Stor aktivitet

Det er rigtig meget at gøre derude, men dag for dag når vi også langt, synes jeg.

 

20110418_130028

 

I dag har Preben været ved at lægge liljeløg i krukker (det hvide på billedet herover er savsmuld, som løgene har ligget i), og det har vi rigtig god erfaring med. Fordelen er, at løgene kan blive liggende i krukkerne i flere år uden at blive taget op. Det er blot vigtigt, at pottemulden om vinteren bliver helt tør.

 

20110418_125815

 

De liljer, det har handlet om i dag, er blandt andet den helt hvide Madonnalilje. Store flotte løg på størrelse med en knyttet hånd. Normalt siger man, at løg skal lægges i en dybde svarende til tre gange løgets højde. Men sådan er det ikke med Madonnalilje-løg. De skal lægges, så løgspidserne flugter med jordoverfladen.

 

 

 

Vigtigt er det også, at de får godt med sol. Det får de nemlig, hvor de vokser vildt. For eksempel på Cycladerne i det græske øhav som vist ovenfor.

 

Mon der er nogen af jer, der har erfaring med Madonnalilje. Så lad os gerne høre. Jeg er forholdsvis ny på dette område.

3 kommentarer:

  1. Tak for tippet , jeg har lige nogle tomme krukker, de skal bruges til liljer , det ganske vist. :-)

    SvarSlet
  2. Jeg kender desværre ikke denne specifikke lilje, men den er godt nok flot.
    Hvorledes opbevarer I liljeløg om vinteren? Jeg har også mine liljer i krukker, og sidste efterår tog jeg dem op - løgene tørrede ud, og fandt efterfølgende ud af, man netop ikke skal tage dem op.
    To løg lå dog stadig i den klump jord de havde stået i, og de er fint i live - kan jeg bare sætte krukken i frostfri garage vinteren over, lade den tørre ud, og så lægge dem i ny jord til næste forår, eller er der en smartere måde at opbevare dem på? En tør jordklump er ikke lige nem at skille ad, for at komme ind til liljeløgene nemlig...

    SvarSlet