En lang, lang have

 

 

 

Det er og har været en rigtig dejlig tur, og jeg har set den ene fantastiske have efter den anden. Det er ikke alle, jeg har nået at filme, for jeg skal jo også tage billeder, men denne måtte jeg dele med jer. En kun 12,5 meter bred men til gengæld 110 meter lang have. Velkommen til De Heerenhof i Maastricht.

47 kommentarer:

 1. Hej Claus.
  Tak for kikket i endnu et paradis. En fantastisk charmerende have.
  Håber du får fanget hønsene..
  Kærligst Ulla

  SvarSlet
 2. TACK igen!! Det var en fantastisk have!!! Som en följare av din blogg, känner man sig priviligierad!
  Vattenskålen i början av filmen, var ju helt enastående och rätt placerat. Det skall jag försöka kopiera.

  Fortsatt trevlig resa!
  /Ruben

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Helt fantastisk eventyrhave. Sublim!
  Wikipedias definition af sublim:
  (af latin: sublimis; ophøjet eller af en højere orden) er et begreb indenfor bl.a. filosofi og kunst, som refererer til en storhed, som intet andet kan sammenlignes med, og som er hævet over enhver form for beregning, måling eller efterligning.

  Og det må da siges betegner denne have :-)
  Claus, jeg nød at høre dig på slap line og fik mig et tiltrængt grin :-)) Vist godt du ikke skal leve af at fange høns.

  SvarSlet
 4. Hej Claus.
  Er du så´færdig den have er smuk, fantastisk, enestående, spændende, chamerende, hyggelig... ja jeg kunne blive ved. Elsker de rustikke belægninger, og mure kombineret med smukke planter og hyggelige siddekroge.
  SÅDAN en have ville jeg elske at have.
  Altså den video er jeg bare nød til, at se nogle flere gange.
  Ha´ en forrygende god dag.
  Forårshilsner fra Marianne i Hvam.

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  De Heerenhof er da noget af det mest vidunderlige jeg længe har set. Kreativiteten har da virkelig være fremherskende, og det har jo også været nødvendigt med en have af den størrelse, men hvor er det smukt. Du har helt ret i at det er en unik have og der ikke findes magen til, som denne helt igennem skønne have.Det er jo også helt fantastisk at du deler disse skønne perler med os, for det er jo steder man ikke sådan lige besøger, hvis man ikke har forbindelserne i orden. Håber ikke hønsene får lave ravage, og håber du får genet dem tilbage, uden at du skal jagtet dem hele haven igennem, smiler. Tusind tak for endnu en skøn video.
  Hilsen fra det Sydfynske Jeanne

  SvarSlet
 6. FANTASTISKT!

  Kan fortelle deg at jeg gikk hos en dame i Belgia og lagde blomsterdekorasjoner
  for noen år siden og hun hadde høner i sin lille vakre hage og i tillegg en stor hund. De levde i fred og fordragelighet side om side, så kanskje det blir høneprosjekt allikevel?

  Ja, Claus du er hard til å bruke superlativer. Det er vel bare et uttrykk for ditt engasjement.
  Vi har skjønt at nesten alle planter og blomster er verdens skjønneste.


  God tur videre!

  SvarSlet
 7. Hei Claus
  Du overgår deg selv med denne. Jeg har ikke fått høre dine kommentarer, sitter prøvevakt på skolen hvor jeg arbeider, men tror du fikk arbeid med å fange inn høns etterpå. Slik en film må sees i flere omganger da det blir for mye å sluke på en gang. Tenk så meget skjønnhet samlet på en plass! Ja, jeg og sikker andre med meg har nok en jobb å gjøre i hagen når, ikke hvis, vi tar inspirasjon fra denne. Når jeg kommer fri fra arbeid skal jeg få høre dine kommentarer, og sikkert bli enda mer inspirert (hvis det nå er mulig). Ha en fortsatt fin dag, og tusen, tusen takk for at vi får lov å "være med deg" på tur.
  Hjertligst Unni

  SvarSlet
 8. Han har gjort det igen -
  havefolkets ven.
  Charmet sig i haver ind -
  gået helt over gevind,
  for at finde haver så skønne
  og blomster så kønne.
  Du forkæler os Claus.
  Herfra min applaus!
  Sku' jeg gi' dig en gave,
  sku' du en hønsekrog have.
  Lidt korn til at lokke
  høns og haner i flokke
  på rette side af tråden -
  det ku' også være måden.
  Kærlig hilsen og rigtig god weekend.

  SvarSlet
 9. Åh, sikke en have.......en drøm - hvor ER den smuk!

  SvarSlet
 10. Fantastisk have og video jeg blev underholdt på mange måder.
  Personligt holder jeg meget af det formklippet, med de personlige indslag og især Hollansk have desing. Så vis gerne mere af dette.
  Hilsen Pia Veberöd

  SvarSlet
 11. Det var en utrolig vakker hage! Jeg tror jeg må planlegge en liten helgetur til Maastricht! Her var det veldig mange tips og idéer å hente!! Takk for at du deler disse video- reisebrevene Claus! Det er alltid like hyggelig å lese dine blogginnlegg!!
  Kos deg i Nederland.

  SvarSlet
 12. Meget spændende have, som man vist godt kunne få nogen timer til at gå i.

  Hilsen Trine

  SvarSlet
 13. Ojojoj for en fantastisk hage!!! Tusen takk, Claus, for at vi får mulighet til å ta en kikk her på bloggen din.

  SvarSlet
 14. Kære Claus.
  Tusind tusind tak for dette klip. Det er dog en helt fantastisk have. Tænk at have sådanne kreative evner. Ja og tak for alle de andre klip. Skønt du har fundet ud af at lægge videoerne ud til os din forkælede tilhængere. Så dejligt du gider dele med os...
  Stort knus fra Lena fra Håstrup

  SvarSlet
 15. Det er en meget smuk have. Sikke en kreativitet og fantasi, der er brugt. Jeg er stor tilhænger af formklippede buske. Det understreger blomsterne og havens snit. Tak for kigget.
  Hilsen fra Marne

  SvarSlet
 16. Så lycklig jag är över Din medfödda charm som gör att Du lyckas få tillträde till alla dessa poetiskt vackra trädgårdar! Och att den charmen också spiller över på oss som får följa med! Tror att också hönorna instämmer i det...;)
  Tack för att Du låter oss ta del av härligheten!
  Hälsar Iréne

  SvarSlet
 17. Wow! En helt fantastisk hage!
  Tusen takk for enda en flott video! Denne tror jeg må se flere ganger.
  Jeg husket dine bilder fra hagen fra i fjor - med hønsene og porten. Måtte se innlegget på nytt også :-)

  SvarSlet
 18. Kære Claus

  Tak fordi du delte den skønne oplevelse med os.Selv mine børn ville kigge med. Jeg bliver nysgerrig efter at se en (bare simpel) skitse over haven og alle dens små spændende rum... God solskinsweekend til alle.

  Mange hilsner
  Stinne

  SvarSlet
 19. Jamen, Jamen endnu en unik have. Jeg får virkelig lyst til at se meget mere fra hollandske haver.
  Kunne være en fin ide med en tv-serie om udenlandske haver. Det må du, Claus foreslå DR2.

  Hilsen
  Birgitte

  SvarSlet
 20. Du er jo heldig som har en slik fantastisk jobb og vi er heldige som får følge med! En helt utrolig flott hage! Håper det gikk bra med hønene :-).
  Trine

  SvarSlet
 21. Hej Claus.
  Åh, jeg er henført - har lige set dine videoer fra Holland. Fantastiske. De var alle sammen utroligt flotte, men den sidste her især - det var da lige noget for mig. Aldrig har jeg da set noget så dejligt - sikke et åndehul. 1000 tak for at du gad dele disse dejligheder med os.
  Jeg tror faktisk, at det er et år siden heromkring denne dato, at jeg opdagede din side, og det er da noget af det bedste, der er sket. Det er så berigende og opmuntrende osv. at følge din egen dejlige have, men når man så også får lov til at komme med på sidelinjen til alle mulige andre dejlige haver, så kan det da vist ikke blive bedre. Så en stor tak herfra.
  Ha' en dejlig weekend til alle - vejret skulle blive forrygende.
  Anita

  SvarSlet
 22. Hej Claus.
  Hvor har jeg også nydt de fine videoer fra Holland. Hvilken kunst og hvilken iderigdom, det er lige til at blive helt lykkelig over.
  Også selvom jeg lige nu kigger ud i min egen have. Skalderen synes stadigvæk den skal bo i hækken og halvvejs ude i mit forholdsvis nyanlagte staudebed og mælkebøtterne såmen også. Men det fylder jo altsammen indtil jeg får det fyldt op med "rigtige" planter, bunddække og stauder. I hvert fald er der masser af inspiration af finde hos dig og disse utroligt kreative og planteglade mennesker.
  Tak for det hele Claus.
  Og god tur hjem.
  Mange hilsner og også god weekend til alle på bloggen.
  Vibeke i Odense

  SvarSlet
 23. Kære Claus
  Tak for at dele denne skønne, charmerende have med os.
  Du skulle nok øve dig på Hollansk, hvis du vil fange deres høns :-) dejligt med et grin :-)
  Fortsat god rejse
  Lene fra Hjørring

  SvarSlet
 24. Wouw, en skøn have. Men Claus, jeg synes du gik lidt for stærkt igennem - det kneb med at se planterne!

  SvarSlet
 25. wauw... ganske fortryllende ♥♥
  Håber du fik hønsene tilbage igen ;0)

  SvarSlet
 26. Okay, det var dog det labreste!!!
  Hvilken have og hvilken medfødt charme!!

  Lækkert med smalt + langt. Helt eventyrligt.
  Tak.
  Susanne

  SvarSlet
 27. hygget ? det blev altså lidt uhyggeligt :) blev lidt nervøs for om fotografen faldt i vandet med kamera og høns flaksene omkring sig.´

  Endnu en dejlig have

  SvarSlet
 28. kære Claus, det er første gang jeg laver en kommentar her,selvom jeg har læst på bloggen mange, mange dage, det er en fantastisk have, Håber du må give addressen videre til "os", så vi senere kan besøge denne fantasifulde have.kan rigtig godt lide alle dine "hints" og ideer til os herude.hilsen og fortsat god tur.
  Pia Langelund

  SvarSlet
 29. Hej.
  Endnu en fantastisk smuk indrettet have. Tak for kikket! Håber vi får lov at se mere til den,måske i din næste bog? Jeg er personligt helt vild med form klippet,og har i min have flere indslag af dette,som jeg synes giver struktur og kontrast til det mere vilde.
  Hilsen
  Zohar.

  SvarSlet
 30. 110 meter på 7,37 minutter - godt løbet charmetrold ;-) Tak for en dejligt munter video fra en usædvanligt flot udformet have og så tilmed med dyreindslag - Søren Ryge og Bonderøven se jer over skulderen - Dalby is coming. Dejligt med oversigtsbilleder inden vi dykker ned i beplantningerne. Godaften fra Lise i Højbjerg

  SvarSlet
 31. Hej Claus
  Ja det er en rigtig smuk have, og der er også mange hyggelig kroger og hjørner. m man er til klippe former eller den naturlig form, er en smags sag. En blanding af begge dele synes jeg dog er bedst, hvilken denne have også er et bevis på. Nogle træer og buske vokse naturligt, mens det som skulle dele lidt, er klipper, hvilket giver de rette rammer i den have.
  Jeg ser frem til at se flere dejlige video og billeder fra din tur.

  SvarSlet
 32. Hej Claus
  Hvilken vidunderlig og enormt hyggelig have. Selv om min første tanke (som småbørnsfamilie og ikke for meget tid) hold da helt op der var meget der skulle klippes og studses !!! Men det ser jo ud til det er det hele værd.
  Det er utroligt inspirerende at se sådan hyggelige haver - men jeg synes dog at nogle gange, uanset hvor meget jeg forsøger - så er det enormt svært at lave alle disse små fantastiske haverum. Vi har en grund på 2000 m - så pladsen er der - og med gamle hyggelige æbletræer - men alligevel, så bliver det bare aldrig helt så hyggeligt....
  God weekend
  Rikke

  SvarSlet
 33. Ved at bruge så meget formklippet og velafgrænset kan man lave ekstra meget mere sjov med "det vilde", uden at det bliver noget rod på en begrænset plads. Så der kan jeg sagtens dele din begejstring. (Ikke at jeg kan prale med, at det er så velordnet hos mig, men haven bliver vel alligevel lidt pænere hvert år). Håber, du fik indfanget Klara Kluk!
  Mange hilsner, Annette Halling

  SvarSlet
 34. Elsebet fra Ystad6. maj 2011 kl. 21.44

  Jeg vidste ikke at der fandtes så mange flotte och charmiga haver i Holland - så nu må der lägges planer om en havetur til Holland. Det at have dyr i haven er jeg riktigt misunderlig over, har også hund og bor midt i Ystad, så det går ikke. Tänkt at roserne allerede blomstre! Tak for at vi må väre med på rejsen

  SvarSlet
 35. åhh guf alletiders, pragtfuldt vidunderlig ,,, nej der er vist ikke ord nok til at beskrive denne have..
  Men de andre du har vist de sidste par dage er
  osse det rene "smørcrme". Nu har jeg endelig fået lyd på, det har manglet længe, så nu vil jeg se videoer bagud, til øjene svier.
  Forsat god rundtur i det Hollandske
  Gunvor

  SvarSlet
 36. Kære Claus..
  Så kom jeg enlig hjem fra job hvor jeg jo arbejder udenlands..har været væk i 9 dage og har glædet mig meget til at komme hjem til bloggen og dig..Har brugt meget af dagen til at se hvad du har lavet til os, og hold da op du har haft tavlt, det er vel nok fantastisk at vi sådan må følge med dig..tusind tak for det .. Jeg selv har også været så heldig at besøge Keukenhof i Lisse onsdag den 27 april, tog bus 58 fra shippol lufthavnen derud, der var rigtig meget trafik, men det var kun godt , så kunne jeg jo rigtig følge med i det hele, og jeg forstår virkelig når du siger at de i holand også kan det der med haver..Kørte igennem byen Lisserborg, og det var helt fantastisk flot at kikke ind i mange fine forhaver..Da jeg kom til Keukenhof parken troede jeg at det hele ville drukne i musik og damer med blåt hår, men da jeg kom ind parken var der fint albue plads, Det var ganske enkelt fantastisk, jeg elskede den have der var omkransede af en stor rød murstensmur, lyden af vand der risler, og de flotte grønne cleamstis med de purpur farvede blomster på de store buer, sikke et syn..Håber også du nåede at se den flod der var lavet at blå perlehyasinter i skoven , den var vel godt 100 meter lang, jeg fik sådan lyst til at ligge mig ned og lave en engle, det var virkelig et syn..Hvad med den gamle bil den var beplantet med tulipaner , planter og græsser , ja selv i lygterne var der planter..Jeg nåede da også at købe mig nogle gode ting i havebutikken udenfor, købte løg af den lilje der hedder ( Hymenocallis festalis )glæder mig til den, købte også løg af en kejserkrone tror jeg nok (Fritillaria persica) den får mørk lilla blomster..faldt også for Dalia (imperialis eller vist også kaldet (dalia Arbre) bliver op til 3 meter høj med de fineste lette lyserøde blomster der svæver i vinden ..Den vil du elske og du må gerne arve..SÅ sig enlig til..Jeg hade en rigtig dejlig dag alene i parken , lige sådan som jeg elsker det, ingen til at forstyre, tog rigtig mange billeder af tulipaner og deres navne ,så mig og Japanerne hade travlt den dag..kan virkelig godt anbefale andre den tur til næste år. Claus den video du har lavede i dag den 6 maj, er for mig helt fantastisk, sikken en have og det er vel tæt på paradis, der ville jeg kunne fælde en tåre..Helt igennem fantastisk.. Håber virkelig at du fik fangede de høns igen..
  Kære claus mange mange tak for at vi må være med, og jeg er også rigtig glad for at jeg ikke er den enste der har medfødt charme ..endnu engang mange tak... kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet
 37. Fiiin have og skønne kaglende høns. Det får os som seere til at drømme om landliggerliv og hønsehold. Men nej... det duer ikke for vi har jo Albert, - vores lille jordfræser-gravhund. Haps..så var de høns-væk!!!

  Tak for kigget Claus
  Glæder os til at se billeder også

  SvarSlet
 38. Kære Claus, jeg har været lidt fraværende i blogland så i går kørte jeg en lille video marton, desværre fald jeg i søvn med computeren på skødet. Så her til morgen skulle jeg bare se denne sublime have som Nette siger - Den er jo bare HELT FANTASTISKKKK.
  Endnu engang tak fordi du tager dig tid til at, vise os havetosser :-D denne skønhed. Det er sådan at, min søn på 8 år brokker sig lidt og siger at, siden jeg mødte ham Claus Dalby er jeg blevet helt blomster tosset :-) Det er også rigtigt, det er ihvertfald blevet forstærket!
  Jeg glæder mig til onsdag aften i ILVA ! rigtig god weekend til dig og alle andre - Gro

  SvarSlet
 39. Hej Claus

  Nej, hvor er den have da bare fantastisk, lige min drømmehave. Jeg er fuldstændig vild med alle de smukke belægninger og alle de små niveau forskelle og trin. De mange lækre buksbom er en fryd for øjet og får det hele til at se meget roligt og harmonisk ud.
  Håber og krydser fingre for at denne have er med i Hemmelige Haver. Glæder mig så meget til efteråret.
  Tusinde tak for en skøn skøn video.
  Mange solskinshilsner fra Skagen Tina

  SvarSlet
 40. Kære Claus, tak for turen rundt i De Heerenhof, det er da noget af det mest fantastiske, vi har set. Sikke en kreativitet og hvor var det smukt.

  Hønsene var både kønne og underholdende :)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 41. Hej Claus.

  Helt vidunderligt sted og tak fordi du deler med os, men du blev igen lidt vel ivrig. Du må (efter min mening) gerne være lidt langsommere, så man kan nå at se, hvilke planter der står der. Når man har så mange haveafsnit, kommer det formklippede virkelig til sin ret og ejerne har gjort det på en meget charmerende måde, der ikke er for voldsom til det smalle areal.

  Mange hilsener fra Jette

  SvarSlet
 42. Hej Claus

  Jeg vil tilslutte mig koret. Meget inspirerende sted!

  En lille filmteknisk deltalje: kunne du måske lokkes til at lave lidt flere panoreringer, hvor man ser stedets helhed? - det ville, i hvert fald for mig, sætte prikken over i'et på nogle fantastiske reportager

  -Jens

  SvarSlet
 43. Virkelig artig å se alle hagene du er innom,imponerende anlegg og masse inspirasjon!
  Hilsen Tone i Drømmeriet

  SvarSlet
 44. Vi er blevet SÅ forkælede med dejlige videoer, at når Hr. Dalby tager sig en velfortjent nano-blogpause, bliver jeg helt bekymret :-))

  SvarSlet
 45. Helt fantastisk! Tak for video!

  SvarSlet
 46. oj oj oj, jeg er uden ord! Henført ...

  SvarSlet
 47. Jamen, kan man naesten bruge for mange superlativer, naar det drejer sig om skonne , vidunderlige, fantstiske, creative haver? Hernede er man i hvert fald ikke bange for at udtrykke sin superbegejstring , " issima " bliver sat paa hvert andet ord (naesten ) , og det er udtryk for netop noget superlativt, saa jeg vil sige BELLISSIMO!! Jeg har ikke deltaget i diskussionen om formklippede buske, da jeg "opdagede" dig for meget kort tid siden, men jeg mener, at en have virkelig kommer til sin ret, naar der er struktur i den = formklipning. Ciao fra Milano

  SvarSlet