omkring mine bogprojekter, men jeg kan kun sige, at de skrider fremad. På næste fredag bliver ’Bonderoser og pæoner’ afleveret til trykkeriet og udkommer så sidst i april som varslet.

 

’Hemmelige haver’ er jeg derimod blevet nødt til at udskyde lidt, men håber, at den kan være klar fra trykkeriet sidst i maj.

 

Jeg har været i frivilligt eksil det sidste lange stykke tid og har siddet i min lille skriverhule (læs: havestuen). Herfra har jeg kunnet følge med i alt det, der sker herude. Og til min store glæde har Karen haft travlt i væksthuset. Over alt står der nu spirende planter, og der er blevet ryddet op og gjort rent. I morgen skal I få et kig i lørdagens video.

 

 

En af de seneste ting, Karen har fået sået, er den uforlignelige røde grønkål med sortsnavnet ’Red Bor’. Den er ikke til at undvære som ’bedfylder’. ’Red Bor’ passser ind de fleste steder, og overalt, hvor der blot er den mindste plet bar jord, får den plads.

 

Det samme gælder for palmekål ’Nero di Toscana’ og forskellige pyntekålsorter.

10 kommentarer:

 1. Jeg så du efterlyste en skøn anemone. Den kan købes lige her:

  http://www.chilternseeds.co.uk/item.php?id=101F

  SvarSlet
 2. Flot farve på de kål, jeg håber jeg kan finde sådan nogen på den lokale planteskole, for de ville være vildt flotte i bunden af mine nye bilkakrukker hvor jeg har plantet piletræer i belgisk flet, tak for tippet med flotte krukker i bilka :-)

  SvarSlet
 3. Netop i dag har jeg sået masser af purpurkål/violet grønkål. De bliver forrygende i selskab med bl.a. Rose de Rescht, den sorte hyld og Knautia. Og så har min mand en drøngod opskrift på en lækker salat med fintsnittet purpurkål, druer, valnødder, æbler og lidt andet godt...

  SvarSlet
 4. Herlig farge på den pyntekålen!
  Leste forresten om ditt samarbeid med Bilka i Dansk Gartnertidende på jobb idag! ;-)

  SvarSlet
 5. Den er utrolig lekker, Claus! takk for all inspirasjon de siste måneder.

  SvarSlet
 6. Fintklippet kål, tynde skiver af friske æbler (helst danske med SMAG), ituskårne dadler og så lidt citronsaft over - KRÆS.
  Du må da kunne lave masser af "grønkålssalat" Claus når vi når til vinter, med den store have må du nok kunne snuppe en stok hist og her
  MK

  SvarSlet
 7. Ej Claus det går virkelig ikke - så får jeg jo ingen fødselsdagsgave i næste uge. Har ønsket mig "hemmelige haver" og regnede stærkt med at den lå på morgenbordet.
  Måske jeg er heldig at få den på efterbevilling :)

  SvarSlet
 8. Kære Claus.

  Jeg har kigget med længsel efter dine bøger, der skulle udkomme her i april, men jeg kan forstå, at begge bøger er udskudt lidt endnu.

  Jeg glæder mig så meget til, at "se" bedet ved bassinet, når det engang er færdig. For du gør jo ikke noget halvt vel?

  Ha' en dejlig have dag.

  Knus - K

  SvarSlet
 9. Ja ja, bare de er klar så jeg kan ønske mig dem i fødselsdagsgave i Juli, så er dine bøger bestemt værd at vente på ;)

  SvarSlet
 10. Jeg synes det er herligt, som du mikser plante-arter i dine bede. Pastinakker, gulerødder, kålplanter, salat... alt godt fra køkkenhaven, og det klæder jo de "pyntelige" blomster. Jeg elsker den slags ophævning af regler og hvad man kan.

  SvarSlet