At skrue planter ned

I har sikkert gang på gang hørt mig bruge udtrykket at ’skrue’ planter ned. Det er redskabet på billedet nedenfor, jeg bruger, og hemmeligheden er, at planterne – her sorte kornvalmuer – kun er ganske små.

 

20110612_104705

 

’Tricket’ går ud på at vælge vækster, som kun fylder ganske lidt ved roden og mere i toppen. Bruger man denne metode, er det helt utroligt, hvor mange planter, man kan få plads til, og sommerblomster er efter min mening med til at give haven det rette cottageagtige udtryk. Derfor er de helt uundværlige her.

 

 

På dagens video får I et lille kig ind i det ene drivhus, hvor sommerblomsterne til Flammebedet står parat.

13 kommentarer:

 1. Det er da et helt specielt værktøj du har. Spændende ser det ud. Hvor kan man erhverve sådan et?
  Jeg kunne godt se mig bruge det i haven, nu alting er dækket og det er svært at finde plads til flere planter.

  knus fra
  Eva og Co.
  Evigglade.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Spennende å se hvordan du skrur dem ned, og det blir spennende å få se ditt flammebed den 26.06 når alt står tett i tett.

  Et spørsmål til deg Claus er om det er mulig å få kjøpt noen av dine bøker når du har åpen have så slipper jeg fraktkostnader til Norge? Ønsker å kjøpe Bonderoser og peoner, Mit haveliv og Et liv med roser.

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 3. Hvor er det dog skønt med dine små og inspirerende haveprogrammer her på bloggen. Mange tak for det, de er virkelig skøn inspiration, ja det er hele bloggen jo, men herligt og imponerende med den afveksling du hele tiden formår. Mange hilsner fra Trine

  SvarSlet
 4. forkultivere kornblomster ,,, alletiders ide, den må jeg huske at bruge next år. Jeg har været så gammelldags og kun sået den i snitbedet, for den forsvandt altid når jeg såede den i de store bede. Og så en mørk farve guf, den glæder jeg mig til at se.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 5. Åh så mange skønne løfter om sommer, du gemmer i dit drivhus, kære Claus!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 6. Tak for endnu en video Onkel Skrue !

  Eva, prøv at Google "plantepind"

  SvarSlet
 7. Sørme, det er sandt! I Sorø blomster valmuen Claus. Stolt og flot står han der og nikker lidt i vinden. Allerede beundret og mødt med ønsket om at frø må blive delt ud.

  Mange hilsner
  Birgit

  SvarSlet
 8. Kære Claus
  Har lige fået set begge dine inspirerende videoer, og det er jo genialt med denne plantepind, så man kan skrue planterne ned. Det må afprøves til næste sæson, men tippet er jo skønt, for så får man jo flottere planter, når man ikke bare sår direkte ud på jorden. Bliver helt vildt spændende at se flammebedet, for det bliver da noget af et helt fantastisk smukt syn, når det blomstre.
  Hilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet
 9. Hej Claus,
  Fantastiske zinnia. Det et en skøn sommerblomst. Din "skruepind" ligner den løgplantepind jeg har. Vil da prøve om det går:-)
  Fortsat god pinse og haveglade hilsner Anne V

  SvarSlet
 10. Kære Claus.

  Tak for endnu et par dejlige videoer og ikke mindst tak for alle dine tips. Jeg sidder her med blyant og papir og noterer alt det ned, jeg kan overføre til min egen lille have. Desværre skal jeg jo vente et helt år på de nye tiltag.

  Rigtig god tur til Holland.

  Mange hilsener fra Jette, Kr. Hyllinge

  SvarSlet
 11. Tak for skønne pinse-videoer:-)
  Det er altså noget af det bedste, når man selv trænger til en pause - at sidde her ved PCen, med en kop kaffe og nyde dine videoer eller læse dine indlæg.
  Bliver altid så inspireret og får "nye" ideer til haven, at jeg ret hurtigt må lette en vis del og komme i gang igen - endnu et plus ;-)
  Ha´ en skøn 2. pinsedag og god tur til Holland.

  Mange havehilsener Sanne O.
  Som havde en skøn skøn eftermiddag i Den Økologiske Have i går

  SvarSlet
 12. Tænk at kunne fråse sådan i blomster. Jeg har set de små slanke potte-bakker i bl.a. Bilka, måske skal jeg forsøge med dem til næste år, hvor vores drivhus kan bruges fra starten.
  Jeg går ud fra potte-bakkerne kan bruges mere end en gang.

  Tak for en informativ video.
  Kh
  Hanne

  SvarSlet
 13. wauv, det var lærerigt. At lade dem stå i så lang tid og gemme dem til når man har set hvordan bedene arter sig og så plante dem dér hvor de passer ind.

  hm... eneste minus mit drivtelt er vist ikke stort nok, så jeg har allerede plantet de fleste forsåede ud, men kan godt se at de sleeet ikke er ligeså store som dine der har stået i drivhuset.


  Men dejligt at se at man stadig har meget at lære og noget man kan ønske sig... drivhusdrømme.

  mange tak for kigget

  Susanne, Nivå

  SvarSlet