Endnu en planteskole

 

Jeg elsker planteskoler. Håber, at I har den samme passion. Nu skal vi besøge Het Houten Huis.

20 kommentarer:

 1. Jeg er håbløst bagud med at se alle dine videoklip her på siden, men heldigvis nuppede jeg lige denne om pæon planteskolen. Sikke et sted! Hvor må det være skønt at kunne gå og udvælge sine planter efter at have studeret de store planter. Jamen hvad skal man ellers sige? De var jo så smukke de forskellige træpæoner:)

  SvarSlet
 2. hej Claus, eller andre der læser her. jeg er ved at anlægge stenmelsstier.og har fået stenmel hjem, men hjælp !!!! den er alt for lys, og tørrer næsten hvid op, ikke den smukke grå farve som jeg har set hos dig Claus. Har været på nettet og nu syntes jeg at den der hedder sort, har den grå farve som hos dig. Ved snart ikke hvad jeg gør. hvis der er andre der har erfaring med dette så hjælp !!!! venlig hilsen Linda

  SvarSlet
 3. Hei Claus
  Selv takk:) Det var et flott skue som får meg til å lengte enda mer til at mine egne skal springe ut.

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 4. 1000 tak for enddnu en vidunderlig oplevelse :-).
  Hilsen
  Birgitte

  SvarSlet
 5. Hej i Holland, Sweetpea:o)

  Jeg deler både din passion for planteskoler og pæoner. Hvor er det herligt, at du viser levende billeder fra en pæon-planteskole, når man lige har læst "Bonderoser og pæoner" - og stadig har alle dine guldkorn i frisk erindring og alle de dejlige billeder fastbrændte på nethinden. Perfekt timet for mig:o)

  Uha uha, tænk om jeg blev sluppet løs i den planteskole en mørk og skummel aften, bevæbnet med en pandelampe og en stor stor sæk. De der mørke træpæoner fik mig jo helt til at hyperventilere og slå flikflak:o) Du fristende(s), hvor er de smukke:o) Hvor mange mon man kan ha` i et fly hjem, Claus?:o)

  Din pæonbog har iøvrigt allerede inspireret og motiveret mig til at kæle lidt ekstra for vores pæoner, så idag har jeg haft travlt med at plante statister op ad primadonnaerne, så deres skønhed rigtig kan brænde igennem. Der er blevet plantet løvefod og digitalis, og der er blevet skruet en masse gulerødder og forårsløg ned omkring dem. Håber det bliver godt. Kan iøvrigt også ved selvsyn konstatere, at det virkelig forholder sig, som du skriver i bogen, at pæoner ikke afholder sig fra at blomstre, blot fordi de er blevet flyttet, når bare man planter dem rigtigt.

  Håber du nyder din opdagelsesrejse og fotosafari i fulde drag. Du er blevet eminent dygtig til at filme, og det er slet ikke nødvendigt med hverken søsygetabletter eller redningsvest, når man sidder og nyder dine rejsevideoer. Tak for alt det du gør for os, Claus. Det er jo helt enestående:o)

  Mange trætte havehilsner til dig og alle dine disciple

  SvarSlet
 6. Underbar video, Claus. Stort tack att du delar med dig från dina have resor. Du är en stor inspiratör och dina videos är alltid lika intressanta.
  Rikard Bodin, Stockholm

  SvarSlet
 7. Hanne Rohde Jensen5. maj 2011 kl. 19.46

  Hej Claus,

  Jo, planteskoler er en god ting. Jeg har lige plantet 5 roser - Constance Spry - som kom med fragtmanden i dag fra Holstebro. Jeg håber, de er robuste, som der står, for de har lidt at kæmpe imod.
  Det er en dejlig film om pæoner. Jeg har just købt din bog om emnet, men den må vente lidt på natbordet, for bogen om Tasha Tudor er købt på samme tid, og den ligge øverst. Jeg må give damen ret, der for nylig skrev til dig, at du er ved at blive lidt af et dyrt bekendtskab. Min have er gennem de sidste mange år vokset til naturgrund, og det får den sikkert lov til at være. Men du har alligevel formået at vække havelysten til live igen, så jeg er begyndt med krukker - og så rykker jeg brændenælder og skvalderkål op en gang immellem - sådan lidt for motionens skyld. Jeg er en af dem, du gerne har villet have ud af busken. Og det er lykkedes. Jeg har gennem et par måneder "næsten" hver dag været inde og kigge, hvad du nu havde fundet på. Og der er altid noget nyt at arbejde med. Det er Plantorama i Randers helt sikkert udmærket tilfreds med, for det er der jeg "afreagerer" og får købt en masse.

  Mange hilsener Hannemor

  SvarSlet
 8. whaaaoooo .. Hvor er det ærgeligt men ikke kan eje dem alle.... hvor de de skønne.
  Suk.
  Kærligst Ulla

  SvarSlet
 9. ..pst....pst....pst....Claus, er du der?
  Jeg har lige genset og NYDT billederne fra dine Hollandsrejser 2010. Jeg kan stadig falde fuldstændig i svime over ANNAS have, som set med mine haveøjne, er noget af det mest vidunderlige, du nogensinde har vist os, - og som efter min mening, er en af de absolut største juveler, du har fundet i hele din karriere som haveskatte-jæger. Skal du forbi Anna (man har jo lov at HÅBE!), så giv hende et smækkys fra mig og sig til hende, at hun havde været perfekt til at hjælpe Vorherre, da han skabte verden:o) :o) Sikke en skønhedssans, hun besidder.

  Mange hilsner fra en stor stor Annafan

  SvarSlet
 10. Elsebet fra Ystad5. maj 2011 kl. 21.38

  ´Stort tack for at du når at sende disse dejlige videoer - en sann njutning!

  SvarSlet
 11. Kære Claus.

  Træpæoner kunne godt gå hen og blive en "samleplage" her på matriklen... Den kobberfarvede - uh altså!!

  Tak for fristelsen...!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 12. Sikke et dejligt sted. Selvom du har en meget smuk have med rigtig mange planter, får du så aldrig lyst til at forkøbe dig? Jeg får ihvertefald lyst til en tur til Holland. Du er da i den grad ambassadør for andre landes planter og haver. Tak for endnu en dejlig oplevelse. Kærlig hilsen fra næsten Naboen i Riisvangen

  SvarSlet
 13. Det er dog en sand fornøjelse at deltage i disse dine rejser. Vi er alle en slags virtuel medrejsende. Tak for det.
  Bonderoser... ja,,, der kan jeg være med. I mit højbed for stauder står en gigant af en bonderose.. og er tæt på udspring. Hver aften går jeg ud og putter den, fordi den skal ikke ødelægges af de frostgrader vi har på Varde-egnen. Inden længe vil den udfolde sine vidunderlige stærk rosa blomster.. der er 19 knopper..

  SvarSlet
 14. Igen tak for at vi måtte være med som passagerer på rejsen.

  Også tak til Tante Grøn, som mindede om Annas have. Den måtte jeg lige se på igen, og sad og sukkede.

  Har også siddet og sukket og sagt "næh .... iiihh .... uuuuhhh" igen til videoen fra Jans have. Så smukt.

  SvarSlet
 15. Jeg har igen gemt videoen til et stille øjeblik - den er blevet nydt sammen med morgenmaden, skøn måde at starte dagen. Hvor er det en dejlig rund tur du er på - måske man skulle rejse i dine fodspor, det ville i hvert give en masse skønne øjeblik i massevis af haver. Det er godt du filmer, så har jeg næsten været der ;o).

  Rigtig god weekend.

  Knus Mette

  SvarSlet
 16. Pioner, som vi sier på norsk, er vidunderlige. Det fins jo så mange forskjellige at alle vil finne noe i sin smak.

  I begynnelsen av juli skal jeg til Middelfart i bryllup og i den forbindelse tenkte jeg å få med meg noen danska hageopplevelser. Jeg skal vel kjøre gjennom store deler av Danmark, så hvor det ligger spiller ingen rolle. Har fått med meg Spiren og Hagen i Hune som steder jeg bør besøke, kanskje ikke Spren i juli. Jeg har vært på en del herregårder og slott i Danmark fra før, så tips på åpne planteskoler og planteutsalg hadde vært fint. Er ute etter noe ekstra og ikke de store komersielle. Tenkte dette måtte være stedet å spørre. Hvis noen vil dele sitt favorittsted meg meg kan de sende det til vbvmhv@hotmail.com, eller legge det her på bloggen hvis Claus tillater det. Kanskje flere er interessert slik at det kan lages et eget innlegg. På forhånd takk!

  SvarSlet
 17. Kære Claus

  Igen igen....

  Altså Claus, det var ikke pænt gjort sådan at lægge et link ind til planteskolen - nu er jeg jo blevet helt forelsket... og vist mest i træpæoner og itohhybrider, de har virkelig smukke blomster. Det link fik altså også solgt en bog, for man er vist nødt til at vide lidt mere - inden man investerer de store penge, som man hurtigt kan komme til i Holland. Tak for et super godt link.

  Til Britta... hvis du kommer til Sjælland, kunne du måske kontakte Pæoneksperten - et kig i deres skønne have er guld værd. http://www.paeoneksperten.dk/ De er rigtig søde og fortæller meget gerne om planterne. De har ikke en bestemt åbningstid, det er efter aftale.

  Knus
  Mette

  SvarSlet
 18. Kære Claus,
  Tak for fantastiske billeder. Lader du dig ikke friste af alle de skønne ting du ser?
  Den mørke træpæon var da skøn.
  Tak for du tager dig tid til at underholde os selvom du er på arbejde. :-)
  Mange hilsner
  Anne V

  SvarSlet
 19. sikken en video.Det må være et eventyr at gå i en så speciel planteskole ja alle specielle planteskoler og få guldkorn med hjem .Jeg nyder dine videoer helt vildt.Du må gerne lave flere når du har tid og overskud.Mange solhilsner Lilbrith Jørgensen

  SvarSlet
 20. Hm, jo - at besøge planteskoler, og specielt når den er så god, som denne, er da også noget jeg holder meget af. Herligt at se alle de pæoner, Helleborus m.m. live.

  SvarSlet