Blomster på bordet

I går var jeg i en helt særlig have, hvor jeg har fået lov til at fotografere sommeren igennem. Haven ligger nord for København, og den er ganske enkel så stilfuld og imponerende. I skal nok få flere billeder at se senere.

 

 

20110511_101812

 

Her ser i et lille gårdhavemiljø fra haven. Utroligt charmerende, synes jeg. Det, jeg vil henlede opmærksomheden på her, er de blå stedmoder, der står så smukt til de hvide havemøbler og den grønne baggrund - læg for øvrigt lige mærke til hækken.

 

20110511_103643

 

Der skal ikke så meget til, og jeg synes, at de frodige stedmoder lige er det, det gør hele forskellen.

18 kommentarer:

 1. Rigtig flot synes jeg. Der er virkelig stil over det.

  Ved du ikke så ofte får tid til at komme forbi min blog, men nu smider jeg et spørgsmål til dig. Min veninde og jeg kom til at tænke på, hvorfor man ikke kan købe, disse flotte frynsede tulipaner

  http://deborah.dk/2011/05/11/med-og-uden-frynser/

  i buketter, istedet for de almindelige?

  Et til - Min hortensia, som ellers har overlevet på altanen i frostsikker krukke ligesåvel som en pil, er gået ud i år. Er overlevelsen afhængig af krukkestørrelse eller?

  SvarSlet
 2. Fantastiskt fint!

  SvarSlet
 3. Kjære Claus!
  Enig med deg, dette ser helt fantastisk ut.
  Så rent og stilfullt. Stemorsblomster er vakre å gjødsler en de, holder de langt utover sommeren.
  Jeg klipper de ned om de skulle bli for lange så kommer de flott og tett tilbake.
  Her i Sandefjord er været bare så flott!!!
  Det vokser med rekord fart i hagen og ellers rundt omkring. Det lover godt for vår store dag, nasjonaldagen 17 mai.
  Flotte innlegg du har på bloggen Claus, jeg koser meg og blir inspirert.
  Den lange hagen i Nederland var bare såååååå fantastisk, den var bare en drøm å se!!!!!
  Ha en fin hagedag.
  Hjertens fra Grete.

  SvarSlet
 4. En svalende have - nærmest boligrum at se til, Kære Claus. Beroligende kunne også været ordet. Og så er der alligevel den sjovt klippede hæk, som leder fantasien på afveje lidt i retning af en borg, hvor fjender holdes ude. Ja ihvertfald sætter den fantasien igang. Måske er der ligefrem en historie om klipningen? Helt enig i, at Stedmoderblomsterne er "prikken over i'et"! Takker for synet!

  Kære Deborah. Nu er jeg ganske vist ikke Claus, men er så selvisk at ønske, at han bruger sin tid på at inspirere... Ang. Hortensiaen, så kunne et svar være, at den har oplevet barfrost, som den ikke kunne klare. Det kan afhjælpes noget ved at stikke grangrene ned i krukken - hvilket også kan gøres ved Hortensia i haven og selv de kan fryse ihjel. Det kan også hænde, at den har stået for tørt eller det modsatte, at den har været våd i rodklumpen og måske skiftevis stået og frosset og tøet. Mulighederne er mange. En nærmere beskrivelse af forhold kunne måske gøre en forskel for at finde årsagen. Men i så fald vil jeg anbefale dig evt. at bruge et af de mange havefora, der findes, hvor der sidder folk rundt omkring med forskellige erfaringer - også med altan. Pøjpøj med at finde en erstatning til krukken. Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget - nu er der plads til noget nyt ;)

  Hjerteligst

  SvarSlet
 5. Claus, nu kan du altså ikke finde noget pænere. Her kunne jeg godt finde på at bruge alle de superlativer, jeg kender - og hvordan ser selve haven så ikke ud? Og du har lovet flere billeder derfra. Jeg glæder mig allerede.
  Glæder mig.....tænk de 2 ord er jeg stødt på et utal af gange her på din blog. Ja faktisk i "industrielle mængder". Kære medbloggere: Nu har jeg gennemskuet Claus. Han farer simpelthen land og rige rundt for at sprede glæde for os, der gider tage imod. Hvis ikke det er stort...
  Gad vide om der findes en medalje, man kan indstille ham til???
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 6. Hvor ser det smuk ud med de blå stedmoderblomster på bordet:)
  /Hanne Bente

  SvarSlet
 7. Heyyyyyy - jeg vil have sådan en hæk!
  Lidt kongelig har man vel lov at være!!
  Og så ikke et ord om, at jeg slet ikke bryder mig om formklipning, vel!:-)
  KH-Marianne

  SvarSlet
 8. Hej Claus

  Ja blåt er godt. Jeg har også nydt sådan to lyseblå krukker som det eneste i alt det grønne. Og det giver en forunderlig virkning og trækket blikket til sig. Der skal ikke altid så meget til.

  @ Deborah - frostsikre krukker er jo kun en garanti for krukken og ikke det der er i. Har den stået uden læ som f.eks. på altanen har rødderne fået det lige så koldt som resten af omgivelserne. Rødderne skal godt i jorden (ikke den i krukken), hvis man skal være nogenlunde sikker.

  Hilsen Trine

  SvarSlet
 9. Fantastisk flot og overdådigt. Stedmoderplanter er utrolig blomstervillige, bare man husker at nippe de visne blomster. Sidste år 'nippede' rådyrene så grådigt, så der ikke var bare en enkelt lille blomst tilbage, men i år har de fået lov at stå i fuld flor. Forhåbentlig har dyrene fundet andre græsgange. Tænker om det er Nordens Oliven,som står i krukkerne ved indgangen?

  Venlig hilsen

  SvarSlet
 10. Lisbeth, Half Moon Bay12. maj 2011 kl. 18.19

  Charmerende! Bemærk også hunden under bordet, der bidrager til hele stemningen! Det er netop blomsterne på bordet og lanternen imellem dem, der giver prikken over ï'et. Der har man lyst til at sidde en dejlig sommerdag/aften.

  SvarSlet
 11. Helt fantastisk stemning der er i dette haverum. Du forstår virkelig af fange stemningen. Man bliver dagligt inspireret på din blog, lige som man tænker at nu kan der da ikke tilføjes mere nyt og spændende (tænker på alle de dejlige billeder/videoer fra dine sidste haverejser) ja så kommer der mere fra det overflødighedshorn du giver fra.
  Mange havehilsner
  Maj-Britt

  SvarSlet
 12. Åhh ja det er smukt :-) Hækken bagerst syntes jeg er sjov og vovet ;-)
  Gro

  SvarSlet
 13. åh det er min yndlings farve til stedmoder, og den var udsolgt i min plantehandel i foråret, ,

  sp. angående hortensia.... det kan være krukkestørrelsen, for frosten går nemmere ind i en lille krukke end en stor.. Det kan osse være at planten simpelthen ikke nåede at gå ordentlig i vinterdvale i efteråret. Kulden kom jo ret pludseligt..
  kh Gunvor

  SvarSlet
 14. Sååååå fortryllende!!!! Er helt skør med den hæk :-)

  SvarSlet
 15. Heyyyyyyyy - sådan en hæk vil jeg have!
  Lidt kongelig har man vel lov at være!:-)
  Og så ikke et ord om, at jeg slet ikke bryder mig om formklipning, vel?!:-)
  KH-Marianne

  SvarSlet
 16. Hej Claus
  Ærgeligt at kommentarerne forsvandt men sådan er det jo med teknik nogen gange, så prøver lige igen :-)
  Helt fantastisk inspirerende gårdmiljø. Lige som man tror at nu kan der ikke findes flere flotte, inspirerende, charmerende haver så kommer der lige endnu et. Har nydt alle dine videoer og billeder fra din seneste haverejser, og der er rigtig meget at kikke på.
  Prøver at finde de små detaljer i dine billeder som man kan overføre i sin egen have, og det er jo det der er så dejligt med din blog. Selv om man ikke har en park, kan den jo sagtens være til inspiration til den lille have, og det vel det det hele går ud på.
  Fortsat god havedag
  Hilsen Maj-Britt

  SvarSlet
 17. Fantastisk stemningsfuldt. Jeg lægger især mærke til den søde lille hund, der er krøbet i skjul under bordets skygge. Det er da et herligt liv den har der i den smukke have.
  Hilsen Janet

  SvarSlet
 18. Ja, der var kommet rigtigt mange fine kommentarer til dette indlæg, men de forsvandt, da Googles system brød ned.

  SvarSlet