Video d. 24. april

 

 

Det er lige ved at blive en vane. Her er endnu en video.

25 kommentarer:

 1. Hej Claus
  Jeg har ikke nået at se hverken gårsdagens eller dagens video endnu - det må vente til i aften. Lige nu er der 1000 ting der skal nås i haven :-) Men jeg vil bare lige fortælle at jeg var een af heldige, der - sammen med et bogkøb fik valmue- og kvanfrø i efteråret. Valmuerne myldrer op, og jeg glæder mig til at se din helt specielle valmue i min have. Men nu viser også kvan'en liv. Det er så herligt :-)

  Jeg kunne læse forleden at du er på vej til Sydengland. For mange år siden boede jeg et års tid i Cornwall, og det er altså en helt speciel plet på jorden. Der er simpelthen SÅ dejligt. Rigtig god tur - og hils derovre ;-)

  Bedste hilsner
  Gitte

  SvarSlet
 2. Hej Claus

  Tak for en dejlig video!

  Martsviol findes også i hvid, har du den i dit hvide bed?

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Dejligt med endnu en video - og godt at du øver dig med at lægge dem ud selv, så vi forhåbentlig også kan få haveinspiration fra fjerne himmelstrøg i næste uge :)
  Jeg har for første gang selv prøvet at optage en video i går fra min have og lagt ud på min blog, men det kræver noget øvelse kan jeg se, måske jeg skal gøre det om aftenen hvor vinden er aftaget og solen ikke er så skarp.
  Jeg kan se at din opsang med manglende kommentarer har virket, men som flere nævner er det bare ikke altid man lige får skrevet en kommentar og så er det trods alt godt, at du kan se hvor mange der trods alt besøger din hjemmeside :)
  Din skovhave står rigtig smukt nu. Når jeg ser noget i den lysegule primrose farve kommer jeg altid til at tænke på dig, så sent som i går da jeg læste i aprilnummeret af Haven: Magnolia 'Elizabeth' det er da lige noget for Claus Dalby. Så selvom der ikke altid kommer mange kommentarer, sætter du helt sikkert dit aftryk på danske haver i disse dage.
  kh Pia

  SvarSlet
 4. Hej Claus, tak for endnu en flot video. Jeg skal love for det er gået stærkt i din have med alle de planter der er kommet op. Jeg er selv ved at anlægge nye bede og lader mig derfor inspirere lidt af dine videoer. :)

  Jeg kunne ikke lade være med at tænke på om du gør noget særligt for at jordforbedre eller gøde, for dine planter ser ud til at stortrives på trods af de står ret tæt, eller lag på lag?

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Hvor jeg nød din video. Jeg har fundet en genial løsning,( som sikkert også andre på bloggen): jeg har taget den "bærbare" me Prydpæren fik jeg købt og den d ud til havebordet, hvor jeg så nyder dine flotte billeder og din fuglekvidren sammen med mine egne fugle i haven. Godt nok er det lidt lyst herude men så stikker jeg bare næsen tættere til skærmen. Men der er noget særligt ved at se dine havebilleder udenfor. Det kan varmt anbefales;-)))
  Nu vil jeg gå en lille tur i min have og fundere lidt over, hvad jeg kan forskønne den med;-) Kh Renate

  SvarSlet
 6. Hej Claus.

  TAk for endnu en go video... kan se i din have at det hele er lidt bag efter i forhold til min have hvor min perlehyrasinter er ved at afblomster og min tulipaner er flot sprunge ud... så nu går jeg er nyder dem og håber på der ikke kommer for meget vind så de knæger...

  Hilsen mette (århus)

  SvarSlet
 7. Tak for en dejlig video og god påske til jer.
  Nu må vi også snart se mere til dit varme drivhus og hvad dine priklepiger have fået lavet.

  SvarSlet
 8. Kære Claus
  Tak for endnu et par kig ind i din fortryllende have.
  Riisskov og Rørvig, hvor jeg bor, ligger på nøjagtig samme breddegrad; men ikke desto mindre ser det ud til, at min have er lidt længere fremme end din, måske på grund af mikroklimaet inden for mine godt fire meter høje hække og de store træer også i nabohaverne. Således er Topolino påskeliljerne for længst blomstret af, mens Concerto tulipanerne (lagt for nogle år siden på de anbefaling) og de små gule og hvide af den vilde slags, som jeg har glemt navnet på, blomstrer lystigt
  Imidlertid er det et helt andet syn, som trænger sig på i disse påskedage. I denne week-end fejrer jeg nemlig HANAMI - ikke med picnic på et plastiktæppe under de nyligt udsprungne kirsebærttæer som i Japan, men i stille andagt flere gange om dagen, når jeg kigger ud af vinduerne og falder i svime over det berusende syn af Moreltræernees og Mirabelletræernes skinnende, hvide skyer. Det er et af årets hødepunkter i min have, som jeg så nyder indefra på grund af birkeallergien.
  Glædelig Påske til Alle
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 9. Hej Claus.
  Mange tak for dine videoer. Det er så inspirerende at følge med i din have. Jeg har været rigtig meget ude i min egen have her i påsken, men i dag måtte jeg høre Café Hack på dabradio kanal 5. Jeg må sige, at det var underholdende og humoristisk. Det var sjovt at høre jeres samtale, som jeg synes gav et interessant indtryk af dig som person. Jeg kan lige forestille mig hvor mange, der går tur forbi din have hver dag og spørger om alt muligt, når du går i haven. Jeg håber, du hygger dig med det, selvom du måske prøver at holde dit privatliv i fred. Jeg er faktisk en af de heldige, der har besøgt dig i din have i 2008 igennem bladet "Alt om Haven" og jeg har en masse billeder fra det, så jeg kan godt forstå, at mange forbigående kigger interesseret ind.
  Du skal vide, at jeg omtaler dig positivt i alle havesammenhænge og jeg får meget tid til at gå med at følge din blog og kommentere blandt venner og arbejdskolleger. Jeg tror faktisk, du er med til at ændre den danske havekultur!

  SvarSlet
 10. Uha det er en god vane du giver os der :o)
  Keep on going, der er så meget vi 'have-analfabeter' kan bruge af fif og information ;o)
  Glæder mig til den næste...

  SvarSlet
 11. Kære Claus, tak for en rigtig dejlig dag sammen med dig , både i radioen på program 4 og også på dagens dejlige video..rigtig godt radio program med gode grin..dejlig at se alle farverne i dine bede allerede, det er jo stadig tidlig forår, selv om vi i disse dage er meget velsignet.. mange tak for i dag ..skal hilse fra børnene klokke og ranke. kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  Endnu en dejlig video fra din skønne have, og sikke det myldrer op med ufattelig mange flotte planter, ja, hvem der bare kunne lære det trick at plante i lag, for det er jo unægtelig kønnere end de bare pletter med jord.Glæder mig til at se videoer fra din rejse til andre smukke haver.
  venlig hilsen Jeanne

  SvarSlet
 13. Hej Claus
  Tak for endnu en dejlig video, jeg er tit herinde og har fulgt med de sidste 4 måneder uden at ligge en kommentar...(vidste ikke helt om jeg turde skrive det :O)) Men nu er det så første gang og jeg skal se om jeg ikke kan blive mere flittig til det.
  Har været i have idag, for jeg har også idustrielle mængder, det er desværre ukrudt der her er tale om, men det er der jo råd for. Og her er også bar jord og masser af græsplæne, og det bliver der såmænd nok ved med at være, men derfor kan man jo godt kigge med her og drømme. Ja, hvad var vi i grunden uden dem, drømmene?
  Tak fordi du giver os lov at følge dit haveliv og God Påske.

  SvarSlet
 14. Hej Claus
  Det skovbed bliver man da aldrig træt af at se på. Den orden der hersker trods "ingen bar jord" kunne jeg godt lære noget af, jeg synes nemt det forskellige vokser lige lovlig for vildt og ind i hinanden i min have. Jeg skal nok være mere konsekvent og hærge lidt mere i bedene.
  Hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 15. Halløj igen
  Det var dog mystisk at min tekst kom til at se sådan ud til sidst???? Jeg ved egentlig ikke hvad der skete, men der kunne ikke være mere tekst i indslaget og så må den have skrevet Prydpæren et helt forkert sted:-(((( Teksten forsvandt også pludselig for mig - der er uforklarlige ting mellem himmel og jord når teknikken ikke virker. Jeg ville bare tilføje at jeg købte en prydpære og den er også sprunget ud. Hov, nu gjorde den det igen!!! Har vi kun en begrænset plads til at skrive i???? Eller er det min pc, der driller????
  Kh
  Renate

  SvarSlet
 16. Kære Claus.

  Tak for en dejlig video, hvor må det være skønt med sådan en dejlig have, tak fordi du delagtiggør os i den.
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 17. Kære Claus. Tak for endnu en dejlig video,som jeg nyder hver aften, glæder mig også rigtig meget til at se video fra England af. Forsat god påske.Knus Irene

  SvarSlet
 18. en dejlig vane.
  jeg håber vi for mere at se til de små allium, de lyder rigtig spændende, især hvis de sår sig selv..
  Og jeg har fundet "guld" i haven i dag,, de påskeklokker, jeg købte hos Spieren sidste år har lavet flere små babyer jubii, har godtnok flere af de alm. påskeklokker, men disse er jo specielt udvalgte, så de skal stå særlige steder.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 19. Hej Claus, når jeg nu sidder og ser din vidio og hvor godt dine alium står, ja så får jeg jo helt dårlig samvittighed over mine alium, de står klemt inde i noget vintergrønt der har fået lov at brede sig og det skulle det ikke have haft love til, til gengæld så står mit vintergrønt ganske flot med blå blomster. Jeg vil endnu engang i år gi mig i kast med at grave dem op , og se om jeg dog ikke kan få det hele med.
  tak for endnu en fin rundvisning, glæder mig til at se nogle fine billeder af spejldammen i løbet af sommeren
  Hilsen Birgitte

  SvarSlet
 20. Skønt skovhavebed... Skægt som der kan være forskelle i dette lille land. Mine perlehyacinter har været fremme længe. Lige nu venter jeg spændt på at mit store japanske kirsebærtræ springer ud. Det kan ikke vare længe nu. De passer så fint med blomsterne fra kæmpestenbrækken der står nedenunder. Ja livet er skønt, især når man har fundet havelivets glæder. Godt hjulpet på vej af dig...
  Knus Lena fra Håstrup

  SvarSlet
 21. Kære Claus.
  Det var dog en skøn vane du der er ved at tillægge dig. Tænk hvor har du forkælet os med videoer i denne skønne tid. Preben må have travlt når du har tid til at forkæle os og være i have, skrive bøger, bage kringler, skrive blog, holde møder med Bilka, planlægge spændende rejser og alt det andet som du også lige når.
  Tusind tak for din evigt smittende haveglæde.
  Knus Rikke.

  SvarSlet
 22. Hej Claus
  Sidste år så jeg at du såede klokkeranke i dit drivhus. Inspireret af dette har jeg sået og fået nogle gode planter,som jeg glæder mig meget til at se blomstre i sommer. Tak for inspirationen.
  Rigtig god 2 påskedag.
  Kærlig hilsen Ulla

  SvarSlet
 23. En god kop kaffe og en video. Så bliver Dalby-pauserne ikke meget bedre! :-)

  SvarSlet
 24. Kærer Claus og i andre have glade mennesker:-)

  Mine klokkeranker er nu ca. 30cm store og har stået ude hele påsken. Er det ved at været tid til at plante dem?
  Jeg er den heldige person at få en eiypat i påske æg, så nu sider jeg i haven og læser blokken og andre blomster sider mens jeg ser på det bed jeg skal til at plante :-) min mand syntes det er synd jeg skal gå ind i huset, når jeg heler vil været ude:-)
  Rigtig god dag til alle :-)
  Karoline

  SvarSlet
 25. Kære Claus

  Du viser påskeklokker i den pragtfulde video, men er det ikke en julerose eller har kært barn mange navne?

  Christina

  SvarSlet