Roserne stortrives

Mange har oplevet, at deres roser er noget medtagne ovenpå den kolde vinter. Jeg må sige, at vi er uhyre heldige her, fordi haven ligger i læ og ikke særligt kuldeudsat.

 

claus20090519_073359

 

Her ser I for eksempel en enkelt af mine ’Constance Spry’-roser, som er plantet nede ved vejen. Her har jeg også spændt skuddene vandret ned, og på billedet er det ganske tydeligt, hvor mange skud, der kommer.

 

20100703_174401

 

Det resulterer i hundredvis af blomster, og på billedet herover ser I, hvordan skuet tager sig ud om en måneds tid.

14 kommentarer:

 1. Det er ikke alle roser der har klaret vinteren lige godt og jeg venter stadig på Buff Beauty :(
  Sidste forår købte jeg den skønhed vi ser på billedet og da kom den ikke i blomst.. så i år glæder jeg mig ekstra meget, for den har allerede store knopper :-D
  Mange rosen hilsner Gro

  SvarSlet
 2. Jeg har desværre også mistet en el to roser oven på vinteren. Så jeg må nok en tur til planteskolen - meeeen, der er jo ikke intet der er så skidt, at det ikke er godt for noget :-)

  /Bo

  SvarSlet
 3. Det er vakkert - vakkert, vakkert og ja, jeg repeterer meg selv, men hva skal jeg si annet enn vakkert. Det er jo vakkert - uansett hva du viser. Tipset fra deg, med å binde ned rosene brukte jeg i fjor - nettopp på min Constanse Spry og det var en suksess. Jeg fortsetter i år og har kjøpt to nye som skal klatre opp over en fjellknatte og pynte litt der. Hanne

  SvarSlet
 4. Åhh, så flot det er. Jeg synes det er utroligt så forskelligt mine roser har taget disse kolde vintre, nogle er i rigtig god vækst med masser af knopper, mens andre faktisk stadig står og overvejer om de overhovedet vil blive til noget..
  Go' dag til alle på "Bloggen"

  SvarSlet
 5. det utrolig smukt, jeg er vild med roser også selv om de stikker
  mange hilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 6. Så smukke roser. Det bliver dejligt når rosernes tid kommer.
  Her i Århus, har jeg set blomstrende roser på Grenåvej, på bakken ved Vejlby. De ligner vilde roser men er hvide/flødefarvede. Det er nok en tidlig sort. De begyndte allerede at blomstre så småt i sidste uge.
  Det gælder om at nyde det der er. For øjeblikket nyder jeg også syrenerne og deres fantastiske duft.

  Hilsen Tara.

  SvarSlet
 7. Ja der er rigtig noget at glæde sig til der ;-) Vi hører til dem, der blev hårdt ramt af vinteren. Enkelte er simpelthen gået ud, andre sat langt tilbage og skyder helt fra basis. Glæder mig til vores nyplantede træer giver mere læ...

  SvarSlet
 8. Kære Claus
  Sikke en skønhed, dejligt at den har noget smukt at kravle på og godt at du viser hvordan den er fæstnet inden der kommer blomster på. Det er "forfærdeligt" med alle de skønne roser, jeg ville gerne have dem "alle" i min have.
  Rigtig god bededagsferie til dig og dine
  kh Lone.g

  SvarSlet
 9. Kære Claus

  På din foranledning har jeg netop plantet et par stykker af denne skønne rose - Constance Spry, selvom der nok går et par år eller mere, før jeg opnår et så smukt billede som hos dig.
  Har store forventninger til netop det kig i haven.

  mange hilsner
  Christel

  SvarSlet
 10. Lene Borreskov Andersen20. maj 2011 kl. 11.20

  Kære Claus ...hvor er dine roser smukke :-)) og jeg tænker ofte på hvordan får du vandet dem og alle dine planter incl. krukker i haven, har du siveslanger eller andet vandingssystem?
  Mine roser har stort set klaret vinteren nogle bedre end andre, men de der var nærmest udgået klippede jeg helt ned og de skyder nu flittigt :-). Det er så skøn en rosentid vi går i møde og med hensyn til roser i krukker, ja så bruger jeg komposteret kogøding blandet op med en god krukkejord samt lecakugler hvilket har virket fint.
  Ønsker dig og alle her en rigtig dejlig bededagsferie :-).
  Klem Lene Borreskov Andersen

  SvarSlet
 11. Af de tre roser, der stod her i haven i forvejen, tror jeg de to af dem er gået til; der sker ihvertfald ikke ret meget.

  Den enlige vildrose her er, skyder "som en sindssyg", så den er der da liv i :o)

  Det er der også i min "New Dawn" - omend jeg ikke synes den vokser særlig hurtigt, når jeg sammenligner med "Helenae Lykkefund", som jeg satte samtidig.

  Er "Lykkefund" så meget mere hurtigtvoksende end "New Dawn"?

  SvarSlet
 12. Smukt, smukt, smukt, hvor jeg allerede glæder mig til rosenshowet starter, både her på bloggen og i min egen have. Her har alle roser, med undtagelse af en enkelt the prince (som æv,æv, ellers havde en god størrelse efterhånden - men den skyder på livet løs nu!) overlevet vinteren og alle er sunde og raske og strutter af svulmende knopper! :o)
  Hvert eneste år tænker jeg "Nu må jeg beskære lidt hårdt, så jeg også kan være her om 2 måneder - og hvert eneste år bliver jeg alligevel overrasket over hvor utrolig store buskene bliver. Til Esther vil jeg sige at Lykkefund ER meget hurtig - det er new dawn også, men slet ikke i nærheden af lykkefund. :o)
  Og pyha, hvor har det ellers været dejlige dage i bragende solskin. I går havde jeg besøg af CuginaK (Anne Mette) som medbragte geranium phaeum og andre "godter" til mig. Til gengæld hjembragte hun masser af "godter" fra min have - superhyggeligt at få hilst på hinanden - og en stor tak til dig Claus - for det var din blog her der sørgede for det. :o)I morgen skal jeg ud til en kollega og hente en masse geranium maccrorhizum og andet godt - det er så dejligt med alt det plantebytte. :o)

  SvarSlet
 13. Kære Lene - nej, vi har ikke siveslanger eller andre 'nemme' løsninger. Jeg har en flittig medarbejderstab.

  Kære Esther - ja, 'Lykkefund' er en virkelig hurtigløber. Også mere en 'New Dawn'.

  SvarSlet