Video 23-4 2011

Midt i dagens mange gøremål nåede jeg lige en video.

34 kommentarer:

 1. Tak for kikket. Jeg er ret vild med den plantesammensætning du har lavet i din alle´ glæder mig til følge den gennem sommeren :-)

  SvarSlet
 2. Utrolig hvor fort alt har kommet hos deg, det går heldigvis fremover her også! Håper det er mange som kan glede seg over det flotte arrangementet utenfor porten, det ser så innbydende ut!

  Påskehilsen fra Trine

  SvarSlet
 3. Hej Mester
  Tak for dagens video, glad for at du ikke brændte os af (HI HI)...
  Nu er jeg nok noget krævende, men det ville være rart om man måske kunne få en video, fra det nye område, omkring det nye spejl bassin, er så spændt på at se hvordan det tager sig ud, hvis jeg nu BEDER pænt...... :-b)
  Please....

  Forårshilsner Bettina

  SvarSlet
 4. Kære Claus Glædelig påske til dig og dine kære, Mange tak for din dejlige video hilsen, Jeg prøver det med velkomst hilsnen ved porten , bare i lidt mindre skala rigtig flot, dine hotencia ser også flotte ud , mine ser ikke helt så fine grønne ud endnu , måske de har haft en hård vinter, men jeg ser lige tiden an. mange tak for i dag Claus , kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 5. smukt smukt, alt står frodigt og grønt, parat til at fremvise deres pragt. grøn, grønnere, grønnest er jeg af misundelse, burde kalde mig "tante grøn" istedet for; Anne Lilla.
  Knus og påskehilsen herfra også.

  SvarSlet
 6. Skøn video igen, igen...alting sprøjter nærmest op af jorden i disse dage, selv pinseliljerne blomstrer. Er dog lige blevet til grin ved påskefrokosten ved at påstå, at storkonvallerne vokser 10 cm om dagen... synes nu stadig, at det passer!
  Glæder mig til at se nærmere på havegangen med katteurt, storkenæb og løvefod som kant, forestiller mig de vokser i asymetrisk rækkefølge. Er nok bare en smule misundelig på dine smukt grønne hortensier, dem har jeg ikke rigtig succes med. Rigtig kedeligt når jeg nu bare synes de er fantastisk flotte. Jeg har nogle, som blomstrer på årsskuddene "Limelight" tror jeg, de opfører sig pænt. Har nu også fået trang til de hvide fra Bilka, men endnu mere til den lyserøde, der jo var lidt mere sart.
  Hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 7. Kære Claus.

  Jeg smiler over hele 5-øren.. Det kunne skyldes, at der nu er dømt påskeferie! Efter nogle heftige dage med optakt, er havestuen nu klar til Påskemorgen og arbejdet ud holder inde for en stund. For er der noget, vi havefolk ikke er særligt gode til, så er det nok at stoppe og nyde. Ok indimellem er jeg lidt for god til det og falder i staver her i foråret for at "vågne" ærgelig op ved at have "spildt" tiden...

  Men når jeg smiler nu, så er det med rynker og det hele til ære for dig og din gule påskelilje. Hvor er i elskværdige!

  Skønt at se Tulipanerne komme igen! Netop de purpur i min have (kender ikke navnet) har overrasket mig ganske ved at vende tilbage for nu 4. år i træk. Måske er der alligevel nogle blandt de nyere sorter, der har modstandskraft overfor det, der nu engang tager livet af så mange af de flotte...

  Idag kiggede jeg, om der dog ikke var glemt af Dalby valmuen endnu - men havde ikke heldet med mig. Sådan er vi havefolk vist også; utålmodige efter ethvert tegn på liv. Til gengæld er der flotte skud på tre nye roser i haven; Alchymist, Aicha og så den skønne mørkerøde (hvis navn ikke har bidt sig fast endnu). Kaprifolien 'Goldflame', som Tante Grøn fandt frem til er også vel ankommet og mååååske finder jeg en lille pause i mine feriedage til at plante den ;)

  Takker for den dejlige éntre pr. video i din have!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 8. Hej Claus

  Tak for en rigtig dejlig video fra den tid på året, hvor båndene på gaverne bliver løsnet mere og mere for hver dag, der går - hvis man kan sige det sådan.

  De sidste dages snak om aktivitet på din blog motiverer mig til at være mere aktiv her, fordi jeg er vild med din blog!

  Jeg slår engang imellem et smut forbi din havelåge ved skoven. Der har endnu ikke været krukker med overflod - men det kan jeg så se, at du nu har rådet bod på.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 9. Hvor pragtfuld med alle de krukker, og det gav jo da et lille gib i mig da jeg så krukken med hornviol, men der kom ingen navn ... det var nok en smutter, det får vi nok en anden gang ellers må jeg igang med at lede i bloggen
  1000 tak for rundvisningen :-)
  påskehilsen fra Birgitte

  SvarSlet
 10. Kære Claus - jeg er altså noget så misundelig på alle, der kan se dine video'er - for min computer er gået i stykker - så jeg må vente til den nye er klar i næste uge.
  Men i mellemtiden kan jeg fortælle, at jeg har fejret påsken med et besøg hos Gartneriet Spiren.
  Det er bestemt ingen overdrivelse, du har lagt for dagen i din beskivelse af både Gartneri, planter og søde Marianne, der trods stor travlhed alligevel havde tid til en hyggelig sludder!:-)
  Og så fik jeg også hilst på Søren, der hjalp til med betjeningen!
  Det var en KÆMPE oplevelse at være der - og i morgen skal alle mine nye planter i jorden!!
  Marianne sagde i øvrigt, at hun kunne se på mit plantevalg, at jeg er en havenørd - det tager jeg som den største kompliment!:-)
  Godnatknus fra Marianne

  SvarSlet
 11. Takk for en herlig video, så deilig å se hvor langt det er kommet hos dere i danmark. Men nå setter alt fart hos oss også, helt herlig:) Ønsker deg en fortsatt god påske:)

  SvarSlet
 12. Tak for endnu en dejlig video :-) Jeg ville heller ikke kunne stå for påskeliljerne som troligt kommer igen. Jeg har en knald-gul Appeldorn tulipan som hvert år dukker op i mit lyserøde bed. Den har stået her i over 20 år. Og jeg har både rykket hovedet af den og prøvet at grave løget op. Men nu har jeg også resigneret og smiler når jeg ser den :-) God Påske til dig og dine.

  SvarSlet
 13. Kære Bettina - I skal nok få lov til at følge bedet omkring det nye spejlbassin. Jeg laver en lille 'føljeton' og starter nok op på mandag.

  Kære Birgitte - den mørke hornviol er købt uden navn. Men en af de bedste og mørkeste er 'Molly Sanderson'.

  SvarSlet
 14. Hej Claus.

  Tak for videoen;-)) Er fuldstændig fascineret af dine krukker, har også selv lavet nogle, og det er kun den ene som er "gået til", så de øvrige står også flot.
  I går fik vi lagt terassen færdig hos mine forældre (65 kvm), sat 2 Fallstaff roser (som jeg havde tabt i et væddemål)fik luget endnu et stykke, blev færdig med det indvendige malerarbejde, samt fik startet med at lægge gulv i stuen hvilket vi fortsætter med i dag..
  Så rigtig go' påskesøndag til jer alle ;-))

  SvarSlet
 15. Tak for et dejligt kig i din have. Jeg kom da lige i tanke om at jeg ikke har været forbi lågen for at nyde dine krukker, og heller ikke har fået plukket ramsløg til pesto i år. Det må jeg vist have rettet op på.
  Rigtig glædelig påske til dig.

  SvarSlet
 16. Tak skal du have Claus, Molly Sanderson var den jeg var så heldig at rende i den anden dag :-).
  Birgitte

  SvarSlet
 17. Kære Claus
  Jamen sikke da et skønt syn....I mine krukker er tulipanerne også begyndt at blomstre.. Havde købt rigtig mange sidste år, meeenn så kom Kong Vinter jo rigtig tidlig, så i januar opgav jeg at få dem i jorden og prøvede at komme dem i krukker. Tæt pakkede (gad vide hvor jeg har den ide fra ;)) og nu står de bare og ser vildt flotte ud. Så det er bestemt ikke sidste gang det skal prøves.
  En dejlig påskesøndag til alle de flitte blogfolk derude. Det er jo lige før det bliver rart at komme på arbejde og slappe lidt af :0
  Knus Lena fra Håstrup

  SvarSlet
 18. Skønt at gense din dejlige entre, sådan en burde vi alle have.
  At du sørger for noget kønt dine naboer kan se på er så dejligt. Sådan en nabo burde vi alle være.

  SvarSlet
 19. Tak for kigget - rigtig flot video du har lavet.
  /Hanne Bente

  SvarSlet
 20. Hej Claus

  Nu har jeg haft tid til at se dine videoer, endnu engang tak for inspirationen.
  Sidste år var mit første år med Allium. Jeg samlede de afblomstrede hoveder i et bed, (så alle kunne komme på komposten på en gang)og nu vrimler det op med små bitte nye Allium. Hvad gør jeg, hvornår er de store nok til at jeg tør grave dem op og plante dem ud, så de for bedre plads. Lige nu er de meget skrøbelige.

  Fortsat god påske til alle
  Hilsen Maibritt, trekantområdet

  SvarSlet
 21. Kære Claus, endnu engang viser du os hvordan det er vi skal plante i have. Jeg håber jeg får det lært i mit eksperiment bed. Jeg er klar over at jeg ikke har plads til alt jeg holder af :( trist... Men flere løg vækster til næste forår! helt klart :-)
  Påske hilsner Gro

  SvarSlet
 22. Kære Claus
  Sikke et vidunderligt flot indgangsparti med alle de løgvækster. Dine naboer må da være glade for at have dig som nabo, når de hver dag kan gå forbi sådan et fantastisk flot blomsterflor. Ja, og din indgang sikke et skønt vue! Man bliver jo helt grøn af misundelse, altså på den gode måde, smiler.
  Tak for endnu en dejlig video. Ser frem til den næste med stor glæde.
  Påskehilsen Jeanne

  SvarSlet
 23. Hej Claus
  Tak for kigget :)
  Vi har flere gange herhjemme nævnt overfor hinanden, at vi er heldige at vi vores første år med have får sådan et lækkert påskevejr. Det er så skønt. Der fulgte et gammelt drivhus med haven og jeg har mine forspirede planter stående derude og du kan tro, at der er gang i dem. Det er så bekræftende, at se de små frø spire. Jeg har troligt fulgt dine vejledninger fra dine mange bøger til, hvordan man forkultiverer diverse blomster og indtil videre ser det ud til at give pote. Tak for det...
  Fortsat god påske til dig og dine.

  Mvh. Charlotte

  SvarSlet
 24. Kære Claus
  Lige en lille påskehilsen på endnu en skøn dag! Har her til morgen set dine sidste 3 videoer ( har været i sommerhus uden netforbindelse) og hvor er det dog ganske fantastisk at få lov at kikke med hos dig... Jeg må sige det er som at have en pakkekalender året rundt... Og nu havde jeg lige et par "pakker" ;-) Efter sådan en opmuntring fra dig, kan man næsten ikke vente med at komme i havetøjet...
  snupper jeg morgenmaden i haven! God søndag og rejse i næste uge. Kærlig hilsen Fru Krull

  SvarSlet
 25. Kære Maibritt - jeg har ikke helt erfaring med, hvor mange år der går, før prydløg fra frø blomstrer. Mit bud er tre-fire år. Jeg ville lade de små planter stå et år endnu og plante dem ud på blivende sted næste år.

  Måske er der andre, som er klogere på dette end jeg. Så giv jer gerne til kende.

  SvarSlet
 26. godmorgen derude
  Du må da have en lind strøm af naboer der går tur forbi din port, for hvor er den indgang flot. Utroligt planterne for lov at stå i fred, det ville de nok ikke her. (glemmer aldrig dengang vores rabat var fyldt af valmuer og marguritter, indtil vejvæsnet syntes der skulle slås ekstra tæt det år, så nu må det bare være græs, trist.)
  Det er hyggeligt at se du osse har sjove "hilsner" der blomstrer nå de selv vil,trods "forkert" placeret farve. Det er det der gor det spændende at gå tur i haven, når man kan løsrive sig fra nusseriet.
  Du fik vist rigtig lavet røre i andedammen forleden hi hi. Måske skal der en lille reminder til engang imellem,men du må ikke køre træt , lov os det, du skal helst i en menneskealder endnu. Så må vi tage os sammen med ekstra brændstof til dig..
  solhilsner Gunvor

  SvarSlet
 27. Kære Claus Dalby
  Hvor er det bare et smukt syn med alle de dejlige "løgkrukker" der møder dine gæster, andre besøgende og os her på bloggen ved indgangen til dit hus og have. Sker det ikke, at der er nogle, som "låner" nogle af dine krukker eller tager du dem inden for gitterporten om aftenen/natten?
  Tak for de fine videoklip, som er meget inspirerende.
  Rigtig god påske.
  De bedste hilsener
  Kirsten Miran

  SvarSlet
 28. Lene Borreskov Andersen24. april 2011 kl. 09.33

  Kære Claus.
  Tak for endnu en dejlig og inspirerende video, hvor jeg måtte smile af de to netto-gule påskeliljer ..sådan et par uvorne unger der tillader sig at dukke om midt i alt det som er planlagt i farver, ja det er lige før jeg kommer til at holde af de to ;-))). ÅH jeg savler ved synet af din smukke sandstenskrukke med Hornvioler, og Molly Sanderson som du nævner var jeg netop så heldig at få fingrene i ved sidste besøg på planteskolen, den er så smuk og en nydelse at kigge på hver dag ...gad vide om du kan få hornvioler til at blomstre hele sommeren Hmmmm ..det kan du såmænd nok :-))?
  Håber jeg når en tur til Risskov for at se dine smukke krukke-blomster. Ønsker dig en dejlig dag. Mange hilsener fra Lene.

  SvarSlet
 29. Hej Claus.
  Tak for et superflot kig op af din fantastiske alle - hvem der dog havde sådan en. Og alle de flotte krukker, men jeg kan da blive helt bekymret, kan de de få lov til at stå i fred. Du er tilsyneladende heldig med dine tulipaner. Af mine, som jeg satte forrige efterår, og som blomstrede så flot sidste år, er der nok kun ca. 1/3, som kommer med blomst igen, resten er kun blade - øv. Satte nogle flere sidste efterår, og de kommer væltende nu, og er lige på spring til at folde sig ud. Så nu må jeg glædes over det.
  Ha' en god dag.
  Anita

  SvarSlet
 30. Hej Claus
  Tak for endnu en dejlig video fra din frodige have - jeg nyder alle videoerne, også selv om jeg ikke kommenterer hver gang. Men jeg forstår godt, at du gerne vil have nogle tilbagemeldinger.
  I fredags viste du en sød lille tulipan (T. saxatilis). Har du ikke også hele tæpper af T. turkestanica? Kunne vi få et lille glimt af dem?? Jeg har selv en enkelt T. turkestanica (ja én!), men har tænkt mig at lægge flere løg til efteråret, da jeg har indtryk af, at dens blade kan klare frosten bedre end fx T. polychroma, som jeg også holder meget af.
  Der har været nogle kommentarer om køb af krukker, og jeg vil lige gøre opmærksom på, at Bilka har 'Dalby-krukker' på tilbud indtil den 30. april (hvis der er flere tilbage); 2 stk. for 200 eller 300 kr. afhængig af størrelse. Og fra på tirsdag sælger Bilka glasklokkerne til en rigtig god pris.
  Fortsat god påske til alle
  Mange hilsner fra Heddie
  P.S. Tak for svar om kultiveringen - jeg havde jo gættet på, at I anvender en 'modificeret' kultivator, men fint at få det bekræftet (og altså et bevis på, at du svarer på spørgsmål!)

  SvarSlet
 31. Hej Claus

  Fantastisk syn og så er jeg bare så misundelig på dine hortensia, som står så flotte grønne langt op af grenene, der er mine sat meget tilbage, men skyder dog fra bunden og lidt op af grenene.
  Jeg elsker de purpurfarvede blomster og syntes bare din allé er noget af det flotteste.
  Jeg har selv pupurfarvede tulipaner(uden navn) der troligt kommer år efter år. Jeg satte 50 løg for 5 år siden og på 3. året kom der 221 tulipaner - et imponerende flot syn.
  Nu kalder forhaven til en studsning/oprydning.
  Fortsat rigtig god påske.

  Forårshilsen Anne B:

  SvarSlet
 32. Hej Claus

  Tak for svaret, jeg venter så lige til næste år, inden jeg flytter de nye Allium.

  Påskehilsen Maibritt

  SvarSlet
 33. Hej Claus

  Fantastisk velkomst ved havelågen. Det bliver flot gennem den næste måneds tid.

  Har selv lavet et ClausDalby-bed inspireret af dit allébed med Allium og tulipaner i samme farvenuance. Glæder mig til at følge det og sammenligne med dit.

  Hilsen Trine Høj Dahl

  SvarSlet
 34. Hej Claus

  Sidder og nyder dine påskevideoer :-)

  Jeg smilede også stort da du fortalte den kære og morsomme historie om de to selvstændig individder i form af påskeliljer! De to blomster kan man kun elske, og hvor er det godt at de nu efter års kamp får lov at stå :-) Det er jo netop de uplanlagte oplevelser, der gør en have levende.

  Bedste hilsener Lisbeth K.

  SvarSlet