Naturmirakler

Som de fleste af jer ved, bor jeg lige op til Riis Skov, og i disse dage udspiller der sig dér et naturmirakel af de helt store. Skovbunden er hvid for anden gang! Først var det anemonerne, og nu er det de skønne ramsløg, Allium ursinum, som ikke alene er smukke, men også er gode til pesto, salater og andet. Det er bladene, jeg bruger her, og blomsterne anvendes som pynt. De smager dejligt mildt af hvidløg.

 

20090520_160102 20090520_155708

 

Et andet mirakel er fuglenes sang. Det slår mig gang på gang, at det fra foråret og frem til sankthans (hvor fuglene jo desværre begynder at holde op med at synge) er som at gå i en katedral med den smukkeste og mest guddommeligt fantastiske lyd. Ja, jeg vil gå så langt og sige, at mere beroligende lyd findes ikke.

19 kommentarer:

 1. Så vakkert jeg hører nesten fuglekvitter når jeg ser bildene dine.
  God helg Marit.

  SvarSlet
 2. Ramsløgene er vidunderligt smukke lige nu. Du er heldig, at du har dem i baghaven :-)

  Rigtig god bededag :-)

  SvarSlet
 3. Der er ikke noget som duften af skovbund....og det på alle årstider. Det ser fantastisk ud med de der ramsløg. Er der mon nogen steder på Sjælland, man kan nyde det helt vidunderlige syn?
  Anemoner er der jo i mange skove - og på Bornholm er det liljekonval, der dækker skovbunden. Meget smukt også ...

  SvarSlet
 4. Suk, ja, hvor er du heldig Claus, at have katedralen lige uden for.
  Det gælder om, at vi hver især forsøge at skabe et stykke af paradis. Ingen betydning om det er stort eller småt jordstykke. Måske bare en krukke. Samlet gør det planeten mere skøn at skue. Måske sådan som den egentlig var.
  mette,djurs

  SvarSlet
 5. Naturen er eventyrlig, full av undere for dem som kan sanse :)

  SvarSlet
 6. For mig er fuglefløjt også noget af det mest beroligende - jeg har endda en afstressnings-cd kun med fuglekvidder fra skoven.. Heldigvis har jeg også skov tæt på, så lyden når også mig, selv nu hvor jeg sidder inde foran skærmen. Skønt.

  SvarSlet
 7. Helt enig Claus. Vi har en del fugleunger i haven lige nu, så vi også velsignet med fuglesang fra morgen til aften.

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 8. Kære Claus. dejlig inslag med ramsløg i dag, og jeg va selv i skoven i går og lage mærke til fuglene og deres vidunderlige sang..jeg vil ønske dig en rigtig god weekend og glæder mig til at snart kikke forbi igen ,jeg flyver til Bangkok i aften, så må undvære haven i et par dage, kan jo kikke på orkider, men ikke helt det samme ..godt jeg bor her i Danmark, for ELSKER årstiderne..Mange tak for i dag Claus, Kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet
 9. Det er en fantastisk tid! Du er heldig som har Ramsløken. Den er både vakker og god :) God helg.

  SvarSlet
 10. Hej Mester.

  Skønt billede, kan næsten fornemme duften af den herlige urt. Er netop hjemvendt fra Ledreborg (Livsstilsmesse), med en masse dejlige ting og planter. Under sådanne en tur, skal man jo på et tidspunkt af med noget
  (væske), så i min søgen efter et sted (tissevogn), finder jeg endelig en, næsten midt i et kæmpe område med ramsløg står den. Så sjovt at du netop bringer dette billede idag.

  Forårshilsner Bettina

  SvarSlet
 11. Ja, du bor et fantastisk sted ved en vidunderlig smuk skov(bund).

  Vi nyder også fuglesang i haven og har endda ynglende fugle i flere redekasser. Det er så dejligt.

  Bedste hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  Helt enig med dig at det er et naturmirakel med dette vue af ramsløg. Virkelig smukt. Det samme sker her på Sydfyn i Christiansmindeskoven, hvor der er en helt skøn duft af løgene og fuglenes sang i trætoppene. Hjemme i egen have er der også fuglesang fra årle morgen til sen aften, og det er bare sådan dejligt afslappende at ligge i haven og høre fuglene synge.
  Hilsen fra det Sydfynske Jeanne

  SvarSlet
 13. Hej Claus.
  Dit indlæg kalder minder fra min barndom frem.
  Skoven med de hvide anemoner og senere duften af ramsløgene.
  Haveforeningen Risskov - Sjette Frederiks Kro - sporvognene - ja, jeg kunne blive ved.
  Ha´en god dag.
  /Hanne Bente

  SvarSlet
 14. Kjære Claus!
  Så flott det ser ut med all ramsløken, og at den smaker godt er helt sikkert.
  Og at fuglene er en fryd for øre er også sikkert, det er som den vakreste musikk.
  Ser fugleongene flyr fra tre til tre og blir passet på av sine foreldre.
  Følger deg daglig Claus, og du var veldig savnet når det var feil på bloggnettet.
  Hjertens fra Grete.

  SvarSlet
 15. Det er så gode.
  Har vert i skogen med en venninne og plukket Ramsløk til pesto og kryddersmør.
  I vikingtiden Ramsløk , kalt gardløk.
  Vikingene tok det med seg på vikingferd til Engeland derav har vi det engelske navnet ,garlic.
  Viste du det ?
  Ønsker deg en fin helg.

  SvarSlet
 16. Jeg er helt enig angående fuglesangen - den nyder jeg også meget i denne tid, det er ren meditation. Især Gulspurven er min favorit. Mon du har den inde i skoven? Eller høre den mere til i det åbne land, hvor jeg bor. Smuk er den i hvert fald.
  Har lige smagt ramsløg for første gang - uhm det var godt.
  Hilsener fra Lise, Silkeborg

  SvarSlet
 17. Hvor er det smukke billeder og en smuk poetisk formulering om skoven og dens fuglesang, som værende en guddommelig katedral, du har begået Clausen:o) Jeg kunne ikke være mere enig:o) For mig opleves det også hvert år, som et mirakel. Og det er som om, at miraklet bliver større og større jo ældre man bliver. Jeg ELSKER at vågne op til lyden af fuglesang´. Jeg ELSKER de lyse nætter. Jeg ELSKER solsortesang i aftenskumringen. Jeg ELSKER lyden af pippende, sultne fugleunger, der skriger på mad i alle havens redekasser. Gid man kunne downloade dette naturens vidunderlige soundtrack og gemme det til en mørk og tung novembermorgen. At være den mennesketype, der "trække vejret" sammen med naturen og årstiderne, er nemt her i det nordiske forår.

  Tantelige knus

  SvarSlet
 18. Her efter timers fordybelse og en halv måneds blogging på een gang, føler jeg mig lettere forkælet af så mange vidunderlige indslag på samme tid. Videoerne har jeg dog gemt til en regnvejrsdag :-)
  Jeg har været på rejse i det engelske landskab, og der skal jeg lige love for at de har mange ramsløg! Mange steder, og endda i skøn symbiose med blue bells. Jeg har set tusindvis af blue bells og hvor var det betagende.
  Har set at du imens jeg var borte også har skrevet om bronzeblad - også en yndling hos mig. Den oplevede jeg også i stor stil i en have nær Doncaster, hvor den nærmest fik al pladsen i et bed. Flot anlæg, helt igennem viktoriansk, haven tilhører Brodsworth Hall til de nysgerrige.

  Tulipaner har du også disket op med, forunderligt! Har desværre ikke set dem på Gavnø, men jeg kom i tanke om Jesperhus blomsterpark, hvor de altså også har imponerende mange. Men det er unægtelig en helt anden stil og en helt anden oplevelse end en herregårdshave! Iø: Der er en, efter sigende, (har aldrig selv set den) af de største anlæg med krokus i Husum Slotspark (nordlige Tyskland). Jeg har forstået at det skulle være helt bemærkelsesværdigt, og hvis nogen på denne blog har set det live, så kunne det være sjovt at høre om det var en køretur værd. Jeg var der engang i sommerperioden, og slottet selv er jo også åbent, men der er ikke så mange blomster om sommeren. Til gengæld er der mange store og gamle træer, og det er også skønt.

  Det blev lidt et sidespor, beklager at det ikke kun handler om ramsløg - jeg er blot glad for at være vendt hjem til så mange dejlige indlæg på din blog Claus :-)

  Bedste hilsener Lisbeth K.

  SvarSlet