Hvor er det skønt

Siden oktober har jeg fra havestuen skulle kigge ud på et omtrent firs kvadratmeter stort telt, som vinteren igennem har rummet de fleste af vore krukker. Men nu er teltet taget ned, og den nedsænkede have (the sunken garden) er ved at blive gjort klar til invasionen af det helt store ’krukke-show’. Hvor er det skønt.

 

20110518_144707

 

Jeg er efterhånden holdt op med at tælle, men sidst jeg gjorde det, kom jeg frem til, at vi havde mindst tusind krukker. På billedet herunder ser I et fåtal af de mindste.

 

20110518_144531

 

Jeg elsker at plante i krukker og synes, at jeg med dem kan skabe en helt særlig stemning ved og omkring vort hus.

22 kommentarer:

 1. Kære Claus jeg tror alt ved dig er vildt og ud over alle grænser :-D Jeg bliver helt træt ved tanken om alle de krukker der skal vandes dag ud og dag ind. Puha og jeg har kun max 10 stk krukker...

  SvarSlet
 2. Ajjj, irgrøn misundelse......

  SvarSlet
 3. Kjære Claus. Med slike flotte krukker er det klart det gir en herlig stemmning! Kjekt å se bilder fra din Sunken garden, Den vil bli kjempeflott i sommer med alle krukkene med skjønne planter i. Klem Ellen.

  SvarSlet
 4. Omend i noget mindre omfang, så glæder jeg mig også til årets 'krukkeshow'. Det er så dejligt at lege med farver og planter fra sted til sted og fra år til år. Vi skal huske at lege...

  Anne Mette K

  SvarSlet
 5. Flot flot flot .... men puha tænker også på alt det der skal vandes ;0)

  SvarSlet
 6. Jeg klarer mig også med ca. 10 stk. krukker.
  Det er imponerende at du kan holde styr på alle dem. Jeg vil tro, uden at vide det, at det kræver en del tilrettelæggelse med, hvad der skal i. Men du får altid et fantastisk resultat, det er bare så flot ..
  Hilsen Ann

  SvarSlet
 7. Altså jeg misunder - på den gode måde - dig alle de fantastiske muligheder du boltrer dig i! Har selv kun et lille frimærke af en have, men det betyder jo ikke at fantasien ikke blomstrer ;o) Glæder mig til at se, hvad du får ud af dit nye projekt!
  Kh Helle

  SvarSlet
 8. Hej Claus
  Det bliver med garanti helt fantastisk. Jeg elsker dine krukkeopstillinger, men har selv ikke mere end en lille bitte promille af din samling. Jeg holder også lidt igen med indkøbene, da jeg skal 3 uger på ferie i den tørre periode. Krukkepasningen, drivhus(krukke)pasningen og skildpaddepasningen skulle nødigt skræmme gode venner væk ;o)
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 9. Glæder mig til at se dine dejlige billeder fra din tusind-og én krukkes have.

  SvarSlet
 10. Sikke et væld af former og farver du har blandt dine krukker. Jeg har også fuld skrue på krukkeshowet - det er nu der er virkelig travlt.

  Knus
  Mette

  SvarSlet
 11. Hej Claus. Jeg tror også din sunkne garden bliver helt fantastisk, når du får arrangeret krukkerne og planterne. 1000 krukker - det er mange. Jeg har 70 krukker i vores have og bilder mig ind, at jeg kan kalde noget af haven for en krukkehave. Jeg synes, det er spændende at man kan plante stortset alle stauder foruden sommerblomster. Mange hilsner fra Birgitte.

  SvarSlet
 12. Kære Claus.

  Ønsker dig og din "bedre halvdel" en forfærdelig god sommer i jeres smukke omgivelser! Skønt at se "the sunken garden" igen - også selvom teltet var praktisk.

  Hjerteligst (hende, som er øm i bagbenene efter dagens dont)

  SvarSlet
 13. Håber vi snart får mulighed for at se de tilplantede krukker. Det er vist fast arbejde både at tilplante og pleje så mange krukker.

  SvarSlet
 14. Det er virkelig imponerende!! Det er helt rigtigt der er noget særligt over krukkebede. Ja jeg er også smittet med en særlig" krukkebasille" og har faktisk også lidt svært ved at tælle mine krukker, men elsker hver og en ;-) bedste hilsner Fru Krullskrukker

  SvarSlet
 15. Holder også selv af krukker, men netop det store arbejde med at vande, gør at jeg tænker mig lidt om inden jeg lader mig rive med ....
  Har egentlig tænkt på, hvad gør alle I andre med den gamle jord fra potterne, og hvad gør du Claus, - det må jo være "tonsvis" af gammel jord hvert år, - kører du det væk ?
  Mange hilsener og ønsker om en dejlig dag til alle
  Helle

  SvarSlet
 16. Åh, jeg er også stor krukkefan - og har rigtig, rigtig mange krukker, men ikke i nærheden af 1000. :o) Det ER et stort arbejde at passe dem, men jeg ville ikke undvære dem for noget i verden. De giver fantastiske muligheder for at plante alle de planter jeg ikke kan give ordentlige vilkår i haven og så bringer de masser af liv til vores ret store terrasse. I går måtte jeg overgive mig og købe de første sommerblomster til udplantning her i weekenden - hidtil har kun krukkerne med træer, buske og stauder livet op på terrassen, men NU skal der farver til, så håber jeg at kong frost ikke vender tilbage mere på denne side af efteråret. Glæder mig allerede til at se krukke showet hos dig Claus.

  SvarSlet
 17. Kære Claus
  Glæder mig til at se the sunken garden med alle dine helt vildt mange krukker tilplantet, for det må ganske enkelt være et fantastisk vue! Jeg har selv mange krukker, meeen 1000 når jeg aldrig op på med min lille have, men det er sandlig også mange at passe. Hvordan bærer du dig egentlig af med at få vandet alle disse krukker? Har du en bestemt "teknik", for det må da nærmest være en heldagsbeskæftigelse af få vandet så mange. Skifter du al jorden i alle krukkerne eller kommer du "bare" noget frisk jord på som topdressing? Bliver meget spændende at se dine kompositioner af farvevalg til dine krukker, for det kan jo ikke andet end bliver vidunderlig flot, og så kan vi andre stjæle nogle af dine farvekompositioner og idéer, så vi også kan få lidt af dit fantastiske blomsterflor i vore haver. God Storebededag til dig.
  Hilsen fra det Sydfynske Jeanne

  SvarSlet
 18. Kære Claus

  Det må have været en hel åbenbaring at få teltet væk og åbnet op for det smukke haverum igen.

  Dét rum er jeg dybt dybt misundelig på.

  Hilsen Trine

  SvarSlet
 19. Jeg er så i den heldige situation at min (alt for gamle) jord ryger på komposten i udlejers have. Men ellers blander jeg den med ny jord - knap og nap 50-50. Og lykkelige jeg; når jeg tager på ferie passer haveenthusiasten neden under min menage. Ellers er 1 1/2 liters colaflasker i jorden en god løsning (ikke køn!) men om det kan holde 3 uger.......næppe.

  SvarSlet
 20. I øvrigt er det hyggeligt at vande - siger jeg, hvis "have" udelukkende består af (50)krukker og en enkelt selvsået akeleje der trives fint i en sprække mellem terrassebrædderne.

  SvarSlet
 21. Kan ikke vente på at se hvad du finder på i år. Jeg havde egentlig tænkt mig at begrænse antallet af krukker i år af hensyn til pasningen, men kom lige forbi Bilka, og vupti røg der lige et par store krukker i kurven. Nu skal jeg bare have langtidsvirkende gødning. Jeg kickstarter altid nogle krukker i drivhuset så der kommer god vækst.
  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 22. Kære Helle - ja, vi kører en del gammel krukkejord væk.

  Kære Jeanne - vi vander vej hjælp af en slange og en vandings-'pistol'.

  SvarSlet