Farveglæde

Jeg har indtryk af, at nogle tror, at jeg kun er til tone i tone-beplantninger, men sådan forholder det sig slet ikke. Faktisk har jeg en ret bred smag.

 

20110510_113833

 

For eksempel synes jeg, at disse tulipanbede er den rene vitaminbombe – et farvespark af dimensioner. De er bare rigtig flotte.

 

 

20110510_113801

 

Billederne her blev taget på Gavnø Slot, som jeg gæstede i går. Jeg blev vist rundt af slotsgartner, Peder Agger som har været på stedet i 32 år. Hvad han ikke ved om tulipaner, er ikke værd at vide. Han er en kapacitet.

 

20110510_113711

 

Men nu går slotsgartneren på pension, så jeg var glad for at blive guidet af ham en sidste gang. Som afløser er der ansat en hollandsk gartner. Spændende bliver det at se hans fingeraftryk.

13 kommentarer:

 1. hej Claus,
  helt enig - og godt med vitaminer :D
  Jeg har selv en lille plamage af tulipaner, der ser sådan ud, ren glæde for øjnene!

  Mon du har flere tulipaneksplosioner i ærmet til de kommende dage?

  kh
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 2. Vitaminbomb var ordet! Ha en go' dag!
  Ester

  SvarSlet
 3. Jeg kan vældig godt lide de farverige indslag, når der er tænkt over sammensætningen, men jeg har ikke sådan et bed i min have... jeg begynder at tænke, at det må der rettes op på! Jeg har en del af haven holdt fri til "børne-have", og mon ikke den lille tumling vil elske et bed med spraglede tulipaner og senere andet godt?

  SvarSlet
 4. Skønne billeder af smukke farveblandinger, som man ikke selv umiddelbart ville finde på. Med hensyn til din brede smag, så er du vist lidt gulforskrækket.... ;-)

  Anne, Birkerød

  SvarSlet
 5. Det första tulpanfotot är helt underbart. Färgerna är rent otroligt vackra. Du har inte namnen på sorterna?
  PS! Har fått din pionbok från Adlibris. Jag bara älskar den! oken är super, duper. Skall jag vara så där jättepetig, så tycker jag att tryckeriet på ett par ställen kanske inte gjort dina fina foton riktig rättvisa vad gäller färgen.

  SvarSlet
 6. Flotte billeder! Han burde udgive en bog med al sin viden, så vi andre også kan blive klogere.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 7. Jeg er helt enig... det er ser UTROLIGT flot ud. Energien nærmest lyser ud af billederne.
  Men hjemme i mine egen lille have, foretrækker jeg de dæmpede farver, og knap så mange af dem. Det er nemlig det jeg foretrækker at omgive mig med til daglig :-)

  SvarSlet
 8. Hej Claus
  Gavnø ligger bekvemt tæt på mig så det bliver til nogle tulipanbesøg - og indkøb af "bolcher" (løg). Var du så heldig du også nåede at se slotskapellet? Det er nordens mest farverige kirkerum.
  Fik noteret nogle sorter jeg ikke har prøvet endnu:Professor Röntgen og Willem van Orange. Er egentlig ikke særlig glad for orange men nogle gange skal man tvinge sig selv bare for udfordringen. Og blandede "bolcher" er jo altid dejligt nu hvor vi suger al den farve man kan få. Håber du havde en dejlig dag i det smukke sydsjælland, hvor jeg er så heldig at være født.

  SvarSlet
 9. Hvor er det et dejligt syn, især er jeg vild med det nederste billede som er et postkort værdigt. Man bliver i rigtig godt humør:)

  SvarSlet
 10. Meget smukke og godt afstemte farveblandinger.

  Dem kunne jeg da godt blive fristet af.

  Hilsen Trine

  SvarSlet
 11. Jeg var selv på Gavnø i sidste weekend, og hvilke smukke billeder der kom ud af det, som i kan se her: http://graphicaffair.net/mrfreckles/photography/the-tulips-at-gavn%C3%B8/

  SvarSlet
 12. Wow, sikke nogle skønne farver, jeg elsker bare tulipaner! måske for de noget af det mest farvestrålende i forårets grå.
  Jeg har fundet de manglende rødblomstrende kvan. Jeg havde overset dem i drivhuset og de er ca 5 cm høje og er priklet om igen, herligt. Du skrev at den kommer igen år efter år, det håber jeg.
  kh Lone.g

  SvarSlet
 13. Kære Ingmarie - med hensyn til farver må jeg sige, at de kan falde vidt forskelligt ud. Det handler meget om det lys, der fotograferes i. Så hvis der er uoverensstemmelserne, er det fotografen og ikke trykkeriet, der er 'problemet'. Det er jo sådan, at det er store ark, man trykker, og farven kan ikke kun være forkert på negle enkelte billeder, men vil så være det på hele arket. Hvis du/vil se, hvor forskelligt farver kan tage sig ud, kan du/I prøve at Google et plantenavn på for eksempel en rød eller pink blomst. Så skal du/I bare se ...

  Kære Cendie - nej, jeg så ikke slotskapellet. Det må jeg huske næste gang. Tak for tippet.

  SvarSlet