Grønt er smukt

 

Tidligere i dag viste jeg et par billeder fra denne nordsjællandske have, som ganske enkelt er imponerende. Syv tusind kvadratmeter stor er den. Så den må betegnes som en park.

 

 

20110511_102644_01

 

Det smukke, smukke hus er bygget i 1915 af en engelsk dame, der blev dansk gift men savnede England så meget, at hun byggede et hus inspireret af dem, man ser i The Cotswolds, som hun stammede fra.

 

20110511_103229

 

Jeg er et meget heldigt menneske, fordi jeg qua mit virke ser steder, som ellers ikke bliver vist frem. Således også denne smukke plet.

 

20110511_102242

 

Det, der slog mig her, var de mange formklippede buksbom i krukker og beholdere. De giver et meget stiligt udtryk. En idé man nemt kan ’stjæle’, også til den mindre have.

 

20110511_103242

19 kommentarer:

 1. WOW!! Hvorfor er det ikke mig der bor her? Her må man have lov at være misundelig på den gode måde. Og skønne billeder er det - måske kunne du kigge forbi igen når de fantastiske rhododendron blomstrer?

  SvarSlet
 2. Nu får jeg altså endnu mere lyst til at tage på havetur til England. Sikke et fantastisk smukt hus - og have. Vil gerne se mere fra haven, men den kommer måske med i "Hemmelige haver"?

  SvarSlet
 3. Hej Claus
  Jeg ved der har bredt sig en spørg ikke om noget stemning på bloggen, jeg vover dog pelsen ....Hvad hedder den brostens type du har i den sunkne garden?
  De er meget smukke. Jeg har ledt både på bloggen og I dine bøger uden held. Er der andre der ved det?

  Super flotte krukker. Dem kunne jeg sørme godt tænke mig.

  SvarSlet
 4. Hov lige en lille kommentar mere. Kunne du ikke påvirke Bilka til at føre nogle stativer til stauder som er rustfarvede. De har åbenbart en forkærlighed for galvaniseret udstyr. Jeg synes dog ikke det er smukt i haven. De larmer for meget.

  SvarSlet
 5. Det kan jeg godt følge fruen i. Tænk at bo så sofistikeret i lille Danmark - ikke at vores byggestil ikke er smuk, men åhh jeg kan lige se Barnaby komme rundt om hjørnet mens jeg nyder Pimms i haven! Må hellere spille Lotto på lørdag;)
  Heldige Claus at besøge så smukke hjem!

  SvarSlet
 6. Tak for kigget ... Hvor er det bare smukt, gid de havde åben have så jeg ku se det live
  kh Helle

  SvarSlet
 7. Buksbom i alle faconer har virkelige en evne til at skabe noget helt unikt og fint. I min lille have, har jeg også taget dette fif til mig - jeg er på vej med lidt kugler, men det tager tid ;o). Skøn have - hvem ville ikke elske at nyde en stund eller 2 i denne have.

  Knus
  Mette

  SvarSlet
 8. Hej Claus
  Fantastisk sted du har fundet der, Du har godt nok en god næse, du er lige ved at være bedre end politihundene til at opsnuse alle de fine steder, du viser her på bloggen. Det er fantastisk at der findes sådan et sted, hvor der er gjort så meget ud af det, med alle de skønne dejtaljer og den ro, som omgiver stedet. Håber, at vi kommer til at se lidt mere af denne skønhed.
  Knus fra det midtfynske Pia

  SvarSlet
 9. Hvem der bare.....!
  Ja, det er smukt!! Imponerende, men enkelt.
  Du er en heldig mand, Claus, at du kan få lov at komme så unikt et sted.
  Hilsen Marne

  SvarSlet
 10. Wow Claus den have er meget smuk og spændende. Da jeg så huset overraskede det mig at det var her fra Danmark. Men det er der jo en forklaring på. Faktisk var jeg næsten grædefærdig i går, fordi jeg skulle have været til dit foredrag, men blev forhindret i sidste øjeblik. Jeg håber dog at, både du og gæsterne havde en forrygende aften! :-)
  Mange hilsner Gro

  SvarSlet
 11. Kære Claus.

  Der skal ikke så meget til at gøre en have enkelt og elegant. Se bare på buxbom kuglerne.

  Ha' en dejlige aften.

  SvarSlet
 12. Et dejligt syn. Svært at få slukket computeren og finde sengen. Håber jeg drømmer ´have´.

  SvarSlet
 13. Hej Claus
  Jeg stjæler med arme og ben, så om 25 år er min have meget flottere!
  Hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 14. Kære Claus
  Hvor er det en smuk have, og ikke mindst huset. Godt at du har disse forbindelser, så vi på bloggen kan se alle disse herligheder. Apropos "stjæle" er det jo en fantastisk idé til den lille have, tak for tippet og glæder mig til at se meget mere til denne skønne have, som jo nærmest må betragtes som en park qua størrelsen. God week-end.
  Hilsen fra det Sydfynske Jeanne

  SvarSlet
 15. Visst är grönt skönt! Skickar en skånsk kram över sundet till favoritträdgårdsmästaren!!!

  SvarSlet
 16. Du skriver 'Jeg er et meget heldigt menneske, fordi jeg qua mit virke ser steder, som ellers ikke bliver vist frem.', og vi er heldige, at du deler med os! Jeg synes fx også de engelske haver du viser i Mit haveliv er helt fantastiske!

  SvarSlet
 17. Jamen man man tror det næppe - et stykke af England i Danmark. Så smukt og så gennemført! Flot!

  SvarSlet
 18. Ganske enkelt SMUKT!

  Bedste hilsner Joan

  SvarSlet