En helt særlig dag

I dag er det en helt særlig dag, og det skyldes, at den første rose er sprunget ud! Det er min elskede ’Alchymist’, der har åbenbaret sine første blomster.

 

20110525_110330

 

Flere af jer vil måske huske, at jeg for nogle år siden på TV viste den, jeg har groende op ad huset her. Det resulterede i, at den meget hurtigt blev udsolgt på danske planteskoler. Det forstår jeg godt, for ’Alchymist’ er ganske enkelt uimodståelig.

 

20110525_110346

 

For øvrigt har jeg også hørt, at planteskolerne i år skulle være ribbet for ’Constance Spry’, efter at jeg viste den i ’Drømmehaver’ på TV. Hvis det er sandt, er jeg da umådelig stolt. Så ’virker’ det jo, hvad jeg gør.

 

NB. I går forsøgte jeg forsøgsvis at fjerne spam-ordet i forbindelse med publicering kommentarer. Det har vist sig at medføre problemer for nogle, som så hver gang skulle oprette sig som ny bruger Derfor er det sat på igen.

40 kommentarer:

 1. Ja en særlig dag det er det, det er nemlig min fødselsdag og jeg fik selv samme rose sidste år på denne dag, men min har stadig kun store knopper der varsler om snarlig overdådighed.
  Ha' en god dag, vil sætte mig ud i mit lune drivhus og glæde mig over min haves store pragt lige nu. De kærligste hilsner Janet

  SvarSlet
 2. PS. Har fået "Bonderoser og Pæoner" i fødselsdagsgave af min søde mand, den vil jeg tage under armen ud i mit drivhus med en kop kaffe, lyder det ikke bare hyggeligt.
  Janet - igen

  SvarSlet
 3. Claus, igår var det Blogger som krånglade. Problemet gällde inte bara kommentarer på DIN blog. Detta verkar vara åtgärdat nu. Håll i hatten!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 4. Selvfølgeligt virker det da, hvad du gør - du er jo vores alle sammens haveguru!!! :-)
  God dag til jer alle

  SvarSlet
 5. Alchymist står også højt på min ønskeseddel, men havde planer om at anskaffe mig Constance Spry som (efter din kyndige vejledning) skal plantes sammmen med min nyligt indkøbte klematis Hagley Hybrid ved min pergola, men det kan da være jeg skal skynde mig hvis efterspørgslen er så stor.
  Dejligt at rosensæsonen er ved at komme igang, der står knopper på spring overalt, det vare heller ikke længe inden pæonerne springer ud, hvor er det altså dejligt, man glædes helt ind i sjælen.
  MVH Maj-Britt

  SvarSlet
 6. Man kan simpelthen smage og dufte dem gennem skærmen - jeg tænker marshmallow!

  Mange hilsner Sarah

  SvarSlet
 7. Tillykke til Claus med Alchymist - og tillykke med fødselsdagen til Janet. Jo, det lyder herligt - perfekt på en fødselsdag!

  SvarSlet
 8. Ååååh tillykke med årets første, kære Claus! (ja jeg er også blevet lokket til 'Alchymist' og Aicha og den der mørke, jeg ikke kan huske navnet på ;))

  Hjerteligst

  SvarSlet
 9. Ja, kom ikke her og sig igen, at du "kun" er trendSPOTTER. For den er vi vist nogle stykker, der ikke hopper på! Mange af os kan med garanti skrive under på, at du har haft endog meget stor indflydelse på, hvordan vores haver ser ud i dag!

  Alchymist er sandelig speciel. Den er tilsyneladende også tidligt på færde. Heldige dig :-)

  SvarSlet
 10. Tillykke med i dag, Claus (og til dig, Janet). Hvor er 'Alchymist' dog smuk i det grønne fad, det tager helt luften fra mig.

  Hvad skal vi dog gøre ved gemalen min, Claus. Han vil ikke overgive sig til de roser - og det er jo ham, der skal grave hullerne.... Jeg satser på det ændrer sig radikalt i uge 25.

  Rosende hilsener
  Anne Mette K

  PS: Når du, nu flere gange, kan skabe 'tørke' i både danske og udenlandske planteskoler - tvivler du så stadig på at du har indflydelse på danske haver :)

  PPS: Og måske kan Trine også hjælpe mig med roserne. Gemalen så noget der, i fredags, der såede en spire. Tak for sidst, Trine

  SvarSlet
 11. Hej Claus
  ja den er virkelig smuk. Har fået 5 rosenbuer, som min mand har sat op ad vores indgang. Måske skal jeg se efter den her i tyskland, så kan den jo få en æresplads ved en af buerne.
  Med venlig hilsen Laila, Hamburg

  SvarSlet
 12. Ih, hvor glimrende - jeg tester min adgang for jeg skulle nemlig oprette ny konto. Det er en meget smuk rose og det er skønt at kunne nyde den på dine billeder da forholdende er lidt for forblæste her.

  vh
  Taghaven

  SvarSlet
 13. Kære Claus

  Ja, det er en meget smuk rose, ligesom Constance Spry. Den købte jeg for mange år siden og den står nu med knopper en masse, og jeg venter bare på de springer ud og fylder haven med skøn skøn duft. Desværre remonterer den ikke, så det er med at nyde den i fulde drag, og det gør jeg fra mit lille boudoir, hvor jeg har et perfekt vue til den.
  Hilsen fra det Sydfynske Jeanne

  SvarSlet
 14. Meget smukke roser - og fascinerende med det farvespil i bladene :-)

  SvarSlet
 15. En nydelig rose:) En helt spesiell følelse når de første roser springer ut! Den dufter jo også veldig godt!! Klem Ellen

  SvarSlet
 16. Fortryllende!
  Har desværre ikke selv plads til flere roser, men vil så nyde synet af Alchymist-rosen iIscaféen/Bamsemuseet' gårdhave i Skagen.Og selvfølgelig dine roser her på bloggen Claus!
  Kh Pernilleshave

  SvarSlet
 17. Kære Claus,

  Jeg tror ikke du skal være i tvivl om at "det virker, dét du gør" Du sætter et stort fingeraftryk på den danske havetrend - og tak for dét! Det er altid en fornøjelse at følge med på din blog og dine programmer. Selvom nogle af os ikke altid får skrevet en lille kommentar, så er vi herude - og vi suger til os af dine generøse udtalelser og tips! Masser af dejlig inspiration - skønt!

  Mvh Peter

  SvarSlet
 18. Også MIN fødselsdag - her er Frühlingsduft, Aïcha og Louise Bouignet og lidt flere sprunget ud. Var ellers noget nervøs, for vinteren har virkelig gjort det gode ved nogle af roserne.
  Men de er seje og hårdlivede, så alt ordner sig........

  SvarSlet
 19. Fantastiske roser! Mine står med store knopper - og til min store skræk: Bladlus. Hvad gør du for at undgå de små, grønne bæster, Claus?

  MVH
  Christina

  SvarSlet
 20. Nå ja, og Stoubys gulerødder er udsolgte. Man kunne dog, i går, reservere planter der er klar om 2-3 uger.

  SvarSlet
 21. Hej Claus
  Roser allerede! Mine er vist noget bagefter...Alcymist er helt utrolig smuk i farverne, husker så tydeligt blilederne af rosenhovederne fra en af dine bøger. Egentlig har jeg tænkt, at jeg sprang den rose over fordi den ikke remonterer. På det tidspunkt vidste jeg jo heller ikke, at den var så tidligt på den. Som regel er jeg jo på ferie 3-4 uger i juli, derfor undgår jeg for meget selvpineri ved at slette juliblomstrende yndlinge fra ønskelisten. Men nu kommer Alcymist straks på igen!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 22. Tænker.. Tænker.. Tænker.., hvor kunne der dog blive plads til denne skønne rose, har udover din også set den i Rosenparken ved Ålestrup..Pragtfuld, ja jeg må vel hellere få den bestilt. Har allerede Constance Spry. Har i øvrigt udvidet rosen antallet betragteligt i år, med bl.a. The Genurous gardener, Ghita Renaissance, Claire Austin og Queen of Sweden.. I love it ;-))

  SvarSlet
 23. vidunderlig rose, jeg kan godt forstå den blev udsolgt. Hvad du ikke er skyld i,Claus, hi hi.
  Planteskolerne må til at holde øje med din blog, så de kan bestille ekstra planter hjem, når du viser lækkerier og frister svage sjæle..
  Begge roser står iøvrigt osse på min ønskeliste,,, og efter vinterens rasering er der plads til ekstra roser,,, så til efteråret må de gerne være i planteskolen....
  kh Gunvor

  SvarSlet
 24. Kære Claus. Den må jeg eje, så smuk den er. :-)
  God aften.
  Kærlig hilsen
  Lise

  SvarSlet
 25. Den er virkelig flot, den vil jeg også ønske mig.
  Forårshilsner karoline

  SvarSlet
 26. Kære Claus
  Jeg er bare en anelse lysegrøn, måske - en smule misundelig. ;)
  På den gode måde - jeg må bare have den rose. Havde den faktisk i det gamle hus, og det var kun fordi du skrev du havde den - allerede dengang. Gud ved om den er der endnu, og hvor stor den kan være?
  I de sidste to år har jeg jagtet den - og kørt til Aldershvile flere gange, - måske skal jeg bare droppe det. Anchers havde den heller ikke sidste år.
  Måske bliver det i år - jeg håber det! Den er så køn, og den passer bare perfekt til vores hus.

  knus til dig - du gør det bare så godt Claus.
  Tak for alle de dejlige havedrømme du er med til at initiere...

  SvarSlet
 27. Kære Claus.
  Det er skam en smuk rose, jeg elsker også roser. Og jeg forstår til fulde din glæde ved "den første blomst" (i år)!
  Jeg har en rhododendron, som også også fik sin første blomst, dog efter jeg har haft den i 5 år, det var en ubeskrivelig lykke, at se dens blomst for første gang, så jeg forstår dig Claus.
  Tillykke med fødselsdagen til Janet.
  Mange hilsner JMN

  SvarSlet
 28. Ja, det är en ¨saerlig¨ ros, kanske litet vulgär......

  SvarSlet
 29. Lovely.
  Hilsen Tara.

  SvarSlet
 30. Hei Claus
  Jeg kan godt forstå det med de utsolgte roser. Jeg bor i Norge og også her er det vanskelig å få tak i disse rosene. Klarte nettopp å få tak i Constance Spry, men Alcymist har jeg ikke fått tak på.Tror nok du har en innvirkning på ditt naboland også, og du kan det med å friste oss. Ikke bare gir du oss ideer, men du får fram egen kreativitet i tillegg. Hjernen min planlegger hele tiden, tenker fargesammensetninger og form. Men... for en herlig fritidsbeskjeftigelse, jeg bytter ikke med noen:)
  Hilsen Unni

  SvarSlet
 31. Lene Borreskov Andersen26. maj 2011 kl. 09.43

  Kære Claus :-)) ..tak for dit svar ang. vanding.
  Hvor er din rose smuk og så i et fad så lækkert i farve og facon, ja du forstår at sammensætte det smukke :-). Rosen Alchymist har jeg ikke men mange andre skønne eng. roser, som netop nu står med store knopper sammen med pæonerne så nu krydser jeg fingre for at det varslede vejr med hård blæst og regn ikke ødelægger dem.
  Til dem der søger din rose ..så har planteskolen Hviid den i sit sortiment, de sælger ikke til private men kan henvises til på din lokale planteskole.
  Havehilsener fra Lene B. Andersen.

  SvarSlet
 32. Smuk er den - og hvor er jeg misundelig på jer der allerede har udsprungne roser - hos mig er de første Redouté lige på nippet, så jeg går og nusser dem hver dag! Jeg har allerede rigtig mange roser, så der bliver ikke plads til flere lige nu - men det vil dæleme også være svært at vælge, for verden er så fuld af skønne roser! Og til Anne Mette vil jeg sige at jeg håber virkelig jeg kan hjælpe dig med roserne og hvis jeres lille besøg hos mig kan få gemalen lidt tættere på at gå med på roser, så er det fantastisk. Som jeg sagde og siger så skal man bare finde de rigtige roser, så kan man ikke undgå at blive rosenglad! :o)

  SvarSlet
 33. Kære Claus
  Ja Alchymist er da helt uimodståelig, og det er da fantastisk at den allerede er sprunget ud. Hvordan bærer du dig ad?
  Det lykkedes mig at få 1 Constance Spry.
  Samtidig vil jeg benytte mig af at sige, at det er et meget flot stykke arbejde du har lagt i bogen: Bonderoser og pæoner.
  Igen en meget flot bog fra din side fyldt med de dejligste fotos. Og hvilket arbejde det har været at fotografere denne skønne, flygtige blomst.
  God indholdsfortegnelse, også for begyndere. Et rigtig godt register med gode og let overskuelige inddelinger.
  Dejlige beskrivelser fra passionerede ”pæon-elskere”.
  Et historisk islæt.
  Noget om hvordan man selv kan plante og passe pæoner, og den er jo ret hårdfør har jeg lært.
  Der er simpelthen alt hvad jeg forventer af en god bog!
  Tusind tak for den!

  Mange hilsner

  Mette Marie

  SvarSlet
 34. Kære Claus,

  den rose er bare en himmerigsøjenfuld:o)Jeg forelskede mig totalt i den oppe i Ålestrup Rosenpark, og er nu den lykkelige ejer af 2 stk, der heldigvis har klaret sig igennem vinteren, i modsætning til nogle andre forholdsvis nyplantede slyngroser.

  Det var også i Ålestrup Rosenpark, at jeg måtte overgive mig totalt til Eden Rose/ Willestrup, som jeg ved, du har det sår`n lidt "bob-bob" med.

  Her i mit forblæste verdenshjørne er Nevada buskrosen sprunget ud. Rosensæsonen står for døren og det er bare helt vidunderligt:o)

  Takket være dine nedbindingsfif og Ernst Jensens rosenpleje-råd, står roserne så strunke, sunde, livsduelige og kraftige som aldrig før.

  Hvor er det dejligt at kunne kommentere igen. Efter at du er gået tilbage til dit gamle "system", har jeg heldigvis ingen blog-problemer mere.

  Mange rosende og rosenelskende hilsner og tanker

  SvarSlet
 35. Hej igen!

  Nu fik jeg tid til at læse alle kommentarene igennem, og kunne konstatere, at der er ikke mindre end 2 fødselarer på bloggen idag. STORT TILLYKKE TIL JANET OG LAVENDEL:o) Det er jo helt fint, at Claus så har plukket to af de guddommelige Alchymist. Så er der een til jer hver:o):o)

  Vil også gerne lige have lov, til at sende en kærlig hilsen og tanke til KAREN O., hvis dejlige, velformulerede og positive kommentarer, jeg savner:o)

  NETTE, dig sender jeg et kæmpe fingerkys, som tak for Pimpinella-tippet:o) Jeg nåede at erhverve mig et par stykker af denne grøftekantsagtige drømmeblomst, inden den blev udsolgt. Det er godt, at Stovby Stauder snart har flere rosa gulerødder klar til det hungrende skærmfolk, så ingen bliver skuffede:o)

  Thank God for haveblogs:o) Hvor er det dejligt, at vi havenisser kan hjælpe hinanden med, med at finde frem til nye plantepushere, så vi kan få den blomster-dope, vi junkier er så stærkt afhængige af:o) Hvis der er nogle, der trænger til et Lamium orvala-fix, så kan den erhverves hos Thyboesminde Stauder - og fås både i rosa og hvid:o)Den kan stærkt anbefales! Giver også en dejlig rus:o)!!!!!!

  Claus, du er ikke alene trendSPOTTER. Du er i allerhøjeste grad også trendSETTER. Med de havespor og fingeraftryk du sætter, vil hele Skandinavien om ganske få år, være et veritabelt have-mekka, og lur mig om ikke du så får "have-emner" nok til de første 100 bøger:o) Du kommer til at VADE rundt i skønne haver og dit kamera kommer på overarbejde!!:o)

  De kærligste hilsner og tanker til alle jer derude foran skærmene

  PS: Selvom Bilka-demonstrationen er afblæst (i denne omgang!) tror jeg nu alligevel vi kunne have fået det rigtigt hyggeligt sammen....fniiiiis:o)

  26. maj 2011 19.59

  SvarSlet
 36. UPZ.....den "anonyme" var altså mig.
  Systemet driller stadigvæk voldsomt og jeg kan kun sende kommentarer under anonym.

  Pyha, hvor er det besværligt at befinde sig på Neanderthaler-stadiet, når det gælder den teknologiske udvikling:o(

  Mange multimedieumulige og teknisk analfabetiske hilsner fra TANTE GRØN

  SvarSlet
 37. Hej Claus

  Selv om jeg havde bestemt at jeg ikke ville have flere engangsblomstrende roser i haven, så er må jeg vist overgive mig til Alchymist, hvis den ellers er til at opdrive efter disse billeder.
  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 38. Alchymisten er helt fantastisk. Det er spændende at den ændrer sig i farveholdningen efterhånden som blomsterne hver især udvikler sig. Flot sammensætning med det turkise fad Claus :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 39. Ja Tante Grøn, det var altså også efter et besøg i Rosenparken at Willestrup fandt vej til min have.. lidt flere er fulgt efter bl.a. Rosen Resli, Gertrude Jekyll, Penny Lane med flere. Der er jo faktisk mindre end en måned til at Parken åbner igen, kunne måske være hyggeligt med en fællesdag i Rosenparken for Claus Dalby Bloggere ??? Jeg ved ihvertfald at jeg er nødt til at se den igen, og sidde der på en af de øverste bænke og skue ud over det hele med en kop "morgenkaffe", nyde pavillionens gode buffet og derefter bare "dufte" videre... Synes det er en ganske fortryllende fredfyldt dejlig have.. ;-))

  SvarSlet
 40. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet