Mon der er liv?

Det kunne være sjovt at høre, hvordan det er gået alle jer, der har fået frø i fobindelse med bogkøb eller anmeldelse af mine bøger.

 

20090531_050325 20090531_043643

 

Hvordan går det for eksempel med den røde havemælde, som I ser ovenfor.

 

080807_142904_

 

Eller de skønne kvan?

 

080625_150848_

 

Jeg tager vist ikke meget fejl, hvis jeg forestiller mig, at valmuerne pibler op rundt omkring. Lad mig lige få en bulletin.

62 kommentarer:

 1. Edith Kristense9. maj 2011 kl. 11.31

  Kære Claus.

  Jeg går stadig og spejder efter de fine valmuer, måske overser jeg dem, for de står med en del andre planter sået på friland. Det ville være skønt med et billede af, hvordan de ser ud ca. nu, så man vidste, hvad man skal kigge efter :)

  Med venlig hilsen
  Edith

  SvarSlet
 2. uhhh hvis mine / dine lilla valmuer var blevet til noget, havde der sørme været billeder på bloggen.. Men desværre var der ikke en eneste der valgte at dukke op.. :-)

  SvarSlet
 3. - ja, der er liv ! jeg er ret sikker på, at jeg endnu en gang får de smukkeste valmuer i 3400 !

  sådan her så det i hvertfald ud sidste år:

  http://rikkesommer.blogspot.com/2010/07/blog-post.html

  de bedste hilsner fra fru sommer

  SvarSlet
 4. Jeg modtog valmuerne, og der er intet tegn på liv. Desværre. Måske der er for tørt for dem med ful sol. De ser ellers utroligt smukke ud på pakken, og jeg havde sådan ønsket de kom frem.
  Jeg håber, I andre har bedre held.
  /Maria

  SvarSlet
 5. Hej Claus:-)

  Du har fuldkommen ret - valmuerne pibler op i det bed hvor jeg smed frøene - de står med store knopper og jeg glæder mig til at se dem åbne sig.

  kh Annette

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Jeg har lige nappet en Dalby-pause, og vil svare hurtigt på spørgsmålet:

  Desværre kom valmuefrøene først i jorden i påsken, da jeg har anlagt et nyt bed, som skulle plantes til med roser og stauder, før jeg såede. Et andet bed skulle først "ryddes op", så jeg ikke kom til at luge valmuerne væk. De sidste kom derfor først i jorden i week-enden, hvor jeg også "efter-såede" det nye bed, da der endnu ikke havde vist sig noget liv :-(

  Det nye bed er faktisk farvemæssigt sammensat ud fra dine valmuer! Så bare de nu kommer! Jeg ryster og bæver.

  SvarSlet
 7. Hej Claus.
  Jeg var heldig at få både valmuer og havemælde og jeg kan garantere dig for det er en fornøjelse at se som de pibler op af jorden. Havemælden har en fantastisk kulør og valmuer er der rigtig mange af så dem glæder jeg mig meget til at se blomstre.
  Mange solskinshilsner fra Karina Elnef.

  SvarSlet
 8. Kan melde fine om kvan der i går blev ompottet. Forsat temmelig små men med en del rødder. Glæder mig til at se hvordan de klarer sig. Har lige haft besøg af Kjeld Slot som hjælper os med ideer til haven. Er helt fyldt med glæde og have ideer. Kan slet ikke vente.....

  SvarSlet
 9. Kære Claus
  Mine valmuer er kommet op - der er faktisk en del. Men de er ikke ret store.
  Jeg er ikke klar over om det er rød nælde eller kvan jeg har fået, men de er også kommet. Desværre er de også ret små. Men det skal nok lykkes. Der er lidt koldere i min have, da den ligger ud til eng, og derfor bliver alting forsinket. (Jeg kunne virkelig snart bruge noget regnvejr i et par dage).
  Jeg GLÆDER mig rigtig meget til at se resultatet på et tidspunkt.
  Tusind tak for alle dine dejlige videofilm fra både Holland og England! Det er både skønt at se de dejlige haver, men også at erfare, at der også er lidt ældre mennesker der har de skønne haver. At de er så friske må absolut være deres interesse for haven.

  Mange hilsner

  Mette Marie

  SvarSlet
 10. Her spirer det og gror :-) Kvann frø jeg fikk til denne sesong er priklet, og har tatt til i vekst. Valmuefrø høstet i fjor spirer også. Jeg håper mine høstede valmuefrø blir like vakre som frøene jeg fikk fra deg i fjor. Det var mange besøkende som satte pris på den blomsterprakten. Det finnes en del andre typer valmuer i området, så jeg venter spent om om de har krysset seg.

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  De skønne kvan, som jeg for mit indre kunne se brede sig rundt i baggrunden af mine bede, er desværre ikke blevet til noget. Jeg såede dem tidligt, så de kunne nå at få lidt frost, men der kom aldrig en spire. Til gengæld har jeg succes med klokkerankerne:-)
  Anne, Birkerød

  SvarSlet
 12. Valmuerne er på vej, men det ser værre ud med de røde kvan, jeg satte dem i "plug bokse" men der er ikke rigtigt kommet nogle. Snøft
  Mette

  SvarSlet
 13. Hej Claus
  De tilsendte valmuefrø, som du sendte for anmeldelse af en af dine bøger blev desværre aldrig til noget :( Farven er ellers den jeg har søgt efter. Jeg har købt din bog "Bonderoser og Pæoner" og har nydt at læse den. Jeg var allerede igang med planting af flere pæoner i haven, men efter at have læst din bog har jeg været ude ude og investere i yderligere 50 som gerne skal i jorden i dag. Det bliver et herligt skue (om et år eller to).
  CB

  SvarSlet
 14. Hej Claus
  Jeg har spirer fra dine fine valmuer, som jeg sidste år havde held med at tørre, så jeg igen i år har frø. Jeg har delt dem rundt til andre valmueelskere. Overvejer at sprede lidt i parken, hvor jeg bor tæt på. Det kunne jo være fantastisk fint!

  SvarSlet
 15. Mine valmue frø gravede vores dumme kat op så jeg fik slet ingen planter. Måske nogen derude kunne sende nogle nye frø til mig? Havde ellers glædet mig rigtig meget til Claus valmuer, men det blev der altså ikke noget af. Hulk. Til gengæld så lykkes det mig at få pæon frø til at spire så nu har jeg en lille bestand af fine pæon planter af egen avl.
  Mange hilner
  Lina

  SvarSlet
 16. yeps ... valmuerne er på vej op her ♥♥
  Kvan /havenælde havde jeg glemt at så i efteråret så de må vente til senere - håber det går?

  SvarSlet
 17. Hej Claus

  Mine Kvan er endnu ikke dukket op. Men de er ikke helt opgivet.
  Valmuerne jeg fik for at anmelde en af dine bøger er der imod godt i gang med anden generation.

  Mange havehilsener Sanne O.

  SvarSlet
 18. Hej Claus,
  skriver gerne en bulletin til dig men desværre ikke med god nyhed. Valmuerne som jeg var heldig at skulle prøve, har desværre ikke vist sig her hos mig, og stedet var afmærket med pinde osv men ved ikke om katten har ligget for meget det ene sted!!! Men desværre ingen held med dem her hos mig ... jeg prøver igen senere. Skal jo bestemt have flere bøger :-)
  Kh Helle Torning, Fyn

  PS kunne godt lide at vide, hvor mange gange du får disse beskeder fra mig for jeg må næsten altig prøve 3x før det lykkedes at opslå

  SvarSlet
 19. Hej Claus. Jeg fik frø til kvan men har ikke fået dem sået i år. Håber de kan gemmes til næste år. En større omlægning i noget af haven er tiden blevet brugt til.

  SvarSlet
 20. hej Claus,
  jeg var en af de heldige, der fik frø af dine valmuer - men lige nu må jeg sige, at jeg faktisk ikke ved, om de er kommet op ... og problemet er, at jeg ikke fik noteret, hvor jeg såedede dem, så kan du vise et billede af, hvordan frøplanterne ser ud (hvis de er der) ??

  På forhånd STOR tak
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 21. Kære Klaus. Jeps der er liv:) og meget endda. Jeg har været så heldig og få af din valmuer og de er så småt kommet op, så nu glæder jeg mig bare til at se dem i blomst. De er simpelthen så smukke. Og tusinde tak for dine havehistorier og videoer fra din blomsterrejse. Jeg har nydt det hele. Mange hilsner Lise Lotte

  SvarSlet
 22. Jeg modtog valmuefrøene og blandede dem med et brev valmuefrø i en lysere nuance, som jeg havde bestilt på nettet. Den ene halvdel af frøene blev sået direkte ud i bedet som anvist. Dog turde jeg ikke helt stole på, at de kunne holde til frosten, så den anden halvdel blev forspiret i drivhuset. Og begge dele kommer altså fint, dog er de forspirede selvfølgelig noget større. De bliver plantet ud senere.

  De skal bo i et bed med abrikosfarvede digitalis og en Geoff Hamilton-rose, og jeg er meget spændt på at se, om det overhovedet kommer til at harmonere - jeg er helt ny i det her med farvesammensætninger.

  Ideen med at sende blomsterfrø med en bogbestilling finder jeg meget fornem og overskudsagtig. Tænk at have en ægte "Dalby-valmue" i haven - så tak for det!

  SvarSlet
 23. Hej Claus
  Jeg har været så heldig at få frø fra dine valmuer og kvan.
  Valmuerne fik jeg forrige år, og de var i fuld
  blomst sidste sommer. Jeg har taget frø af dem,
  og de er sået, så mon ikke de kommer i år også.
  Kvanfrøene fik jeg i efteråret, og har efter din
  anvisning plantet dem ude i potter i efteråret.
  Og jo, der kommer et eller andet op, små
  spinkle/fine blade, håber og tror det er kvan.
  Tak for frøene og en skøn blog, som jeg følger
  med på hver dag.
  Mange havehilsner Helle Lose

  SvarSlet
 24. Hej Claus

  jo jo mine havemælde er netop blevet plantet ud,
  og valmuer kommer rundt omkring har også givet frø til venner.
  mine kvan har været lidt lang tid om at spire men er nu blevet pottet.
  Mvh Jensole,

  SvarSlet
 25. Mine valmuefrø er begyndt at komme op og jeg glæder mig til at se dem vokse videre i lilla farver. Der er et skønt grønt flor af dem.

  Endnu engang tak for valmuefrøene :)

  Mvh Sandra.

  SvarSlet
 26. Det går rigtig godt med havemælde. Planterne er store og flotte med deres ualmindelig smukke farve. De er klare til at blive plantet ud snarest. med kvanen har jeg ikke haft held,da kun en enkelt plante har spiret,men jeg håber jeg kan få den til at vokse sig stor så jeg kan samle frø af den til efteråret. Og valmuerne er der gang i ,så jeg glæder mig til at se planterne vokse og blomstre.
  Hilsen
  Zohar.

  SvarSlet
 27. Kære Claus
  Min røde havenælde stortrives og jeg har den i drivhuset og er noget usikker over hvornår den kan komme ud i det fri?
  Kvanen og valmuerne er vist gået til, valmuerne er jeg helt sikker på er døde og kvanen kan jeg ikke finde, trist men sandt. Stod og tænkte på dig i drivhuset i eftermiddag og så er det sjovt at du efterlyser svar;-)
  kh Lone.g

  SvarSlet
 28. Hej Claus

  Jeg fik først mine valmuefrø i vinters og har derfor ikke sået dem endnu. Rydder jeg bare et stykke og strør dem ud på? Alt det andet jeg har spirer som tosset, så nu skal jeg nok snart sætte alle tingene ud i bedene. Mon der kommer mere nattefrost?? Du ved jo alt :o))

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 29. Kære Claus.

  Så fik du alligevel lokket mig til tasterne, selvom jeg blot lige afslutter en travl dag, her på din blog... (og kunne vi så lige få lidt stille regn de næste dage til at belønne anstrengelserne, så skulle jeg ikke bede om mere lige nu. Det skulle da lige være, at det ikke bliver alt for meget blæst og, at mine morgener fra kl. 5 i haven måtte fortsætte lige så skønne som hidtil. Og kunne jeg så også bede til, at jeg vitterlig når igennem det forsømte og det planlagte, inden "det er for sent", såååå.)

  For nu at komme til sagen. 2. generations Valmmuer er vel oppe over jorden! Og jeg glæder mig til at gense de skønne.

  Kvanfrøene blev sået sent og har ikke fået så meget kulde. Ihvertfald har jeg ikke fornemmet liv udover et par frøplanter, som vist ikke har noget med sagen at gøre, men nærmere stammer fra matriklens rige udvalg af vilde vækster ;) Men men flamingokassen bliver stående og holdes (så vidt muligt) fugtig ude på bagsiden af værkstedet, sæsonen igennem. Og så KAN det jo være, at der er liv næste forår. Det har jeg oplevet med bl.a. Russisk Mandstro samt mere eller mindre planlagte stauder og 2-årige.

  Træt men glad for hver en blomsterfornøjelse!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 30. Kære alle - er glad for at høre, at der er spredte meldinger om, at de forskellige frø har spiret. Det betyder altså, at frøene har været spiredygtigte. De af jer, som ikke har været heldige, kan altså ikke give frøene skylden. Pyha!!!

  Et par generelle bemærkninger: De af jer, der ikke har fået sået kvanfrøene, får nok ikke held af at så dem nu eller senere. De skal nemlig være rimeligt friske ved såning.

  Hvis I har sået valmuer til udprikling, bliver jeg nødt til at skuffe jer. Dette kan ikke lade sig gøre, fordi valmuerne har pælerod. Jeg skrev netop i såvejledningen, at de skulle sås direkte på voksestedet.

  Jeg skal nok vise nogle valmue-frøplanter. Men jeg er på Sjælland indtil torsdag, så det bliver først sidst på ugen.

  Havemælderne kan fint plantes ud i haven nu, hvis I ikke har sået direkte.

  Kære Helle - jeg har kun fået en besked. Et lille tip til jer, der nogle gange mister en kommentar, når I publicerer. Tag en kopi af teksten, inden I trykker på 'Send kommentar'.

  Kære Flora Danica - ja, prøv bare at så nu. Er ikke sikker på resultatet, men ...

  SvarSlet
 31. Claus sidste år, lykkedes det mig at plante de små spirer ud. Så det kan lade sig gøre :)

  SvarSlet
 32. Hej Claus

  Har lige nydt de store valmueplanter i kartoffelrækkerne - selvsået fra sidste år.

  Lyder som om der er mange af jeres, der er gået til rundt omkring. Vand er påkrævet i denne tørre tid.

  Har fået Havemælder med en julegavebog, men hvordan søren skal jeg bruge dem i haven? Nogen ideer derude? Spreder de sig lige så vildt som havemælder?

  Til Flora Danica:
  Jeg såede dem først 1. maj sidste år i 1 m2 stor plet. Så frost var ikke nødvendigt. Gav en sjat vand med kanden en gang om ugen, og det er påkrævet i min sandjord.

  Til Lina:
  Giv mig din adresse, så har jeg en enkelt pose selvhøstet fra sidste år til overs, som du må få.

  Hilsen Trine

  SvarSlet
 33. Hej Claus

  Har lige samlet op fra din tur til Holland, og det er jo helt forrygende hvad du har set. Det er svært at finde superlativer nok. Tak fordi du deler det med os. Kan desværre ikke komme til dit Ilva-foredrag, øv.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 34. Kære Onkel Anne - dejligt at høre, men de bliver desværre ikke så store.

  Kære Trine - kan ikke komme i tanke om et sted, hvor du ikke kan anvende dem. Kort sagt - kan de indpasses ALLE steder. Det er en af de planter, som altid bliver bemærket her i haven.

  SvarSlet
 35. Kære Claus.
  Rød havemælde og kvan overlod jeg til en veninde med drivhus, og hun skriver netop i dag, at hun har haft held med begge dele. Valmuefrøene såede jeg en del af på min gamle adresse, og i går var jeg på besøg hos min nabo der. Vi var ude og kigge efter småplanter, og der var godt gang i valmuerne.
  Men her på altanen har jeg jo ingen af delene, så jeg må nøjes med at se dem på bloggen og i dine/mine bøger.
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 36. Kære Claus.
  Mine kvan er også spiret. Jeg har sået dem i nogle mindre flamingokasser i drivhuset. Der er jo 2 slags, den ene er lysløvet og den anden noget mørkere. De er endnu ikke så store, men kan vist godt snart prikles. Det er meget spændende.
  Jeg er endnu ikke ”kommet mig over” dine videoer fra Holland.
  Jeg vil også til Holland … :-)

  SvarSlet
 37. Nå, for katten, nu bliver jeg næsten nødt til at plante mine forspirede valmuer ud og holde godt øje med dem for at se, om det virkelig kan passe, at de ikke kan prikles ud. De er store og livskraftige, så måske kan det lykkes med et par stykker af dem.

  SvarSlet
 38. Glæder mig til billeder af de små valmuer.... Jeg kan ikke finde mine!!! Men ud over jeg ikke er helt sikker på hvad jeg skal kigge efter, er det er muligt det også er hukommlsen det er galt med.

  SvarSlet
 39. Kære Claus

  Jeg har desværre ikke fået nogen tilsendt. Jeg ville gerne have haft kvanen. Men jeg har en massse havemelder som pibler op alle vegne. Nogen af dem er flotte mørklilla. Dem har jeg fået fra en meget stor gammel have, som jeg besøgte sidste år i forbindelse med Haveselskabets havefestival.

  Mange hilsner fra Janne i Greve

  SvarSlet
 40. Til Susan Durup og andre, som gerne vil se, hvordan de små valmueplanter ser ud: Kig under 22. maj 2010 Valmuebørn. Der viser Claus et billede af dem.

  SvarSlet
 41. mine valmuer er ikke blevet til noget,selvom jeg gjorde som der stod.Der var sat pinde så der ikke kunne ske noget .Men ak .Jeg havde glædet mig til at skulle nyde dem i mit lilla bed.Mange hilsner Lilbrith Jørgensen

  SvarSlet
 42. Korrektion.

  Jeg har her til morgen opdaget, at "noget" er på vej op af jorden i rå mængder. Har sået et par andre ting i samme bed uden først at forspire (hvilket jeg ellers havde lovet mig selv kun skulle være Dalby-valmuerne, da jeg ikke ellers har styr på, hvad der er ukrudt). Håber meget at valmuerne kommer forskudt, da jeg har sået i to omgange med 14 dage i mellem.

  Tusind tak for frøene. Det er meget spændende :-

  SvarSlet
 43. Hej Claus
  De valmuefrø jeg fik sidste forår kom aldrig, og jeg kan heller ikke se tegn på at de kommer i år - men måske ...

  SvarSlet
 44. Jeg håber søreme, du laver sådan et bog+frø-tilbud igen, Claus, for jeg har intet udbytte set af frøene - overhovedet! (Og jeg fik ellers alle slags) Men jeg er da klar på at købe et par bøger til...? ;-)

  SvarSlet
 45. jeg har fået valmuer af dig...men desværre er ikke en dukket op indnu...jeg satser på at det lovede rengvejr de næste par dag hjælper på det...det vil tiden vise...:)

  SvarSlet
 46. Hej Claus
  Jeg fik smukke valmuer men kan ikke se noget der titter op endnu - men glæder mig.
  Bedste hilsner
  Ingelise

  SvarSlet
 47. Hej Claus
  Både kvan og havemælde er begge dukket op, de er begge dele 2-3 cm høje :)

  SvarSlet
 48. Hej Claus

  Jeg var så heldig at få tilsendt en pose valmuefrø allerede sidste år sammen med en bog jeg bestilte. Det blev til ca. 10 flotte planter. I år står der 50 - 100 småplanter rund omkring - og der ville være mange flere, hvis det ikke lige var fordi, jeg absolut (som sædvanlig) skulle ommøblere på kompositionerne i bedene. Og derfor gravede en del rundt efter at frøene var frøet. Jeg er sikker på at det bliver ... even nicer next year...

  I år fik jeg så rød mælde og kvan, som begge er spiret - mælden bedre en kvanen, som har været lidt træg,.. men den kommer. Spørgsmål: er mælden en staude? Jeg forstår, at den sår sig selv fra år til år? Er det en god ide at fjerne nogle planter til efteråret for at den ikke over-sår sig selv? Svar kun hvis du får tid...

  1000 for frøene - det er så fantastisk at du vil dele med alle os..

  .. Opdagede lige her til aften at rosen 'Odyssey' - købt efter inspiration fra "Mit Haveliv" står i knop! Wau,.. det er tidligt ..

  SvarSlet
 49. Tak for ideen Inga - jeg har kigget billederne fra sidste år.... :-)Nu ved jeg hvad jeg skal kigge efter i haven :-)

  Måske det regn de lover her i den nærmeste fremtid får sat gang i nogle ting..... her i midtjylland er det godt nok meget tørt.

  SvarSlet
 50. Hej,
  Jag fick røde havemælde och valmue och sådde tidigt i april enligt instruktionerna. Av havemælden har det blivit två små plantor, och av valmuen tror jag inte att det blivit något - men jag spar allt ogräs där jag sått valmuen ett tag till och hoppas att något av det visar sig vara valmue, även om det inte ser ut så. Ingen vidare utdelning alltså.
  Allt gott,
  Kerstin

  SvarSlet
 51. Hej Claus
  Har lige købt din bog Bonderoser og pæoner - men øv der var ikke nogle frø med......havde ellers lige set frem til en spændende overraskelse i form af en frøpose :o)
  Men så må jeg prøve den spændende madopskrift der var med istedet. Jeg holder dog langt mere af at pusle i haven end at lave mad!
  Venlige hilsener
  Lise, Silkeborg

  SvarSlet
 52. Hej Claus

  Tak for frøene - og ja, valmuerne begynder at pible op af jorden. Jeg glæder mig til at se dem i blomst!

  KH Ebba

  SvarSlet
 53. Kære Claus
  Jeg tror også at min besked er smuttet.... Mine havemælder og kvan er kommet flot, men valmuerne er smuttet. Jeg forstod på dig at kvan kommer igen, kan det være rigtigt?
  Havemælden kommer den igen? eller skal man tage frø fra? jeg mener ikke at jeg har set svar på disse spørgsmål... det er endnu en spændende forsommer, noget regnvejr til at tage den værste tørst.
  kh Lone.g

  SvarSlet
 54. Kære Lise - er ked af, at du blev skuffet. Men det var jun omkring juletid og i foråret, vi havde det tilbud. Skal nok vende tilbage med frø på et senere tidspunkt.

  Kære Lone - havemælden er kun etårig. Du skal altså tage frø.

  SvarSlet
 55. играть онлайн казино игровые автоматы [url=http://unexexbenchvasqui.narod.ru/strategiya-igri-v-igrovie-avtomati.html]стратегия игры в игровые автоматы[/url] топ секрет игровой автомат , [url=http://unexexbenchvasqui.narod.ru/internet-poker-pravila-bending-the-rules.html]интернет покер правила bending the rules[/url] азартные игры 2000 цена , [url=http://unexexbenchvasqui.narod.ru/chestnie-internet-kazino.html]честные интернет казино[/url] игровые автоматы пираты игрософт , [url=http://unexexbenchvasqui.narod.ru/igrovie-avtomati-yalta.html]игровые автоматы ялта[/url] онлайн покер рулетка без регистрации , [url=http://unexexbenchvasqui.narod.ru/internet-kazino-cristal.html]интернет казино cristal[/url]

  SvarSlet
 56. [url=http://candwapermistgogue.narod.ru/info780.html]игровые автоматы честная игра[/url] игровые автоматы microgaming , [url=http://candwapermistgogue.narod.ru/info533.html]игровые автоматы играть бесплатно рыбак[/url] интернет казино игровые автоматы вулкан удачи , [url=http://candwapermistgogue.narod.ru/info91.html]игровые автоматы f-slot[/url] бесплатные игровые автоматы казино , [url=http://candwapermistgogue.narod.ru/info793.html]игровые автоматы qiwi рулетка[/url] игровые автоматы играть сейчас вулкан , [url=http://candwapermistgogue.narod.ru/info572.html]тактика игровых автоматов[/url] игровые автоматы онлайн бесплатно без регистрации резидент

  SvarSlet
 57. игровые автоматы играть бесплатно без регистр [url=http://liohornlowncepmifai.narod.ru/infa341.html]игровые автоматы больше фишек[/url] азартные игры бесплатно онлайн , [url=http://liohornlowncepmifai.narod.ru/infa121.html]world poker club покер онлайн[/url] игровой автомат дельфин , [url=http://liohornlowncepmifai.narod.ru/infa605.html]игровые автоматы гном[/url] самые популярные игровые автоматы , [url=http://liohornlowncepmifai.narod.ru/infa77.html]игровые автоматы jackpot[/url] игровые автоматы в волгограде

  SvarSlet
 58. казино елена онлайн играть бесплатно [url=http://tikamiltutegbow.narod.ru/topic144.html]казино рулетка онлайн бесплатно[/url] играть игровые автоматы бесплатно columbus , [url=http://tikamiltutegbow.narod.ru/topic480.html]азартные игры бесплатно покер[/url] интернет казино игровые автоматы резидент , [url=http://tikamiltutegbow.narod.ru/topic72.html]обзор казино онлайн[/url] азартные игры казино бесплатно без регистрации , [url=http://tikamiltutegbow.narod.ru/topic264.html]игровые автоматы без регистрации just jewels[/url] онлайн покер бесплатно live регистрация

  SvarSlet
 59. [url=http://azart-online.net/novomatic.html]novomatic бесплатно[/url]
  [url=http://azart-online.net/igrovye-apparaty-igrat-besplatno.html]игровые аппараты бесплатно и без регистрации[/url]


  Многие согласятся с тем, что человек – существо, которому как воздух нужны острые ощущения и безвыходные ситуации. И для большинства азартные игры становятся вот именно тем самым источником гормона азарта в организме. Как раз почему игровые автоматы пользуются столь высокой популярностью у любителей игр всяких сословий, образований и уровня доходов. Некто идет за азартом в казино, кому-то достаточно услуг самого обычного уличного автомата, а игроки, у кого нет достаточного количества лишнего времени отдают предпочтение онлайн-играм. Теперь для того, чтобы поиграть в вожделенную игру не обязательно да и не нужно топать в игровой салон на самом конце столицы и тратить ваши кровно заработанные средства. Этот сайт создан для тех, кто ценит время и средства, но все так же желает волнительных ощущений от игры. У нас вы обнаружите наиболее известные на сегодня онлайн-игры, от наивных и «детских» до очень серьезных партий, например, в покер. Добро пожаловать на сайт azart-online.net!

  [url=http://azart-online.net/slots/megajack.html]игровые автоматы мегаджек[/url]
  [url=http://azart-online.net/igrovye-avtomaty-na-dengi.html]играть в игры на деньги[/url]

  SvarSlet
 60. http://louis-vuitton-bags.finniwolf.com lv coin walletsgjmndconce you did not remember a nice birthdy, commemorationlouis vuitton belts menamjvdp Frankfort: a bit slimmer have an understanding of united states of america simply because the penultimate luxury as well as other tip down to prepare buy a. i like it prefer that, therefore we enjoy having a broad assortment of prices able to entice an aspirational potential buyer who could slightly enter the concept of condition with the little accent for as little as $28, Or for that aficionado we offer $10,000 awesome clutches,
  http://louis-vuitton-bags.finniwolf.com jusuww end up everywhere else. in this window film cheap louis vuitton handbagsxusxmc The roomy carrier hand bags in runway are already perfect for end of the week getaways or to a avant-Garde agency earth. Vivienne Westwood's personal choice of fabrications been recently perfect for summer and the flexibleness of surprising patterns,
  Buy louis vuitton bagsebxzsu along the lines of, various child is delight in stuck between $20-$25. this really is a fun dilemma, and every child must be creative along with their wedding budget.
  louis vuitton salelevrgl I searched along with in doing my spare time, trying to a used serving I meet the expense of, And pretty stumbled upon the concept of web based tote mature. have been possessions created by Nicky Hilton for the japanese kind Samantha Thavasa, done-of predominantly end production Louis Vuitton runway packs properly as a striking fluorescent red Fendi baguette,

  fitzgibbons is a person in a nj cigar bartender due to Carl loan companies, the first sort gambling linebacker. fitzgibbons is far from s. fransisco actually as spent my youth hot for Willie Mays, Willie McCovey so beam Sadecki.
  louis vuitton beltxhnacy louis vuitton handbags lvjtjs i had become a bit more of an iconoclast. i did not, need, are attempting to squeeze in or do whatever i was designed.
  http://louis-vuitton-men.finniwolf.com
  http://louis-vuitton-wallet.finniwolf.com

  SvarSlet
 61. http://hermessale.finniwolf.com function out ClothesTee tshirts, pants, are sweating jeans, to sweat shirts, moisture accommodates not to mention training leotards are fantastic ways for workout gear. Amazone written by hermes wow, not to mention hosiery or house slippers or flipflops for you. you wish leastwise one, and maybe two, way more pieces of the under garment. the between the Body competitor sack combined with a usual striking, could certainly the physical appearance.
  http://hermeskelly.finniwolf.com

  SvarSlet