Det er en skøn, skøn aften

Se blot billederne her, der er taget for få minutter siden. Det er sådan nogle aftener, jeg virkelig skønner på.

 

20110530_174058

 

Elsker at gå ude, til det er mørkt. Helt mørkt. Det er virkelig en luksus. Det er rigtig meget, som skal gøres, men det er en stor glæde, som jeg ikke vil bytte med noget andet. Haveglæde …

 

20110530_173841

 

Forstår godt, at folk der ikke er smittet med denne bacille, ikke fatter, hvorfor vi gør det. Det er heller ikke til at forklare. Eller er det?

27 kommentarer:

 1. Nej, det er ikke til at forklare, hvorfor man gladeligt:

  - tilbringer timer med hårdt gravearbejde
  - ligger på sine knæ og luger i mageligt tempo
  - ofte har sorte/flossede negle
  - er udenfor - også i let regnvejr
  - kravler rundt enten for at luge eller tage billeder - eller begge dele...
  - tilbringer TIIIIIIMER med næsen i havebøger og læser og læser og læser
  - tegner og/eller skriver lister med diverse haveplaner/ønskesedler
  - kan tilbringe timer udenfor, nogle gange uden at "lave noget" andet end at nyde haven

  Jeg tror ikke folk, der ikke er ramt af denne bacille nogensinde ville kunne forstå det. Måske hvis de selv har en altopslugende hobby - og så alligevel ikke.

  Nå, men jeg er nu også ret ligeglad, for jeg ELSKER min bette have :o)

  SvarSlet
 2. Jeg tror ikke det er en bacille, det er havens magi der udøver sin magt. Vi er mange der er tryllebundet i denne tid, for havens dufte og fuglesang er dejligst netop om aftenen. Og du er nabo til skoven,, så må du have et helt orkester af de dejligste..
  Jeg vil ud igen, solsorten synger.
  God arbejdes,, hyggelyst derude
  kh Gunvor

  SvarSlet
 3. Denne tid er så helt vidunderlig, der sker noget hver eneste dag. Jeg er også guldstændig forgabt i min have lige nu og forstår til fulde at du ikke er til at drive ind. Skønt med skønt på:0)

  SvarSlet
 4. Næh, men vi slapper af og nyder livet på en anden måde. Jeg tror at havefolk har grønt blod i årene...og det er en sygdom som oftest først kommer når man er lidt oppe i alderen.
  kh Lone.g

  SvarSlet
 5. Hvor er det smukt ♥♥

  SvarSlet
 6. Jeg forstår dig godt. Det er meditaion for sjælen tror jeg. Jeg elsker også at gå ude til mørket kommer snigende, for jeg glemmer totalt klokken når jeg er godt igang og det enten om jeg luger eller planter. Det ender som regel med at min mand kommer ud og spørger om jeg ved hvad klokken er blevet :-)
  Jeg er selv lige kommet ind efter at have rettet græskanter og vandet alle mine 60 krukker og alle de nyplantede stauder, roser og sommerblomster i bedene. Væksthuset planter skulle også lige have en tur og hvad ser jeg. Mine prinsesseskørter der er 1 meter høje nu, er begyndt at sætte blomster, så det er jeg da ret stolt af, når du Claus siger at de er list svære at drive frem, så godt jeg ikke opgav. Jeg har pottet dem om to gange undervejs og hver gang er der kommer fut i dem.
  Hilsen Anne B.

  SvarSlet
 7. Grønt blod i årerne -meget betegnende! Camilla Plum siger i sin skønne bog "Blomster" at man når at være mange mennesker i løbet af sit liv - et af dem er havemenneske, hvis man vil.....og som regel når man er over de 35.

  Var i Bilka i weekenden - tak til motoriseret haveveninde og nu er kunsten sp at kombinere "Mormors stauder møder Middelhav - alt i krukker og på 46 m2!

  Men aftnerne bliver ikke mindre fantastiske . tværtimod; har udplantetet staudelupin, kæmpeverbena plus det løse til solsortesang og tiltusmørket indfandt sig.

  SvarSlet
 8. Jamen du har så ret. Igen. Selvom jeg faktisk er syg og burde holde mig lidt i ro, måtte jeg liiige ned i haven og kigge. Det blev til lidt mere end at kigge, og det var med vemod, at jeg gik ind lidt sent. Jeg elsker mit lille havehus, hvor jeg kan åbne dobbeltdørene og sætte mig i en stol, mens tusmørket og duggen sænker sig og fuglene snupper den sidste mad, lige inden de skal have nattøj på.

  SvarSlet
 9. Kære Claus
  Jeg forstår dig fuldt ud, for det er noget af det skønneste at gå rundt i haven og planlægge og se de projekter som man har fået færdig og bare nyde den skønne tid vi har nu i haven. Det er jo ren magi og ikke en bacille, men gid det var, for så kunne det være der var flere der blev "smittet" med det resultat, at der var mange flere skønne haver. Forklares kan det nok ikke til dem, der ikke har samme interesse, men for os, der elsker haven og alle havebøgerne behøves ingen forklaring.
  Hilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet
 10. En lise for sjælen som mine to af mine svenske blog venner ville sige........

  Sådan en aften er helt igennem magisk og vitaminer til dagene der kommer - var netop selv ude at tage billeder af nogle af siddepladserne i haven i det bløde aftenlys.....

  Håber tonen er sat for de lyse aftener i juni ;0)

  Dorthe

  SvarSlet
 11. Hej Claus.
  Jeg forstår det så udemærket, for jeg er nemlig også først kommet ind fra haven nu (kl. er 22.15). Jeg har gået i flere timer og nusset og vandet og set og duftet og nydt haven. Der er jo bare SÅ SKØNT lige nu. Efter en arbejdsdag, hvor jeg "desværre" tilbringe mange timer INDENDØRS, er det en lise for sjælen at komme UD.
  For øvrigt skønne billeder med dét dér helt specielle lys, du er så god til at fange.

  SvarSlet
 12. Hej Claus.
  Jeg har også tilbragt hele aftenen i haven lige til nu, til sidst stoppede vi dog med arbejdet og sad bare på en bænk og nød synet, disse aftenen hvor de er lyst længe og vejret er så mildt er fantastiske
  mvh
  Mette

  SvarSlet
 13. Hos os ender en haveaften næsten altid med et lille bål, når vi kommer dertil, at vi ikke kan skelne, hvad der er hvad... Hvor er vi dog heldige, alle os, der er smittet med denne haveglæde :)

  SvarSlet
 14. Kære Claus.
  Det er altså flot af dig, at du midt i travlheden, lige sender billeder til os.
  Til folk som ikke forstår du nyder at gå i haven "på alle tidspunkter" er kun at sige - " Have og glæde " - så enkelt kan det siges.
  mange hilsner JMN

  SvarSlet
 15. Dejlige billeder med det helt specielle lys :-)
  Jeg tror kun man forstår hvis man er ramt af bacillen, og det er jeg heldigvis også!
  Jeg gik de forrige dage og frygtede at alle vores lyse aftenener skulle regne væk, så det var virkelig nydelse i aften. Jeg gik heller ikke ind før det blev mørkt. Måske skulle man finde den pandelampe frem fra skufferne... så kunne man blive ude endnu længere. Vi må sove når vi bliver gamle :-D

  SvarSlet
 16. JA nå er det bar eå nyte, og om et par uker så er vel vi der dere er tenker jeg:) Vi henger litt etter her opp... Men så er det så gøy å se hva som skje i danmark også er det bare å glede seg til det samme skjer hos oss. men så har man jo hatt dobbel glede:):)Nydelig bilde:)

  SvarSlet
 17. Smukke aftenbilleder og her på tærsklen til juni med alle de lyse aftener og nætter - det kommer til at skorte på nattesøvn...

  Haven er et frirum og selvom der ofte er en del at lave så er det alligevel afslappende og direkte afslappende. Det er kreativt og man bliver så glad og "høj" når noget lykkes - ligesom hvis man får bagt et dejligt brød eller strikket en sød bluse - så skaber man jo i høj grad også kompositioner i haven.

  Haven er en tidsrøver, en dejlig tidsrøver for man kan jo blive ved og ved at gå derude :) Og derefter kan man gå ind og bruge tid på at haveblogge og se hos alle I andre. Skønt

  Ulla

  SvarSlet
 18. Hej Claus. Jeg kalder det at gå i "osteklokke". Det med at tid og sted forsvinder og man bare går der i sin egen lille verden. Det er skønt, afstressende og helt klart noget vi alle har brug for. Den samme tilstand kan jeg også komme i, når jeg kommer ind på din blog. Pludselig er jeg rullet ind i de flotte billeder og beskrivelser og det giver næring og overskud til at få andre ting fra hånden. Så tak for det :-) Kærlig hilsen Tina

  SvarSlet
 19. Åh ja, aftenerne i haven er fantastiske - det er der duftene for alvor folder sig ud og intet er så smukt som de hvide blomster i tusmørke, så jeg glemmer også alt om tid og sted og kommer først ind når mørke og myg tvinger mig. I disse dage planter jeg krukker til i rå mængder, tynder ud i sommerblomstbedene og går den obligatoriske haverunde, hvor jeg i går kunne konstatere at nu er også rose de rescht sprunget ud - så nu kommer den fantastiske rosentid for alvor. Mine gule dagliljer, som er nogenlunde de eneste gule blomster jeg har er i fuldt flor og dufter SÅ fantastisk, så her må jeg lige sidde lidt på den siddeplads der er lige ved siden af. Og pludselig er klokken 22.30, drivhuset skal lukkes for natten, vandhanen skal lukkes, havehynderne ind og jeg skal i seng! Men i aften er der endnu en skøn aften i haven, jubiiiii! I øvrigt tror jeg godt man kan forklare haveentusiasmen - jeg tror simpelthen det ligger så dybt i os alle at dyrke jorden, hos nogle af os vækkes genet blot mere til live en smule heftigere end hos andre. Hvis man vil nærmere forklaringen kan jeg anbefale bogen "Jord under neglene og fred i sjælen", en skøn lille bog der med varme og humor fortæller om haveåret.

  SvarSlet
 20. Hej Claus.

  Du er nu sådan et forstående menneske, jeg har svært ved at forstå det tomme blik i andres øjne, når jeg udbreder mig om de små "pistler", jeg i min fantasi ser som rene vidundere og som jeg er nødt til at inspicere flere gange om dagen. Men jeg er overbevist om, at det er mig der har fået en gave.

  Hvor er det blevet dejlig let at skrive til dig.

  Mange hilsener fra Jette.

  SvarSlet
 21. Elsker timen efter børnene er smidt i seng og dagens dont på gården er slut.
  Får sjældent udrettet meget om aftenen, men går for det meste rundt og nyder haven og napper en kop the på terassen med udsigt over have og marker.
  Hav en dejlig aften.
  Hilsen Trine

  SvarSlet
 22. For mig er det skaber-trangen. Tænk at få et lille bitte frø til at blive en rigtig plante, der kommer igen år efter år og måske bliver flere. Det er da fantastisk!

  Og så er det evnen til at udtrykke kreativitet. Jeg kan hverken male, synge, lave mad eller digte. Men jeg kan skabe det ene kunstværk efter det andet haven. Det smukke er, at man kan skabe, men man kan ikke kontrollere. Ens værk får sig eget liv, er evigt foranderligt og bliver aldrig som man havde forestillet sig det. Se, det er smukt!

  /Maria

  SvarSlet
 23. Har lige taget æbletærten af weberen (ja her dufter af jul hihi), hvor den har bagt på eftervarmen. Den skal smage godt med en klat flødeskum senere, når jeg har virket lidt i haven igen, nu der er til at holde ud at opholde sig igen! Der er faktisk rigtig dejligt derude nu.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 24. Hvor var det fint sagt Maria, det med at "værket" arbejder videre og får sit eget liv.

  Det er ikke bare det at gå ude til det bliver mørkt, det er også det at der er så laaang tid til mørket sænker sig. I tusmørket ... tiden omkring midsommer er min favorittid på hele året. Alting bliver så intenst og naturen er nærmest eksplosiv.

  Flotte billeder fra en flot aften Claus. Man fornemmer hvordan aftenen går på hæld og der hviler den helt særlige ro i haven som opstår når dyrene indretter sig på nattens komme - Lisbeth K

  SvarSlet
 25. Jeg forstår dig, som kun haveelskere gør. Nyder dine havebilleder og din passion, og nyder hver dag min have, og når jeg er der ude, LEVER JEG!! Ingen andre kan forstå, at det giver så meget livsværdi!! Igen mange tak for din inspirende blog!!

  Mvh. FlittigLise

  SvarSlet
 26. Nogle ting skal bare ikke forklares men opleves. Er glad for min haveglæde er medfødt og kom tidligt - tænk hvis man sku vente til efter 35 år som Camilla Plum skriver! Chok!
  Kan stå når mørket falder på og få våde øjne når jeg skal sige Godnat have. Hvis ikke jeg var natteblind var jeg nok fortsat med pandelampe ;) Efter hele mit arbejdsliv er foregået indenfor, har jeg besluttet at forfølge drømmen om at arbejde ude med planter. Kryds fingre for jeg finder et sådan job snart!

  SvarSlet
 27. åh ja det var en skøn skøn aften Claus - jeg selv var på fotokursus og en tur ved store Øksø i Rold skov, det var helt fantastisk sikke et lys og sikken nogle motiver.
  Men da jeg kom hjem skulle jeg da absolut i haven og tjekke om der var sket noget :)

  SvarSlet