Kender I den?

Især små blomster står mit hjerte nær, og det samme gælder anemoner. Derfor bliv jeg ekstra interesseret, da jeg på en hjemmeside læste om anemonen her. Den måtte jeg have fat i. Er den ikke køn?

 

20110404_092622 20110404_092651

 

Dens latinske navn (der er ikke noget dansk) er Anemone trullifolia, og den er normalt hjemmehørende i Kina.

 

20110404_092659

 

Mon der er nogle af jer, der kender til den, så giv endelig lyd.

12 kommentarer:

 1. Hej Claus
  Den ser rigtig rigtig fin ud, når du finder ud af hvor man kan købe den så giv os et tip - eller endnu bedre, skaf den til Bilka! jeg var derude i går efter 2 pæoner (Bulls Eye) og sikke et leben, det varer ikke længe inden de skal have sat lysregulering op i plantecentret, med al den Bilka-trafik du har skabt.
  mvh
  Mette

  SvarSlet
 2. Mina pioner har kommit upp sen i går kväll - kolla bilden hos mig. Är så glad, nu känns det som våren är här!!!

  SvarSlet
 3. Nei denne kjenner jeg ikke. Har en som heter Anemone obtusiloba som er en blomstringsmaskin uten like! Den er ikke så ulik din.

  SvarSlet
 4. Kære Claus,

  nej, denne lille skønhed er gået min næse forbi. Jeg har også "noget" med små blomster, især om foråret. Især små BLÅ blomster. Det har nok noget at gøre med, at man efter en lang farveløs vínter, trænger til noget kulør på tilværelsen. Intet lyser så intenst og livsbekræftende i den første forårssol som blåt, synes jeg. Hver dag går jeg en lille forårs-pilgrimsvandring i haven, for at tilbede og hylde mine elskede Kaj Munk anemoner, blå våriris og skilla. Kaj Munk anemonen holder jeg specielt meget af. Nyder også synet af de lyserøde Hepatica nobilis, som en utrolig venlig svensk dame så sødt forærede os, da vi på en påsketur til Øland, stod og beundrede hendes store, smukke tæppe af denne lille lyserøde skønhed. Planter med en historie, får altid en hel særlig affektionsværdi.

  En anden forårsbebuder, som jeg må ud og hilse på flere gange dagligt, er den pink Tulipa pulchella violacea. Håber den vil brede sig til et helt tæppe, men har hørt, at den kan være noget af en primadonna og få stjernenykker m.h.t hvor og hos hvem, den vil bo.

  Idag plukkede jeg årets første staudebuket,- lungeurt!:o) Det var en himmelsk fornemmelse, at binde årets første lille havebuket bestående af blå-lilla lungeurt, store lilla krokus og blå skilla.....suk:o) Hvor har den blomsterløse vinter dog været lang.

  Claus, har du set at Jamie Oliver har lanceret nogle små væksthuse? Og du skal da ikke stå tilbage for Jamie Oliver, vel? Kunne du og Bilka ikke få fremstillet nogle små, kønne victorianske væksthuse? Du har jo både dine signaturfarver OG signaturvæksthuse. Jeg har svært ved, at blive ved med at holde ud, at kigge på alle de farsbakker med frøspirer, der snart har invaderet alle vindueskarmene her på matriklen. Og Patriarken synes bestemt ikke om min nye nips-"trend". Et smukt lille væksthus, der kunne passe til vindueskarmen, ville jo være en fryd for øjet. Du kan f.eks. prøve at kigge ind til Lisbeth hos Countryliv. Hun har det skønneste victorianske drivhus, som hendes mand, har hjembragt fra England. Og jeg begærer det, gør jeg.......dybt og inderligt:o)

  Håber ikke din blog bryder sammen over denne pinligt lange smøre.

  Mange grønne forårshilsner til jer alle

  SvarSlet
 5. Den var riktigt fin ! Känner igen namnet, har nog sett den i frölistan hos Sällskapet Trädgårdsamatörerna. Får lägga namnet på minnet och beställa ett annat år.
  Lisa/Lisas trädgård

  SvarSlet
 6. Hej tante Grøn - vil blot sige, at Jesper fra 9haven her har løst problemet med kødbakker. Han anbefalede små zinkbakker fra Fakta - og det er bestemt kønnere at se på, end de sorte kødbakker, jeg brugte før!! Så måske var det en idé? Jeg skriver her fordi jeg ikke kan finde ud af, at kommentere på din blog!! Beklager Claus - men måske andre også kan bruge rådet?
  Regnvåd forårshilsen

  SvarSlet
 7. Det finns en lite mer blålila att köpa från Kevoc Garden Plants on-line store:
  http://www.kevockgarden.co.uk/index.html
  Allt gott,
  Kerstin

  SvarSlet
 8. Kære Bente,

  tusind tak for rådet. Det var rigtig sødt og betænksomt af dig - og ja, zinkbakker er unægteligt noget kønnere end sorte plastic-rædsler. Det er iøvrigt ikke så sært, at du ikke kan kommentere på min blog, for jeg har ingen:o) :o)

  Mange lysegrønne, spirende forårshilsner til alle

  SvarSlet
 9. Ej, hvor sjovt - sådan en anemone købte jeg i går i min lokale Rema1000 (Bogensevej, Odense). De fås i flere forskellige farver, og den, jeg har købt, er nærmest bordeaux.

  SvarSlet
 10. Kære Line - Det var ikke liiiiige den! Men en, der lignede!

  SvarSlet
 11. Den er rigtig køn. En skam jeg kun har en altan.

  Den kan købes lige her:
  http://www.chilternseeds.co.uk/item.php?id=101F

  SvarSlet