Kreative køkkenhaver

Når jeg nu alligevel skulle til Egeskov Slot i går, kørte jeg omkring Birgit Helbo, havedesigner med en skøn have, klos op af Egeskov Slotspark.

 

20110509_152233

 

Hvis I i løbet af sommeren skal til Egeskov i en weekend, vil I snyde jer selv, hvis I ikke samtidig besøger Birgit. Hun har blandt andet den fineste køkkenhave, som I ser et par billeder af her. Birgit arbejder på en bog om kreative køkkenhaver, som bliver udgivet på Klematis. Det glæder jeg mig til.

 

20110509_152309

 

Besøg Birgits hjemmeside her. Skal I have tegnet en have, kan jeg absolut give Birgit min varmeste anbefaling. Hun er meget dygtig.

9 kommentarer:

 1. Nams, jeg kan lige se for mig, når det bugner af blomster og grøntsager i den velformet køkkenhave. Har ikke køkkenhave selv, da jeg ikke har plads. Hvis jeg havde, ville den minde meget om haven her.

  Ha' nu en dejlig dag Claus og i andre :-)

  SvarSlet
 2. Kære Claus.

  Jeg har så svært ved at modstå kreativitet, så jeg ikke kan andet en takke for billeder og varsling af kommende udgivelse.

  Der er jo ingen tvivl - overhovedet - om, at Birgit Helbo med sådan en udgivelse rammer lige midt i tidens trend. "Vi" bevæger os i sandhed væk fra opfattelsen af, at hjemmedyrkede afgrøder er noget vor mormor og morfar gjorde det i. Til gengæld, så er tidens havemennesker langt henad vejen åbne for metoder, som man ikke knækker halsen på i et ukrudtshelvede med sørgelig høst...

  Jeg har selv i flere år lagt køkkenhaven (næsten) på hylden, fordi vi har været plaget af snegle. De seneste to sæsoner har de dog nærmest været fraværende, så jeg øjner et håb. Smagen af helt friske grønsager, som hentes ind lige før måltidet tilberedes, kan ganske enkelt ikke købes for penge - og derfor gør jeg også gerne en indsats for det!

  Min køkkenhave sniger sig altså langsomt men iø langtfra traditionelt frem nu! Jeg kan godt afsløre, at jeg hælder til højbedsmetoden i stil med beskrivelsen i "Den selvforsynende have", som passer ind i vores tilværelse. Det giver gravearme ;) Kreative metoder til indretning vil bestemt ikke skade, hvis jeg bliver rigtig bidt af det.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Spændende , det lyder til en bog til ønskeseddlen :-).
  hilsen fra Birgitte

  SvarSlet
 4. Nøøøøøøhj den bog SKAL jeg bare have når den udkommer :-) Det bliver spændende.

  SvarSlet
 5. Kreativitet kan jeg bestemt heller ikke få for meget af - lyder som en rigtig spændende have og den er straks noteret på listen over haver, jeg bare må se - helst i år ;-)
  Bogen må helt sikkert også nærstuderes.
  Mange havehilsener Sanne O.

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Når du sådan kører rundt på Fyn, har du besøgt Humlemagasinet i den lillebitte by Harndrup?
  http://www.humlemagasinet.dk/.
  Stedet drives som en fond - og det er efter min mening et fantastisk sted med en meget spændende historie, hvor der med hjælp fra frivillige efterhånden er den mest imponerende park med humlehave og roser, fynske æbletræer og hvad hjertet ellers begærer. Der er bare så smukt derude.
  Humlemagasinet bestyres af to herrer Ole og Peder. De kan altså et eller andet de herrer, der sådan slår sig sammen, jvf. haven i Maastricht. Peder er god for en rundtur, hvis man aftaler med ham i forvejen, og selvom han er en travl herre, kan han fortælle i timevis om stedet og dets historie.
  Bare lige dette lille tip fra Vibeke i Odense.

  SvarSlet
 7. Dejligt med fokus på køkkenhaven. Det er skønt at se eksempler på pyntelige nyttehaver, for det ene behøver ikke udelukke det andet. Den retning vil jeg gerne bevæge mig i!

  SvarSlet
 8. Kære Vibeke - kender både Ole og Peder, men det er snart nogle år siden, at jeg har besøgt Humlemagasinet.

  SvarSlet
 9. Birgit Helbos have er en skøn oase hvor det ene fredfyldte rum afløser det andet, smukt omkranset af stramme bøge- og takshække i forskellige højder. Eventyrligt og MEGET inspirerende! Oplevelsen højnes af den fortryllende lyd af en rislende å som løber i udkanten af haven.
  Birgit har tegnet have, inkl køkkenhave for os på Langeland. Hun ramte lige det vi drømte om. Kan kun anbefale Birgit.
  Glæder mig til hendes bog!

  SvarSlet