Vel ankommet

Så er jeg vel ankommet til England og er nu på vej mod syd. Må indrømme, at jeg er noget træt. Fire timers søvn, som jeg fik i nat, er kun halv ration. Men dette opvejes til fulde af de blomstrende syrener, den vilde kørvel og de smukke kastanjelys.

 

 

023 006

 

 

Tror, at jeg lige kører omkring mit B & B for at hvile mig en times tid, inden jeg tager til Sissinghurst. Fotovejret er perfekt – lyst diset. Ren sol er fjende nummer ét; så er gråvejr meget bedre!

 

 

054 038

 

Aftenlys er skønt, og billederne her af akelejer er da også taget i går aftes. Jeg elsker denne graciøse plante, der er så fotogen. De viste akelejer hører til de langsporede, der blomstrer ekstra længe. De kan være svære at få fat på, men Bilka har dem de næste par dage.

 

 

068 063

 

Vi ’ses’ senere med levende billeder fra Sissinghurst.

 

076

62 kommentarer:

 1. Welcome home Claus:o) Danmark er dit fædreland, men England er vist dit mødreland, ikke? Tag du dig en velfortjent lur inden du skal ud og beruse dig i skønhed og vidunderlige photo-opportunities.

  Night night, sleep tight and don`t let the bedbugs bite......zzzzzzzzzzzzzzzzzz

  Godnatknus

  BEDÅRENDE BILLEDER

  "On the road again.....tralalala on the road again...:o)"

  SvarSlet
 2. Dejligt du er vel ankommet til det engelske. Håber du får en fantastisk tur derovre.
  Knus

  SvarSlet
 3. Edith Kristensen26. april 2011 kl. 10.49

  Kære Claus.

  Du må have en fantastisk tur. Og tak for de smukke Akeleje, jeg elsker dem simpelthen, og nu står de med lysegrønne knopper i mine bede og venter på mere af det skønne solskin.
  Jeg tog chancen i går og plantede mine forspirede Dhalia ud i krukker og mine Latyrus kom også ud af drivhuset - de kogte simpelthen derinde. Håber det ender lykkeligt.

  Mvh.
  Edith

  SvarSlet
 4. Hejsa
  Heldige asen, der er endnu 6 uger til jeg skal til England og denne gang står der "kun" Kew Gardens på programmet.
  Håber at du har husket den tomme kuffert;-))Man kunne jo komme til at tage noget spændende med hjem......
  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 5. De langsporede akelejer - hvordan kan vi kende dem i Bilka - er de mærket med din anbefaling eller er der specielle sortsnavne.
  Spekulerer på om de mon kommer i Bilka i dag eller hvornår jeg skal på min 5'te tur i Bilkas havecenter indenfor de sidste 3 uger... Uanset om de har det jeg kørte efter ryger der jo noget ned i vognen hver gang. Hav en rigtig god tur/uge derovre, glæder mig til at høre hvad du ser derovre. Mette

  SvarSlet
 6. Smukke smukke blomster. Jeg har for første gang 3 farver i min have, dem glæder jeg mig meget til at se i blomst.
  God lyst i den engelske univers og pas nu på dig selv.

  Anne B.

  SvarSlet
 7. Rigtig god tur. Det er til at blive positiv misundelig over, når du bl.a skriver om blomstrende syrener... åh den skønne tid vi har lige nu. Og jeg ser frem til dine levende billeder.

  SvarSlet
 8. Skønne akelejer Claus - særligt det sidste billede falder jeg for. Jeg havde akelejer på ønskelisten til min brudebuket, men de var desværre afblomstrede inden den store dag. Klart en favorit.
  Kan ikke vente med at se levende billeder fra selveste Sissinghurst!

  Bedste hilsener Lisbeth K.

  SvarSlet
 9. Skønne akeleje-billeder. Håber du får en god tur med masser af dæmpet sollys.

  SvarSlet
 10. levende billeder , er dejligt og utroligt insprirerende !

  Det bliver ikke dårligere af at England lige er det længere fremme end os her i DK , så tager man ligesom lidt på forskud .
  God tur Claus og sov godt :)

  H

  SvarSlet
 11. Hej Claus

  Fortsat god tur glæder mig til billeder senere.

  mvh
  Dorte

  SvarSlet
 12. Hvor lyder det bare skønt, jeg glæder mig til de levende billeder som et lille barn juleaften.
  Ha' det rigtig godt.

  SvarSlet
 13. Åhh hvor er de fine! De står øverst på ønskesedlen, når jeg får overtalt kæresten til at nedlægge fodboldbanen til fordel for et ekstra blomsterbed.

  Jeg drømmer selv om en haverejse til England, men vil først til Holland. Kan bare ikke helt bestemme mig om det skal være i foråret, hvor tulipanerne blomstrer, eller i efteråret, hvor jeg rent faktisk kan fylde kufferten med løg. Det er noget af et dilemma:-)

  Tak for de fine videoer fra påsken.
  Mvh Maria

  SvarSlet
 14. Lene Borreskov Andersen26. april 2011 kl. 14.38

  Kære Claus :-))) ...hvor er du givende, øser ud af erfaringer, billeder så smukke og skønne videoer til alle os her på bloggen ..og selvom du har rejst og er træt, ja så får vi da et indlæg fra dig alligevel ....TAK og jeg elsker de smukke Akelejer du viser her :-))).
  Også jeg har nydt haven og vejret i påsken, men endte med at få en halsbetændelse og så er det jo godt at kunne sidde lige så stille og nyde alt du giver os her på bloggen :-). Ønsker dig en herlig tur med mange hilsener fra Lene B.A.

  SvarSlet
 15. Kære Claus.
  Ja, men tak for hilsen fra England --- nyd nu turen.
  Jeg skal heldigvis til Bilka i morgen--
  Det var bare en lille hilsen, så du ikke føler dig glemt, herhjemme!!!!!!
  mange hilsner
  JMN

  SvarSlet
 16. Kære Claus
  Smukke smukke billeder af akelejer - venter med længsel på at mine springer ud - det er tæt på nu.... Fortsat rigtig god tur. Glæder mig til at se billeder fra Sissinghurst - ville ønske at det var mig....
  KH Ulla Heiberg

  SvarSlet
 17. Hvor er jeg bare misundelig........hvem der lige kunne tage en forårstur til England og bruge tiden på blomster! :o)
  Og hvor er de skønne de smukke akelejer - den nederste har jeg allerede (eller i hvertfald en der ligner), og en masse forskellige i lilla nuancer. Men jeg kan godt se at jeg må ud og skaffe mig både nogle rosa og nogle hvide - elsker nemlig denne smukke plante som til gengæld elsker at så sig selv her og der og allevegne - og som regel får den lov til det, når den er blomstret af er andre skønne planter jo klar til at tage over. Har lige en kort pause fra havearbejdet og solen - har netop gravet ca. 30 små stjerneskærm op og sat i potter - de skal gøre glæde hos venner og kollegaer, der er nemlig rigtig mange der ønsker sig sådan nogle - jeg glæder mig til du fortæller mere om den Claus, kan se at du har et smukt billede øverst tíl højre her på bloggen. Og denne skønhed må flere have i haven - den er SÅ fin i sin graciøse, men diskrete vækst - på samme måde som akelejerne er det. Rigtig god fornøjelse derovre i det engelske, jeg glæder mig til at høre mere.

  SvarSlet
 18. Kære Claus
  Må være et skønt vue med de blomstrende syrener, ja måske du kan dufte dem. Her i det sydfynske er de lige knapt sprunget ud, så der er da noget at glæde sig til, ligesom forventningen er stor til at man kan komme med på "tur" i det sydengelske. Hvad angår akelejerne, håber jeg sandelig at de har dem lidt længere end et par dage, da jeg først har mulighed for at komme i Bilka på fredag. Har jo et pænt stykke vej på 84 km og skal også lige alliere mig med min chauffør, og hvis det ikke lykkes må jeg tage toget og så bussen, for må da absolut eje disse skønne akelejer. Fortsat god tur i det sydengelske.
  Hilsen fra det sydfynske Jeanne

  SvarSlet
 19. Ja du har ret. Akelejer er majestætiske, og så kan de dukke op på de mest mærkelige steder.
  Og jeg glæder mig til at se billeder fra Sissinghurst.

  Fortsat god tur. Kh. Britta

  SvarSlet
 20. Hej Claus. "Velkommen" til min mands fædreland, England :)

  Skønne akelejer, du har fotograferet.

  Glæder mig til at se en masse fra Sissinghurst.

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 21. Håber du må få et dejligt ophold med godt lys. Så kan vi andre nemlig også nyde planterne.

  SvarSlet
 22. Tak for de smukke billeder, jeg glæder mig til at følge dig på rejsen.. og, nå ja, så skal jeg vist til Bilka endnu engang.. godt jeg kører forbi hver dag..
  Ka' du sove godt.
  Kærligst Ann

  SvarSlet
 23. Kærer Claus :-)

  Sikke nolge billeder, jeg måtte straks ud og se til mine akelajer få at se om de blomster. Håber du få nolge fantastiske dag i det engelske :-)
  Karoline

  SvarSlet
 24. De akeleje-billeder er da helt fortryllende. Suk.

  Og nu vil jeg gå i gang med "din" ramsløgspesto. Mums.

  SvarSlet
 25. Åh ja, akelejer! En af mine absolut yndlinge! Ser frem til billeder fra det engelske.
  Mange hilsner fra
  Ulla i Kolding

  SvarSlet
 26. Hej Claus - vel hjemme fra påskeferien har jeg lige ajourført mig med hvad der er sket på bloggen siden jeg tog afsted - og sikken følelsesmæssig rutchetur :-) Først trusler om videostop, så de mange kommentarer og heldigvis skønne videoer til sidst. Så jeg vil straks sige pip, kuk og hej her fra Højbjerg og MANGE TAK for super dejligt videoguf. Som om det ikke var nok når lykken nye højder når jeg nu læser at du sender eksklusivt fra SISSINGHURST, et sted jeg i flere år har drømt om at besøge. Kan næsten ikke vente....... Kærlige forårshilsener Lise i Højbjerg

  SvarSlet
 27. Hvor er de smukke :-)
  Jeg er "opdraget" til, at akelejer er ukrudt, men jeg må vist genoverveje den holdning, for de er godt nok smukke!

  SvarSlet
 28. Herligt vejr at tage billeder I Claus, der kan godt spores en vis snert af misundelse ;) England i forårstøj det er bare så smukt. Glæder mig til at se billederne fra Sissinghurts..

  SvarSlet
 29. Smukke blomster, smukke billeder - smukt at du deler, tak. Glæder mig rigtigt meget til at følge din tur. Håber du får dit foto-gråvejr - bare kun hos dig, her må solen gerne skinne videre. Selv om det betyder mindre pc/blog tid.

  Nyd det hele lidt for mig også - god tur
  Anne Mette K

  SvarSlet
 30. uh glæder mig til levende billeder fra Sissinghurst. Jeg har desværre aldrig været der selv. Selvfølgelig er haven meget kendt for sin hvide have, men jeg håber også du viser Lindegangen fuld af forårsløg (hvis de da ikke allerede er afblomstret derover) Jeg er blevet meget inspireret af en artikel i Haven for nogle år siden med fotos fra The Lime Walk. Jeg prøver at skabe det samme med perlehyasinter og vibeæg mellem anemonerne og mangler bare nogle Lilac Wonder til at give det sidste pif.

  SvarSlet
 31. Hej Claus

  Kan du have nogle gode dage i sydengland
  og glæder mig til video fra dette dejlige land.
  Mvh Jensole.

  SvarSlet
 32. Så nydelige akeleier. Den øverste rosa var bare lekker!!!
  Blomstrer de nå?

  Nilla

  SvarSlet
 33. Hvor er de smukke, de akelejer... Jeg tror egentlig, at alle planter er smukke i det rette lys (og med Claus bag linsen).

  Glæder mig til videoen. Det bliver meget inspirerende, er jeg sikker på.

  SvarSlet
 34. Hej Claus
  Fine akelejer - synes også de er ret fantastiske. Er først nu blevet opdateret på dine seneste indlæg i påsken (havearbejde you know;)). Synes dine opråb om flere kommentarer er helt på sin plads. Dine ihærdige, lærerige og positive indlæg aftvinger både respekt og respons.
  Hav en rigtig dejlig tur i det Sydengelske!!

  Iøvrigt synes jeg også at "krukker" er ret fantastiske ;)!!

  SvarSlet
 35. ØJJJ, der skal jeg hen om 6 uger. Jeg glæder mig til at se dine billeder

  SvarSlet
 36. Tak for de fine billeder.

  Håber, din rejse må blive god.

  Mvh Janne

  SvarSlet
 37. Det bliver rigtig spændende at høre videre fra dig. Vi har her i hjemmet snakket om at gøre forberedelserne til en B & B ferie i England. Men det kræver jo en del læsning og planlægning at få de rigtige steder ind som har interesse for os. Har du mon gode ideer til læsning?
  Godnat fra Lene

  SvarSlet
 38. De er nogle små yndig blomster. Se frem til flere billeder her på bloggen

  SvarSlet
 39. Gad godt have været med i kufferten ;0)
  Go' tur ...

  SvarSlet
 40. Kære Claus,
  Så smukke de er de akelejer. Kan slet ikke stå for akelejer. Sidste år såede jeg Nora Barlow akeleje, en blandet hvid/lyserød med grønne spidser. De vokser fantastisk i denne tid, og jeg glæder mig til at se blomsterne i virkeligheden. I år vil jeg prøve at så White star, en helt hvid akeleje. Men - du lokker som altid, så jeg må forbi Bilka og have nogle af de langsporede. De er da vidunderlige. Ja - Claus, du er mig et dyrt bekendtskab. Det er ikke småting der bliver købt ind, når man har været en tur på din blog.
  Fortsat skøn tur i England :)
  Kærlig hilsen Lise

  SvarSlet
 41. Der er intet så skønt som England i foråret. Rigtig god tur :)

  Christina

  SvarSlet
 42. Har også fået øjnene op for akelejer igen. Engang havde jeg en masse selvsåede, blev træt af dem og holdt pause. Men nu sniger der sig atter nogen ind. Lige nu glæder jeg mig til otte hvide barlow. Otte er jo ´industrielle mængder´ i min målestok. I øvrigt købt ved Vindalgård stauder nær Horsens. Dejligt sted.

  God tur.

  SvarSlet
 43. Hvor er de dog smukke og så det eventyragtige lys.
  Jeg elsker akelejer, har dem overalt, hvor de gider slå sig ned, selv mellem fliserne.

  Sene aftenhilsner fra Janet

  SvarSlet
 44. Elsebet fra Ystad26. april 2011 kl. 22.54

  Sissinghurst - sounds lovely! Jeg har aldrig väret der så tidligt som april, men mange gange i både sol og regn andre årstider - og det er altid en oplevelse. Have a good time!

  SvarSlet
 45. Nu må du snart holde op med at lokke med Bilka, altså ;-)
  God tur - hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 46. Hej Claus

  Er du ved at lave en ny bog til os, derovre i UK ? Eller hvad laver du derovre...(er jeg lidt for nysgerrig nu , hihi) ? Ok,så beklager jeg lige min frimodighed, hvis du synes dét... det er nok det dejlige vejrs skyld eller at mine Klokkeranker lykkes eller... eller... ?

  Jeg har tit tænkt på, om du også er fotograf ? Du tager nogle rigtig gode, sigende billeder, synes jeg. Mine egne billeder er helt til grin, sammenlignet :o)

  Håber du får og har en rigtig god og begivenhedsrig tur ( hvordan er vejret forresten derovre... er der sol og dejligt ligesom her ) ?

  Ser meget frem til dine levende billeder.

  Mange hilsner fra Birgit (S)

  SvarSlet
 47. Fine fine akelejer du har fotograferet Claus. Elsker når de blomstre for de står som svævende sommerfugle og kan holde til en blæsevejrsdag uden at se helt miserable ud. Vi har været væk i påsken og da vi kom hjem var der gang i alt det grønne. Elsker denne årstid. Ikke så mange insekter, solskin som kan varme ens vintertrætte krop og en have hvor ens drømme langsomt tager form. Så skønt.Håber du får en rigtig dejlig tur og glæder mig til at se billeder og læse om dine oplevelser.
  Hilsen Lina

  SvarSlet
 48. Hej Claus.
  Smukke smukke billeder at flotte akelejer. Jeg synes også, denne plante er fin og nyder også det smukke løv.
  Glæder mig til at se, hvad du oplever i England. Når man ikke selv lige kan smutte derovre, at det bare skønt, at du sørger for at fortælle og vise billeder. Tak for det. Herligt.

  SvarSlet
 49. Hej Claus

  Det lyder spændende. Vi glæder os til video.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 50. Rigtig god fornøjelse derovre kære Claus.
  Glæder mig til flere billeder samt eventuelle videos, håber det lykkes.
  Englænderne har bare så mange smukke Akelejer, og de er jo også lidt foran os andre kan man se.

  SvarSlet
 51. Hei... har egentlig ikke noget at kommentere. Andet end at sige god tur og så har jeg jo givet et lille pip fra mig i dag her på siden :-)
  He he...forsæt du bare. Vi hænger sgi ved !!
  Jo forresten... Har set dvd`en Haven i Hune.(lånt på bibliteket) Skøn have der, må vist en tur derop i sommer. Der var en ung mand med på dvd`en :-) og han hed Claus :-) he he
  Hilsen Jonna.

  SvarSlet
 52. Hvor er det nogle fine akelejer dem kan man aldrig få for mange af:)) Det er den smukkeste morgen her i DK -bare synd at arbejdet kalder. Heldige dig der skal ud med kameraet:)

  SvarSlet
 53. så smukke billeder , du burde skrive en bog om hvordan man tager de rigtige billeder af blomster/planter .
  hilsen Birgitte

  SvarSlet
 54. Jeg sendte en kommentar i går, hvor er den ? Er der gået kludder i det, eller kan den bare ikke nå til England ???

  SvarSlet
 55. Hej Claus

  Det er fine farver akelejerne har. Det kan være jeg er en af de heldige, som kan få dem i Bilka.

  Glæder mig til at se billeder fra Sissinghurst

  Hilsen Maibritt

  SvarSlet
 56. De er meget smukke, de akelejer. Det er nok en af de blomster, jeg ikke kan få for mange af! Jeg glæder mig til at se flere billeder fra England, og på forhånd tak fordi du deler oplevelsen med os her på bloggen. Nu vil jeg gå ud og luge.... det skal jo også gøres.

  SvarSlet
 57. Kære Claus :-) ..UHA nu er jeg bekymret for dig, men håber alt er vel. Jeg skrev en kommentar på bloggen i går, som ikke er kommet igennem ej heller andre som sikkert har gjort det samme ..og jeg/vi er jo så forvænt med indlæg og kommentarer i en lind strøm. Nu håber jeg bare det er systemet eller evt. din PC, som er i udu og at du har det godt. Mange (lidt bekymrede) hilsener fra Lene B. Andersen.

  SvarSlet
 58. Hej Claus

  Som andre også har prøvet, så er to af mine kommentarer i går ikke kommet frem. Konkluderer for mig selv at der har været tekniske forstyrrelser, siden vi er flere der har bøvlet.

  Jeg skrev både tak for videoen, men skrev også dette til akelejerne:
  TAK for de smukke billeder - særligt den sidste rosa akeleje tiltaler mig. Akelejer er en af mine absolutte favoritter, sammen med stjerneskærm, som jeg til min glæde har spottet i dit blogbanner :-)
  GLÆDER mig vildt til en video fra Sissinghurst, hvis det kan lykkes, vel at mærke!

  Fortsat gode dage i England :-)
  Lisbeth K.

  SvarSlet
 59. Jeg sendte også en kommentar sent i aftes, men den er heller ikke kommet med - mærkeligt.

  SvarSlet
 60. det lille "balletskørt" nederst er bare yndig, jeg har en noget lignende, men den måde lyset falder, gør billedet til et lille eventyr
  øv nu skal jeg være chaffør, jeg må se resten af siden senere
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 61. jeg skal også til england godt nok i september. men mon ikke der er blomster at se der også... kunne se at der var en der hed Anni der skulle til sissinghurst - og det er faktisk også der jeg skal til - ville bare høre om der var nogle rejse tips og gode steder at bo.
  hilsen Frederikke

  SvarSlet