Chokoladekorn …

… er direkte oversat navnet på en mørk majs, som jeg er ved at plante i mit flammebed. Den så jeg første gang for en halv snes år siden på et haveshow sammen med Anne Just, og siden har jeg søgt efter den.

 

20110610_174131 20110610_174218

 

Jeg har ledt og ledt uden held. Men så i vinters faldt jeg over ’Chocolate corn’ i et amerikansk frøkatalog. Det kan nok være, at jeg fik bestilt nogle poser frø.

 

20110610_174246

 

Nu er jeg ved at plante de mørke majs i flammebedet sammen med en mængde andre planter. Jeg kan godt sige, at jeg får ’skruet’ så mange planter ned som ingensinde før. Det bliver bogstaveligt brandflot i år, er jeg sikker på.

 

I morgen skal I få et videoindtryk af flammebedet, som det ser ud nu. Det er så småt begyndt at ulme.

9 kommentarer:

 1. Kære Claus,

  Giver de rigtige, spiselige majskolber?

  SvarSlet
 2. Så spennende:) Gleder meg til å se:)

  SvarSlet
 3. Spændende Claus. Mon man så kan få chokolade popkorn ud af den?

  Ha' en dejlig aften;-)

  SvarSlet
 4. Den kan jeg da godt forstå at du er helt vildt med. Sikke nogle farver den har. Hvis der i øvrigt er noget jeg har taget med fra din blog, så er det helt sikkert at inddrage planter i haven der frembyder noget særligt mht. løvet og det må man da sige at denne gør med de flotte farver. Den vil jeg også holde øje med i frøkataloger fremover. Eller måske i Bilka ;)

  SvarSlet
 5. Wouw! jeg er misundelig! Tror det var den jeg så i Ronneby i Sverige sidste sommer, tog billede af den for at kunne finde den, men fandt den aldrig...Glæder mig til at se hvordan den udvikler sig.

  SvarSlet
 6. Kære Claus. vil lige ønske dig en rigtig god weekend, jeg har i dag lavet 30 litter hyldeblomst saft der nu står og trækker i 4-5 dage, umm det bliver godt. I morgen går turen til whasington DC, der er meget varmt der overe nu, så har pakket sommertøjet, jeg har lige vandet have og krukkerne så de kan holde sig til mandag morgen hvor jeg kommer hjem igen, godt det ikke er flere dage, for det er jo nu det går så stærkt derude og der sker noget nyt hele tiden.Skal også lige huske at fortælle at operation Klokkeranke går over alle forventninger, de er virkelig snart lige så høje som mig , de står også på en dejlig varm plads med masser af sol op af et stort jern stativ.Ved ikke om det kun er mig men det er altså virkelig så spændende..Håber du får mange børn rundt omkring i år.. mange tak for i dag claus ,Glæder mig til morgendagens video.. kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 7. Hei Claus!
  Så fint at du endelig fikk tak i fra av chocolate corn. Det kommer nok til å bli fantastisk i flammebedet ditt, og ekstra moro er det jo når man har prøvd så lenge å få tak i den.
  Bildene av rosen Alchymist i vannbad med noe stormarikåpe mellom tok nesten pusten fra meg. NOe så nydelig! For et syn!
  Ei riktig fin blomsterhelg ønskes deg fra Trine

  SvarSlet
 8. Kære Claus.

  Forstår godt din fascination af denne! Glæder mig til at se gløderne...

  Hjerteligst

  SvarSlet
 9. Hej Claus

  Det var en sjov fætter. Har aldrig hørt om den, men jeg er da spændt på at se hvordan planterne vil udvikle sig hen over sommeren.
  Og mon ikke smagen er helt sin egen i dette tilfælde?

  Iø - har du mon kakaoplanter? Altså den mørkerøde blomst med duft af chokolade og kakao? Jeg er helt vild med den pga. dens dybrøde/brune farve og det grøftekantsagtige løv og vækst. (Ikke et spørgsmål du skal have dårlig samvittighed over. Jeg forventer ikke noget svar :-) Ville blot give dig en ide, hvis du ikke allerede har den! Men du kender den garanteret, og måske den allerede befinder sig i dit flammebed).

  Bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet