Video d. 16. april 2011

 

Rosenbeskæring, fortsat. Vigtigt: Se nedenstående video først.

15 kommentarer:

 1. Hej Claus.
  Rigtig spændende lærdom. Jeg har læst om det i din bog men det giver jo meget at se det "i bevægelse". Jeg er nysgerrig efter at hører om nedbinding altså det med at grenene sættes vandrette også kan bruges ved klatreroser ex. New dawn. Fortsat god weekend fra Lene

  SvarSlet
 2. Kære Claus
  Som altid er det skønne og inspirerende videoer du viser. Jeg har endnu ingen roser i min nye have, men er allerede nu ved at planlægge hvor de skal være. Du siger, at nogle roser egner sig bedre til nedbinding end andre. Kan man lokke dig til at komme med et par sortsnavne, hvor du har god erfaring?
  Mange hilsner og fortsat god weekend.

  Kh. Charlotte

  SvarSlet
 3. Tak for kigget :-) Det vil jeg prøve i år i kolonihaven min. De skal blive bundet, skal de !
  Og håber så på mange flere blomster.
  Hilsen fra Thy

  SvarSlet
 4. Kære Lene - nej, New Dawn er vild nok i forvejen. Den ville jeg ikke spænde ned.

  Kære Charlotte - de engelske roser er gode til denne teknik.

  SvarSlet
 5. Kære Claus.. mange tak for din grundige rosen video i dag , det var meget spændende og lærrig. Virkelig godt at se det live og ikke kun læse det.. har selv beskåret mine roser i dag på dronningens fødselsdag selvfølgelig..og skal også prøve det der med nedbindingen. ellers går alt godt her i haven, min bøgehæk har store knupper, min store fine prydpære (Nordens oliven)fra Bilka er ved at springe ud, og inden for, har mine klokkeranker det godt, selv om jeg er ca 10 dage bagefter jer andre..kære Claus mange tak for i dag og alt det du giver os, glæder mig til din hilsen i morgen..kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet
 6. Kære Claus Bare mig igen, skal en tur i Bilka i morgen for at se på dine roser, glæder mig meget, må jeg spørge om der er mulighed for at vi kan få Constance spry på hylden derude..det er virkelig min favorit..mange tak for i dag.. kærlig hilsen Paw

  SvarSlet
 7. Tak for tippet, jeg må ud og prøve med et par af de histioriske roser i morgen. Mine andre roser har frosten været for hård ved trods granrisdækning, de må vente til næste år.
  Fjerner du virkelig alle gl. blade? jeg kultiver osse, ingen hakkejern i bedene, men jeg lader så vidt muligt de fleste blade være i bedene til orme osv. De plejer at være formuldet inden st. Hans. Vi bor på en "lerknold" så det er om at formulde alt der kan formuldes, og jeg er lidt doven, gider ikke at køre bladene i komposten når de kan ligge i bedene og lune om vinteren og selvkompostere i foråret. Men min have er osse lidt wild indrettet så det passer sammen.
  god haveweekend
  Gunvor

  SvarSlet
 8. Jeg siger også tak for dagens spændende videoer....

  Jeg er nu ikke så vild med roser, eller måske jeg nærmere skal sige at roser er ikke så vild med mig, men jeg forsøger at lære alligevel.

  Jeg aner ikke, hvad jeg gør forkert, men jeg har efterhånden, købt nye planter flere gange - og kan se at jeg også skal i år :-(
  Roser dør simpelthen for mig, og især når jeg vover mig ud at i at beskærer dem, så smutter de også om foråret og sommeren.
  Hmmm... Måske jeg bare skal kaste mig over noget andet istedet... der er jo masser af skønne stauder at vælge imellem :-)
  Go´ havedag til jer alle imorgen... det bliver jo dejligt vejr.

  SvarSlet
 9. Hej Mester.
  Tak for 2 spændende videoer. Det ser ud til at jeg er på rette vej, med nedbindingen af roserne, har forsøgt mig med 4 af Austin roserne, kan man også gøre det med Githa Nørby......
  Har desværre travl med andre ting idag, så haven må "passe" sig selv, indtil på torsdag hvor en dejlig påskeferie venter (og hvor vejret skulle vise sig for sin pæne side):-).

  Forårshilsner Bettina

  SvarSlet
 10. Hej Claus
  Mange tak for video om roser, man får mod på flere roser når du hjælper os så godt på vej. Mon der kommer ubehandlede stativer og tårne i Bilka...jeg krydser fingre? God søndag i haven. Fru Krull

  SvarSlet
 11. Hej Claus,
  Tak for god instruktion i 'rosenmysteriet', det var dejligt at se det live, og ikke kun i dine bøger...Det må simpelthen bare prøves af!
  God søndag, og også tak for søndagsvideoen.
  Kh Helle

  SvarSlet
 12. Dette var veldig spennende og lærerikt. Hvilke roser egner seg best til nedbinding? Har du noen forslag?

  ANETTE:)

  SvarSlet
 13. Hej igen.
  Mange tak for svaret. Fortsat god dag til dig.

  Mvh. Charlotte

  SvarSlet
 14. Kære Claus.
  1000 tak for lærdommen, er du ikke sød at lave et emne om i dagbogen om rosen beskæring så det er nemt at finde. Jeg har selv en lille Kinabog hvor jeg skriver sider i man vil se igen, men her vil et emne været dejligt:-)
  10000 tak igen Karoline

  SvarSlet
 15. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet