Prægtige pæoner

Det siger nok sig selv, at jeg er lige ved at få pæoner på hjernen. Jeg sidder nemlig lige nu og lægger sidste hånd på ’Bonderoser’ og pæoner, der udkommer sidst i april.

 

20090625_154854 20090623_123305

 

Jeg har aldrig hørt om nogle, der ikke kan lide pæoner, og derfor har jeg da også bedt Bilka om at bestille rigeligt hjem til på søndag, hvor de præsenterer et bredt udvalg i forskellige pottestørrelser.

 

Jeg har personligt udvalgt ti af sorterne, og her vil jeg først og fremmest fremhæve tre, som jeg synes, er helt fortryllende: ’Honney Gold’ – se de øverste billeder. Det giver tillige et indtryk af, hvordan jeg komponerer pæoner sammen med andre stauder.

 

claus_20100616_150903 claus_20100603_104818

 

De to billeder herover viser et par andre af mine darlings. ’Do Tell’ til venstre og ’Buckeye Bell’ til højre. Dem tror jeg, at der bliver rift om.

 

_20100709_095332

 

’Bowl of Beauty’ (herover) er en klassiker, og det samme gælder ’Sarah Bernhardt (herunder). De fås til en særlig fordelagtig pris i Bilka.

 

_20100707_174437

 

Det gælder også for ’Karl Rosenfield’ (herunder).

 

_20100611_091947

26 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Åhh hvor er de smukke...
  Jeg har lige plads til en 'Honney Gold' eller tre. Den er bare så skøn. Jeg glæder mig allerede. Rigtig god weekend.

  Knus Rikke.

  SvarSlet
 2. So lovely peonies!I just love them so I'm going to plant about 40 more this summer.Some of them are from France,some from Denmark and the rest from Finland.My collection is getting bigger year after year.They are so magnificent.Have a lovely springtime in Denmark:)

  SvarSlet
 3. Jeg er helt vild med pæoner, kan de vokse i en krukke?? Jeg har jo ikke en "rigtig" have, bare en terrasse :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 4. Ja det är verkligen underbart med alla dessa fina pioner,min mamma har en jätte stor som tyvär rhar strukit med i vinter och nu går honoch vela rom hon ska gräva upp den elle rinte. Ska man ha is i magen och hoppas?

  Anna

  SvarSlet
 5. Nej, hvem kan ikke lide pæoner?.. Jeg ELSKER pæoner! Mit eneste "klagepunkt" mht de smukke blomster er, at de kun blomstrer så kort tid.
  Rigtig god weekend!

  Mange hilsener fra Solsikke

  SvarSlet
 6. Kjære Claus!
  Utrolig vakkert! Gleder meg til de nye bøkene dine kommer ut. Det skal bli en sann fornøyelse.
  Stauder og roser er jo noe å satse på når en ikke kan få passet på sommerblomster som en har i krukker når en reiser bort på ferie.
  De svikter aldri, kommer igjen år etter år.
  Det er lettere å få naboen til å passe på noe som ikke trenger vann daglig. Så dette Claus blir min redning i sommer.
  Bildene dine er bare så flotte, jeg får lyst til å ta penselen fatt. Vet at en dag blir det å male et bilde etter et av dine flotte fotografier.
  Gleder meg!
  Ønsker deg en "knall" fin dag i flotte vårlige Danmark.
  Klem fra Grete som titter og titter etter vårtegn. Noen er det, men ønsker meg fler.He, he.

  SvarSlet
 7. Hei Claus
  Det er så kjekt at du skriver navn på alle dine blomster i innleggene sånn at jeg lett kan spore dem opp. Flotte peoner, spesielt den mørke røde. Nå er en av mine kamelia i blomst. Har du erfaring med disse?

  Med vennlig hilsen Unni

  SvarSlet
 8. Mums hvor lækkert. Jeg er vild med »Do tell« den er lige mig. Ja ja så må jeg tage sydpå til Bilka igen. Ja det er en udsøgt service, at du navngiver de planter du viser. Meget fint. Tak for smukke billeder i dag igen!

  SvarSlet
 9. Kære Claus

  Det er heeelt vidunderligt med dit samarbejde med Bilka. Jeg har allerede revet en del ned fra hylderne i form af planter og krukker, men tænkte at jeg ville skrive til Bilka med et hjertesuk: Var det ikke muligt for dem, at skrive HVILKEN sort træpæon f.eks. det drejer sig om. I stedet for blot at skrive "træpæon". Det samme gælder "hortensia". Der står navne på alle stauder og andet.

  Jeg er meget imponeret over både udvalg af stauder og kvalitet. Godt gået Claus.

  SvarSlet
 10. Ooh, I´m a total peony freak! Those you presented in this post can all be found in my garden too. All, but that lovely ´Honey Gold´. Somehow I´ve been hesitateing with the yellow ones. Even that one is allmost white. I allso plant peonies with other perennials, allways. They look very nice with many plants. I call peonies the Royalties of my garden.

  And "no yellow peonies"-time in my garden is over. I have ordered one from very nice finnish peony garden (www.pionienkoti.fi). Paeonia mlokosewitschii and that is really really yellow one.

  Have a nice weekend!

  SvarSlet
 11. Hej Claus.
  Ja de er altså smukke pæonerne, jeg har da også allerede for snart en mdr´s tid siden været i Bilka, og købe bl.a. "Sarah Bernard" og "Doreen", men jeg kan ikke se på pakken, hvornår knoldene skal sættes. De har nemlig været så "smarte" at lave hul til ophængning i pakken lige netop, der hvor det står. :-/
  Så kan du hjælpe mig Claus?
  Forårs hilsner fra Marianne :-)

  SvarSlet
 12. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 13. Kære Birthe - nej, pæoner kan ikke lide at være 'lukket inde'. Så de egner sig ikke til krukker.

  Kære Anna - det er en skrøne, at pæoner ikke kan/må graves op og deles. Det kommer jeg ind på i min nye bog.

  Kære Unni - nej, desværre.

  Kære Nette - jeg ved, at 'Bilkafolkene' læser med her, så nu er din kritik givet videre.

  Dear Sanni - I LOVE Paeonia mlokosewitschii.

  Kære Marianne - grav endelig knoldene ned nu. Men husk, at de fremspirede skud skal ligge lige under jordoverfladen. Der dækkes blot med 2-3 cm.

  SvarSlet
 14. Hej Mester.
  Sikke et syn så skønt. Man kan aldrig få for meget af pæoner, min helt egen favorit er absolut "Sarah Bernard", som jeg altid skal have en kæmpe buket af, når de kommer frem hos blomsterhandleren, for jeg kan ikke vente til de kommer i haven.
  Har planlagt tur til Bilka imorgen ( 60 km hver vej ), så må vi se hvad der er tilbage...... :-)

  Forårshilsner Bettina

  SvarSlet
 15. Hej Claus og alle I andre. Jeg købte en Gold Mine sidste år. Jeg er spændt på HVOR gul den bliver. Jeg har en stor kærlighed til de måneskins- og lyst citrongule men jeg er i tvivl om hvorvidt jeg har investeret i en Nettogul... det bliver spændende at se. Den må evt. blive holdt lidt nede af gode selskabsplanter (forslag modtages med kyshånd), for blive i haven, det skal den :-)
  På søndag håber jeg der er en enkelt Honey Gold til mig i Bilka i Odense :-)

  God weekend til alle fra Karin på Fyn

  SvarSlet
 16. Kære Claus.
  Tusind tak for dit hurtige svar :-)
  Det er da service må jeg sige.

  Forårs hilsner fra Marianne :-)

  SvarSlet
 17. Kære Bettina - jeg kan med hundrede procents sikkerhed love dig, at blomsten ikke bliver nettogul. I så fald ville den blive en verdenssensation. Avlere har nemlig gennem generationer arbejdet på at fremavle helt gule silkepæoner. Indtil nu er det kun de sarte gule, de har haft held med. Og det er fint for mig!

  Kære Karin - rolig nu! Der er rigeligt med planter.

  SvarSlet
 18. Hej igen
  Glæder mig med farven, så kommer Gold Mine til at passe perfekt i bedet :-)
  mvh
  Karin

  SvarSlet
 19. Vackert, vackert, vackert!

  Ha en fin helg,
  Rebecca

  SvarSlet
 20. Kære Claus
  Det var dog et dårende dejligt foto i første række af akelejer, lupiner og pæoner.
  Buckeye Bell og Sarah Bernhardt findes allerede her på grunden.
  Buckeye Bell allerede nu med ca. 2 centimeter store højrøde "læbestifter".

  Dit forrige indlæg med opstammede roser vil jeg slet ikke kommentere.
  Jeg har nemlig også opstammede roser - det sørger rådyrene for!!!!!!

  Meget, meget smukt nyt blogbanner du har lavet.
  Det minder mig om, at jeg i går for første gang observerede, at den blå anemone (Kaj Munk's) Hepatica nobilis - var kommet frem af sit skjul.
  Den er helt henrivende dejlig i al sin lidenhed.
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 21. åh hvor er de skønne, jeg elsker pæoner - specielt de røde, så mon ikke A-Z får besøg af mig søndag, det tror jeg :-D jeg længtes efter blomster i min have, men så er det jo bare dejligt at kunne besøger min "blomster mand", som du kærligt er døbt her i huset :-) hvor man kan svælge i de skønneste billeder - og længes....
  varme weekend hilsner, Lene fra Hjørring

  SvarSlet
 22. Buckeye Bell, den er da helt vidunderlig. Gad vide, om den vil blomstre allerede i år, eller kommer der til at gå et par år inden?

  /Pernille

  SvarSlet
 23. Hej Unni
  Mine tre camellier blomstrer også - ja, faktisk er de ved at blomstre af, så nu skal den ene af dem pottes om en af dagene, når jeg nænner det. Det foregår nemlig bedst lige på det sidste af blomstringen, inden de nye skud for alvor bryder frem, har jeg læst mig til i en dejlig lille bog, som både giver en masse konkret viden og viser mange smukke billeder.
  Bogen hedder 'Gardening with Camellias, a Complete Guide' af Jim Rolfe - ISBN 0-908877-21-8.
  Happy armchair gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 24. Hej Claus.

  Hvad hedder de smukke gule blomster, som står under og over dine "Honney Gold"?

  Forårshilsner fra Mette

  SvarSlet
 25. Åh ja, pæoner må man have - gerne et par nye hvert år. Men allerflest har jeg nu af de helt klassiske som du også nævner her - og så en meget smuk hvid, som jeg ikke aner hvad hedder, den stammer fra min mors gamle have, hvor jeg efter flere års overtalelse fik lov at grave klumper op - hun troede nemlig også på at de ikke ville blomstre i 20 år hvis man delte dem. Nu har jeg en kæmpe bestand i min have - og de er vel at mærke flyttet 3-4 gange på få år (har stået hvor de står nu i 4 år)og har blomstret hvert år. Mange fravælger pæoner fordi de tror de er svære - det er de så absolut ikke, det er da de mest nøjsomme og hårdføre planter der findes - jeg må igen i Bilka! :o)

  SvarSlet