Bugnende basilikum

Basilikum er ikke til at undvære i sommerkøkkenet. Som mange vil vide, skal det være en meget varm sommer, hvis den skal dyrkes udendørs. Men i drivhuset trives den.

 

20110609_183832

 

Jeg er holdt op med selv at så, men køber først på sommeren nogle potter i supermarkedet og planter dem over i større krukker med langtidsvirkende gødning*. Så vokser de, som var de betalt for det, og der er noget at nippe af sommeren igennem.

 

20110609_183724

 

Et lille tip: Hvis du vil lave basilikumstiklinger, kan du nippe nogle topskud af og lægge dem i et glas med vand. Så vil de i løbet af et par uger danne rødder og kan så plantes ud i potter.

 

*Nogle har måske spurgt sig selv: Hvad blev der egentlig af ’Claus Dalby’-mulden med den langtidsvirkende gødning i Bilka? Jo, vi kom så sent i gang med projektet, at vi ikke kunne nå at få det færdigt til højsæsonen. Derfor er mulden udskudt til næste år.

15 kommentarer:

 1. Takk for tipset om å ta stiklinger. Det skal jeg prøve.

  SvarSlet
 2. Kære Claus . Ja så er der endnu en grund til at købe det drivhus jeg går og drømmer om, jeg har set mit drømme drivhus i willab garden, det det hedder gothic.. hvid lakeret... glæder mig sådan , men må vente til næste sommer, Jeg er ved at søge om det ved kommunen, jeg bor i en have forening som er overlagt en lokalplan, og et drivhus er ikke bare noget man sætter op på min kun 250 kvardrat meter grund...Undlig tanke at skulle søge om sit Drømme drivhus i en haveforening..men sådan er det..Men det skal vel nok gå, har søgt en gang og fået afslag, så nu søger jeg igen på en anden måde..smil.for din DRIVHUS DRØMME har gjort mig helt skør..ellers skal jeg sige dig at jeg sælger hytten og flytter på landet med højt til himlen..Kære claus mange tak for i dag, kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 3. Sjovt - havde lige tænkt på om ikke basilikum ville ha det rart i Orangeriet... Dét skal prøves. Også det med stiklingerne.

  SvarSlet
 4. Ej Claus! Nu har jeg punket de stakkels havemænd i Bilka for de aldrig havde den når jeg kom! Ups! Må vist hellere hoste op med noget chokolade så. De lignede også store ? hver gang jeg spurgte. Nå, men jeg GLÆDER mig til den hemmelige jordblanding kommer til næste år så ;) Knus fra chokoladepigen som pt arbejder på en Dolce Gabbana sko i, ja chokolade - med sukkerblonde.
  I kan forresten se en af mine chokoladestiletter på Eurowomans blog - hvis i sku være nysgerrig.

  SvarSlet
 5. DET er noget jeg kan forholde mig til, for basilikum mangler aldrig i det italienske sommerkokken, saa noget af det forste , der bliver kobt i foraaret er netop basilikum. Jeg saetter dem ogsaa i store potter, men det der med godningen var maaske en god
  idè : -)...det glemmer jeg nemlig tit.
  Men ellers kan jeg fortaelle, at det har regnet/tordnet hernede i de sidste 10 dage med 22/23° og de naeste 5 dage staar paa samme menu, jamen er det ikke bare som en dansk sommer!!
  Men alligevel noget usaedvanligt...

  SvarSlet
 6. Egentliger basilikum jo en ganske pæn plante. Jeg har ikke tænkt på det før. Men de ser godt ud på dine billeder.

  Ja, man blir jo inspireret til at få sig et drivhus, når man læser din blog. Måske skulle man...? Hmm..

  Uanset: Tusinde tak for en flot blog!
  ina

  SvarSlet
 7. Jeg har ingen drivhus så æv og øv, men måske en meget solrig vindueskarm kan gøre det?

  Det med den manglende jord i Bilka har jeg bemærket, for jeg har været henne og prikke til nogle ansatte, som sagde, at det havde de ikke hørt om, hvortil jeg kunne sige: "jo da. For det siger Claus selv". Desværre fik de så ret. For nu.

  SvarSlet
 8. Herligt råd med basilikum! Tak for det. I Grækenland står der altid en krukke med »vassiliko« som man siger i det græske, både ud for private hjem og ved restaurenter. Så nu vil jeg lave mig nogle flere planter, så der kan laves noget pesto! Mums!

  SvarSlet
 9. Kære Claus
  Da jeg skal have mig et lille drivhus, bliver jeg nødt til at have basilikum, for den er jo helt uundværlig i køkkenet, og så oveni købet købe dem i supermarkedet og bare plante dem om i smukke potter, det er da genialt og nemt. Ja, man bliver jo vældig inspireret af at læse i dine bøger, og ikke mindst din blog, og det er jo bare skønt.
  Hilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet
 10. Ja, basilikum i drivhuset er noget af det skønneste.

  I søndags lavede jeg årets første omgang pesto af basilikum fra drivhuset! Nye kartofler, skinkesnitzler, spinat-salat og frisklavet basilikum ... skøønt!

  Med venlig hilsen
  Edith

  SvarSlet
 11. Mmmhmmm.... Basilikum :-)
  Har du også gode råd til persille? Det er jeg nemlig lige så afhængig af som basilikum!

  Glædelig pinse fra Lisbeth K

  SvarSlet
 12. Åh ja den dejlige basilikum er da absolut ikke til at undvære, så det var også noget af det første der blev købt ind til væksthuset.
  Og jeg har snuppet din ide Claus med at købe i supermarkedet og plante dem i større krukker, men men men, har dog glemt at give gødning, så det må jeg da lige have gjort i en fart.


  Rigtig god pinse til alle.

  SvarSlet
 13. Er Sanne-Pande-Kaffekande ikke bare heldig... - hun går nemlig og venter på det flotteste drivhus på hele 18 m3, og det kommer i næste uge :-))))

  Så kan basulikum´en fra køkkenet holde flyttedag. (den er også købt i supermarkedet og plantet om. Den trives fint i køkkenet, men hold da op, hvor drikker den meget vand!)

  forventningsfulde hilsner fra Kaffekanden

  SvarSlet
 14. Har man ikke et drivhus, så kan man også bruge sin vindueskarm.
  God pinse fra Jytte

  SvarSlet
 15. Tak for info med jorden... har kigget adskellige gange derude og ingen ved noget, når man spør ;0)
  Tror jeg ka' dufte basilikummen ♥♥

  SvarSlet