Mange af jer har tigget og bedt …

… om jeg ikke nok ville vise mine udplantede klokkeranker. Jo, da!

 

Men når jeg først viser dem nu, er det fordi, det først er i dag, vi er begyndt at plante klokkerankerne ud. Det skyldes på den ene side tidnød; på den anden side, at jeg nødig vil risikere, at de bliver udsat for for megen kulde om natten. For så går væksten i stå.

 

20110524_143139

 

I kan godt se, at mine planter ikke er særligt store, men de skal nok komme i gang. Der er plantet tre planter i det viste kar og desuden nogle ærteblomster, som de fint kan danne par med.

 

Jeg skal nok vende tilbage om en god uges tid, så I kan se, hvor meget klokkerankerne er groet.

19 kommentarer:

 1. Dejligt at se dine klokkeranker, specielt fordi de ligner mine, så er jeg ikke helt galt på den. Jeg plantede mine ud for 3 uger siden, men det er først nu de begynder at vokse, nok pga af kulden som du skriver.

  God aften Lena :-)

  SvarSlet
 2. spennende å se det gro,
  jeg plantet en klematis for tre uker siden i en krukke, den er blitt så stor, kjempe gøy.
  ønsker deg en fin dag.
  klem fra sylvia

  SvarSlet
 3. Hej Claus

  Ja hvis læremester tør plante klokkerankerne ud nu, så tør jeg også.HAr ellers gået og ventet på at det skal blive juni for det skrev Jane Benzon i det brev der fulgte med frøene og mine er 1 meter høje nu. Det bliver i morgen hvor jeg har fri. Og fridag på denne årstid er lig med i haven.
  Men vil lige høre dig om du har erfaring med at plante dem direkte i havejord for det har jeg tænkt mig at gøre, da jeg ikke har kunnet finde kar der er store nok i diameter til mine stativer.

  SvarSlet
 4. Hej Claus.
  Først vil jeg lige kommenterer hvor dejligt det er, at DR genudsender haveprogrammerne "Haven i Hune." Kan endnu huske hvor gode programmerne var.

  Til alle der overvejer at plante sommerblomster ud de kommende dage: Pas nu på, for vejrudsigten er ikke for god i de kommende dage. Selv kunne jeg ikke vente og plantede rigtig mange ud i weekenden - det har 6 min.´s haglvejr lige ødelagt. Det er lige til at græde over. Mange hostaer er gennemhullet og mange nye skud fra forskellige planter er slået af... Det tager lige humøret fra en!

  Skønne billeder fra din have, Claus.
  Hilsen Lene fra Langeland.

  SvarSlet
 5. Dejligt at se hvor fint dine Klokkeranker "tager sig ud". Smart idé med at sætte ærteblomsterne sammen med dem. Den idé "låner" jeg, hvis jeg må være så fri.
  Jeg plantede mine 4 ranker ud i krukker for 1 uge siden. De 2 hvide kom helt udenfor, dog med beskyttelse om natten med fiberdug og plastic, hvis det blæser kraftigt, som det har gjort her i 3 dage nu.
  De 2 blå står i en stor krukke i vores udestue. Spændende at se, om vi selv kan være her for dem, når de er på deres højeste.
  NB : Jeg har skam stor tålmodighed og venter gerne og gladeligt på at se video/billede af dit "Bassinbed".
  Mange hilsner fra Birgit S

  SvarSlet
 6. Kære Claus.

  Jeg har én plante, i samme størrelse som dine, tilbage i havestuen. I baghånden så at sige, hvis en af de 3 ude skulle afgå ved døden. Gør de ikke det, må jeg jo finde en at glæde istedet...

  Uh hvor er det dog spændende - den allerførste gang med sådan nogle krabater!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 7. Kære Claus.

  Tak for billede af dine Klokkeranker.
  Nå, det er sådan de bør plantes --- jeg har plantet op af træer, håber det går ---
  Nogle af mine er ret store og kraftíge, så de trives----
  Glæder mig til at følge dine --
  mange hilsner JMN

  SvarSlet
 8. Jeg har også plantet mine hvide ud i dag, når du nu har givet grønt lys :-)
  De mørke kommer nok ud i morgen.
  Mine er ca. på samme størrelse som dem du har Claus, så nu kan gro-konkurrencen begynde :-)

  SvarSlet
 9. Mine er plantet ud i haven, så håber jeg at de overlever. De fem ved et stativ og den sidste ved en sommerfuglebusk.

  SvarSlet
 10. TAK for synet. Mine blå klokkeranker er plantet ud i jorden ved et rionet, som danner rum i haven. Jeg HÅBER, det går godt i dette kolde blæsevejr. De hvide er plantet ud i potter med stativer og ser ud til at stortrives trods vejret.

  SvarSlet
 11. Jeg kan se, at mine er længere fremme end dine, men hvad der betyder noget er, om de kommer til at blomstre! Åh hvilken fryd hvis de gør :-)

  SvarSlet
 12. Kære Claus,
  Dejligt, at dine også er kommet ud i det fri.
  Mine kom ud i sidste uge op af en rosenbue, og de har det rigtig fint. Dog har jeg gemt et par stykker indenfor i tilfælde af, at de andre skulle gå til. Hvad med gødning til disse "puslinger". Kan vi begynde på det snart ?

  Uha, hvor jeg også glæder mig til genudsendelserne fra Hune :-) Ha en skøn dag.

  Bedste hilsner
  Lise

  SvarSlet
 13. Kære Claus,
  Hvor dejligt, at også dine klokkeranker er kommet ud. Ja, forstår der er travlt :-)
  Mine har været ude i 9 dage, og har det super fint. 4 stk. plantet op af en rosenbue. Vil også sætte et par stykker i krukke, som du. Hvor stor er den krukke du har brugt i diameter ? Skal vi snart gøde klokkerankerne ?. Glæder mig helt vildt til at se dem blomstre, hvilket jeg jo regner 100% med at de gør :-) Fortsat skøn dag. P.s jeg har netop pottet alle mine græskarplanter om i store potter - dem du ved fra USA :-)
  Og så lige til sidst. Det bliver fantastisk med genudsendelserne fra Hune.

  Kærlig hilsen
  Lise

  SvarSlet
 14. Jamen Claus. Hvad er det for nogle småplanter ha ha. Nuvel nuvel mine er ikke så høje som dine men meget kompakte i væksten, de har været ude et beskyttet i ca. 14 dage, de må lige vente med at komme ud i fuld sol. Har også selv prøvet med klokkeranker og lathyrus uden den store succes - Anne Gine

  SvarSlet
 15. Ja klokkerankene vokser også hos meg tross at det var gamle frø og jeg er bare hjemme en gang i måneden. Med snille naboer får en hagefreak levd ut sine drømmer i sitt drivhus.
  Pottet mine om sist uke, så regner med at de skyter fart i drivhuset i ukene fremover. I min sone må nok drivhuset bli værested inntil etter pinse.Når det gjelder haveprogrammer skjønner jeg ikke at de må sendes om sommeren kl 20.00. Da er ihvertfall ikke jeg foran TV'n. Hadde hageprogrammene gått fra jul og utover våren hadde det vært noe helt annet.
  Det blir nok ikke mange kommentarer fra meg utover sommeren, men du får ha en god sommer Claus! Skal til Danmark en tur i juli og lover at jeg ikke skal smyge rundt i buskene for å få et glimt av din hage selv om min familie er sikker på at det er det jeg skal. Privatlivets fred må aksepteres.

  SvarSlet
 16. Hej kære Claus,
  dejligt at se dine fine små.
  Har også plantet mine ud, men oplever at de hvide får hvide blade forneden på de nederste blade og de mørke får mørkepletter. Er meget mystificeret over dette ... det er første gang jeg prøver dem og nu gik det ellers lige så godt ... hmrf
  Har du eller nogen andre nogen idee om hvad der kan være galt her hos mig?!?
  Og så billeder af din smukke rose .... er helt sikker på at jeg til den kommende haveportal-haveopdeler jeg har i tankerne er TVUNGET til at have sådan en fin een ;-)
  Du frister, Claus ... men vil ikke undvære det *smil*
  Kh Helle Torning, Fyn

  SvarSlet
 17. Anders Ravn Sørensen12. juni 2011 kl. 22.09

  Kære Claus
  Hvordan går det med klokkerne.
  Jeg har fulgt din forskrift og kan nu konstatere, at de første knopper er begyndt at vise sig.
  Glæder mig usigeligt til at se dem i fuldt flor - især da kun et enkelt frø spirede.

  hilsen Anders

  SvarSlet
 18. Anette, muffyshoppen16. juni 2011 kl. 22.11

  Til Helle Torning: Jeg har haft klokkeranker i to år (de lilla), og de har begge år trods tilvæning til udelivet fået hvide, visne blade og mørke pletter især på den nederste del, men de sætter nye skud og klarer sig fint trods dette! Jeg har valgt at klippe de visne blade forsigtigt af - og nyder bare synet af de meget mørke blade! Fortsat held og lykke!

  Tanker fra Anette, Rungsted

  SvarSlet
 19. Kære Claus
  Hvordan går det mon med dine klokkeranker?
  Her i smilets by klatrer klokkeranken velvilligt med små grønne blomsterknopper...! Første portion frø var der ikke held med, trods deltagelse i dit projekt...
  Tak for for en inspirerende og positiv blog:-) Lotte

  SvarSlet