Man skal høre meget

Jeg kan ikke lade være med at publícere nedenstående, der lige er kommet som et svar på mit indlæg – ‘Noget for noget’ – I går.

 

Anonym sagde ...

Hej Claus
Jeg har det lidt "både og..." med dette, jeg kan udemærket godt forstå dig, for ja det er tilbagemeldinger der driver værket. Men samtidig er det også meget sjældent at du svare på de evt. spørgsmål der er i kommentarene (hvilket er fuldt forståeligt at du ikke har tid til, det ville være for uoverskueligt) men jeg tror måske det er medvirkende til at man ikke får skrevet. (bare et bud)
Jeg vil indrømme at jeg ikke skriver en kommentar hverken hver eller hver anden dag, men kun når jeg virkelig har noget på hjertet, hvilket efter min mening må være det bedste. (udelukkende min holdning)
Men jeg tror langt fra at du skal se det som mangel på interesse, sådan er det i hvert fald ikke fra min side.
Du må endelig ikke tage dette som et surt opstød, for sådan er det overhoved ikke ment, bare som et bud på hvorfor det kan være...
m.v.h. Mette

 

Kære Mette

- nej, du må du holde. Jeg sætter en stor ære i at svare på alle de spørgsmål, der stilles i kommentarerne. Faktisk er det meget svært for mig at nå at svare på alt, og jeg kan da ikke love dig, at der ikke er et, der smutter. Nogle dage svarer jeg med nogen forsinkelse. Du må simpelthen ikke forlange, at jeg svarer i samme sekund, som kommentaren bliver publiceret. Måske er jeg fintfølende, men jeg synes ikke, at du kan være dette bekendt.

 

Giv mig et eksempel på bare ét spørgsmål, jeg ikke har svaret på, så skal jeg straks rette op på det.

29 kommentarer:

 1. Kære Claus (og Mette)
  Jeg synes at det er utroligt Claus så meget du når at svare på og jeg er ikke enig med min navnesøster i at det skyldes manglende svar. Før jeg fandt ud af at kommentere på bloggen sendte jeg en mail via kontakt, og selv den svarere du på, det synes jeg er en utrolig service. jeg tænker snarere at de manglende kommentarer den dag skyldtes at vi alle knoklede rundt i det dejlige vejr ude i haven.
  Mvh
  en anden
  Mette

  SvarSlet
 2. Dyb respekt herfra , jeg er i hvertfald dybt imponeret over du formår at svare på alle de spørgsmål jeg har set !
  Hilsen
  Birgitte

  SvarSlet
 3. Hej Claus.
  Det er første gang jeg blogger her og andre steder (og tænk der skal en "quid pro quo" til).
  Jeg nyder dine bøger som opslagsinfo, underholdning når humør trist eller længsel efter forår, sol og varme for stor)
  og på samme måde med din blog.
  Har ikke overvejet at du kunne mangle respons på dine blogs, da jeg altid synes der bliver skrevet mange kommentarer til.
  For mit vedkommende synes jeg jo at jeg burde have et eller andet vigtigt/åndrigt at bidrage med hvis jeg skulle kommentere.
  et thumbs up/synes godt om, er vel ikke det du efterspørger?
  Tror der er mange som mig der bruger dig/bloggen, som opslag, læsning á la havebøger/aviser, men som ikke synes vi har noget videre informativt/intelligent at bidrage med. Knus Anne Lilla.

  SvarSlet
 4. Manglende svar skyldes helt enkelt, at folk enten er i haven eller i Bilka. Det sidste ligger desværre for langt væk for mig, eller måske godt nok, for een der ikke kan beherske sig mht til indkøb, når det gælder planter.
  Gad vide om der ikke er mange, der sidder helt flade foran computeren nu, efter flere dage uafbrudt arbejde i haven fra morgen til aften. Jeg selv er nærmest for træt til at gå i seng. Jeg klager ikke, det er arbejde, jeg elsker.
  Det er imponerende, at du når at svare på alle spørgsmål, det har jeg for længst bemærket, at du gør, så jeg kan heller ikke give min navnesøster ret.
  mette,djurs

  SvarSlet
 5. Jeg synes, du har en flot og spændende blog, som jeg gerne anbefaler til andre, der ikke kender blogverdenen.
  Jeg lægger sjældent en kommentar - det har noget med tid at gøre.
  Jeg stiller aldrig et spørgsmål, idet jeg synes, vi selv må kunne finde svar på alverdens haveting i dit blogarkiv eller dine bøger.
  Man kan vel ikke forlange, at din blog også er en gratis brevkasse for hundredevis af mennesker?
  Nå, det er bare fordi jeg synes, der let opstår sådan en krævementalitet......
  Dejligt at du deler dine erfaringer og din haveglæde!

  SvarSlet
 6. Kære Claus.. jeg er meget glad for at kunne være sammen med dig og alle i andre på din blog, jeg må sige at jeg virkelig får utrolig meget ud af det, og kikker så ofte jeg kan forbi , nogle gange flere gange om dagen. Jeg rejser meget i mit job, så kan ikke kikke hver dag , men når jeg så kommer hjem ved jeg jo at der er meget nyt herinde (tusind tak for det) Jeg prøver også at være ret aktiv her , og kan kun opfordre alle til det samme, det er jo det der driver dette mester værk. Jeg er dydt taknemlig over for dig og du fortjener stor respekt, Ved ikke om du kan hjælpe mig eller andre på bloggen, men den er vist galt med mine kære børn( klokkerankerne) syntes at de står flot, men da jeg i dag kom hjem efter 3 dage på job , så de anderledes ud, planterne er flotte men kimbladene, altså de to nederste blade er begyndt at blive plettede og hvide...HJÆLP mine kære børn.. Nogen som ved noget om det..??? kære Claus mange tak for i dag kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 7. Kære Paw - ja, du er bestemt en af de meget aktive her på bloggen, og det er jeg rigtig glad for. Hyggeligt, når du sender en kærlig hilsen.

  De sidste par dages spørgsmål bliver jeg nødt til at lade hvile lidt endnu, da jeg er travlt optaget til anden side, men jeg kan ikke have, at du skal gå urolig i seng. Så, kære Paw: tag det bare helt, helt roligt. Det er ganske naturligt, at kimbladene ser ud, som de gør. De visner nemlig altid væk på et tidspunkt, og det gælder for alle planter. Håber, at du har det bedre du.

  SvarSlet
 8. Kære Claus og Mette.

  Jeg kan ikke nikke genkendende til til Mettes kritik ang manglende svar her på bloggen. Jeg synes, at du gør en kæmpe stort stykke arbejde, som SKAL være sjovt.

  Grunden til at jeg ikke altid kommentere på dine super indlæg er, at jeg ikke altid har tiden og overskuddet til dette. Jeg kommentere, når jeg kan, og når jeg synes det er sjovt. Men jeg ved også godt, at det er kommentarerne der lige giver det lille ekstra spark der skal til.

  Det skal være sjovt for den der har bloggen, men kommentar skal være af lyst og ikke fordi man skal føle sig presset til det. Jeg har selv foruden min haveblog også en ny hundeblog, hvor en del har lagt vejen forbi, men ikke kommenteret. Det er altså helt i orden for mig, så længe jeg finder det underholdene at skrive på bloggen ;-)

  Ha' fortsat en dejlig aften.

  SvarSlet
 9. Kære claus , Du skal virkelig komme med i min aftenbøn..Jeg har fulgt og deltaget i operation klokkeranke..så blev faktisk rigtig ked af det ..Når jeg snart skal lukke mine øjne og sige godnat ,kan jeg sove rolig nu, mine børn har det rigtig godt JUBIII jeg er så glad, MANGE TAK, og det er DIN skyld..(AP PO PO overskrift ,Man skal høre meget) mange tak for i dag kærlig hilsen Paw

  SvarSlet
 10. Kære Claus, kære alle

  Som relativ ny haveentusiast finder jeg masser af inspiration i "samtalerne" her på siden og ikke mindst al den positive stemning og det fællesskab, der (oftest) er her om haveglæde.

  Vi bruger påsken til at beplante en grim støttemur med efeu, og jeg kan næsten ikke vente til den bliver helårsgrøn i stedet for helårsgrim. Dernæst går vi igang i forhaven. Så planer er der nok af. Jeg har ikke været med på klokkeranke-vognen, men har ærteblomster og tragtblomster på i hjørnet af stuen, som vokser og vokser og vist snart skal plantes i noget større...

  Så hermed blot en påske- og havehilsen fra mig. Hvis nogen skulle have gode planteforslag til en forblæst vest-vendt forhave i et relativt nybebygget område, så er det velkomment :-).

  Og Claus - tak for svar på mit spørgsmål om koreakornel. Du svarede, at du ingen erfaring havde med den plante. Det blev jeg imponeret af. Ja, ikke selve svaret, men at du svarede, selv når du ingen råd havde. Det sætter jeg pris på. Tak.

  Fortsat skøn påske i det fantastiske vejr!

  Mange hilsner
  Stinne

  SvarSlet
 11. Kære Stinne - jer er ikke så erfaren med, hvad der klarer sig i vindomsuste haver. Jeg er jo begundstiget med meget læ her. Jeg HADER blæst, så jeg ville nok i første omgang plante noget læskabende, hvis det lader sig gøre.

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  Det er da et helt urimeligt angreb, du her er ude for. Jeg har da aldrig hørt mage til vrøvl fra Mette. Hun har vist ikke fulgt særlig godt med herinde. Det er præcis én af de uvurderlige og enestående ting på din blog, at du NETOP tager dig tiden til at svare , os, dine "elever".
  Næh, jeg forstår hende ikke. Jeg kan kun beklage, at du har fået sådan et negativt brev. Det fortjener du slet, slet ikke. Håber ikke, det kan have negativ indflydelse for din fremtidige blog ???
  NB... mine 4 Klokkeranker står fantastisk godt og strutter af sundhed og frodighed.
  Mange hilsner Birgit

  SvarSlet
 13. Kære Claus
  Jeg er heller ikke så god til at få skrevet her på din blog, men læser den med stor glæde næsten hver dag, og nyder rigtig meget at se videoklip fra din smukke have, er en stor beundre af dig, og meget imponeret over alt det du når, er bestemt ikke enig med Mette i du ikke besvarer alle vores spørgsmål her på bloggen. Håber du fortsat har overskud og lyst til at besvarer vores spørgsmål.
  Fortsat god påske
  Kærlig hilsen Kirsten

  SvarSlet
 14. Kære Claus. Hvad andre gør, kan jeg af gode grunde ikke svare på, men jeg kan selv svare at jeg skriver på din blog så snart jeg har noget på hjertet. Altså hvis du rør nogle af de område hvad ang. haven, som jeg har interesse for. Jeg følger for det meste bare med i bloggen, for at lære lidt. Man bliver jo aldrig for gammel til at lærer. ;-)
  Du skrev at du som regl får svaret for svaret folk og det er rigtig. Jeg har dog fået et svar jeg jeg ikke helt forstod i forhold til mit spg. Det var ang krukker, hvor jeg spg hvor du købte dine henne, da jeg ved at du engang har fortalt at du købte dem i Italien. Du svaret at du ikke viste om Bilka levere. Jeg var nu mere interreseret i at vide hos hvem i Italien du har købt dine krukker ved. :-)
  Jeg er selv vild med krukker, men kan slet ikke måle sig med din flotte og store samling. I mine krukker har jeg som regl stauder i dem, især geranium, som er en plante som har vækket mit interesse. Er dog også forelsket i et par andre planter, som dagliljer. Den blomster så smuk og har blade som mindre mig om sydens sol. Det kan man ikke andet end blive glad for at se på. I det hele taget så kender jeg ikke andre steder, hvor jeg kan slappe så godt af som i min have. Den giver energi til en ny dag på arbejdet. Nu vil jeg nyde resten af denne påske i den gode vejr. Rgitg God påske til din og din familien, og til alle andre på denne blog.

  SvarSlet
 15. Kære Claus,
  Jeg tror mange bloggere tolker 'noget for noget' som 'skriv en kommentar på min blog så skriver jeg en kommentar på din :-)
  Nu er din blog jo ikke en helt almindelig blog, så klart her gælder andre regler. Du øser ud af din viden og deler gode råd og vejledning, og forventes ikke at være blog LÆSER også. Men min erfaring med blogging siger mig, at vil man have kommentarer skal man selv ud at skrive nogen. Jeg får kun ganske få kommentarer på min blog, men når jeg en sjælden gang bevæger mig ud og skriver lidt, så myldrer det med besøg OG kommentarer flere dage efter :-) Fint nok med mig - jeg skriver for mig selv og gæster der har besøgt min Bed & Breakfast, men ligeså meget for min egen skyld, som en Havedagbog på nettet - hvor jeg f.eks. for en del år tilbage skrev i en stor sort Kinabog :-) - ellers kan jeg nemlig ikke huske hvad jeg har gået og lavet :-)
  Jeg har ca. mellem 50 - 100 læsere hver dag, så med dine 1200 er du jo privilegeret ud over alle grænser! At de ikke kommenterer særlig meget tror jeg egentlig ikke der er noget at gøre ved. Jeg selv læser din blog næsten hver dag, men kommenterer heller ikke særlig meget. Det er jo dét med tiden!
  Det tager tid at finde på noget væsentligt at skrive, og i denne tid vil alle jo helst ud i haven lige fra morgenstunden :-)
  Hav en fortsat god påske og tak for mange gode indlæg!

  SvarSlet
 16. Kære Therkild - nu er jeg jo i den situation, at jeg qua de mængder, jeg køber ind, kan handle direkte hos fabrikanterne. Når jeg ikke kommer med nogle adresser på italienske fabrikanter her, er det fordi, jeg forestiller mig, at det er de færreste, der har brug for en hel pallefuld krukker. Brug øjne og ører; der er masser af smukke krukker på det danske marked til en rimelig pris. Og de er kun blevet billigere med årene.

  SvarSlet
 17. Kære Claus.
  Altså jeg må sige, at jeg da synes, du gør det helt fantastisk - mig forekommer det da, at du svarer på alt mellem himmel og jord, og ind i mellem må man da krumme tæer over de spørgsmål, folk kommer med, hvor de ved blot at læse din blog et par dage tilbage, kan få svar på lige det spørgsmål. Desuden, som en af de andre skriver, er det vel heller ikke en havebrevkasse, hvor man kan forvente svar på alt. Så jeg synes, du har en engels tålmodighed. Jeg er ikke nogen flittig kommentator, men jeg nyder at læse dine dejlige beretninger, og alle de andre kompetente blogger, såsom Tante Grøn, Jesper osv. osv. De kan både formulere sig og ved, hvad de snakker om. Så det er altid en stor fornøjelse. Jeg kan se, at du svarer på alle tidspunkter af døgnet næsten. Ja, jeg synes, du gør det flot, så tag dig ikke af en enkelt dum kommentar. Vi er mange, der er meget benovet over dit energiniveau.
  God påske til alle.
  Anita

  SvarSlet
 18. Synes at Claus er utroligt god til at svare på spørgsmål - at der er forsinkelse er jo kun naturligt:-)
  Men måske Mette har en pointe et eller andet sted... Nogle gange kan man savne en mere bred kommunikation her på bloggen. Claus giver alt hvad han kan og mere til, men måske man ved siden af bloggen kunne oprette et forum hvor vi "brugere" kunne stille spørgsmål til hinanden og diskutere forskellige ting. uploade billeder og indhente kommentare på vores planer. Den fremragende blog vil så fungerer som den gør i dag, men et forum vil kunne give det hele et ekstra pift fra 1.division til superligaen - bare et forslag fra min side. Det vil måske også kunne tage lidt af presset fra skuldrene af Claus, da mange mere "banale" spørgsmål vil kunne klares i forum.
  Mange tak for en super blog!

  SvarSlet
 19. Kære Claus,

  Sikke en tumult, men jeg er så glad for din blog, og jeg er næsten på hver eneste dag, også fra arbejdet, hvis jeg kan komme til det :-) Det er ikke altid, jeg når at kommentere, men gør det gerne, når det er noget der har lige min interesse. Jeg synes du er god til at svare, fatter ikke, at du overhovedet orker det :-) Jeg er dig ufattelig taknemmelig for alt hvad du giver os, så jeg skal nok kommentere mere, hvis det er det du vil. Jeg har som alle andre knoklet hele påsken i haven. Marken er fræset, kartofler lagt, georginer gravet ned i store mængder, i marken også, da det er blevet så enormt store (og jeg har endda delt mange af dem). Klokkerankerne stortrives, men har dem stadig i drivhus. Der er priklet og gjort ved fra morgen til aften, så derfor har jeg ikke været så meget på. Går og glæder mig til at jeg om en lille uges tid skal så de super flotte græskar (som du fortalte om tidl. på året). Jeg kom jo til at bestille alle 3 slags fra USA :-) Fortsat glæde påske.
  Kærlig hilsen Lise

  SvarSlet
 20. Kære Claus
  Ja, måske er du lidt 'fintfølende'. Men det er der ikke noget at sige til, og da slet ikke hvis det forholder sig sådan, at din retfærdighedssans er blevet rystet lidt af de mails, du har valgt at censurere fra. Som vi alle ved, skal man ikke stikke næsen ret langt frem i Danevang, før man bliver angrebet - og ikke sjældent i perfide, ja ligefrem infame kommentarer. Sådanne angreb blev min mand som maler og billehugger udsat for for mange år siden, da han tilbød at donere sin store kunst- og Africana samling til en kommune nord for København. Min mand var en meget robust natur; men han blev alligevel temmelig rystet.
  Jeg burde altså vide, at der kan være underliggende forhold til grund for en udsat persons 'finfølelse' eller nærtagenhed, om man vil, og det skulle jeg have taget i betragtning i stedet for hastigt at afsende en lidt syrlig kommentar om nykker. Jeg undskylder derfor mange gange, Claus, og håber, at du vil bevare dit umiddelbare væsen og fortsat glæde os med dine pragtfulde bøger og inspirerende indslag på bloggen.
  Mange tak og
  Glædelig Påske
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  P.S. Jeg tror ikke, at dine bøger er 'for danske' til det internationale marked. Dansk er bare sådan et lille sprogområde; men mon ikke en forlægger eller to eller tre snart får øje
  på dine kvaliteter nu, hvor vi har de moderne kommunikationsmidler?

  SvarSlet
 21. jeg ved godt det ikke helt kommer ind under emnet...men til therkild, kan jeg bare anbefale bauhause ved flensborg/ tyskland, de har enormt mange fede og flotte krukker, nogen gange til det halve af hvad vi giver i danmark,både store og små, så næste gang du drager syd over var det måske et besøg værd.

  og claus du gør et fantastisk stykke arbejde her på bloggen og jeg beundre dit gå på mod og din entutiasme ( tror jeg det skrives)...bliv ved i samme stil som du hele tiden har gjort.:)

  påske hilsen til jer alle.. knus lis

  SvarSlet
 22. Kære Claus.
  Jeg er også en af dine trofaste læsere og jeg forstår at du er blevet såret.
  Jeg synes du gør hvad du kan for at besvare de spørgsmål der kommer. Det gode ved dig er at du er ærlig og siger det hvis du ikke kan svare. Jeg kommenterer heller ikke hver gang du skriver, men der er da altid kommentarer til det du skriver.
  Og de gange du har "truet" folk, har det jo vist sig hvor mange læsere du har.
  Kunne du fortælle lidt om hvor store krukker du planter klokkerankerne ud i, altså dem de skal blive i ?

  SvarSlet
 23. Hej Claus
  Jeg skrev et indlæg i formiddags, er du mon kommet til at slette det? Jeg kan nemlig ikke se det :)
  Mange hilsner
  Anne

  SvarSlet
 24. Hej igen
  Jeg spørg igen..
  Hej
  Skønt med liljer men hvordan klare du de røde biller??
  VH Sanne

  19. apr. 2011 09.55
  Skønt påske vejr

  SvarSlet
 25. kære claus
  du er en fantastisk god skriver, som kan formelere en god tekst, som både er levende og givende, hvor man lever sig helt ind i det og siger ja selvfølgelig er det sådan, for man har forstået hvad der bliver sagt. Derfor syntes jeg, det kan være svært at lige en kommentar. Men jeg forstå også godt den tanke, hvor du kommer ind på bloggen og ser at der ikke er kommet en eneste kommentar, så stiller man sig selv det spørgsmål om det emner overhovedet har intereseret nogle af alle os elever/læser, men rolig, jeg tror/ved vi er mange som er rigtige glade for din blog og alle dine dejlige bøger.
  Jeg er selv en af dem som ikke er så flitig til at lægge en kommentar, men det er fordi jeg er ramt af sygdom som gør at jeg ikke kan koncenterer / overskude ret meget afgangen.
  Rigtig god påske, (det som er tilbage)
  Rigtige mange kærlige knus fra det midtfynske
  Pia
  p.s bliv endelig ved med det kæmpe arbejde som
  du gør Claus.

  SvarSlet
 26. Kære Claus
  jo, du kommer med mange skønne svar og jeg føler at jeg bliver klogere at læse din blog og havebøger. De der liljebiller skal vist bare mellem to fingre og knuses;-)
  Jeg vil nu sige pøj pøj til hende Mette.... hun har nok ikke set din blog flere dage i træk hvor du samler op og svarer alle;-)
  Rigtig god påske og det var dejligt at høre dig i radioen i formiddag i cafe Hack.
  kh Lone.g

  SvarSlet
 27. Hej Claus.

  Det her har slet ikke noget med dit "emne" at gøre.

  Men har du prøvet at plante `pletter i luften´ ud i haven? Jeg har sat en i mit hosta bed, havde faktisk glemt det, end til at jeg fjernede blade her i foråret. Havde ikke troet at den ville overleve den hårde frost. Synes at den letter bedet lidt.

  Have hilsner fra Majbritt Sandsberg

  SvarSlet
 28. Hey hey hey kan vi så få en ordentlig tone :-)
  Jeg synes det er trist at læse det her "mudderkast" så kan vi venligst få en pæn tone, og gerne en det handler om blomster og smukke haver :-)
  Jeg vil dog gerne nævne for dig at der nogen gange er lidt problemer med at indsende kommentar. Jeg har nogle gange oplevet at når jeg har skrevet en kommentar og udfyldt kontrolfeltet så skriver den ikke gyldig, og når man så ikke er så ferm til det her, så giver jeg simpelthen op. Måske du kan fortælle hvad jeg gøre forkert?
  Håber at du ellers har haft en rigtig dejlig påske og nydt det skønne vejr.
  Mange forårsknus herfra

  SvarSlet
 29. Fine way of telling, and fastidious piece of writing to obtain information on
  the topic of my presentation subject matter, which i am going to present in college.


  Feel free to visit my web blog :: http://openfree.20.free.fr

  SvarSlet