Selvkritik

Man skal – i hvert fald en gang imellem – huske at være selvkritisk. Og det er jeg så nu: Når jeg sidder og kigger på de videoer, jeg har lavet i England, tænker jeg ’Huh, hvor det går’. Jeg skal lære at holde mig lidt mere i ro.

Jeg håber alligevel, at filmene give et indtryk af skønne engelske haver, men når jeg i næste uge ’sender’ fra Holland, skal jeg nok holde mig lidt i ro. Vi kan jo ikke have, at I bliver søsyge.

 

Haven, I skal opleve her, hedder Great Dixter, og den er ikke for sarte sjæle rent farvemæssigt. Jeg holder af den for dens frodighed, men nogle af farvesammensætningerne finder jeg for grelle. Heldigvis er smag og behag forskellig.

 

21 kommentarer:

 1. Hvad kan der mon være galt. Hver gang videoen kommer til 1 minut og 36 sek. stopper filmen og nægter at bevæge sig videre. Er det mon bare her i Højbjerg der er knaster på linien? Det første lille kig ser ellers lovende ud. Jeg har en dejlig bog af Christopher Lloyd der hedder "Colour for adventurous gardeners". Heri er mange fine betragtninger om farver og selvom hans farvesammensætninger ikke er for sarte sjæle så er både billeder og tekst muntre og inspirerende. Blomsterhilsen Lise i Højbjerg P.S. hvem finder mon på alle hobbit-ordene vi skal skrive her under kommentarfeltet??

  SvarSlet
 2. Smukt og blomster-rigt, men en blandet farvepalet - lidt for blandet for mig, men smukt alligvel ;0)

  SvarSlet
 3. Hej Claus

  Så må jeg hellere få postet min første kommentar her på bloggen, som jeg "opdagede" for få dage siden. Jeg kan godt følge dig i din kommentar til bevægelsen på dine videoer. Men der er jo så meget at filme! - Jeg bliver selv ramt af begejstringen i øjeblikket :)

  Det har, på trods af denne lille detalje, været en fornøjelse at "være med" i England og jeg glæder mig meget, til at se dine videoer og billeder fra Holland, hvor jeg selv har rejst en del.

  Venlig hilsen,
  Jens

  SvarSlet
 4. Hej Claus.

  Tak for videoen, så kan vi føle, at vi også rejser en lille smule. Ja ind imellem gik der lidt karrusel i den, men man kan da sagtens danne sig et indtryk. Nu er vi jo så vant til din fine estetik med tone i tone, så det virker noget uroligt, men måske er det anderledes, når man ser det hele tæt på og live.

  Mange hilsener Jette.

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Tak for kigget. Det er jo næsten som at være der selv. Fin have, og jeg er specielt vild med taksene der er formklippede. De er da for sjove.

  Hav det godt
  God tur til Nederlandse :)

  ps. Tulipanerne er snart klar her i haven og jeg luger på livet løs, - er lidt bagefter da vi var i Paris over påsken. Men fint er det derude. Og vejret arter sig jo. Hvor er vi heldige.

  SvarSlet
 6. Hej Claus.
  1000 tak for dine dejlige videoer - tænk at du gør dig al den ulejlighed for os. Mon ikke du burde få en pris fra det engelske turist/haveråd, for jeg tror da, der er mange andre end mig, som pludselig har fået en ubeskrivelig trang til en haverejse til det dejlige England. De kan nu noget mht. haver de briter. Superinspirerende.
  Jeg kunne skrive mange lovprisninger af dig, men kommer ikke i nærheden af Tante Grøns, så jeg lader hende føre ordet, men er fuldstændig enig med hende. En dejlig video til at starte weekenden på.
  Ha' en god aften og weekend
  Anita

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  Ja, det var jo en helt anden have og noget mere broget, men dog flot, og det har sikkert set rigtig godt ud in natura. De formklippede taks var da helt fantastiske. Jeg syntes et par af dem lignede et par tekander, men flotte er de. Apropos søsyge, ja der var lidt urolige steder, men pyt, for man fik da et flot indtryk af Great Dixter. Fortsat god rejse.
  Hilsen fra det Sydfynske Jeanne

  SvarSlet
 8. Kære Claus,

  hvor er det vidunderligt sådan at 'være med i kufferten'. Tusind tak for det!

  Kh Helle Torning, Fyn

  SvarSlet
 9. Hej
  Ja, der er mange måder at indrette sin have på og sammensætte planterne. Jeg kan godt lide mange have stile, for de er livsbekræftene og flotte på hver sin måde. Denne have er dejlig vild og noget provokerende m.h.t farvesammensætning, men det gør ikke noget- i naturen ser vi også at farvene blander sig uden at være tone i tone. Og tulipanerne fra igår er bare SÅ flotte at jeg får helt lyst til at plante en hel masse til efteråret. Jeg må gemme disse billeder i mit indre nethinde.
  Hilsen
  Zohar

  SvarSlet
 10. Birgitte Aagaard29. april 2011 kl. 20.52

  Kære Claus

  Tak for nogle dejlige videoer fra England. Jeg holder også utroligt meget af forglemmigej,jeg har i øjeblikket også mange i haven og de er bare så smukke, selvom om de kommer alle vejne også hvor de ikke helt passer ind farvemæssigt.
  Jeg må sige, du er utrolig, giver dig tid til video og skrive på bloggen på turen, for at vi kan være med.
  Hatten af for dig.
  Hilsen
  Birgitte

  SvarSlet
 11. Sikke en dejlig have. Det er noget i den stil, jeg godt kunne tænke mig at stræbe imod her i vores egen have - selv om det nu nok har lange udsigter. Men så er det dejligt med inspiration :)

  SvarSlet
 12. Sikke et blomsterflor - noget af en kontrast til de formklippede. Jeg har aldrig set blomstereng op mod stringent formklippede så jeg må lige sunde mig. Planteskolen med mistbænkene ser meget charmerende ud, der kan man nok også bruge lang tid:))
  Jeg hører til dem der let bliver søsyg af dogme film, men når jeg ikke laver fuldskærm går det dint.
  Tak for filmen - jeg glæder mig til at se flere.

  SvarSlet
 13. Kære Claus

  Der var ikke mere søsyge end at jeg sagtens kan skrive Great Dixter på min gardens-to-visit liste. Jeg er selv mere til tone-i-tone farver, men dette må påleves for det er så anderledes og raffineret, og kræver et fantastisk øje for at det ikke bare virker kikset. Jeg kunne forestille mig at et augustbesøg er fantastisk.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 14. Igen tak for fine videoer. Det er ganske unødvendigt at tage søsygetabletter. Man får et meget fint indtryk af stil og planter.

  SvarSlet
 15. Kære Claus, fin dogme stil :-D
  I næste reklame blog vil jeg se næste afsnit her fra Great Dixter. Jeg syntes også at det var meget yndigt med alle de florlette fine forglemigej :-)
  Mange hilsner Gro

  SvarSlet
 16. Jeg tror nu ikke at særlig mange slipper så godt fra at lave videoer, jeg synes bestemt du er hævet et godt stykke over gennemsnittet! Så tager vi gerne en karusseltur med! Det er kun om foråret at jeg kan gå med til de farvesammensætninger, for der skriger min krop på farver og lys, og alt blomstrende er skønt. Senere kommer den farvekritiske sans ind over! Meeeeen, jeg ville nu alligevel ikke gøre det herhjemme.

  SvarSlet
 17. Hej Mester.


  Igen tak for en skøn video. Fantastisk haven, og sikken et blomsterflor, selvom jeg absolut er til det mere stilrene og tone i tone, men derovre høre det mere vilde sig absolut til. De formklippede taks er så fine , man kan næsten laven en konkurence om hvad de skal forestille.... :-)
  Som Helle fra fyn skriver er det vidunderligt at være med "i kufferten" men det ville være helt fantastisk at være din "assistent" på dine fantastiske rejser...... ;-)

  Forårshilsner Bettina

  SvarSlet
 18. Kære Claus

  Hvor er det en fantastisk have - de formklippede fantasifigurer er helt vindunderlige, og placeringen på blomsterengen er et pudsigt valg, men på den måde kommer de absolut til deres ret. Hvor er det uvirkeligt, at England blomstermæssigt er så langt fremme, når man tænker på den korte afstand. Great Dixter ser frodigt og indbydende ud - tror de vilde farvekombinationer er med til at understrege dette. Tak for den dejlig video.

  God weekend.

  Knus
  Mette

  SvarSlet
 19. Forglemmigej er noget af det mest forårsbekræftende man kan støde på. Det bliver ikke mere vildt og frodigt end med dem. Skønt at se dem i en have som denne også. Tak for kigget.

  Bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet
 20. Sikke nogle skønne blomsterbede med vidunderlige farver. Det kan jeg li`.
  Det gør ikke noget tempoet er højt i videoen, jo mere når vi at se.
  mette,djurs

  SvarSlet
 21. Hi, hi inte är det sjösjuka utan våryra!
  Stort tack för härliga bilder, ljuvligt att få uppleva försommaren redan nu!
  Hälsn. Iréne

  SvarSlet