En helt særlig have

Her i løbet af sommeren vil jeg vise jer levende billeder fra danske haver, som man ikke sådan lige kan komme til at se. Altså haver, der ikke er åbne for publikum.

 

 

Den have, I skal opleve her, har jeg skrevet om i den bog, der hedder ’Jeg ved, hvor der findes en have’. Faktisk handler hele bogen om dette helt utrolige sted. Læn jer tilbage og nyd den helt igennem paradisiske stemning, der er i denne midtjyske have. Fortsættelse følger i morgen …

27 kommentarer:

 1. Kære Claus
  Det er en helt fantastisk eventyrlig have! Tænk at der findes sådan en smuk have i lille Danmark og godt at vi kan komme på besøg takket være dig. Det er jo næsten som at træde ind i et eventyr, når man ser denne have, og man kan nærmest mærke freden og roen. Planterne er jo så flotte, ja sidder nærmest med åben mund i bare betagelse over dette smukke sted. Glæder mig meget til at se mere fra dette eventyrlige sted.
  Hilsen fra det Sydfynske Jeanne

  SvarSlet
 2. Det er virkelig en yderst spændende have, nok en af de vildeste til dagens dato.... lige min stil

  SvarSlet
 3. Claus, dette var virkelig et paradis!!!
  Et utrolig mangfold av farger og planter.
  Det er nesten så en kan kjenne hvor godt det lukter og hvordan fuglene synger i dette skjønne paradis.
  Gleder meg til fortsettelsen.
  Ha en fin dag videre Claus.
  Hjertens fra idag noe kjølige og overskyet Sandefjord.

  SvarSlet
 4. Hvor er der utrolig smukt og frodigt, jeg kan slet ikke finde ord, der beskriver, hvor skøn denne have er.Glæder mig allerede til næste video.
  Tak til både Ivy og dig, for at vi får lov til at se sådan et sted.
  Havehilsner Anna

  SvarSlet
 5. Wauw!!! "Os' mig! Os' mig!" Hold da fest en fantastisk have - lige sådan en jeg også vil have. Men det bliver nok lidt svært på mine 1200 m2............ :o) Så er det jo dejligt at vi har dig Claus, så vi kan nyde skønheden i andre haver.

  SvarSlet
 6. Hej Claus
  En fantastisk have, som du viser her. Det er utroligt hvor levende de har formået ( ivys og hendes far) at lave denne have. Jeg kan kun anbefale at alle i andre læser denne bog (Jeg ved hvor der findes en have), den er lige så levede som billederne og hvor man for fortalt hvordan det hele startede, godt beskrevet , men det er jo også en herre som vi ikke vil undvære her på siden.
  Knus her fra Midtfyn Pia

  SvarSlet
 7. Hvor ER der bare skønt! Det er jo som at gå rundt i en eventyrhave, eller en frodig subtropisk jungle. Jeg måtte se videoen to gange for at det hele kunne synke ind.
  Du må endelig sig videre til Ivy at det dog er det mest pragtfulde sted hun har skabt :-)
  Jeg glæder mig til fortsættelsen.

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Ja, du har ret, hvor er det en skøn have, det er lige sådan een jeg kan lide. Jeg elsker Rhodoer og Azalier, men her hos mig bliver Azalierne spist af rådyerne, så jeg kæmper en kamp.
  Jeg havde lige anlagt "et flammebed" med gule og orange Azalier.
  Men det er træls, for alle spidser blev spist, så nu gør jeg det, - "jeg køber nye" - for jeg vil altså have disse skønne planter.
  Tak for video, Claus
  mange hilsnser JMN

  SvarSlet
 9. Paradisisk er det rette ord. Hvor er der flot og frodigt. Og jeg er dybt imponeret over at hele 7000 m2 luges med hånd af ene kvinde. Meget smukt. Jeg forstår, hvorfor haven er hemmelig. Et menneskemylder ville ødelægge for meget. Tak for kigget!

  SvarSlet
 10. For en vakker hage!! Jeg tror deg så gjerne når du sier du kan ha lyst å gå rundt der i timevis. Det har jeg også :-D
  Takk for at du publiserer denne video. Her var det veldig mye inspirasjon!

  SvarSlet
 11. en helt fantastisk have , lige efter min smag. tak fordi du deler alle disse skønne haver med os.
  Jeg har haft frygtlig problemer med at sende komentare til dine indlæg , nu prøver jeg at bruge google crom istedet for internet explore, så håber jeg det lykkes.
  mange have hilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 12. Paradisets have - intet mindre.
  Tusind tak.
  KH Vibeke i Odense

  SvarSlet
 13. Sikke en smuk plet. Jeg har læst bogen en del gange men synes forsat det er helt utroligt.
  Jeg tør jo næsten ikke sige det af frygt for du bliver såret...men jeg fik desværre lidt køresyge fornemmelse igen. Den har ellers været væk de sidste mange videoer. Men hold dig nu endelig ikke tilbage - det er super med levende billeder.

  SvarSlet
 14. Det var fantastisk å få oppleve denne hagen på nytt. I 1996 var min mann og jeg på besøk i denne hagen,og vi vandret rundt i timesvis.I tillegg til dette estetiske hageanlegg, med så mange spennende planter opplevde vi å få se små ugleunger som satt i trærne det var som å være i en eventyr verden.Nå skal vi finne frem bildene vi tok for 15 år siden på dette praktfulle stedet som ga oss masse inspirasjon til vår egen hage hjemme i Oslo.Tusen takk til Ivy og deg Claus. Vi gleder oss til fortsettelsen. Hagehilsen fra Liv-Mette Gran

  SvarSlet
 15. Skøn video, skøn bog (som jeg liiige må finde frem igen) - skøn, skøn have. Hvor er Ivy's Haberlea dog fine - alle sammen. Jeg kan godt forstå at det er en af hendes yndlingsplanter i haven.

  Tak for kigget, godt du skyndte dig afsted
  Anne Mette K

  PS: Sikker på at jeg så Tante Grøn på den vilde 'plæne', viftende med sin machete....

  SvarSlet
 16. Hej Claus
  Det er virkelig en eventyrlig have, Ivy må have fuldtidsarbejde+overarbejde for at passe den så flot.
  Heldigvis var denne video ganske gratis, for havestilen og planterne kræver sine omgivelser for at se så fantastiske ud. Det duer slet ikke i til min lille matrikel.
  Hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 17. Tak - for en superskøn video.
  Fantastisk flot.

  Hilsen
  Annette

  SvarSlet
 18. Hej Claus.
  Fantastisk video fra Ivys have. Jeg har bogen, der omhandler haven - og den kan jeg kun anbefale. Fantastiske billeder og rigtig gode plantebeskrivelser. Bl.a. er jeg glad for de mange beskrivelser af planternes vokseteder og formering.
  Hilsen Lene fra Langeland.

  SvarSlet
 19. Kære Claus og Ivy,

  Ivy, jeg håber du læser med her. Jeg har jo været så heldig at møde dig og jeg må sige, at jeg bøjer mig dybt i støvet af ærefrygt og respekt over det fuldkomne unikke univers, du og din far har formået at skabe. Sikke en speciel og fredfyldt stemning, der hersker på din plet på jord. Stedet virker nærmest magisk, fortryllet og overjordisk. Som om det er uberørt af menneskehånd. Det er en meget svær disciplin at kombinere rhododendron og vild kørvel, - og mon ikke de fleste af os, ville komme grueligt galt afsted, hvis vi forsøgte at lave dit kunststykke efter? Jeg kan godt forstå, at det er umuligt at holde dit Paradis åbent for havegæster. At forestille sig en busfuld med horder af haveturister møwe sig igennem dette "sindbillede" og scenarie, vil jo nærmest virke som at begå voldtægt mod din have og dens sarte, fine sjæl. Den sagte lyd af rislende vand er ren katarsis for sjælen. Det er ord som "oase" og "refugie", der dukker op, ved synet af denne have. Jeg er sikker på, at din fars ånd hviler over hele dette sted og at han af og til viser sig for dig, i form af en helt særlig blomst eller fugl.

  Claus, tusind tusind tak fordi du lod os få et glimt af denne enestående juvel:o) Det er jo fantastisk, at du og Ivy har givet os denne vidunderlige mulighed. Og jeg ser frem til, at du vil forkæle os med endnu flere videoer af "utilgængelige" drømmehaver:o) Denne blog er altså virkelig Guds gave til havefolket.

  Etage-primulaerne og de små vibefedt er uimodståelige:o)

  Mange taknemlige hilsner fra TANTE GRØN

  SvarSlet
 20. Fantastisk,- sikke en drøm det må være, at vandre rundt der. Der er noget skandinavisk underskov over lyden af vandet og fuglene.
  Susan

  SvarSlet
 21. Edens have, måske? Meget flot. Tak for video, Claus. Stor inspiration, at se haven i virkeligheden, selvom bogen selvfølgelig også er et kig værd! Hils Ivy og sig tak, fordi hun vil vise os hendes smukke Paradis.

  SvarSlet
 22. Den er virkelig magisk den have,,en rigtig alfehave, og alfer må ikke forstyres af for mange "klodsede og trampende mennesketurister"
  så forsvinder magien.
  Jeg husker at have læst om haven for mange år siden i et af haveselskabets artikler, og var facineret af den osse dengang.
  Glæder mig til fortsættelsen, hurra for video.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 23. Hei Claus og Ivy
  Tusen takk til dere begge. Jeg har boken, som er helt herlig, nettopp en bok til kos og ideer. Jeg simpelthen elsker stiene, eller rettere sagt at det tillates vekster å komme opp riktig vildt her, dog under en viss kontroll. Å måtte se hvor en setter føttene gjør bare opplevelsen større da en må stoppe opp og nyte overalt, og hele tiden. Hvilke kjempebregner, de skulle jeg hatt:)
  Takk; Unni

  SvarSlet
 24. Kære Ivy.
  Tusind tak fordi du sendte bud efter Claus - og til dig Claus fordi du rykkede ud med videoudstyret, så vi alle kunne få lidt af Ivys skønne, skønne sted at se i levende (ja til tider meget levende) billeder. Det er en af de videoer, man simpelthen må se gang på gang for at få det hele med. Hvis jeg var en fugl, ville jeg ganske enkelt slå mig ned i din have, Ivy.
  De kærligste hilsner

  SvarSlet
 25. Kære Claus.

  Det var dog en fantastisk samling af Vibefedt! Hils Ivy og tak hende!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 26. Kære Claus
  Mange tak for den fantastisk smukke video fra Ivys have. Det er dog den skønneste plet: så fredfyldt, farverig, harmonisk - en oase som vi må håbe på kan vedblive med at være ved Tange sø.

  Mange hilsner

  Mette Marie

  SvarSlet
 27. Netop sådan et paradis som jeg elsker allermest. Så fint og drømmende med den perfekte balance mellem natur og kultur. Når det i dag kan lade sig gøre at overkomme den enorme have er det vel nok fordi forarbejdet er gjort godt og mange af planterne er så veletablerede at de ikke kræver meget pasning. Alligvel skal der jo luges (og vandes) hvis ikke balancen skal tippe så jeg er dybt imponeret.

  I går var jeg så heldigt helt tilfældigt at høre din stemme på P1. Det var rigtigt hyggeligt at være på vinterhavetur med dig.

  SvarSlet