22. maj 2011

Traditionen tro er der atter en gang levende billeder fra haven.

22 kommentarer:

 1. Tak for endnu en skøn video ;-)) Har haft en fantastisk havedag, startede klokken seks, med at rydde et stort stykke græsplæne, jævne m.m. hvorefter spaden og pæleboret blev brugt igen og igen... så blev der sat roser, clematis og stauder.. Og jeg var jo så "heldig" at blive totalt gennemblødt 2 gange med en hel del vedvarende regn, men nøj hvor jeg synes resultatet er blevet flot ;-))

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Som sædvanlig en rigtig flot video fra din helt utroligt frodige have. Da du filmede tulipanerne, lagde jeg mærke til at der stadig sad frøstande på dem. Brækker du/I dem af eller bliver de bare siddende? Jeg gør mine, har dog heller ikke industrielle mængder smiler, men har lært at de skal brækkes af, så løget kan samle kræfter til næste sæson. Hvornår kommer der billeder fra den Nordsjællandske have igen? For det er jo også en helt fantastisk have, og er jo spændt på at se forløbet i denne have også.
  Hilsen fra det Sydfynske Jeanne

  SvarSlet
 3. tak for endnu en dejlig havetur på vidio, pileurt i hvid har jeg aldrig set , den må jeg have kigget efter næste gang jeg kommer på planteskole, har en i sart rosa...

  SvarSlet
 4. Kjære Claus!
  Takk for levende bilder, fantastisk hvor frodig det er hos deg. Du inspirerer nok en gang Claus.
  Ser dere har hatt regn idag. Her har også dagen vært regnfull, men det var etterlengtet for her er det utrolig tørt.
  Det spirer og gror i Sandefjord også, men vi henger litt etter dere forståelig nok.
  Jeg har vært så opptatt med andre gjøremål i det siste så hagen har måttet vente, men blir været godt i dagene fremover gleder jeg meg til mange hagedager.
  Ha en fortsatt fin kveld.
  Klem fra Grete.

  SvarSlet
 5. Hej alle
  Jeg er lige kommet hjem fra en weekend i Holand. Det er dejligt at komme hjem til ens have, hvor det hele bare står så pænt nu. - På nær nogle af mine roser der ser meget sørgelige ud. Jeg går altid en tur først ud i haven inden jeg pakker ud. Dine roser claus ser ikke ud til at have taget skade denne vinter.
  Nå i Holland var jeg i Appeltern og se haven. Den er bare flot og inspirerende. Så jeg er ved at lave nye planer oppe i hovedet. dernede var de noget længere, nogen roser var sprunget ud og også valmuerne. der må vente lidt endnu. Noget der imponerede mig mest var nogle koreakornel. De var simpelthen fantastiske. Jeg har længe overvejet sådan en i haven, men er ikke sikker på at jeg kan tilbyde den en god beskyttet vokseplads. I Danmark har jeg kun set den i Legoland. Er der nogen af jer der har erfaring med hvor sart en koreakornel er her i Danmark ?
  Hilsen fra Lone

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Tak for endnu en tur i din skønne have. Jeg har været så heldig at blive udtrukket i Bilka, så jeg glæder mig som et lille barn til at se det hele i virkeligheden og hilse på dig - jeg synes jo allerede, jeg kender dig fra bloggen og dine bøger :-) Ser frem til at se nyt fra spejlbassinet.

  Mange hilsener

  Louise

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Tak for endnu en video, hvor er det flot med alle prydløgene i din indkørsel.
  Glæder mig til at se dit spejlbassin -
  Og tillykke til heldige Louise, der skal besøge dig og din smukke have.
  mange hilsner JMN

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Dejlig video med langsom ført hånd :-)
  Helt vidunderligt så frodigt det ser ud. Kan se at jeg ikke skal bekymre mig så meget om, at mine roser (dem der er tilbage + de nye) bliver pressede af omkringstående stauder, der lige pludseligt vælter op og ud. Tak for kigget.

  SvarSlet
 9. Hej Claus, meget spændende bed, lige efter mit hoved :-) Gør du noget for at begrænse din pileurt? Jeg har en og syntes den har det med at, brede sig meget.. det er jo godt og ondt:-(
  JEg må se den video igen i morgen, nu er det godnat . Gro :-)

  SvarSlet
 10. Kære Claus.

  Tusind tak for endnu et skønt kig i alt det, der eksploderer i haven netop nu! Bedet oppe ved huset er rigtig flot på mange måder.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 11. Mange tak for kigget. Jeg er især vild med din indkørsel, og er ved at planlægge en havegang efter det forbillede. Tak for info om allium´erne, det var faktisk lige det jeg manglede! Skal nemlig til at bestille tulipanløg og allium ved avleren - nok ikke i Dalby-mængder, men jeg regner med 500 tulipaner og 200 allium... håber det bliver godt!

  SvarSlet
 12. Til Lone: Jeg har en korea-kornel i haven. Den står faktisk et sted hvor der en vind når det blæser og den klarer det fint. Det skal dog tiføjes at jeg købte den ret stor for at være sikker på det var en robust plante. Den har nu overlevet 5 år og har det stadig fint.
  Mette

  SvarSlet
 13. Hej tak for kigget. Når du nu viser dine allium har du så spekuleret over om du skulle have allium zaaddozin som er en meget ydmyg plante der gør sig godt i en hver henseende, men det har du selvfølgeligt overvejet. Ikke sandt?

  SvarSlet
 14. Hej I danmark..
  Skønne billeder, jeg glæder mig til at komme hjem til min have, og se hvad der er sket. Jeg sidder på Cypren og venter på at komme til lufthavnen, og hvad er bedre end at kikke her på Dalby´s blog... smiler...
  Hilsen fru.leger

  SvarSlet
 15. Meget flotte bed. Tak for synet. jeg havde en rigtig god dag i haven igår (det har jeg faktisk næsten hver dag) Plantede hjemmelavede stauder. Senere kom regnen så det passede perfekt. Så kom jeg til at tænke på det du har lært os englenderne siger: næste år vil haven være endnu smukkere! Det tror jeg gælder for min have. Hilsen
  Zohar.

  SvarSlet
 16. Kære, søde Sweetpea og alle I andre dejlige rødder:o) JEG HAR SAVNET JER<3 <3 <3

  Mon mine barkede havenævers stive, tykke fingrer overhovedet kan ramme tastaturet, efter min lange pause i kommentatorboksen??:o) Jeg har fulgt passiv med på sidelinjen i den senere tid, da jeg har haft meget travlt og været alt for træt, til at kunne skrive noget som helst fornuftigt her på det sidste. Men jeg har savnet at kommentere, da det giver denne helt specielle fællesskabsfølelse med sine cyperspace-havevenner. Kan derfor varmt anbefale alle, at deltage i "festen:o)Det er meget sjovere end at stå udenfor og "kigge på":o)

  Maj er en uhyre travl havemåned. Hvor ville jeg ønske, at man kunne flytte november, og lægge den til maj, så min travle yndlingsmåned talte 61 og ikke blot 31 dage:o) Og november, ville jeg nemt helt kunne undvære!

  Der findes vist ikke den have-disciplin jeg ikke har udøvet her i maj: Jord- og betonarbejde, flytning af jord og højbede, opbinding, nedbinding, fastbinding, undergravende virksomhed, ommøblering af havens indretning og planter, såning, prikling, udtynding, udplantning, sneglebekæmpelse,vanding dueslags-projekt (JUBIIII:o) og sådan kunne jeg blive ved og ved. For slet ikke at tale om mine utallige forsøg på at tæmme uregerlige meterlange vandslanger og føre indædt krig mod skvalderkål, "Klister-forbandelsen" og den ranunkelbeslægtede ukrudt som Anne Just, kaldte "Farlig farlig". Blot man vender ryggen til, kommer de nedrige bæster med nye nederdrægtige bagholdsangreb og truer mine elskede blomster...æv! De er IKKE inviteret med til havefest:o)

  Sweetpea, jeg ELSKER det rosa bed foran huset, du her viser:o) Det er et af mine yndlingsbede i Edens Have i Risskov.
  Skærme og spir er for mig de mest uundværlige blomsterformer i en have, og hvor er dine pileurt et perfekt match med de underskønne skærmblomster. Jeg har selv været så heldig, endelig at finde et par eksemplarer af den lyserøde skærm med det helt umulige navn. Og jeg værner om dem, som var det det pureste guld. Nu mangler jeg blot at opdrive den dybt attråede pyrænæiske baldrian. Jeg ELSKER skærmblomster:o) Hvis der findes nogen derude i haverne, der kender et sted i Danmark, hvor de kan erhverves, vil jeg blive meget meget glad for et lille tip.

  Mange travle, kærlige hilsner og tanker til jer alle

  SvarSlet
 17. Elsebet fra Ystad23. maj 2011 kl. 19.05

  Hej Claus
  Tak for en insprerende tur gennem din have. Allium bedet er helt fantastiskt. Jeg har länge tänkt plante dem i min have, nu er jeg helt overbevist. Jeg har plantet en del af de hvide narcisser du har i dine böger og de har väret så skönne i år, står stadig og blomstrer - tak for alle gode tips.

  SvarSlet
 18. Hej Claus

  Ville lige sige jeg synes det er imponerende din have allerede nu, men det er også imponerende at du hver dag får langt nyt ind, og at du i weekenderne får langt en video ind også. Takker

  SvarSlet
 19. Kære Jeanne - alle tulipan- og narcisfrøstande bliver brækket af, og adskillige er taget i dag.

  Kære Birgitte - den viste pileurt er faktisk rosa.

  Kære Gro - synes ikke, at pileurten er så invasiv. Men vi justerer hvert efterår.

  Kære Tulpi - den har jeg godt nok aldrig hørt om. Stavemåde???

  SvarSlet
 20. Tak for kigget. Nu mangler jeg igen superlativer - endda før roserne er sprunget ud. Hvad skal det ikke ende med? Skøn højde i bedet allerede nu.
  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 21. Naj hvor var det en fin tur rundt i forhaven til huset :-) Det er så absolut også et yndlingsbed for mig.
  Jeg virkelig imponeret over hvor godt det ser ud - store struttende vækster. Jeg mistænker din jord for at ligge i et slags mikroklima op af skoven. Der må være gode læforhold så der bliver hurtigt lunt, for jeg synes godt nok din have er om ikke direkte foran hele Århus, så i hvert fald godt med på vognen, i forhold til blomstringstidspunktet.

  Tak for dette dejlige indblik.

  - Og hvor fint at høre fra Tante Grøn. Man kan næsten blive helt småbekymret for de vanlige bloggere der indimellem tager sig en "pause". Man aner jo ikke om der er sket meget alvorlige ting for dem, eller om de blot har været for belastede af havearbejdet til fysisk at overkomme ret meget mere. Skønt at vide at der har været en helt naturlig årsag til det, og skønt at "vores" tante stadig har lyst til at bidrage :-)

  Glade hilsener til alle - Lisbeth K.

  SvarSlet