De dejlige dahliaer

Som nævnt i går er det nu Flammebedet, det gælder. I skal nok få en video at se senere i dag.

 

20110611_135532

 

Det, der virkelig får en fremtrædende plads her, er en mængde orange dahliaer. Fire sorter – omkring tredive af hver.

 

20110611_135505

 

De har fået et forspring i potter. Først i drivhuset og derefter i det fri. Nu er de store og flotte med de sundeste hvide rødder. At have nogle hundrede at sådanne planter stående til udplantning er bare lykken.

 

Jeg ved, at nogle undrer sig over, hvor jeg får plads. Her kan jeg fortælle, at de kommer ud på pladser, hvor vi har klippet stauder ned, for eksempel storkenæb. Mange – blandt andet bølgekroner storkenæb – bliver nemlig udsat for saksen nu for at undgå, at de selvsår sig og kommer til at se triste ud.

 

Desuden plantes rigtig mange af dahliaerne i krukker.

9 kommentarer:

 1. Det lyder jo helt fantastisk med så mange blomster men også et kæmpe arbejde man må være flere til. Hvordan mon det går med dine klokkeranker?

  SvarSlet
 2. Hej Claus. Det bliver jo fantastisk med alle de dahlier. Jeg har selv en del og det er så flot, når de blomstrer,især hvis blomsterne er sat sammen i forskellige "former" - kaktus, pomponer m.m. Men jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide, hvordan du får bragt vand til alle dine 1000 krukker, har du et specielt vandningssystem eller går du/I med vandkander, hvilket trods alt virker næsten uoverskueligt?
  Mange hilsner fra Birgitte.

  SvarSlet
 3. Hej Claus
  Javisst e de fina :)
  Hoppas allt e väl i helgen
  å missa inte

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  VÄLKOMMEN :)
  Håkan

  SvarSlet
 4. Sjovt, jeg er lige kommet ind fra haven efter at have plantet de sidste Dahlia ud, som jeg har overvintrede.
  Håber på de vil blomstre lidt tidligere i år, da de jo nærmest står på sidt højeste når frosten kommer...
  Du siger bare til når jeg skal komme og slæbe krukker :-)

  SvarSlet
 5. Har lige kigget til mine stiklinger efter hjemkomsten fra en fantastisk tur i de sydengelske haver, de er groet til næsten det dobbelte men s jeg har været væk.
  Så nu skal det sidste af bedet graves og godt nyt jord fyldes på og så er jeg klar til at sætte dahliastiklinger.
  Det bliver temmelig underligt at sætte stiklinger i jorden i potterne, men sådan sagde de kloge folk fra Dahliaselskabet at det skulle gøres......spændende.
  Resten af haven er i øvrigt også groet til det dobbelte på 6 dage, det er voldsomt.
  Mine Dahliaknolde blev sat i jorden sidst i april og de er rimelig store nu, så måske kan jeg være så heldig at få blomster tidligt i år.
  Nu bliver så sommerens næste store højpunkt besøget i din have Claus, det glæder jeg mig rigtig meget til.
  MVH
  Annie
  PS Claus, skønt at du har lavet kommentarruden om, nu er det neget nemmere,

  SvarSlet
 6. Kære Claus.

  Sjovt jeg så på mine dahliaer i dag og tænkte at imorgen skal det være. De skal i krukker og jeg er meget spændt. Jeg har købt en del nye iår. Dog ikke i industrielle mængder da min have er væsentligt mindre end din.

  Jeg håber vejret hos jer alle har været lige så smukt som her.
  Rigtig glædelig pinse til alle.
  Knus Rikke.

  SvarSlet
 7. åh bare det var mig der kan have dahlia, men jeg kan plante de flotteste planter ud og et par dage efter står der bare en pind,, snegle øv så dem må jeg undvære.
  Det er nu ikke altid kommentar boxen vil komme frem her, så det er ikke altid jeg kan læse kommentarne og heller ikke kommentere selv. Men bare jeg kan får din " guldkorn" frem , det er det vigtigste...
  forsat god pinse
  Gunvor

  SvarSlet
 8. Virkelig smart med at, klippe stauder ned der hvor Dahliaerne skal stå. Det må jeg huske på :-)
  God pinse til alle
  Gro

  SvarSlet
 9. Dahlia og snegle. Jeg havde samme problem sidste år, ind til jeg gravede dem op og satte dem i krukker på terassen. Det var nok til at holde sneglene væk. I år har jeg kobber ringe om dahliaerne i beddene, det har også fin effekt. Så prøv igen. mvh Jytte

  SvarSlet