Et fantastisk sted

 

 

Det er altid en meget stor fornøjelse at besøge Jan van Kuyks have – en tidligere planteskole, som Jan og hans kone Marie-Louise drev i hen ved fyrre år. Nu er planteskolen lukket, og i dag er stedet Jans private paradis. Et helt igennem fantastisk sted.

 

i 2013 udgiver jeg en bog  med titlen ‘Helt vildt’, og heri vil jeg blandt andet fortælle om Jan og hans have.

39 kommentarer:

 1. Takk Claus!!!! Hils din venninne.
  Hjertens fra Grete.

  SvarSlet
 2. Jeg har den dybeste respekt for folk der kan holde deres have så fint, det jo virklig så smukt og det er let at forstå hvorfor man bliver så betaget af såden en have :-)
  MVH
  Birgitte

  SvarSlet
 3. Igen en fantastisk have, du viser frem! Det er næsten som Paradisets Have. Hold nu op, hvor er det flot. Nogle flotte stier, som forbinder alle herlighederne. Smukt - smukt - smukt...

  SvarSlet
 4. Tak for videoen fra Jan's have. Den have er da helt vidunderlig fantastiks berusende charmerene bedårende, ja helt vild dejlig.

  God dag til alle. (0:

  Knus Annette, Esbjerg

  SvarSlet
 5. Sukk, så heldig du er som får sett alle disse flotte hager og steder:) Jeg skal snart til danmark og da skal jeg kjøpe din bok om peoner, gleder meg:)

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Jeg deler din begejstring for denne have. Det er næsten til at få åndenød af. Den slags haver kan jeg ikke få nok af. Glæder mig til at få tid til at se den igen i aften, hvor jeg kan stoppe videoen med mellemrum og kigge lidt mere indgående på billederne. Jeg ser usigeligt meget frem til den vilde bog :-))

  Mange tak for kigget!

  SvarSlet
 7. Jeg kan godt forstå, du synes Jan's have er helt vild - for den har virklig et vildt men tæmmet look. Og hvorfor har ingen andre filmet hans have før - han lyder som en beskeden mand, nogle gange skal man stå i foreste række for at blive set. Dejligt, at du nu har forevigt skønheden.

  Knus
  Mette

  SvarSlet
 8. Helt vild utrolig have, hvis bare jeg havde en brøkdel af hans evner ville jeg være taknemmelig.

  SvarSlet
 9. Jamen hvor vildt kan det blive? Sad med tilbageholdt åndedræt og nød stilheden og poesien i Jan's vidunderlige have. Og samtidig øser du ud af din viden om alle de vækster du filmer; de latinske navne vel at mærke! Kan det blive større? Glæder mig vildt til din nye bog:-)
  Nu siger du nok Jan løber, og du kan blive helt stresset! Tror du ikke bare du i ham har fundet en slags soulmate? I har da vist både kærligheden til have og travlheden tilfælles;-)
  Tak for dig Claus!
  Gode hilsener fra
  Pernilleshave

  SvarSlet
 10. Hvor er du heldig at kende sådan et menneske. Og ha' mulighed for at besøge en så smuk have.

  SvarSlet
 11. Hei Claus
  Den hagen var da helt utrolig. Den minnet meg om en ungdom, eller en unghest i sin skjønnhet der den springer ut, men så har den dybden ingen ungdom kan ha. Jeg ble aldeles betatt. Jeg må ikke glemme de fantastiske stiene, ååå... hvor jeg skulle ønske å få gå på dem. Kos deg videre Claus og hils og si takk for titten til Jan også.
  Hilsen Unni

  SvarSlet
 12. Så skønt at komme ud i en have med sådan en ro.
  Fantastisk
  Kh Helle Torning, Fyn

  SvarSlet
 13. Tack Claus, det var verkligen en fin film!!
  Det är fantastiskt, att man kan sitta vid sin dator, och genom dina filmer, få besöka fantastiskt vackra trädgårdar!!
  /Ruben

  SvarSlet
 14. Kære Claus.
  Uha, der var du kommet på noget af en opgave da. Du var nødt til at gå stille og roligt med kameraet, mens værten stæsede rundt. Heldigvis lykkedes det dig at lave endnu en fantastisk dejlig og god lang video uden at lade dig stresse. Flot klaret. Bare nu Susanne Bier ikke står og mangler en rigtig god kamerafører:0))

  SvarSlet
 15. Det var da en utrolig flot have med alle de skønne grønne bladplanter. Jeg blev helt beruset af betagelse. Den må jeg se mange gange.

  Mange hilsner fra

  Janne i Greve

  SvarSlet
 16. Wauw!! Kan man få adressen til dette paradis?? Vi tager nemlig til Holland til september, og det var et sted, som jeg meget gerne ville se live :-D

  Fortsat rigtig god tur i det Hollandske.

  Kh - K

  SvarSlet
 17. Oj oj, den have kunne jeg godt tænke mig at gå rundt i - den ser helt vidunderlig ud.

  SvarSlet
 18. Jeg sad og blev helt rørt og fik lyst til at give ham et stort knus og noget lækkert chokolade. Det tror jeg, han har fortjent. Du må hilse ham mange gange og sige tak for det smukke syn.

  Man siger det er øjnene, som er sjælens spejl, men jeg tror det er haven!

  /Maria

  SvarSlet
 19. Kære Claus
  Du disker op med den ene perle efter den anden!

  Hvor ER det en dejlig have, du er på besøg i, og hvor ER det dejligt, at der endelig er nogen, som sætter pris OG billeder på Jan's kreativitet gennem 40 år.
  I har sikkert fået jer en rigtig god samtale over kaffen.
  Hvordan har du fundet frem til lige netop den have? Er det mon Riet, som har været vejviser?

  Hmm - fyrre år!
  Jamen - så skulle der jo være håb forude!
  Bortset fra, at jeg til den tid overhovedet ikke længere eksisterer i fast form!!

  Men så må man jo se at komme igang, for der er sandelig meget, der skal nåes, hvis håbet ikke blot skal gå under betegnelsen - ønsketænkning.

  Havedrømme er gode at ha'!

  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 20. Hej Claus. "super-nice film" som mine store drenge ville sige. Dejligt at der lige er et vue ud over helheden inden blikket vendes mod sti og planter. Det er spændende at kunne danne sig et indtryk af farvernes og formernes helhedsvirkning. Det er også inspirerende at se hvordan de "faste" elementer som stedsegrønne figurer, hække,stier og espalier danner og definerer haverummet. Det prøver jeg at tage ved lære af til min egen lille grønne plet. Forårsglad hilsen Lise i Højbjerg

  SvarSlet
 21. Kære Claus.
  Nu prøver jeg igen at sende en kommentar, men de sidste gange er de ikke kommet med, jeg ved ikke hvorfor. Det er en rigtig smuk have og selv om det er et hvirvar virker den utrolig rolig, så du har sikkert ret, han ved, hvad han gør.
  Fortsat god tur, mange hilsener fra Jette.

  SvarSlet
 22. nydt den ? sikken et spørgsmål !!! hvilken vidunderlig frodighed... utroligt at ingen har "opdaget" denne plantekunstner før.

  glæder mig til at se mere.

  Altså alle de videoer, dem kan du da snart samle til en dvd og SÆLGE !!! så man bare kan sidde og slubre i sig i timevis af guf guf guf.

  kh Susanne

  SvarSlet
 23. Hälsa Jan att det är en helt underbar och naturlig trädgård,en som vi alla skulle vilja ha .Tack för bilderna/ Marie

  SvarSlet
 24. Heisan Ja, det var ein frodig og flott hage. Takk for turen. Hils takk til Jan også. Ha det godt.

  SvarSlet
 25. Kære Claus
  Sikke en flot have! Og det har været en planteskole, ja det kunne mange andre planteskoler da lære noget af, for hvor er den smuk. Og sikke du kan med de latinske navne, man må vist øve sig lidt, smiler, for det er nu nemmeste med de latinske navne. Helt vildt er det jo med sådan en have, og glæder mig helt vildt til du udgiver bogen af sammen titel. Tænk at den ældre herre nærmest løber rundt, det er jo næsten lige som dig, der rejser hid og did og laver skønne havevideoer til os på bloggen, tusind tak for det. Fortsat god fornøjelse i det hollandske.
  Hilsen fra det Sydfynske Jeanne

  SvarSlet
 26. En så skön have, tak for at du viste den.Når jeg forsöger at sende en kommentar og följer din vejledning får jeg op at webbadressen innehåller ogiltige tecken, og så må jeg altid sende anonymt. Har det at göre med at jeg bor i Sverige?
  Gitte

  SvarSlet
 27. Denne have er noget af det fineste jeg mindes at have set! Hvor er den ubeskriveligt smuk og fredfyldt - helt enestående betagende. Det er virkelig mærkeligt at ingen tidligere har spottet ham for alvor.
  Hils ham og sig tak - tak for at få et lille kig ind i en skøn oase af idyl og harmoni...

  De bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet
 28. Fantastisk have. Er vild med de små buksbom hække og de flotte patineret gangstier.

  Tak for dejlige videoer - vi slubre dem i os og kan slet ikke få nok.

  Hilsen Anne B.

  SvarSlet
 29. Hej Claus
  Naaaaj... hvor er det en vidunderlig have Jan helt tilfældigt har bikset sammen!
  Jeg flytter til Holland, hvis sådan en fin blanding vokser op ganske af sig selv :O)
  Det er nok den sødeste have du hidtil har indviet os i, og det siger bestemt ikke så lidt! Den video skal ses mange gange - og bogen "Helt vildt" kan det kun gå for langsomt med at få på gaden!
  Hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 30. Fantastisk have. Bare den var min!

  SvarSlet
 31. Det er da et helt fantastisk sted, tak for de du tog os med, jeg glæder mig til at læse mere i din bog i 2013.

  Hav en fortsat god tur.

  Hilsen
  Dorte

  SvarSlet
 32. Claus, jeg glæder mig helt vildt til "Helt vildt" udkommer, for jo ældre jeg bliver, jo mere sværmer jeg for de vilde, fremfor de "tamme" haver. Måske bliver ens havesmag mere vild i takt med at man selv bliver mere tam? Blot en strøtanke :o) Denne have er vild på den rolige, diskrete måde - og meget meget smuk. Man kan næsten fornemme, at både dit blodtryk og din puls falder, mens du går rundt og suger skønheden og den ophøjede ro til dig, Claus. Stedet er en rigtig sjæleoase.

  Hvor er det godt, at denne beskedne og ydmyge mand, får lov at opleve den store ære, det er for ham, at du kommer og begejstres så meget over hans skaberværk, at du vil skrive om det, tage masser af smukke billeder under dine regelmæssige besøg, videofilme til dine bloglæsere etc og udbrede kendskabet til hans livsværk. Det har både han og haven fortjent.

  Det er egentlig en stor fejl, at der ikke findes kamassia i min have. Den er jo skøn. Det må vi se, at få rodet bod på.

  Jeg har flere gange forsøgt at aflure, hvad det mon er for brunlige formklippede vækster, han har i en cirkel i det parterre-agtige bed. Er der mon nogen, der ved det/kan se det?? Sådan et par stykker kom jeg lige til at mangle, da jeg så dem.

  De bedste grønne hilsner til dig Claus og til alle jer derude.....

  SvarSlet
 33. Tak og tak og tak for denne video. Det var helt utrolig spændende og særdeles mageløst at få lov til at se med. Håber du ved passende lejlighed vil overbringe Jan de bedste hilsner fra Danmark og sige tak for et uforglemmeligt syn, og at det var særdeles inspirerende se.

  Tak Claus for at du tog dig tid til at lave denne video.

  Ha' det godt.

  SvarSlet
 34. Hej Mester.

  Øj øj øj, nu kan jeg snart ikke få vejret, hold da op for en bedårende have, hvorfor har ingen dog fortalt/skrevet om den før, det har Jan så absolut fortjent. Han er mere end velkommen til at åbne en planteskole her i Helsinge, og jeg vil besøge ham hver dag :-)

  Forårshilsner Bettina

  SvarSlet
 35. Helt vild fantastisk have.
  Tak for kigget.
  Hilsen
  Birgitte

  SvarSlet
 36. Kære Claus.

  Vil du hilse Jan og sige, at jeg drømmer mig ned til hans have!

  Jeg sidder lidt med fornemmelsen af, at han har været forud for sin tid. Forud for sammensætningen af bladformer og -farver - og forud for en nærmest andægtig, sval, sprudlende stemning - en indtræden i en anden verden, når havelågen klikker i bag den besøgende eller når køkkendøren slås op for fuglenes morgensang og lysets komme.

  Mange store kunstnere indenfor mange genrer, er blevet forbigået og først forstået, da de ikke længere kunne modtage hyldest. Det glæder mig meget, at du har fået denne "appelsin i din turban" til den kommende bog. Ikke mindst på Jans vegne - må han leve længe og lykkeligt!

  Jan er kunstner i mine øjne, hvilket ikke mindst afspejler sig i hans syn på værket. Du skal selv opleve sammensætningen; For ham "er det kommet af sig selv".

  Tænk om man kunne gå der med en plantekyndig ved siden og falde i staver og svime(selvom Jan så altså tydeligvis får uhyre mængder af energi i den have, så han ikke kan holde sig i ro). Tak for et glimt af noget vidunderligt!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 37. En helt utrolig fantastisk have. Både mht. plante valg og indretning af denne have er min nysgerrighed vakt. Så jeg vil gerne se meget mere til af denne her perle.
  Hilsen
  Zohar

  SvarSlet
 38. Fantastisk oplevelse og godt, at du filmer den til os. Det er da utroligt, at Jan ikke er berømt!

  SvarSlet
 39. Sikke en dejlig have. Tænker, at den med lethed kunne fylde en hel bog selv, med billeder og indtryk. Og hvordan ser den mon ud om vinteren? Du har ret i, at han er en sand kunstner med sans for sammensætninger. Er hans bolig mon i tråd med haven? Fortsætter romantikken indenfor? Og manden selv. Han lyder også som en, der er en historie værd. Tusind tak fordi du deler med os. Lige en lille opfordring. Når du nu går rundt og filmer, vil du så ikke indimellem stoppe op og løfte blikket/kameraet, så vi også får et vue i almindelig øjenhøjde? Glæder mig meget til bogen kommer om to år - den bliver vist to die for :-)

  SvarSlet