At se lyset!

Når man fotograferer, handler det først om fremmest om én ting. At se lyset …

 

20110501_165800

 

Mange ved, at det er meget svært at fotografere i sollys. Faktisk får man de bedste og rigtigste farver, hvis det er let overskyet.

 

20110501_162738 20110501_163218

 

Men det bedste er, hvis man kan inddrage sollyset i motivet. Prøv at betragtebillederne her. Hovedmotivet (blomsterne) ligger i skygge, men solens tilstedeværelse udenfor hovedmotivet er det, der giver den rigtige stemning.

 

Billederne blev taget for en times tid siden.

18 kommentarer:

 1. Kære Claus. Jeg er helt ked af, at jeg ikke bor i nærheden af dig.. Hvis jeg gjorde, ville jeg helt sikkert ofte lægge vejen forbi din smukke opstilling af krukker og blomster ved lågen. Mon ikke mange andre gør dét? :-)

  God aften til alle!

  Bedste hilsener Solsikke

  SvarSlet
 2. Super med lidt fotoeducation. Tak skal du have. Jeg labber det gladeligt i mig.

  God tur i morgen...heldige mand

  knus
  Eva

  SvarSlet
 3. Nydelige bilder og flotte tips!
  Jeg er enig med Solsikke, jeg ville også gått ofte tur forbi hvis jeg bodde i nærheten!! :D

  SvarSlet
 4. Skønne billeder!
  Jeg er godt nok kun en glad amatør, men helt enig i, at lyset er noget af det mest afgørende for, om et billede bliver vellykket. Jeg har eksperimenteret lidt med modlys, som jeg synes kan give en ret flot effekt - se evt. mine modlysbilleder af balkananemoner: http://signesvals.blogspot.com/2011/04/balkan-anemoner.html
  Fortsat god 1. maj - og god tur!

  SvarSlet
 5. Hej Claus
  Tak for alle de dejlige vidioer fra nær og fjern.Jeg nyder dem alle, især var det spændene at se haverne fra Endland, som jeg selv har besøgt for over 10 år siden.
  God tur til Holland
  Hilsen Helle Bolgen

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Mange tak for foto-fif. Desværre har jeg en indbygget blokering, når det gælder fotografering. Jeg aner absolut intet om emnet. Det afholder mig så afgjort ikke fra at nyde andres. Jeg kan ikke bedømme dine billeder ud fra tekniske kriterier, men kan kun sige, at de skaber en usædvanlig fin stemning, som giver mig lyst til at se mere og bo inde i billederne.

  Jeg er fast læser på en anden "blomster-blog", hvor indehaveren tager de mest fantastiske billeder. Synes jeg. Prøv at kigge forbi http://haveplanter.blogspot.com/.

  SvarSlet
 7. Helt fantastiskt vacker entré!!!

  Varma hälsningar
  Maria

  SvarSlet
 8. Gad godt have mere tid til at lære at tage så smukke billeder ♥♥

  SvarSlet
 9. Kære Claus
  Herlige billeder af blomsterne, godt at du skriver det om lyset og viser det på;-)
  Var forbi din have for et par dage siden, ærgerligt at de laver "vejarbejde" til højre for din indkørsel... heldigvis er din krukker bare så skønne og sikke nogle farver, sarte og smukke. Langs hegnet ud mod vejen, er der nogle ens "klematis-agtige" klatreplanter, men er det klematis eller? der er mange mange knopper på
  kh Lone.g

  SvarSlet
 10. Billederne er rigtig gode! Og blomsterne flotte.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 11. Hej CLaus

  Altså, hvor ser det godt ud! Så ærger jeg mig alligevel over at jeg ikke tog en smut forbi dit hus netop i går d. 1. maj. Jeg havde et ærinde på Djursland, og kom derfor drønende næsten lige forbi riisskov og dig ... Men jeg holdt mig tilbage og tænkte at jeg ville blive drillet af familien bagi bilen!

  Hvor er det nogle skønne billeder, også de tidligere med tulipanbedet. Videoerne når jeg vist først i morgen, men på forhånd tak for dem.

  Bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet
 12. Skønne billeder og meget inspirende til når jeg selv skal ud med kameraet .
  Hilsen
  Birgitte

  SvarSlet
 13. Det kan virkelig drille, det lys. Efter at jeg har anskaffet mig et andet kamera, er det dog blevet nemmere - mon lysmåleren er forskelligt indstillet på dem? Smukke fotos, det må være en sand glæde at blive budt velkommen af sådan en herlighed når man kommer hjem! Endnu en idé til inspiration.

  SvarSlet
 14. Aaaarh kan det nu også passe?! Jovist ingen tvivl om, at dine fotos er indiskutable effektmæssigt. Men med mit lille lommecamera - og ikke mindst i hænderne på mig?! ;)Den vantro måtte prøve det af, selvfølgelig... Og det virkede, selvfølgelig... Næste tanke var, hvorfor har jeg dog aldrig tænkt på det...

  Tusind tak for et genialt fif, kære Claus!

  Håber du nyder din visit i Holland. Jeg selv har tralvt i drivhus og have (og nærmer mig min "grusomme hævn" til Tante Grøn, gnækgnæk)

  Hjerteligst

  SvarSlet
 15. Hej Claus

  Jeg har i nogen tid fulgt med på din hjemmeside/blog. Og billedet fra den 01.05.11 af de smukkeste krukker foran din port gjorde mig lidt "misundelig". Wauv, Var det bare mine. Jeg er for 2 år siden flyttet fra hus med en skøn gårdhave, hvor jeg elskede at nusse rundt- til en ligeledes skøn lejlighed med 4 store altaner. Den største på 27 m2. Så nu foregår alt i "krukker". Og jeg eksperimenterer og bliver hele tiden klogere. Desværre bor vi i 7. og 8. etage- hvilket har givet mere blæst, end jeg lige havde forventet. OG da vi bor midt i en havn, kan der sommetider være en udfordring i at holde alt "indenbords". Jeg modtager med kyshånd inspiration på planter der er egnede til disse vilkår!

  Jeg har selvfølgelig læst din krukkebog. Du omtaler muligheden for at fore en zinkkrukke med plastic, primært grundet utæthed. Er der mulighed for at gøre noget med zinkrukker i henseende til frost? Mine krukker skal nemlig - næsten ale - kunne overvintre udendørs.

  Mange "krukkede" hilenser
  Joan

  SvarSlet
 16. Vilken entré du har. Lika fint i år!!!

  SvarSlet
 17. så smukt - løb forbi i søndags og nød synet af de smukke krukker og den skønne duft. Tak!

  SvarSlet
 18. Dejlige billeder fra din have. Jeg bruger selv at tage billeder af min have (er kun en helt almindelig amatør), så kan man side og nyde billeder og planlægge ændringer/tilføjelser. Jeg tager også altid billeder når jeg er på havebesøg, bruger meget disse billeder til inspiration til min egen have.
  Rigtig god haverejse til dig, og glæder mig til at se flere billeder
  Hilsen Maj-Britt

  SvarSlet