De skønne Zinnia

I går viste jeg et lille glimt af de skønne Zinnia, eller frøkenhat, som de hedder på dansk.

 

20110612_104811

 

For at få dem til at forgrene sig, er det en rigtig god idé at klippe blomsterne af over første, andet eller tredje bladpar, når de har etableret sig.

 

Det er vigtigt, at man venter, til de er I rigtig god vækst. Gør man det, mens planterne er små, risikerer man, at de går til.

 

20110612_104757

 

Blomsterne pynter nu på bordet.

10 kommentarer:

 1. Og pynter...det gor de! Fantastisk farveeksplosion med den gule vase. Jeg kunne fint forestille mig Calendula, tallerkensmaekkere og Zinnia i èn stor paerevaelling, dèt ville da vaere en kvikker :-)

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Jeg kan snart ikke takke dig nok for denne, din skønne blog. Hold op, hvor har det været dejligt at se så meget fra dit flammebed, de sidste dage. Jeg kan godt se, du har fået meget mere ud af det, med de nye gange deroppe.
  Hav nu en rigtig god tur til Holland.
  De kærligste hilsner

  SvarSlet
 3. Fantastisk smuk blomst... i mange forskellige farver!

  Sår dem selv hvert år - inkl. i år, men er kommet meget sent i gang med såningen, så der er et pænt stykke tid til de blomstrer (men så er der jo noget at glæde sig til :-))

  Glædelig 2. Pinsedag ☼

  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Klipper du også Stjerneskærm for at få den til at grene sig?. Jeg har købt en Stjerneskærm til dyrkning i krukke i år, så den er endnu ikke så stor, men den har tendens til at vælte. Du lovede at fortælle om Stjerneskærm, så jeg har kigget tidligere indlæg igennem uden at finde noget. Hvis jeg har misset det, så sig til, så leder jeg igen. Det er jo ikke meningen, at du skal svare på de samme spørgsmål igen og igen. Vi kan jo bare høre efter!
  Tak for flotte billeder.
  Mange hilsner fra Heddie

  SvarSlet
 5. Hei Heddie. Stjerneskjerm har bare godt av å bli klippet ned, den kommer raskt med ny vekst og vil forgrene seg bedre. Den kan spre seg med frø, om du ikke klipper frøstandene av. Det kan ta et par sesonger før Stjerneskjermen blir stor og frodig. Mvh Ellen.

  SvarSlet
 6. Den første af de lysegule Zinnia som du skaffede os er nu i blomst, så jeg må så hellere plukke blomsten, så den bliver til noget mere.
  I år har vi desuden sået flotte limefarvede og limerøde Zinnia, dem glæder jeg mig til at se også.
  Zinnia er skønne.
  Og Ellen, tak for rådet om stjerneskærm, men nu blomstrer min, så er det ok at klippe den ned bagefter ???

  SvarSlet
 7. Hei Annie. Ja du kan godt klippe den ned etter blomstring. Du kan da være heldig å få en ny blomstring senere på sommeren:) Om du lar blomstene sette frø, kan du samle disse og så dem, du vil da få gratis planter:) Mvh Ellen.

  SvarSlet
 8. Er allerede løbet ud for at hugge toppene af mine...
  Hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 9. Aha, jeg har straks givet beskeden videre til "overgartneren", vores Frøkenhatte er ikke så store endnu, så vi kan godt nå det. Tænk at ha' så mange, at man kan få en buket i samme farve...

  SvarSlet
 10. Hmmm... mine zinia kigger knapt nok op af jorden endnu ;0)

  SvarSlet