Kan I hjælpe?

Det, der er så skønt med bloggen her, er, at jeg også ofte bliver klogere, og nu har jeg igen et spørgsmål til jer. Er der nogle, som kender den hvide ribes?

 

Ribes-sanguineum-White-Ici[1]

 

Den stødte jeg tilfældigt på i går, da jeg ledte efter informationer om den røde på nettet. Men det har været ret svært for mig at finde yderligere informationer om den hvide. Jeg har aldrig hørt om den før.

 

20090506_065640

 

Jeg holder meget af at plante noget med højde i staudebedet – buske eller små træer. Kan I ikke se, hvor smuk sådan en ribes ville være sammen med mine cremefarvede tulipaner?

22 kommentarer:

 1. Desværre kender jeg intet til den hvide ribes. Men jeg har en "opgave" til dig ..... ;-)

  Omme bag en tjørnehæk,
  fandt jeg denne vintergæk.
  Nu med den jeg sender dig,
  en lille hilsen, hvem er jeg?

  xx

  (ok, er måske ikke den sværeste at gætte, men måske andre følger trop - husk at vælge anonym profil - så vi kan give Hr Dalby en udfordring)

  SvarSlet
 2. Hej Claus

  Jeg har desværre ikke så mange informationer ang. den hvide ribs men min faster har haft hvide og røde ribs i mange år og de modner samtidig den eneste forskel som jeg kender er farven og smagen den er en lille smule sødere end den røde

  Mvh Karina

  SvarSlet
 3. Har aldrig hverken set eller hørt om den hvide Ribes, men kan tydeligt se den for mig med de hvide tulipaner. Så jeg følger nysgerrigt med om noget ved noget.

  SvarSlet
 4. Hei.
  Det hadde virkelig vært nydelig med den kvite ripsen til de kvitgule tulipanene. :)
  Busken heter antagelig :Ribes Sanguineum "white Icicle"
  Sjekk denne adressen:
  www.calfloranursery.com/_plants/pages_r/ribsanwhiici.htlm

  Lykke til !
  Hilsen Catharina

  SvarSlet
 5. http://www.jacobsplant.nl/plantinfo.php?plantid=3524

  SvarSlet
 6. Ja, så fik du jo alligevel vagt min nysgerrighed...

  Måske du allerede har været der - ellers kan en søgning på: Ribes sanguineum 'White Icicle'
  give nogle resultater.

  fx. Fine Gardening

  eller Learn2grow

  SvarSlet
 7. Kære Claus,

  den hvide er skøn:o)Og jeg har intet imod lugten af ribes. Den minder mig om min blomsterglade bedstemors kæmpeoverdådige forårsbuketter, bestående af røde ribes, tulipaner, storkonvaller, narcisser etc etc. Der sidder en god hukommelse og mange barndomsminder gemt i mit store skæve duftapperat, der sidder sådan nogenlunde midt i ansigtet:o) :o)

  Kære Anonyme,

  jeg HAR allerede gækket Claus, med et gammeldaws gækkebrev, sendt med gammeldaws snailmail for lang tid siden:o):o) :o)

  Hav en skøn forårsdag alle I derude...

  SvarSlet
 8. Gad vide hvordan den så dufter???

  SvarSlet
 9. Den flotte hvide Ribes fik minderne op i mig;-) Vi havde rigtig mange hvide og røde Ribes i min barndomshave i Sønderjylland. Enhver gård med respekt for sig selv havde begge slags i haven og til påske tog man grenene ind for at hænge de udpustede farvelagte æg i dem. Det var et FORÅRSTEGN når disse buske blomstrede og de stod virkelig i alle "landhaver" og så utrolig yndige ud.
  Det er en lidt glemt busk, men fortjener en renaissance i de danske "byhaver".

  Rigtig dejlig forårsdag
  Renate

  SvarSlet
 10. Jeg tror jeg har set hvide på Fejø, selv havde vi en tofarvet som jeg aldrig har set andre steder. Ærgeligt nok fik jeg ikke taget en stikling med mig. Jeg kan rent ud ikke ret godt lide den almindelige, men det er jo dejligt med noget at drive i blomst tidligt og dér er ribes uovertruffen.

  SvarSlet
 11. Hej Claus,
  Ja, er var da en meget smuk hvid ribes..
  Jeg kan desværre ikke lige berige med viden ang.denne, men vil høre om din sidehængte parasol! Ja, jeg ved det godt, men jeg har søgt og søgt på siden, for jeg mener at kunne huske, du har nævnt hvorfra den er, men kan ikke finde det..og dem jeg har fundet frem til andre steder, ser knap så stabile ud som din - den må være af driftsikker kvalitet :-)
  Kh Helle

  SvarSlet
 12. Da jeg arbejde i England i begyndelsen af 80 erne havde vi en lille produktion af dem. Ribes san. Alba. Der var dog ikke mange blomster. det er nok derfor at den ikke findes i dk. den kan stadig skaffes fra uk. Og der er også kommet flere sorter der giver flere blomster.
  Peter

  SvarSlet
 13. Jeg kan rigtig godt li´den. Men en hvid ville ikke være at kimse ad....måske de får den i Bilka, Claus????? Jeg har til gengæld en guld-ribs, en ribes aureum/ribes odorata....med fine gule blomster OG bær, som - så vidt jeg ved ikke er giftige.
  Grunden til , jeg har den er at på en opstammet stikkelsbær skød pludselig rodskud, de blev klippet af og sat i jorden, groede videre og blev til ----guldribs, fandt jeg ud af et par år senere, da de blomstrede. Jeg troede jo jeg fik flere dejlige stikkelsbær, men faktisk er jeg ret glad for dem....mine ribes odorata, som jeg foretrækker...og de dufter faktisk SLET ikke som den røde.

  SvarSlet
 14. Hejsa, ja jeg var ikke klogere end at den kun fandtes i rød , det jo derfor det er så fantastisk at læse her på din blog, der så mange nye ting man kan lære :-)
  Den vil ganske bestemt se flot ud i dit bed med cremfarvede løgplanter.
  De bedste forårshilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 15. Hej Claus
  Jeg kan skaffe dig småplanter af den hvide ribes, hvis det har interesse.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 16. Åh hvor fantastisk! Den MÅ jeg eje! Anede ikke der fandtes en hvid variant - håber ikke den lugter som den røde.
  Den vil være perfekt op mod mit lille sorte og hvide træhus.
  Mange tak, Claus!

  SvarSlet
 17. Ja, der kan du se - det er hjelp å få :). Dette er blogging på sitt beste! Snille Anne Marie. Hanne

  SvarSlet
 18. Hvor kan man bare hele tiden lære nyt og hvor er jeg vild med det.
  Jeg anede ikke denne ribs havde en hvid blomstret slægtning. Hvilket glæder mig at finde ud af. Den hvide version er ikke så anmassende som den røde..
  Så er det jo en helt anden sag. for ribs er en dejlig forårs bebuder. bare lidt svær at placere pga. dens stærke farve. Så tak for delingen af dette.... .
  Er sikker på den hvide vil stå fint til dit bed claus.
  Ha en rar dag allesammen... .

  SvarSlet
 19. Hej Claus.
  Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med mere specifikke oplysninger om hvide ribs. Men jeg husker tydeligt min barndoms somre og min farfars frugt have. Han havde både hvide og røde ribs, hvor jeg foretrak de hvide :)
  Husker dog, at busken og mængden af frugter var lidt mindre end de røde.
  Hilsner Ane

  SvarSlet
 20. Det er første gang jeg er her på siden og hvor er jeg facineret af hjemmesiden.

  Når man søger på hvid ribes latinske navn kan man flere steder finde busken anvendt, når diverse havearkitekter har anvendt den i landskaber. Så jeg er sikker på det er relativt nemt at skaffe den med de rette kontakter.
  Tror ikke det handler om busken som faktisk får hvide ribs;-)

  SvarSlet
 21. Hej Claus,

  Her i Holland er den hvide ribes ikke så udbredt som den røde men den fåes.
  Check de forskellige navne på Wikipedia (det står godt nok på hollandsk): http://nl.wikipedia.org/wiki/Witte_bes

  Jeg har lige ringet til min lokal frugtavler: G.Snel http://www.fruitbomenkwekerij.nl/index.htm for at spørge ham hvilken sort han sælger. Han sælger Witte parel, så det er den sort du skal gå efter ;o)

  Håber at du er blevet lidt klogere.

  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
 22. Yndige, dekorative bær:
  http://beautifulgardens.shootgardening.co.uk/sitePlant.php?plantid=10186&name=ribes-rubrum-blanka-


  //Susann

  SvarSlet