Planter, der klæder hinanden

Det at sammenstille planter, så de passer sammen, er noget, som virkelig optager mig. De to, jeg vil fortælle om her, udgør et perfekt partnerskab.

 

claus20110522_112332

 

Pimpinella major ’Rosea’ herover hedder på dansk vild gulerod, men denne er særligt derved, at den har rosa blomster. Det er en pragtfuld plante, der kommer igen år efter år. Den ville jeg rigtig nødigt undvære.

 

 

claus20110522_112458 claus20110522_112714

 

Her er den plantet sammen med en særlig art af tvetand, som bærer det latinske navn Lamium orvala. Den så jeg første gang i Frankrig for nogle år siden. Siden har den med sin særlige gammelrosa tone været en favorit. Den fås i øvrigt også med hvide blomster.

29 kommentarer:

 1. Smuk smuk sammensætning! Elsker skærmplanterne og nyder også dagligt de smukke grøftekanter. Tak for din daglige inspiration. Bedste forårshilsner Fru Krull

  SvarSlet
 2. Hvor er den flot... den rosa gulerod. Håbede du længere nede i teksten ville skrive den var i bilka fra næste uge *fnis*
  Er netop kommet ind af døren derude fra.... kunne egentligt vente med indkøbene til imorgen hvor jeg kom i nærheden af Rema - men der var nogle ting i planteafdelingen der trak!! Nu har jeg 2 flotte nye lerklukker, en brudeslør, små lavendeler og ikke mindst den meget fine Helichrysum.
  Spændende hvad det bliver til.....

  SvarSlet
 3. Måske man skulle gå på jagt efter en lyserød gulerod, den er da godt nok fin ;-). Tak for inspirationen.

  SvarSlet
 4. Åh nej, åh nej, åh nej......ikke den vilde lyserøde gulerød, Claus:o) SKÅN MIG!!! HAV BJARMHJERTIGHED! Jeg holder det ikke ud!!!!! Den får mig til at stampe hysterisk i gulvet og banke hovedet ind i muren!!!!!! Så står den lige der på skærmen, - fotograferet på den mest indbydende og indsmigrende måde og FRISTER¨mig med al sin lækkerhed, gør den!! Og den er krop-komplet umulig at få fat i, er den!!!! Det er sådan en plante, der kunne gøre mig til blomsterkriminel!:o)Jeg begærer den lidenskabeligt...æv!!! Den er uforskammet smuk. ÆV:o) :o)

  Tvetanden er også rigtig rigtig skøn og den har jeg da heldigvis fået mine blomsterbegærlige fingrer i:o)

  Hjertesuk og hjertelige hilsner fra een, der lider af ulykkelig kærlighed, også kaldet "Pimpinella-blues" <3 <3 <3 <3 <3

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Hvor er de bare smukke! Det er jo lige dem, der vil passe perfekt til min bare jord, nu da jeg har fået alle de dersens kæmpestenbræk fjernet. Det er jo planter der giver fylde på den flotte måde, som kun skærmplanter kan gøre. Det er altså bare super, sådan som du inspirerer og giver bud på fantastiske planter. Haverne i det ganske danske land må snart være så smukke med alle de skønne planter du viser, og som havefolk planter i deres haver. Tusind tak for smukke billeder og inspiration.
  Hilsen fra det Sydfynske Jeanne

  SvarSlet
 6. PS: Er der nogle, der vil være med til at demonstrere udenfor Bilka, indtil "man" får skaffet Pimpinella`en hjem til det ganske danske skærm- folk? <3 <3 <3 <3 <3 <3

  SvarSlet
 7. Claus, you are really good at combining plants be it colour or texture. As for me I have to really think hard especially now when I have to think of summer containers. Sometimes I do get lucky, though. That is a rare lamium you have there.

  SvarSlet
 8. Skøn sammensætning,. det er rigtig gufplanter.
  Har lige "kørt" weekendens indlæg igennem, glædelig at tante Grøn er med igen, du har været savnet, for du har altså de rigtige ord i din magt..
  Der var en der spurte om erfaring med havegloxenia,. Jeg har haft et par stykker i mange år. De er stort set vinterfaste med en dyne af blade. Men de kan ikke li at blive flyttet, pga pælerod, så jeg har mistet mine, Teknisk forvirring (kommunen) ville absolut grave en kloarkledning ned gennem det bed hvor de var, øv og 3x øv. Man kan være heldig at de sætter modent frø, men de kræver en bestemt tempertur at spire i så det kan være lidt trixy..
  God arbejdslyst derude
  kh Gunvor

  SvarSlet
 9. Tante Grøn: Jeg melder mig ;)

  SvarSlet
 10. Smukt, smukt, smukt.....Jeg demonstrerer gerne i laaaang til for denne plante
  Lotte

  SvarSlet
 11. Helt ærligt! Næ, nu kan det være nok!
  Skal vi nu igen se på vidunderlige ting, som er komplet umulige at opdrive. Hör SÅ auf! Jeg magter ikke en "blossom-historie" én gang til.

  Her sidder jeg lalleglad og læser lystigt, indtil jeg kommer til Tantens indslag. Den gode tante er jo en hel del mere erfaren end jeg, og ved allerede, at dette ATTER er en umulighed. Og ikke nok med det. Når man har set de skønne billeder, må man bare eje dem NU. Ikke næste år. Men NU.

  Jo. Jeg griber gerne et stort skilt og trasker lidt rundt med det sammen med Tanten.

  SvarSlet
 12. 2 ord , meget smuk, og jeg har været i Bilka og hente brudeslør og de dufter jo helt vildt godt , det glemte du at fortælle :)

  SvarSlet
 13. Dén er jeg med på Tante Grøn.... FNIS
  Melder mig også gerne til at stå med et stort banner....
  Bare sig til... tid og sted!!!!

  SvarSlet
 14. Hejsa
  ingen demonstrationer foran Bilka til mig, tak. Jeg ville ikke kunne modstå liiige at skulle ind og se hvad Claus nu har fundet på.
  Skøn plantesammensætning som altid. Og ja, den lyserøde skærm ville være perfekt hos mig også, suk.
  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 15. I am in love again :0)

  Hvor er den bare smuk og jeg melder mig fluks under fanerne :0)

  SvarSlet
 16. Hei Claus
  Den skjermplanten ville det vært fantastisk å få tak i. Det må vel gå an å få tak i frø, eller? Tenker på tante grønn som absolutt trenger til denne plante? Kanskje frø som kan bli sendt ut ved nye anbefalinger av diverse bøker... Det er jo noen å velge i:):) Jeg ser så fram til bokinnkjøp etter 31 mai, skal ha eksamen og våger ikke bestille dine nye bøker før etter denne. Er redd jeg ikke hadde kunnet ventet:)
  Hilsen Unni

  SvarSlet
 17. Kære Unni - jeg skal nok høste frø. Men det er ikke den nemmeste plante at frøformere.

  SvarSlet
 18. Rolig nu - den fås hos Stouby planter:) - dog ved jeg ikke hvor mange han har.

  SvarSlet
 19. Kære Tante og Nette, jeg har bannere, enmandstelt, thermokande og skilte klar! Ved ikke om den kan leve i en stor krukke men jeg må have den! Og Bilka skal gøre det muligt! NU!

  SvarSlet
 20. OPRÅB til TANTE GRØN og andre havetosser med hang til Pimpinella major ’Rosea’.

  Jeg har i dag bestilt - og mere vigtigt: Fået bekræftet min bestilling - hos Stovby Stauder, som poppede op ved en google søgning.
  http://www.stovbystauder.dk/index.php?id=1
  Så mangler jeg bare tvetanden :-))

  SvarSlet
 21. Elsker vild gulerod, næsten ligeså højt som jeg elsker kørvel. Den lyserøde varriant der er fortryllende, men som mange skriver ikke lige sådan at få fingre i.

  p.s.: Når du nu godkender alle kommentarer kunne det så ikke være muligt at slå det der spamord man skal skrive fra? Det hænder at det driller og man skal taste det mange gange og måske betyder det at nogen der gerne vil kommenterer ikke får det gjort.

  Jeg har læst at blogger har indført spamkontrol og noteret mig at mange bloggerblogs ikke længere kræver antispamord. De blogs lader ikke til at have store problemer med spamkommentarer. De få der kommer kunne du jo sorterere fra i godkendelsesproceduren.

  Masser af kærlige forårshilsner.

  SvarSlet
 22. Kære Marina - virkelig god idé. Jeg har nu slået spam-ordet fra. Så ser vi, hvad der sker! Tak ...

  SvarSlet
 23. Så fik jeg også bestilt og har lige netop fået bekræftelse på Pimpinella major Roesea hos Stovby stauder sammen med Geranium Rebecca Moss i den lækreste sarte lyserøde farve.
  Uhm hvor jeg glæder mig til at få dem hjem i haven.
  Tak for tippet Nette :-)

  SvarSlet
 24. Kære alle!
  Når vi nu alive el skal stå foran Bilka kunne vi så ikke også kræve den vild gulerods plante med?
  Den anden minder mig om døvnelle som jeg være år laver et fad med.
  Jeg plukker dem, ligger dem i et tærtefad med en sten over stilkene i midten af fadet og næste dag har de flot rest sig :-)
  Knus karoline

  SvarSlet
 25. Jeg siger også tak for tippet til Nette... Jeg har også bestilt hos Stovby - men gad vide hvor længe de kan blive ved at leverer ?? Spændende om jeg også får en bekræftelse... eller om rygtet her på siden har sørget for udsolgt!! Krydser fingre.
  Susan

  SvarSlet
 26. Kære alle
  Dårligt nyt! Alle planter af Pimpinella major "Rosea" blev solgt på en dag efter Claus havde vist den, men Stovby Stauder ville forsøge at få den hjem igen til efteråret eller næste år, og der er jo lang tid til øv øv. Husk at demonstrationen foran BILKA skal varsles:):):)

  Engblomsten

  SvarSlet
 27. TAK. Det er dejligt at kunne kommenterer uden spamordet og din blog har jo på skønneste vis udviklet sig til lidt af et diskussionsforum hvor man er så heldig at kunne lære meget af kommentarene.

  Lige nu sidder jeg f.eks. og hopper efter at finde nogle døvnæller så jeg kan få prøvet Karolines trick.

  SvarSlet
 28. I also have a plant of Lamium Orvala in my garden. I had moved years ago and is re-awakening this year, wonderful! I love the color of its leaves and flowers!
  I really like the carrot pink signs that, really nice. They are the seeds?

  SvarSlet
 29. the ar pretty , I got seeds from you..but in the moment only one is coming up

  SvarSlet