Så er der svar

Nu har jeg brugt aftenen på at svare på de spørgsmål, I har lagt på bloggen den sidste uge. Gå derfor gerne tilbage og kig.

9 kommentarer:

 1. Fantastisk at du bruger din tid på at svare på alle de mange spørgsmål du får stillet.

  Hilsen Trine

  SvarSlet
 2. Kære Claus
  Jeg har netop modtaget stiklinger af Dahlia fra den engelske hjemmeside du henviste til for et par måneder siden. Jeg har plantet dem i potter, men er lidt i tvivl om, om de når at få nogle brugbare knolde der kan gemmmes, eller om de skal blive i krukkerne vinteren over (indendørs naturligvis) - har prøvet alle mulige steder på nettet, men uden at finde svar.
  Og en helt anden ting - du spurgte for noget tid siden dine bloglæsere om erfaringer med Hortensia Aysha - om den er hårdfør til at plante ud i vinteren. Jeg har mine i krukker, men kunne godt tænke mig at vide om det lader sig gøre at plante dem ud?
  Håber du vil besvare, da jeg ikke har kunnet finde noget info. på disse spørgsmål andre steder.
  Tusind tak for hjælpen!
  Martin

  SvarSlet
 3. Hej Claus. Hvilket grus har du på havegangen (eksempelvis det billede hvor du står og river med en løvrive)? Jeg har så svært ved at finde noget i en passende farve, jeg er IKKE til lysegrå granit, syns det slet ikke passer til farven i en dansk have! Det skal være mere gullig/brunt neutralt efter min smag, og det er dit! Så hvad hedder det mon og hvor kan det evt fåes?

  TAK for gode bøger, som blir brugt flittigt.

  Mvh
  Karina

  SvarSlet
 4. Tusind tak for svaret omkring mine elskede akelejer....nu vil jeg se om jeg kan finde de m..dyr og så skal de få en gang gift...normalt går jeg ikke ind for gift i haven, men når det drejer sig om mine akelejer, så stopper vi de er mine ynglings :) og jeg har efter hånden 15 forskellige, nogle i flere farver...
  knus lis

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Ihhh, hvor skal jeg dog bare stå tidligt op her i den kommende weekend, for du skrev jo til mig, at du ville vise mig dit nye bed med Lupiner, og efter det, du selv har fortalt os, når du laver dine videoer, så kan jeg forstå, at du står meget tidligt op, for du er som regel i gang med at lave en film til os ved 10-11 tiden, allerede, kan jeg høre på din kommentar. Og jeg glæder mig SÅ utrolig meget til at se den. Tak skal du have.

  Jeg fornemmer, at du er i et rigtig godt humør om morgenen, såhh måske synger du dette vers :

  " Morgenstund
  har guld i mund
  vi til vort arbejd' ile
  som fuglen glad i skov og vang
  udflyver med sin morgensang
  genfødt ved nattehvile"

  Jeg synes, det er et rigtig godt vers, og kom til at tænke på, at det da liiiige passer til Claus Dalby også, fordi du "springer" ud af sengen som en anden gazella :o) for at lave videoer til os.

  Jeg glæder mig til det bliver weekend. Ja og jo da, selvfølgelig glæder det mig også at se og læse alt det andet, du skriver om.

  Ha´ det så godt.
  Mange hilsner fra Birgit S

  SvarSlet
 6. Hej Claus - og Martin måske!

  Vil gerne "pippe" med om Dahlia fra The National Dahlia Collection, hvorfra jeg også lige har modtaget - 28 stk. Det var meget små planter, jeg tror, at det er frøplanter. De er nu pottet og sat i drivhuset, hvor de skal stå og få lidt størrelse. Herefter vil jeg plante dem på række i urtehaven. De vil helt sikkert danne fine knolde og måske også lidt blomster, før de graves op og opbevares tørt og frostfrit til næste sæson. Jeg tror først, det bliver det store blomsterflor til næste år, men de er værd at vente på.

  mvh
  Marianne

  SvarSlet
 7. Kære Martin - det kan nogle gange knibe med at få knolde på stiklinger, men prøv.

  Kære Karina - jeg kender kun til betegnelsen stenmel og kan ikke sige yderligere. Du må nok prøve dig frem i samarbejde med en anlægsgartner.

  Kære Birgit - Uha. Jeg ville ønske, at jeg var så frisk om morgenen, som du tror. Nej, jeg elsker min seng og skal halst have otte timers hvile.

  Kære Marianne - det er med garanti ikke frøplanter, men stiklingeformerede.

  SvarSlet
 8. Kære Karina

  Jeg lavede sidste år ca. 70 kvadratmeter gårdhavemiljø med herregårdsgrus, som har en skøn gulligbrun farve - og så er det billigt! Det fås gennem RGS.
  http://www.rgs90.dk/c/document_library/get_file?uuid=0a0c6231-fccb-4240-941e-1ede1b7370bb&groupId=10705

  mvh, Annette

  SvarSlet
 9. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet