Video d. 22. april 2011

 

I skal lige have en video i dag også. Jeg kan slet ikke lade være, for der er så meget at berette om.

16 kommentarer:

 1. Hvordan gør du med dahlierne? Jeg kan se de står i plastpotter, graver du dem ed i haven/krukekrne for på den måde at have styr på dem eller tager I dem op og planter på ny? Jeg skal da godt nok love for der er noget igang og temmeligt mange planter på vej - flot kommer det til at se ud!
  Mette

  SvarSlet
 2. så er jeg opdateret igen,,der er lige gået et par dage i familiens tegn. Fine fine videoer, og Claus den idè med at save et par tænder af en kultivator er superb. min elskede smalle kultivator trak sit sidste suk i efteråret og jeg har ikke kunnet finde nogen tilsvarende, så din ide er skrevet bag øret.
  Man kan se at din haves frodighed ikke kommer af ingenting, det er godtnok mange planter der blir lavet af gangen. Giver dig helt ret i at det bliver frodigst med flere små grupper, end en stor. Ellers blir der alt for nemt store huller der er svære at lukke.
  Var i går på en rigtig skovanemonetur, vidunderlig, det er lige nu det sker, og bøgen er sprunget ud. Det kan anbefales, hvis man kan løsrive sig fra haven.
  Idag har det været store havedag, så nu vil jeg hen og have benene op.
  ps Claus, din Peæonbog tyder rigtig rigtig god, den er skrevet på føds,dagønskelisten, der bare så længe til, og du kommer jo osse med en ønskebog til om ikke så længe, ik- osse. Det er lige før man skulle indføre 2 juleaftner og 2 føds,dage om året, hihi men det vil resten af familien så nok osse have.,.
  mange solhavepåske hilsner Gunvor

  SvarSlet
 3. Hej Claus , jeg har også et spørgsmål vedr. dahlierne, er nok at de sådan står i lag ? og kan du vande ned gennem alle kasserne ? kodriverne , skal man dele dem eller skal man bare lade dem passe sig selv ?
  mvh
  Birgitte

  SvarSlet
 4. Kære Mette - dahlierne står kun i potter, mens de vokser til. Derefter bliver de plantet ud i krukker og bede.

  Kære Birgitte - nej, jeg kan ikke vande ned genne alle kasserne. Stablingen er kun et pladsspørgsmål. Du bestemmer selv, om du vil dele kordriverne eller lade være. De klarer sig fint uanset hvad.

  SvarSlet
 5. Skønt med et kig ud i din have..... meget inspirerende.
  Og så rigtig god påske til dig :-)

  SvarSlet
 6. Godaften Claus :-)
  Ja jeg kommer tit lidt pø om pø rundt i dine indlæg. :-) Sikke en spændende video du har lavet. Jeg kan også godt lide at et bed ligesom du siger ligner naturen. Du bringer nogle planter på bordet som, jeg ikke rigtigt har lagt mærke til før. F.eks. Kodriverne. De er smukke men jeg må vidst lige bestemme mig for hvilken " farve" jeg skal holde forårs farverne i :-)Jeg bliver helt misundelig på alle dine fuldvoksne Digitalis, mine er bare et par milimeter høje hi hi :-)
  Fortsat god aften
  Gro

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Åhh hvor du forkæler os med ekstra videoer. Vejret har været helt utroligt dejligt. Jeg har nydt haven fra et tæppe med ungerne. Skønt. Idag skal jeg i Bilka og købe et par 'The Pilgrim' roser. Ja og så et par krukker til forårs- og sommer-blomster.
  Rigtig god påske til dig og dine.
  Knus Rikke.

  SvarSlet
 8. Kære Claus
  Efter et par dage med påskefrokoster er der nu tid til igen at suge til mig af inspiration. Dejligt, at du også lige nævner dahliaerne her til sidst. Jeg har selv lige sat mine i krukker i drivhuset. Det er som sagt mit første år med have, så jeg prøver mig lidt frem, så det er altid rart når det lige passer med, at du kommer med lidt guldkorn på bloggen :)
  God dag til dig.
  Mvh. Charlotte

  SvarSlet
 9. Godmorgen Claus,

  sikke en masse planter som skal plantes ud!!! det bliver et smukt syn..jeg må ud og mærke om mine pæoner også har knopper..de er nemligt blevet flyttet lidt på og det skulle vist gå ud over blomstringen det første år..
  mvh Signe

  SvarSlet
 10. Tusind tak for dine pragtfulde påskevidoer, Claus. Det er helt vidunderligt at se forårsmiraklet udfolde sig i din have. Man føler sig helt ydmyg over sådan et under, ikke?

  Føler jeg så småt begynder, at kunne sætte mig ind i begrebet "industrielle mængder". Jeg har bl.a priklet over 600 forskellige digitalis-bøllespirer her i påsken:o) Jeg har fået en digitalis-obsession. Hjælp! Måske man ligefrem kan tale om digitalis i STORindustrielle mængder??? Og diagnosen ODD = Obsessive Digitalis Disorder. Er der nogen psykologer tilstede her på bloggen?

  Mange priklende påskehilsner til alle...

  SvarSlet
 11. Wauw, jeg gad godt have bare en lille flig af disse hvide digitalis til udplantning! Jo vist er vi skam inspirerede, men det er visseligt en skam, at jeg er sådan et frøhåndterings analfabet. Klokkerankerne er der kommet en 6-8 stk. ud af (af 2 poser!), de er nu pottede om og får lidt flydende gødning, men om der kommer blomster ud af det, må tiden vise...
  Dine videoer, lad blot dem også udkomme i industrielle mængder, det kan vi godt tåle!
  Fortsat god påske til alle...

  SvarSlet
 12. Hej Claus
  Du fortalte i en af dine videoer, at løg der kun kom med et blad, ikke gav blomst. Du har ret! Men er de så færdig for altid eller kan de graves op og deles, for derefter at blomstre igen?

  Hilsen
  Michael

  SvarSlet
 13. Kære Michael - måske. Det har jeg ikke erfaring med.

  SvarSlet
 14. Hej Claus

  Meget smukke de fine kodrivere. Og de falder meget naturligt ind i dine bede, hvilket jeg ikke altid synes de gør i standard-villahaverne.

  Kan se, at jeg er godt med på Dahlia-siden. Troede ellers, at jeg var kørt agterud med alle påskens gøremål.

  HilSen Trine Høj Dahl

  SvarSlet
 15. Kære Claus
  Jeg fik set dine påskevideoer i baglæns orden og har en kommentar her: jeg plantede sidste forår Epilobium Angustifolium Album / Smalbladet Gederams i mit nye staudebed og nu til foråret var der rigtig mange underjordiske udløbere 50-70 cm over hele bedet og det havde jeg ikke lige forventet. Nu har jeg gravet den op og sat den i et af de "vilde hjørner" i haven. Den virker lidt ustyrlig - jeg fortæller dette hvis andre skulle føle sig inspireret af din omtale af planten.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 16. Sikke mange dahlia! Det bliver noget af et blomsterflor.
  Efter din henvisning til National Dahlia Collection kom jeg til at bestille en del stykker i den sene vinter, men jeg har ikke modtaget nogen endnu. Er der mon nogen her på bloggen, som også har bestilt, som har fået nogen med posten? Er det kun mig, som intet har fået, eller bliver de bare først sendt i maj?

  Og hvad gør I andre med bedet inden dahliaerne bliver sat? Nogle gode tips til pre-dahlia-blomster? Jeg har overvejet tulipaner(de kan sættes i jorden, når dahlia graves op om efteråret), men jeg er bange for, at løgene smitter hinanden.
  Og hvad med selskabsplanter? Er der overhovedet nogen perfekte partnere eller skal dahlia bare have lov til at få al opmærksomheden selv? De er jo lidt nogle divaer.

  Sikke en masse spørgsmål, men håber det er i orden når jeg sådan er dahlia-jomfru.

  God have-lyst!

  /Maria

  SvarSlet