Så er der video!

I dag fra Flammebedet. God fornøjelse …

13 kommentarer:

 1. Sikke en frodighed. Tak for kigget.

  SvarSlet
 2. Jag blir så glad varje gång du tar dig tid att ge oss en video från din have. kram K

  SvarSlet
 3. Kære Claus.

  "Så er der "Fjernsyn for dig""...

  Ja jeg kunne godt have "nøjedes" med nu at juble over, at Flammebedet kommer frem i lyset. For det ligger jo min smag temmelig nær! Princess Irene er en af mine yndlingstulipaner - og jeg er ærligt og redeligt ellers mest til de små Tulipaner. Men prinsessen er så intens smuk i sin farvesammensætning - grænsende til det helt fantastiske i selskab med Pæonernes skud og rødlige løv til at starte med. Jeg ved det, for jeg har eksemplet i min egen have. Der er det dog ikke i Flammebedet endnu, men i det violette/lilla bed... Montbretia hører også til mine kæledækker! Og i vinters "drømte" jeg pludselig om en overdådighed af Blomsterkarse. De er så vidunderligt barnlige - eller sagt på en anden måde; "Så ligetil" og alligevel så fine!

  Og så når jeg frem til min indledning. "Fjernsyn for dig" var min umiddelbare indskydelse, da jeg så overskriften - måske fordi, at "Fjernsyn for dig" i barndommens land var et højdepunkt - fantasifulde og/eller lærerige udsendelser, som der blev set hen til.

  Det er i grunden ikke farverne, jeg husker fra barndommen - altså om blomsterne var røde, pastel eller mange. Vist kan jeg fremkalde billeder af dem fra dengang, hvor haven var verdens bedste legeplads. Eller var den nu også det?! Helt sikker er jeg faktisk ikke, men brudstykker er lagret i hukommelsen og erindres som en fantastisk oplevelse - ligesom farverne på blomsterne. Problemet er egentlig bare, at der i mellem tiden er flydt så mange andre billeder ind på nethinden, at jeg ikke længere er skråsikker på, om det var sjovt hele tiden i haven eller om stokroserne faktisk slet ikke var mørkerøde eller lysegule - for ikke at tale om, at de var kæmpehøje.

  Men én ting er jeg næsten helt sikker på, ikke kan snydes; lugte-/smagssansen! For 14 dage siden kogte jeg for første gang i mange, mange år, rabarbersaft. Det øjeblik, jeg tog den første tår, gav det kraftige erindringer om glæden ved rabarber i barndommen. Og det var ikke bevidste erindringer, som der kan sættes ord på. Det var at sanse barndommen igen - uden alt det, som forberedelsen til - og voksentilværelsen har tilført af "kundskab" på godt og ondt.

  Jeg er lige ved at tro, at du oplever lidt af det samme med Morgenfruerne.

  Jeg stopper her, inden kommentarboksen igen bliver for fuld ;) Glæder mig til mange flere glimt og idéer fra Flammebedet, med taknemlighed!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 4. Kære Zep - du har en helt formiddabel formuleringsevne, som jeg beundrer meget. Du er så god til at sætte ord på følelser og sansninger, og det er jeg sikker på at mange andre sammen med mig her på bloggen sætter umådelig stor pris på. Tak for dine altid læseværdige indlæg.

  SvarSlet
 5. Hej Claus.
  Det er altid en fornøjelse at se video og billeder fra din smukke have.
  Tak for du tager dig tid til at lade os følge årets gang i haven.
  jette

  SvarSlet
 6. Hei Claus
  Så flott ditt flammebed er, tusen takk for titten. Jeg blir så nysgjerrig på alle dine fuglekasser, har du fått mange leieboere i vår?

  Hilsen Eva

  SvarSlet
 7. Tak for video og tak for foredraget i onsdags i ILVA :)

  <3 Céline

  SvarSlet
 8. Hej Claus

  Tusind tak for kigget. Min mand har lige mukket over at der ikke rigtig er kommet gang i at anlægge det flammebed han så gerne vil have, men nu fik jeg jo lige noget inspiration. Så tusind tak for det.

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 9. Glæder mig til at se flammebedets udvikling, men hvordan kommer dine medarbejdere op ad de trapper med trillebøren eller du har måske en anden fin ide til at samle ukrudt i?

  SvarSlet
 10. Øv, min første kommentar forsvandt - men så må jeg jo prøve igen ;o).
  Dejligt at få et kig på dit flotte flammebed og sjovt at se forskellen på, hvor langt dit bed og mit eget lille beskedne flammebed er nået. Her lidt syd for Roskilde takkede tulipanerne allerede af i sidste weekend. Til gengæld blomstrer staudevalmuerne på livet løs sammen med euphorbia og nellikerod. Røllikerne ser stadig lidt sølle ud, men de kommer forhåbentlig. Her titter montbretia også frem allevegne. Fik som altid også lidt inspiration: Jeg mangler lidt mørkt i mit flammebed, og der ville de mørke heuchera jo være perfekte, så får jeg også dækket nogle af de huller, jeg stadig har :o). Endnu engang tak for kigget og inspirationen.
  mvh. Jette P.

  SvarSlet
 11. Kære Céline - kan kende dig på billedet. Husker, at du sad forrest til højre? Korrekt?

  Kære Flora Danica - skynd dig at slå til. det lyder da som en god mand, du har.

  Kære Tulpi - var har nogle store gummibeholdere, som er nemme at manøvrere rundt med.

  SvarSlet
 12. Dejligt endelig at se lidt mere fra flammebedet.

  Hilsen Trine

  SvarSlet