Tulipaner i lange baner

Her ser i et af mine omkring femten haverum, nemlig det gule, som jeg holder i måneskinsgule toner.

 

 20110430_174849

 

Lige nu er det tulipanerne, der dominerer, og når de takker af, er det pæonerne, som tager over. Derefter kommer roserne og og og …

 

 20110430_174924

 

Når jeg bringer dette bed på banen her, er det fordi, der er det, jeg rent lugemæssigt har koncentreret mig om i dag. Nede på knæ!

22 kommentarer:

 1. Sikke smukt det er med alle de tulipaner.supller du bare op , eller graves alle løg op og nye i hvert år ?

  SvarSlet
 2. Hej Claus

  Flot ser det ud! Utroligt at du har energi til at gå lige igang med lugearbejdet når du lige er kommet hjem fra England og vel nærmest står med det ene ben på vej ud af døren igen.
  Mette

  SvarSlet
 3. Hej Claus

  Ja, der er ikke noget bedre end at komme i haven og luge lidt for at føle at man er 'landet' og hjemme igen fra tur. Havde en enkelt dag hjemme i haven sidste sommer mellem to udlandsrejser - og den blev tilbragt med at luge ukrudt, så skønt ! Var bla. i det amerikanske midtvesten, og har du ikke besøgt haver der, kan jeg fortælle at det er lidt anderledes end vi er kendte med - mest fordi at der sjældent er hegn eller hække til adskillelse mellem villahaverne ... så for udefrakommende er det umuligt at vide hvor den ene have ender og den næste starter - uden at der af den grund er 'ubudne' gæster i haven. Skønt at opleve.

  Hilsen
  Helle

  SvarSlet
 4. Kære Claus.

  Havde det været i min have, ville jeg have skrevet, at "Dét pyntede vel nok!" - lugningen altså, hvis mine bede blev lige så smukke som dine måskeskinsgule ser ud... ;)

  Hjertelig godaften

  SvarSlet
 5. Har selv ligget på knæ i en uge - siden vi kom hjem. Hvor vildt det er vokset hen over påskedagene. Dine gule tulipaner og det gule bed er noget ganske særligt Claus. Jeg er ret vild med alle de gulbladede planter du har.
  Faktisk nød jeg at kigge i din "Levende Have" tidligere på aftenen. Det er altid et højt elsked gensyn når jeg tager denne bog frem. Tak for den, hvis jeg ikke har sagt det før.

  I morgen skal vi igen nyde knæpudernes lyksaligheder. Og forhåbentligt er det lige så skønt som idag.

  Hav en dejlig weekend.
  knus fra
  Eva

  SvarSlet
 6. Heisan ! Så har du nok fått nyta dei flotte tulipanane i lange baner i dag. Det er ein flott gul-farge det der, ikkje så påtrengane !! Ha det godt !!

  SvarSlet
 7. Hej Claus.
  Tak for videoerne fra England, jeg drømte mig med på din tur - fantasisk. Dejligt at følge din have og dig, jeg kigger tit forbi på din side og nyder det. Specielt alle dine løgblomster, de er skønne - men glæder mig også til roserne....og alt det andet.
  Hilsen Lene

  SvarSlet
 8. Har du måneskinsgule pæoner til dette haverum??
  Den eneste som jeg kan komme i tanke om er "Sunny Girl(Laning)" og det er ikke en man ser ofte, for ikke at sige aldrig i de danske havecentre.
  Tak, for at du fik Bilka til at tage nogle lidt mere spændende pæoner hjem. Jeg håber, pæoner vil vinde større indpas i de danske haver fremover, de gør det rigtig godt sammen med mange andre stauder og roser især.
  Idag søndag skal bruges på at plante 25 nye pæoner i mit nyanlagte pæon/rosenbed.
  Jeg må indrømme (med din røffel i mente), at jeg er en af dem der med glæde dagligt læser din blog, men aldrig kommenterer. Det er der hermed rettet op på.
  CB

  SvarSlet
 9. Hej Claus.

  Hvor er det flot.. Og med lange kig...Håber der kommer samme billeder senere når henholdsvis pæonerne og roserne blomstrer..
  Var på plantemarked her i Randers i går så nu er der indkøbt og plantet Hosta Elagance, 3 forskellige Geranium, Jernurt og Alunrod.., du er ved at være mig et dyrt "bekendtskab" ;-))
  Go' dag til alle på Bloggen.

  SvarSlet
 10. Visst är det underbart i trädgården. Nu på morgon fick jag vattna eftersom det börjar bli ordentligt torrt i jorden. När jag åkte hem från jobb i fredags såg jag rapsen snart börjar blomma på fälten. Redan sommar ?! Varma hälsningar från sydsverige

  SvarSlet
 11. Godmorgen søde Claus
  Så er Påskeægsproduktionen endelig færdig og en fortjent påskeferie ligeså. Kan se jeg ikke er den eneste der har forsømt dig. Men vi løber jo ud i haven så snart solen skinner, så vi kan få afprøvet nogle af alle de ideer, du har håndfodret os med hele vinteren.
  Men selvfølgelig skal det da ikke gå ud over dig, kære ven. Har lige været et smut i Bilka - hvornår var det din superjord kom?
  Her på 4. er alle vindueskarme optaget og det ligner snart en lille jungle :)
  Har selv lige luget mit cremegule/hvide bed (det er selvfølgelig meget mindre end dit fantastiske bed) så god fornøjelse med lugearbejdet og nyd din Søndag. Stort blomsterknus fra Cendie

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  Det er bare SÅ elegant. Elsker den ro, der stråler ud fra øverste billede.
  Ømme knæ i dag??
  Hav en dejlig søndag
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 13. Fantastisk syn!

  MVH Christina P

  SvarSlet
 14. Hvor er det smukt!! hvordan kan du dog rejse væk fra det, det må da være svært. Knus Irene

  SvarSlet
 15. Kære Claus,
  Hvor er det smukt :-) Godt du også har været nede på knæ ligesom os andre :-) Jeg er helt øm i ryggen idag af arbejdet i marken med at så, rive osv. Men, så kan man mærke, at man lever. Ha en skøn søndag.
  kærlig hilsen

  Lise

  SvarSlet
 16. Kære Claus.
  Ja så har svimmelheden efter videoerne fra din englandstur lagt sig, så jeg igen kan ramme tasterne. På et tidspunkt kom jeg også til at tænke på Peter A. G.'s "Mister Swing King". Spøg til side!
  Claus, man bliver altså helt rørt over det, du gør for os her på bloggen. Uha, hvor har vi set meget flot fra de engelske haver. Jeg er for eksempel ret vild med deres måde at bruge blåregn på. Har selv haft et eksemplar som var ved at løbe af med et plankeværk på dens vej op i toppen af et stort birketræ. Den havde bare en masse blade. Det har de ikke, når man ser dem i England. Har tænkt på, om de mon fjerner bladene for bedre at kunne nyde synet af blomsterklaserne. Jeg husker også du på en video sagde, der var en fantastisk duft, og om det mon var blåregnen, der duftede sådan. Ja, det var det helt sikkert!
  Hav nu en rigtig god dag i din egen fantastiske have - og så: RIGTIG GOD TUR TIL HOLLAND!
  De kærligste hilsner herfra

  SvarSlet
 17. Kære alle - tak for de rigtig mange hilsner. Dem er jeg utrolig glad for. Håber snart at få tid til at svare på jeres spørgmål, men det er godt nok svært at nå det hele.

  SvarSlet
 18. Tak for kikkene, glæder mig til at følge med dig til Holland.
  Hilsen Ann

  SvarSlet
 19. Kære Claus
  Sikke et fantastik flot vue på det øverste billede med det lange kig. Du har jo helt vildt mange tulipaner i din have. Planter du nye hvert år? For i min lille have er der en hel del der er forsvundet, desværre, så jeg må ligge tulipaner en masse i efteråret, så jeg kan få lidt Claus Dalbysk i min have også, smiler. Må i haven og ned på knæ og luge det sidste bed, så jeg kan nyde din nye bog, som kommer til mig i morgen mandag. Kan næsten ikke vente med at læse den og se de smukke billeder om pæoner og bonderoser. Så jeg må i haven og blive færdig, så det er ren afslapning i morgen. Fortsat god week-end.
  Hilsen fra det Sydfynske Jeanne

  SvarSlet
 20. Kære Claus
  Jeg har et spørgsmål ang. sprøjtning af roser:
  Putter du begge midler (Baymat Ultra og Calypso) i samme sprøjte eller bruger du èt produkt af gangen?
  KH
  Fru Heiberg

  SvarSlet
 21. Åh, hvor er det balsam for sjælen at hvile blikket på dine køligt elegante, roligt raffinerede sartgule bede. Der er en helt særegen stemning, harmoni og eksklusivitet over det, som kun netop den farve, - i hænderne på en godgifted plantsman, formår at skabe.

  Her onduleres og massakreres også ukrudt i industrielle mængder...det er ikke spor sjovt at være vorterod, mælkebøtte eller den, som Anne Just kaldte for "Farlig Farlig (et invaderende og aggresivt ranunkelbeslægtet uhyre)for tiden. Og så vandes der på livet løs. Det har været et meget meget tørt forår igen engang, - og med næsten historisk mange solskinstimer. Så jorden er som cement!

  Mange grønne hilsner til alle I andre ukrudtsbekæmpere med ømme havemuskler.....

  SvarSlet