En dejlig dag

 

Det har været en helt igennem dejlig dag! Jeg er rundt for at fotografere de danske forårshaver, og et af mine mål var Egeskov Slot.

 

 

20110509_154822

 

Jeg kan godt sige jer, at tulipanerne struttede om kap med hverandre, og når jeg ser sådan en samling af spændende tulipansorter, lærer jeg altid noget nyt.

 

 

20110509_154906

 

På Egeskov så jeg rigtig mange nye og (for mig) ukendte sorter. At æbletræerne og prydkirsebæren midt i haven blomstrede om kap med tulipanerne, gjorde oplevelsen helt sublim.

 

 

20110509_154930

 

 

Jeg tager hatten af for slotsgartner Peter Bonde og hans dygtige team. Kender ikke andre offentlige slotsparker i den kaliber.

20 kommentarer:

 1. Det er alligevel flot at du kan blive imponeret efter din tulipantur til Holland... ;o)

  SvarSlet
 2. sikke dog en overdådighed - tak for billederne, ellers havde jeg ikke set dette skue :D

  kh
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 3. Ja det er helt rigtig Claus - der findes ingen park magen til her i Danmark og den er helt fantastisk.

  Jeg skal også snart en tur forbi og tage billeder i den hvide have, hvor jeg har udstillet det smukke rindende kobbertræ Titania. Er da næsten helt sikkert på at du også var derinde og tage billeder :)

  Peter Bonde Nielsen havde fortalt mig at du skulle ned for at tage billeder og hvor er der bare smukt i frugthaven med de skønne æbletræer. Det må have været helt fantastisk at gå og tage billeder der hele dagen. Tak for kigget det er smukt, intet mindre!

  SvarSlet
 4. Hej Claus.

  Dejligt at du også har fået øjnene op for Egeskov her på Fyn. Har selv været fast gæst gennem de sidste 5-6 år med årskort. Det er fantastisk at følge de enkelte haverum gennem sæsonen. Nyder haverummene, parken, slottet og de tilhørende museer. Har for et par år siden fået en haverundvisning af Peter Bonde og han ved alt om stedet og de enkelte haverum, parken - ja selv dyrene. Har selv lige været dernede for en uge siden - skulle jo se de nye tiltag som er kommet i år - og nikker genkendende til dine flotte billeder.

  Jeg er ved at være have-kampklar igen, efter jeg blev "overfaldet" af en sværm kvægmyg (knott), hvilket resulterede i et par hundrede stik fordelt på arme og ben - skal hilse og sige at de kløede som bare fa....

  Har ikke nået at se dine videoer fra Holland endnu, men arbejder på sagen.

  /Bo

  SvarSlet
 5. Nej hvor sjovt med disse feltinddelinger!
  Nogle nye must haves, Claus? Har snart gennemprøvet det meste af sortimentet.
  Ville dog ikke undvære min Black Hero, Angelique eller Webers parrot. Men tilføjelser er der altid plads til - ikk Claus?

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Ja hatten af for slotsgartneren - men så sandelig også for dig. Man må nok sige, du ikke ligger på den lade side og lader succesen stige dig til hovedet. Det er lige før, jeg får åndenød af, bare at følge dig her på bloggen, og så er det da trods alt dig, der laver alt benarbejdet.
  Du har ret. Parken ved Egeskov er flot - men det mindes jeg altså også, at Parken ved Gråsten var (nå, ja, jeg har heller ikke været der i dette århundrede, så det kan da være meget anderledes efter Dronning Ingrids død). Måske det var lidt mere a la' TANTE VILD, øh.. GRØN).
  Kærlig hilsen og GOD TUR.

  SvarSlet
 7. ohhhh woooooow vilken tulpanfest, lovely!
  må väl claus, varmkram lotten

  SvarSlet
 8. Kære Annette - ja, træet præsenterede sig rigtig flot. En gevinst både for Egeskov og dig, der får mulighed at præsentere det i så smukke omgivelser. Guldsmedene er helt bedårende.

  SvarSlet
 9. Jeg og min venninne skal til egeskov slott neste helg. Vi gleder oss vilt, og når jeg ser hva vi har i vente er ikke gleden mindre. Men jeg ønsker tips til billig og koselig overnatting først i området københavn, og så kanskje den siste natten i området nærmere egeskov... Noen som kan hjelpe?

  SvarSlet
 10. Kære Claus...

  I aften har jeg brugt et par timer til at se alle dine dejlige videoer fra England og Holland, ja alle dine indlæg fra før påske..:-)
  Det har været nogen skønne timer hvor jeg har været helt opslugt.
  Jeg havde jo en masse jeg skulle tage igen, siden jeg næsten ikke har været her i blogland.
  Vi har haft gravemaskiner og containere efter at vore mindst lade som vi brugte til garage blev til en ruin i aprilstormen.
  Heldigvis var bilerne ikke der på det tidspunkt, men sikken masse arbejde det gav.
  Og hele forhaven er forvandlet til et bjerg af jord...:(
  Ingen have at nyde iår, næsten kun potter i haven ...:-o)
  Fik reddet en del af klatreplantene som voksede op af muren og surbundsbedet.
  Flere træer skulle flyttes...osv...
  Så derfor var det ekstra dejligt at se alle dine dejlige videoer og billeder her iaften.
  Jeg nyder din nyeste bog Bonderoser og Pæoner:-)
  Og turen går til Bilka en af dagene for jeg må have de kæmpeverbena som du anbefaler.
  Mine fra ifjor overlevet desværre ikke vinteren i krukker.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 11. Kære Claus
  Sikke et helt vidunderligt skue med de tulipaner en masse og så de blomstrende æbleræer. Dejligt at se, at du også finder vej til Fyn, hvor jeg bor, for Egeskov Slot er absolut et besøg værd. Det er en lille perle vi har her på Fyn, og der er altid noget smukt at se på. Men jeg skal da lige love for at du er på farten hele tiden! Husk nu også at nyde din egen smukke have, men tusind tak for alt det smukke du viser os og giver inspiration til.
  Hilsen fra det Sydfynske Jeanne

  SvarSlet
 12. Kommer lige i tanker om vores egen Tivoli Friheden, som også har rigtig dygtige gartnere, som sørger for at alt blomstrer flot over hele sommeren. De er især gode til tulipaner derude, og bedene omkring de smukke skulpturer af Louis Rosen Schmidt sprudler af kreativitet. Gad vide om du har fotograferet derude???

  SvarSlet
 13. 1000 tak for de pæne ord Claus :)

  Jeg har da bare lavet den største brøler der kan begås gartneren hedder jo Peter Bonde Poulsen UPS og mange gange undskyld til Peter Bonde Poulsen.

  @Linda jeg har lige kigget lidt rundt for at finde nogle hyggelige Bed and breakfast til dig og jeg har fundet disse:

  http://www.bagergade-bogb.dk/

  http://www.ferielejlighed-troense.dk/

  http://www.yellowhousebb.com/

  http://www.malergaarden-troense.dk/lejligheden.htm

  Ellers kan du finde flere her:

  http://www.bed-and-breakfast-i-danmark.dk/bed-and-breakfast-i-svendborg.asp

  Her kan du også finde billig overnatning ved København.

  Håber du kan bruge et af disse meget idylliske steder at sove i nærheden af Svendborg og Egeskov. Ha' en rigtig dejlige weekend på Fyn og med Egeskov

  Mange hilsner Annette

  SvarSlet
 14. Kære Claus
  Ja så har du næsten lige været forbi vores gadedør,nu hvor du har været på egeskov slot, det kunne du jo godt havde fortalt, så havde du kunne reddet dig en kop kaffe,( bor ca. midt i mellem Ringe og Egeskov).Jeg håber du kørte fra ved Ringe Da det er en fantastisk flot tur den vej ned, der er rigtige mange turister der kommer denne vej. Vi kommer selv rigtig meget på Egeskov slot, da jeg har to drenge (Mand og søn) som sejler med modelbåde i voldgraven flere gange i løbet af sommeren. Det er altid en oplevelse at kommer der og flot er der.
  Mange Knus fra det Midtfynske Pia

  SvarSlet
 15. Annette: Tuuusen masse takk:) Disse skal sjekkes ut:) Er det mer som skjer i danmark området københavn denne helgen er jeg super glad for tips:)

  SvarSlet
 16. Wauu hvilket imponerende syn, jeg er fuldstændig betaget. Det er overvældende flot...

  Overvejede i går om jeg skulle tage en tur til Gavnø Slot og se deres tulipaner i weekenden, dine billeder skubber da yderligere til lysten :-)

  SvarSlet
 17. Kære Lisbeth - du har været savnet. Hvor var dejligt at føre fra dig igen. Sikke et arbejde I har været igang med.

  Kære Elin - nej, jeg har ikke været i Friheden i denne omgang.

  Kære Annette - sikke et flot arbejde, du har lavet. Men husk nu, inden I spørger, at internettet er opfundet.

  Kære Pia - tak for invitationen. Det blev så ikke i denne omgang, jeg kom forbi.

  SvarSlet