Lækkert løv

Lige nu er mange bladplanter jomfrueligt smukke, og en af dem, jeg især holder af, er bronzeblad, Rodgersia. Den vil jeg ikke undvære.

 

20090519_074648 20090519_074729

 

Den fylder ikke så meget ved jorden, men mere i toppen, og derfor er den rigtig god. Og så glæder jeg mig selvfølgelig over farven.

11 kommentarer:

 1. Ja det er en skøn staude med en flot farve, jeg har dem også flere steder i haven. Men for ca. 14 dage siden kom der nattefrost og de blev svitset alle sammen, så i dag har jeg med vemod været ude og klippe dem alle samme ned øv øv Anne Gine

  SvarSlet
 2. Den er meget smuk - og sådan en (eller rettere; flere!) må jeg også have - på et tidspunkt ;)

  Pga. google-bøvlet forsvandt min kommentar fra onsdag aften, hvor jeg sagde tak for en underholdende aften i ILVA/Ishøj.

  Det er hermed gentaget :)

  Har forøvrigt klippet min kermesbær ned, som du rådede mig til. Så er jeg spændt på om det hjælper.

  SvarSlet
 3. Jeg stod på planteskolen i dag og faldt simpelthen i svime over alle de smukke træer, planter, blomster, urter, farver, dufte, potter, dingenoter og dimsedutter. Så er det altså lidt af en prøvelse at være på SU.....SUK!

  SvarSlet
 4. Hej Claus.
  Jeg er også glad for mine bronzeblad, den har gennem årene bredt sig langsomt men sikkert. Har set flere steder, hvor den blev svedet af frosten i sidste uge. Mine står i beskyttelse af nogle store træer, så der er ikke sket noget.
  Hvordan går det med dine georginer - skal de snart plantes ud?
  Hilsen Lene fra Langeland.

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Jeg er enig i at det er en meget smuk plante, og har da også selv sådan et par stykker. I Bilka-kataloget for ugen vi går ind i anbefaler du bl.a. Høstanemone, anemone japonica "Königin Charlotte", har selv denne plante, og den er rigtig skøn, men jeg synes den er ret invasiv, så den nærmest kvæler alt andet. Gør du noget specielt, for at den ikke breder sig så meget?
  Hilsen fra det Sydfynske Jeanne

  SvarSlet
 6. Hej Claus - og tulipanvenner!

  Fik lyst til at mane trolderi og mystik i jorden omkring et par indlæg for nogen tid siden, hvor vistnok 2 berettede om, at der pludselig var gule tulipaner, som man aldrig havde plantet eller set før. Det har jeg også oplevet, og forklaringen er, at der tidligere var nogle hårdføre, ikke så ædle arter, som dem vi har i dag - husker ikke helt, om sorten hed Darwin, men de var som regel gule eller røde med en sort bund. Småløg/sideløg af disse har hos mig vokset i jorden, efter at alt var glemt om dem med disse farver - over en årrække bare med 1 blad, og efter flere år var de så kraftige, at de satte blomst. Så det er altså ikke så mystisk, som det lyder til.

  God majweekend - håber, sikkert som mange andre på regn.

  Marianne

  SvarSlet
 7. Hej

  Ja, bronzblad er utrolig smuk og så er den god, når vi gerne vil plante i flere lag. Jeg har i dag købt en på plantemarked i hals.

  Dejligt bloggen fungere igen, du var savnet.
  God weekend

  SvarSlet
 8. Ja, den er smuk, både i farven og i formen.Det er en skøn tid nu, hvor alle planter er så nye og friske.Hvis de altså ikke er blevet svedet af frosten.
  God week-end.
  Hilsen Tara.

  SvarSlet
 9. Ja bronzeblad er smuk, hvis man kan holde den i ave,, jeg syntes den har tildens til at løbe lidt for meget hen hvor den må komme.
  Til de stakkels akeleje ejere, jeg havde det problem for et par år siden, og samlede "spandevis" af larver flere gange, men bare rolig, planterne overlever selvom de ser
  sørgelige ud nu. Men hvilken sværmer der lavede larverne fandt jeg aldrig ud af.
  Det er iøvrigt utroligt så mange fnadderdyr
  der har overlevet vinteren. Mine roser er næsten ødelagt af et eller andet larvedyr,, og det har de aldrig været før.. Det er lige før jeg bliver nødt til at sprøjte,, uha,, ikke godt
  Vi har lige fået 2 mm ,,,lidt har osse ret,
  men vi kunne godt bruge en ordentlig bløder,, dog uden det tordensmæk der kom, så alle hoppede en halv meter i vejret..
  God weekend
  Gunvor

  SvarSlet
 10. Jeg vil gerne sige tak til Marianne for forklaringen på tulipaner der pludselig skifter farve!!
  Jeg husker nu mine som rosafarvede og nu år efter altså gule!! Dejlig så ved jeg og andre det!!

  SvarSlet
 11. Kære Esther - selv tak.

  Kære Lene - vi begynder at plante georginer/dahlier ud i næste uge.

  Kære Jeanne - synes ikke, at mine høstanemoner er SÅ invasive, så jeg gør ikke noget. Det skyldes nok, at jeg holder rigtig meget af de sene anemoner.

  Kære Gunvor - det varer nu noget, før bronzeblad breder sig så meget, at det kan opfattes som et problem, synes jeg. Del den i efteråret.

  SvarSlet