Den skønneste slyngplante

Jeg tror, at alle som har prøvet rosenslynger, Rhodochiton, vil give mig ret i, at det er en af de skønneste slyngplanter, der findes. Den kryber selv og skal ikke renses for visne blomster. Det klarer den selv.

 

Desværre er den meget vanskelig (læs: langsommelig) at dyrke fra frø. Derfor er jeg glad for at fortælle, at den lige nu kan fås I Bilkas Havecentre.

 

 

NB. Flere har spurgt til klokkerankerne. Jeg tør godt sige, at I kan plante dem ud nu. Men dæk dem for natten, hvis det bliver meget koldt.

18 kommentarer:

 1. "Törnrosas kjortel", har jag småplantor av, sådde frön som förra årets plantor gav. En riktigt läcker växt!
  /Anette

  SvarSlet
 2. Smuk det er den, den fine Rosenslynger.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 3. Hej Claus.
  Jeg er ny her men æder det hele rådt. Jeg er vildt fascineret af din måde at videregive din viden og engagement. Bare din stemme får jo én til at mindes da man var barn og lyttede til Thomas Winding;-) Jeg er 32 år og håber at have mange år at opbygge en mere planlagt have også i vores ældre have. Men lige nu er jeg ved at anlægge nyt bed efter vi har fået 4000 m2 mere og jeg må sige at din inspiration gør det meget lettere hvilket Bilka nyder godt af. Har købt samtlige nu har anbefalet. JEg er også heldig at have mange ældre stauder som min mormor havde. I morgen skal jeg vist have købt flere kæmpe verbena. Jeg har også fået nogle bronzeblad men de tog skade i sen nattefrost men nu kommer de igen. Tak for inspirationen.
  KH Hanne, Års

  SvarSlet
 4. Nydelig!
  Har kjøpt Blodbegerplante for første gang iår,
  et nytt og spennende bekjentskap.
  Ha en fortsatt fin kveld :O)

  SvarSlet
 5. Tror nu jeg venter lidt med at plante mine klokkeranter ud ... her har haglet idag ;0)

  SvarSlet
 6. Kære Claus
  Helt enig, havde den for nogle år siden og sikke den kunne vokse og sætte blomster.
  kh Lone.g

  SvarSlet
 7. Jeg giver altså ikke op på mine egne forsøg på avl. Det virker fint med at sætte dem i meget størrer potter, nu er mine Rosenslynger 7 cm. Det skal nok blive til noget.
  Jeg vil forøvrig henlede opmærksomheden på en fantastisk smuk slyngplante, der minder lidt om Rosenslyngen, den hedder "Akebia quinata". Den bliver indtil 10 m høj med 1-3 cm store violette vaniljeduftende blomster samlet i klaser. Den har purpurrøde skud og smukke femkoblede blade. Check den en gang, den er vidunderlig smuk og jeg tror en smule overset.

  Søndagsaftenhilsen Janet

  SvarSlet
 8. Super fin er den jo - så Bilka here i come. :-)
  Ha´den skønneste uge Claus.

  Venligst Birgitte.

  SvarSlet
 9. Kære Claus
  Vi er nogen, der har snakket om, hvorvidt man kan knibe klokkerankerne, så de forgrener sig?
  Kærlig hilsen
  Iben Louise

  SvarSlet
 10. Det er en dejlig klatreplante. Sidste år fik jeg en bestilling på den til en kunde, og søgte lidt mere info om den på nettet. Fandt ud af at den i engelsktalende lande benævnes " Black Man´s Willy"... Så nu er det blevet en fnise-blomst, for jeg ser naturligvis ikke andet end Willy´en....

  SvarSlet
 11. Ibens spørgsmål om at knibe Klokkerankerne er jeg også interesseret i. Jeg 'kom til' at knække en plante over, da jeg flyttede den ud på prøve. (har flyttet to planter ud og venter lidt med resten ) så jeg funderer lidt på om jeg skal opgive den og sætte en ny i dens sted?

  SvarSlet
 12. Hei Claus
  Ja prinsesseskjørt, rosenslynger eller på norsk blodbeger (kjært barn har mange navn) er lekker. Jeg pleier å ha den hvert år og har både sådd den fra egne frø og kjøpt på hagesenter. Det beste med den, synes jeg, er at den stortrives på skyggesiden, og blomstrer enormt. Anbefales:):)
  Hilsen Unni

  SvarSlet
 13. Måtte altså lige se nærmere på denne "Willy", her tror man, at dette er en seriøs og sober blog;o)
  Hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 14. Kære Claus.
  Det ender med at Bilka bliver fristelsernes hule. Bilka har gjort et kup, da de startede samarbejde med dig.
  Hvis jeg skulle købe alt det i Bilka som jeg gerne ville, efter forslag fra dig, var jeg ruineret for længe siden.
  Meeen, noget af det kan jo også vente til næste år.
  Men hvor er det skønt at blive bombarderet med så mange gode ideer.
  PS. Nu spørger jeg altså, er der nogen af I andre der skal prøve at sende en tre-fire gange inden indlæggene går igennem( altså med google konto ), eller er det bare mig ? Og hvis ikke, hvordan gør så ?

  SvarSlet
 15. Hej Annie og evt. andre
  Jeg har samme problem hvor "der opstod en fejl på siden" vises 2-4 gange inden jeg kan sende - men ved ikke hvorfor...
  Hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 16. Meget smuk. En skam den kun er et-årig :(

  SvarSlet
 17. Kære Hanne - ELSKEDE simpelthen Thomas Windings stemme som barn. Jeg er meget meget glad for sammenligningen (andre har nævnt den før), men dertil kan jeg ikke gøre mig fortjent.

  Kære Janet - Akebia er både skøn og smuk.

  Kære Iben Louise og Elin - som jeg før har nævnt her kan man fint knide klokkerankerne.

  Kære LaVendelbo - opbevares plantes frostfrit, er den flerårig.

  SvarSlet
 18. Hej Claus

  Kan se det er en gammel tråd, men håber du ser mit spørgsmål alligevel, som er:
  kan den også bruges som hængeplante?

  SvarSlet