Endnu en skønhed

Nu skal I nok snart blive fri for al min tulipansnak, men jeg må lige vise endnu en af mine yndlinge. Og jeg tror, at det er en tulipan, som er et hit hos mange.

 

20110510_113430

 

Navnet er ’Angelique’, og jeg er ret sikker på, at mange sammen med mig vil fremhæve den som en af de smukkeste dobbelte tulipaner.

 

20110510_113432

 

Sart og lyserød på forholdsvis lave ben. Den er et sikkert hit. Har jeg ret, eller er den for romantisk?

33 kommentarer:

 1. Hej Claus,
  Har lige plukket nogle af mine Angelique og taget med på arbejde.
  De er skønne og jeg synes også at de dufter dejligt.
  De står ud til vejen, og forbipasserende har bemærket dem og kommenteret på dem.
  Tror jeg skal have nogle flere i efteråret.

  SvarSlet
 2. Du har helt ret. Som jeg netop skrev hos Signes Vals er den slet og ret bedårende:)

  Kan man få for meget romantik? Den skal ALTID være i min have.

  SvarSlet
 3. Uh altså! Den ene flottere end den anden! Nej giv os endelig alle de smukke billeder. Vi kan slet ikke få nok! :)

  SvarSlet
 4. Jeg forstår godt, at det her er en af dine yndlinge - de er utroligt fine. Tak for al din smittende haveentusiasme. Bente

  SvarSlet
 5. Du har så evigt ret Claus! Den er fantastisk - og findes allerede flere steder i min have. Og hvis ikke vi kan nyde tulipaner og tulipansnak lige nu hvor de bare er på deres højeste hvornår skal vi dog så gøre det - så jeg synes bare det er skønt med mange tulipaner (så kan vi jo kigge på stjerneskærm når den kommer om ganske kort tid! :o))I øvrigt dukker der tulipaner op i min have som jeg definitivt ved jeg ikke har sat! Hvordan lader det sig lige gøre? Og når jeg skriver så skråsikkert er det fordi de er gule - og kommer et sted hvor jeg ikke har sat løg! Kan løg ligge i dvale i jorden og pludselig dukke op igen? Eller har der været underjordiske gæster som har flyttet løg fra naboen ind til mig??

  SvarSlet
 6. Den er skøn , jeg har den selv mellem roser .
  Når disse så er bundet ned som dine Claus ,ser det ud som om roserne allerede er sprunget ud.
  Det skyldes nok de er dobbelte og at de har forlovet sig godt med rosen bladene ...

  H

  SvarSlet
 7. Kære Claus. Du har helt sikkert ret. Meget lækker farve. Og spørgsmålet om den er for romantisk, afhænger vel egentlig af i hvilke omgivelser den står. Kan en eneklt plante overhovedet blive for romantisk?. Netop de gule støvdrager er med til at planten kan holde jordkontakten og ikke svæver rundt som små lyserøde skyer. Og velkommen hjem igen, det lader til at du har haft en fantastisk tur.
  De bedste hilsner Næsten naboen fra Riisvangen

  SvarSlet
 8. Den skønneste af alle skønne tulipaner. Jeg har den stående ved min havelåge, og det er en helt fortryllende oplevelse at komme hjem til i disse dage. Af samme grund havde den også allerede fået en plads på min blog i dag - så jeg kan kun være enig :-)

  SvarSlet
 9. Super vacker är de, skir och fin.
  Såg att du var med på ILVAs utomhus möbel katalog, fint reportage.

  Anna

  SvarSlet
 10. 'Angelique' er en engel, der spreder glæder rigtigt længe. Ikke en millimeter for romantisk, synes jeg.

  Jeg lytter nu gerne til mere tulipan-snak, så tal endelig videre, kære Claus. Smukke, smukke billeder.

  Tulipan-tossede hilsener
  Anne Mette K

  SvarSlet
 11. Vi vil IKKE være fri for tulipansnak. En af maj måneds højdepunkter er jo de dejlige tulipaner og det er spændende at se alle de lækre billeder fra både her og der.

  Både den abrikosfarvede fra i går og denne Angelique er meget fine og jeg kan i hvert fald ikke få det FOR romantisk :)

  Jeg tror vist at man skal være hurtig på tæerne når Bilka til september slår porten op til det helt store tulipansalg - der er sikkert andre en mig, der skriver lister og ønskesedler og noter om hvad der skal købes og plantes hvor.

  Ulla

  SvarSlet
 12. Hei, dette var nydelige bilder av en nydelig tulipan!
  Slett ikke for romantisk :)
  Catharina

  SvarSlet
 13. Kære Claus,
  tulipaner kan da ikke blive for romatiske?!!! Ikke her hos mig ... har selv denne fantastisk smukke skønhed i min have og den lyser op og står rigtig længe.
  Kh Helle Torning, Fyn

  SvarSlet
 14. Kære Claus
  Jeg er helt enig den er bare fantatisk, så den må meget gerne komme i Bilka sortiment til efteråret så jeg kan få nogle flere i haven.
  Mette

  SvarSlet
 15. hej Claus,
  har selv Angelique-tulipaner, den er bare yndig - og nej, du skal ikke stoppe med at give os flere tulipanbilleder. Jo flere, jo bedre - og det er jo altså lige nu, de er der, så please, kom endelig med flere :D

  kh fra endnu en tulipan-entusiast
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 16. Jeg har den sammen med meget mørklilla - de er noget så skønne, og de kommer år efter år, det er ikke det mindst vigtige ved dem.

  SvarSlet
 17. Nej nej, du må endelig ikke stoppe med at vise tulipan-billeder. Vi vil gerne se dem lige så længe der er tulipaner i haven. De er der jo kun så relativt kort tid.
  Jeg har også Angelique på min blog idag, ligesom Signe, så vi må jo alle synes at hun er speciel :-)

  SvarSlet
 18. Nej, du er ikke FOR romantisk. Det var først da jeg fik øje på netop denne tulipan for et par år siden, at jeg overhovedet begyndte at ønske mig tulipaner i min have... Nu har jeg en del, sammen med "Blue Diamond" (som desværre ikke er særlig blå i virkeligheden, men snarere rosarød). Men denne Angelique er vidunderskøn - minder nærmest om en lille pæon... Og tak for en fantastisk blog. Nyder den hver dag...
  Hilsen Susan Schriver

  SvarSlet
 19. Det er også min favorit og den tulipan vi solgte mest da vi havde forretning...:-o)
  Den ER en skønhed.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 20. Hej Claus!

  Angelique er fantastisk og har glædet mig i min have i adskillige år. Det er en af de få, jeg altid husker navnet på.
  Iøvrigt er mine tulipaner ekstra frodige og flotte i år, også de, som har stået mere end en sæson, og som tit ikke vil blomstre så flot. Mon vinteren har været god for tulipaner generelt, og mon andre har samme erfaring.
  Tak for al den haveglæde, du giver os.

  Majhilsener fra Sydsjælland
  Marianne

  SvarSlet
 21. Hej

  Nej den er ikke for romanstisk - den er fantastisk. Og jeg vil ikke være fri for "al den tulipansnak" Jeg er vild med tulipaner og dejligt at se alle de fantastiske tulipaner der findes.

  Bente

  SvarSlet
 22. Hej Claus,

  Man bliver aldrig træt af at nyde synet af de mange underskønne tulipaner. Og når man selv ikke kan "tage sig sammen" til at rejse, er det rigtig dejligt at komme med på dine mange rejser rundt omkring. Det er ærgerligt, at jeg bor meget langt væk fra en Bilka forretning, men så må jeg jo "nøjes" med hvad lokalområdet kan byde på til efteråret, for du har jo sat en sand tulipanfeber igang - der skal plantes tulipanløg i massevis!!

  Mange hilsener Hannemor

  SvarSlet
 23. Nej nej det kan da slet ikke blive for meget tulipan-snak! Nogle flotte eksemplarer du har vist, de sidste par dage, må jeg sige.
  Til Trine Petersen må jeg bare sige, jeg har det på fuldstændig samme måde i min have. Jeg ved også, at jeg ikke har sat gule tulipaner, men vupti så er de også pludselig dukket op i min have. Jeg har en mistanke om, at de skifter farve i vinterens løb?!? Ellers forstår jeg heller ikke noget!! Jeg har ikke havenisser eller eller andet godtfolk, som man måske kunne forledes til at tro.....

  SvarSlet
 24. Hej Claus
  De er da fuldstændig fantastiske.
  For romantiske? Ikke for mig det er bare et plus.
  Man fristes til at synge:"hvor er du dejlig Angeliq".
  Jeg skal vist i gang med at lave tulipanlister.

  SvarSlet
 25. Hej Mester.

  Angelique er så absolut en romantiker, men som tidligere skrevet, det er jeg skam også, især med hensyn til blomster i lyserøde nuancer, så selvfølgelig er den også i min have.
  Kunne ikke vente på at pæonerne springer ud, så måtte idag investere i en stor buket Sarah Bernhardt, som må siges at være en af mine ynglinge.....:-)

  Forårshilsner Bettina

  SvarSlet
 26. Hej Claus , tulipaner kan vi aldrig få for meget af, forsæt du endelig med at vise tulipaner så længe du har dem på lager :-)
  det jo perler allesammen :-).
  Er der nogen der kender nogle gode bøger på dansk om tulipaner ? både om sorter og om pasning ?
  KH
  Birgitte

  SvarSlet
 27. Hej Claus

  Det var et superfint foredrag... Tak for endnu en dejlig oplevelse.

  Angelique er en af mine yndlinge. Den skal bare være i min have. Og helst så tilpas mængde at jeg kan plukke af den.

  Hyggeligt at møde en af de andre her fra bloggen som også deler haveglæden.

  Hav det godt!
  Knus
  Eva

  SvarSlet
 28. Hej Claus

  Tak for en underholdende aften i ILVA/Ishøj og tak for rådet ang. min kermesbær - går ud med saksen i morgen.

  SvarSlet
 29. Ja - det er absolut en dejlig tulipan. Men kun første år, desværre. Derefter bliver den aldrig lige så fin igen... Jeg talte med gartneren på Gavnø Slot om det sidste år, og han betegnede den også som en engangsforestilling.
  'Kronprinsesse Mary' er magen til - bare magentafarvet - og også meget skøn, men heller ikke den er god 'året efter'.
  Jeg gør mig nu umage for at udvælge sorter, der er langt mere pålidelige.

  SvarSlet
 30. Nej det kan da også blive for pænt :)

  I skal da også gøre plads til Jan Reus, Antraciet, Queen of Night, Havran, Gavota, Abu Hassan og de flotte orange, Ballerina, der kommer år efter år, Prinses Irene og Orange Princess, Ronaldo og alle de andre tulipaner i stærke farver. Ballerina er fantastisk sammen med Euphorbia Characias Humpty Dumpty, der er på toppen nu og Erysimum Bowles Mauve. Ikke helt hårdføre her, men kan passes på eller nyplantes. Check engang sarahraven.com for mere inspiration.

  SvarSlet
 31. Hej.
  Jamen smukke blomster får man aldrig for meget af. Denne tulipan kunne godt finde vej til min have.
  Venlig hilsen Elsebeth

  SvarSlet
 32. Den er helt perfekt! Jeg har akkurat postet et innlegg om min, som er litt mindre utsprunget en din. Det er nok litt senere vår her i Norge. :)

  SvarSlet
 33. Du er IKKE for romantisk, ej heller Angeliqe som også er min yngling sammen med Mount Tacoma.
  Se mine billeder ved at følge linket nedenfor, da jeg desværre ikke får skrevet så meget på min blog. Den oprettede jeg kun for at følge din blog ;0))
  http://www.bente-carsten.dk/8650512?i=35630404

  SvarSlet