Komsi komsa

Jeg tror, at der er mange, som har det sådan lidt komsi komsa mht gult løv. Men jeg elsker det. Brugt på den rigtige måde lyser det nemlig gevaldigt op.

 

20110516_100237

 

Den gule bladpante til højre er en gulbladet rejnfan, Tanacetum vulgare. Den vi kender fra grøftekanten. Skøn synes jeg!

 

20110516_100244

 

Et par gange I løbet af sæsonen klipper jeg den ned til et par centimeter over jorden. Så kommer den med nyt og frisk løv, som bevarer den gule farve. Det er en plante, jeg bruger i gentagne grupper I mit måneskinsgule bed.

21 kommentarer:

 1. Jag gillar gula bladverk! Det lyser verkligen upp, som du skriver. Jag har en guldschersmin Philadelphus coronarius 'Aureus' som lyser upp i buskaget.

  /Birgit

  SvarSlet
 2. Jeg ville være konstant bange for, at de manglede kvælstof :-D Tror jeg holder mig til grønne blade...

  SvarSlet
 3. Dejligt gult bed, selvom jeg også nogle gange har det lidt svært med gult!!

  FlittigLise

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Frisk farve! Jeg tør dog ikke at indføre rejnfan (glemmer sikkert lige pludseligat klippe frøstande af), men jeg lader den lille søde martrem i samme kulør stå blandt akelejer og roser.
  Tak for video i går! Er iøvrigt også en af de sikkert mange, som sætter pris på Zep's erindringsfilosoferen og anekdoter. Troede godt nok i lang tid, at Zep var et kælenavn for Sebastian, indtil hun røbede roseslægtskabet. Også rosen er skøn (har slået den op på Rosenposten).
  Hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 5. Vilken underbar grön nyans!

  SvarSlet
 6. Er også ganske vild med de dæmpede gule nuancer. Smukt som du har sat det hele sammen Claus!
  Har lige erhvervet mig en gulbroget ingefærmynte. Dejlig at skue, og har en skøn duft og smag af - ja ingefær!
  Tak for alle dine inspirende inputs:-)
  Kh. Pernilleshave

  SvarSlet
 7. Den virker meget lækker den gulløvet sag. Jeg kunne sagtens finde på at bruge lignende planter :-)

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 8. du har fuldstændig ret , det gul løv er sådan lidt komsi komsa... meen lidt hostaer hvor der er lidt gult med det kan godt få love at komme med her. dit flammebed er jeg helt tovli' med, jeg vender tilbage til de billeder igen og igen :-) de tulipaner må jeg ha på ønskesedlen !
  Mange tulipanhilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 9. Jag tycker också att det lyser upp, men då ska det användas som i dina bilder, med vitt och gärna skirt. Här i västra USA kombinerar man väldigt ofta med mörkrött och mörka blad, och det blir ofta lite för mycket kontrast för att vara lungt för ögonen. Du har så fin blogg!

  SvarSlet
 10. Gult er våren farge synes jeg selv om jeg ikke er så veldig glad i gult.

  SvarSlet
 11. Gulbladet rejnfan kender jeg ikke. Jeg kender rejnfan (tanacetum vulgare) fra grøftekanten og min have men den har grønne blade. Er den gulbladet sjælden? Er der nogle her, som vil forklare mig mere?
  mette,djurs

  SvarSlet
 12. Kære Cendie - din stavemåde lyder godt nok bedre og rigtigere end min!

  Kære alle - vil tillade mig at sige, at virkeligt sublime beplantninger også bør indeholde forskellige bladpplanter.

  SvarSlet
 13. ca udtales ka, kære Cendie, fordi a er en bagtungevokal.
  Egentlig hedder udtrykket comme ci, comme cela -cela i daglig tale for det meste trukket sammen til ca - men så med en såkaldt cedille under c'et: et lille omvendt c-tegn, som angiver, at et c foran en bagtungevokal imod reglen skal udtales som s.
  Desværre er der heller ikke noget cedilletegn på mit tastaur, så vil vi skrive det, bliver vi vel nødt til at skrive comme ci, comme cela - hvis det altså skal være på fransk.
  Med venlig frankofil hilsen
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 14. Kære Jytte - jeg er altid glad for at lære noget nyt. Jeg har jo kun gået ni år i skole!

  SvarSlet
 15. Sådan et tegn har jeg. Skal det så være sådan: comme ci - comme ça?
  Vidste jeg heller ikke Claus!
  Iøvrigt meget fint med det gulbladede løv, finder jeg. Har lige været på planteskole og købt en Weigela, florida »Nana Variegata«, en lille busk, som har grønne blade med gule kanter og får svagt lyserøde blomster. Minder lidt om kornel i bladene. Den kornel, som har røde grene om vinteren og er grøn med hvide kanter.
  Dejlig med ny inspiration.

  SvarSlet
 16. Ja comme ci, comme ça. Det er jo fra fransk Claus :)

  Jeg elsker også kørvel, både i bedet og i bearnaise-saucen :)

  SvarSlet
 17. Kære Claus
  Måske er din stavemåde allerede anerkendt korrekt stavemåde på moderne dansk, ellers varer det sikkert ikke længe nu, hvor du har lanceret'komsi komsa'. Det er jo sådan, det hedder.
  I Norge bruger de mere 'lydskrift', når det gælder fremmedord, end vi gør, og det kunne være sjovt, om nogle af dine norske læsere ville fortælle om, hvordan man deroppe skriver det efter reglerne - selv om det ikke har noget som helt med have at gøre.
  Med venlig hilsen
  Jytte
  sprognørd

  SvarSlet
 18. Jeg slutter meg til dem som elsker gyldent bladverk, for meg er det uunnværlig. Både den kalde limegule og den varme måneskinnsgule er vakre innslag i et ellers grønt teppe som det periodevis kan bli i bed. Slike gultoner harmonerer fint med sølv/grått også. Jeg er ukjent med gulbladet reinfann, fantastisk vakkert bladverk!

  SvarSlet
 19. Ja, Bente, sådan skal det være. Men når vi taler dansk, synes jeg egentlig bedre om Claus' stavemåde komsi komsa.
  Ha' det godt allesammen derude i haverne. Selv glæder jeg mig som et lille barn, til birken er helt færdig med at drø; men jubiii! De første af min kinesiske træpæoner blomstrer!
  Happy Gardening,
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 20. Kære Jytte
  Er helt enig - har heller ikke en cedille på mit tastatur. Har haft fransk i 7 år i skolen - fantastisk sprog!!

  SvarSlet