En rigtig dejlig dag

Det har været en rigtig dejlig og skøn dag i dag med flere positive møder i og omkring København. Lige nu sidder jeg på en fortovscafé I Kgs. Lyngby og skriver til bloggen. Det er da utroligt, hvad teknologien giver mulighed for.

 

 

claus have 349

 

Omkring middagstid havde jeg et par fritimer i København; det kan jeg slet ikke huske, hvornår jeg sidst har haft. Så jeg fik besøgt en række af mine yndlingsbutikker – ikke noget med tøj – men mere indretning, madvarer og lignende.

 

claus have 341 claus have 336

 

 

Her i eftermiddag var jeg i Nordsjælland for at besøge Camille Plum. Hun kontaktede mig nemlig for nogle uger siden for at spørge, om jeg var interesseret i at udgive en køkkenhavebog med hende som forfatter. Selvfølgelig!

 

claus have 345  

 

 

En del vil blive genbrug fra Camillas bøger ’Grønt I-II’, men der vil også komme nyt stof. Bogen udkommer til marts, aftalte vi.

 

claus have 335

 

Det var herligt at besøge Camillas gård – Fuglebjerggaard nær Helsinge. På stedet findes en skøn planteskole, hvor man (selvfølgelig) kan købe en mængde køkkenurter, men også blomster. En herlig menage med mennesker og planter alle steder. Bestemt et besøg værd. Læs mere her.

26 kommentarer:

 1. Hvor spændende! Camillas bøger og tv-udsendelser giver mig altid smil på læben. Hun er en dygtig og gæv qvinde :-)

  SvarSlet
 2. jeg er for nylig startet i cafeén hos fru plum - ja, et skønt menageri hun har sig der ! glæder mig til at læse, hvad dig og camilla finder på !

  SvarSlet
 3. Skjønne bilder, Claus! Kos deg i København! En av mine favorittbyer:))

  p.s. sender deg straks en mail;)

  KLEM KLEM
  Anette:)

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Camilla Plums have er også skøn. Måske min smag ligger lige præcis midt imellem Dalby og Plum. Så mangler min have bare lige at komme til at se sådan ud...Det gøres jo ikke på en eftermiddag, så jeg smutter en tur derud og ordner et eller andet.
  Hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Håber du nød at kunne slappe af lidt butikskiggeri. Blev der fundet noget spændende?

  SvarSlet
 6. Det lyder som en skøn bog. Den vil jeg glæde mig til. Mange hilsner fra Trine

  SvarSlet
 7. Hej Mester.

  Øv Øv og atter øv, nu hvor du var i Helsinge, hvorfor snød du så mig for et besøg.... ;- havde jeg bare vidst det....

  Sommerhilsner Bettina

  SvarSlet
 8. Hei,
  Opplys gjerne om gode matvarebutikker i Kbh (innredning også, for den del). Som turist er det ikke alltid så lett å finne godbitene, men vi nordmenn elsker hovedstaden deres, så vi reiser så ofte vi kan.
  Vennlig hilsen Hilde

  SvarSlet
 9. Hejsa Claus.
  Du får lige en lille hilsen her ovre fra Sydengland, hvor vi i dag har set både Hidcote og KIfsgate....fantastisk.
  Ved aftensmaden sad vi sammen med en dame fra Fyn, som synes at du skulle tage at skrive en bog om krydderurter, hun siger at der ikke findes ordentlige nye bøger om det emne.
  MVH
  Annie

  SvarSlet
 10. Fru Plum er bestemt et af de steder der skal besøges, når lejlighed byder sig. tak for kigget :o)

  SvarSlet
 11. Til Annie: Anette Olesen har skrevet en ganske udmærket bog om krydderurter - prøv at kigge i den.
  mvh
  Mette

  SvarSlet
 12. Hvis jeg havde set dig på Hovedgaden i Kgs. Lyngby, som er min handelsgade, så havde jeg da tabt både næse og mund!!
  Men du er jo snart allevegne...så i Nordsjælland så i Københavnstrup osv.
  Så må vi se, hvad besøget hos Camilla Plum kaster af sig!! Fornøjeligt..

  SvarSlet
 13. Den gæve Fru Plum er et af mine helt STORE forbilleder! Hun noget så inspirerende, kreativ og fantastisk DYGTIG.

  Et besøg på Fuglebjerggaard står øverst på min ønskeliste!

  Vil se frem til den nye bog! :-)

  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
 14. Det bliver spændende at se hvad I 2 får kogt sammen ;)

  SvarSlet
 15. Kære Claus
  Skønne billeder fra Fuglebjerggaard, sikke et herligt menageri, dog noget anderledes end din have, men hendes er også skøn på sin helt egen måde, og det er jo netop det der er så skønt ved haver, at der er så mange forskellige. Har begge bøger Grønt I-II, for den vandt jeg sørme i en konkurrence, hvor heldig kan man være. Bliver meget spændende at se, hvad I har fundet på at skrive om i den nye bog, for med sådan to kreative mennesker, kan det da kun blive godt.
  Hilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet
 16. skønt skønt skønt, glæder mig, jeg har Grønt I-II og kan sagtens forestille mig en hel del blive mere uddybet samt nye emner.

  Susanne Kolmos, Nivå

  SvarSlet
 17. Eeelsker Camilla Plum! Hun er en gæv kvinde og en skrap moster. Elsker også at hun skriver som hun taler - lige ud af posen. Dejligt at i 2 kunne finde sammen om et projekt, Claus. Har næsten alle hendes bøger - også Grønt bøgerne er et par favoritter som opslagsværker. Nu kommer vi snart og besøger dig, Claus. Du sku vel forresten ikke være til chokolade? Ved vores fælles dejlige og dygtige veninde, Marianne (Spiren) har foræret dig en æske af vores sjove trøfler ved jeg. Skyder dig til at være til klassisk chokolade med overvægt af flødechokolade. Ret mig hvis jeg tar fejl ;) Glææææder mig sådan!! Stort knus

  SvarSlet
 18. Kære Claus
  Det glæder mig utrolig meget at Camilla Plum skal skrive endnu en bog. Jeg har alle hendes mad og havebøger og elsker hendes måde at skrive på. Så endnu en bog fra hendes hånd vil jeg glæde mig til.
  kh Lone.g

  SvarSlet
 19. Lyder skønt med das i København.
  Hvor er det fantastisk at du tager dig tid til at servicer os de hungrende masser med hyggelige status opdateringer og tips.
  Jeg har problemer med søge funktioner på bloggen. Er det bare mig?

  SvarSlet
 20. Ja, Camillas sted er noget helt særligt. Og min havestil ligger nok også mellem Camilla og Claus - lidt mere "pænt og ordentligt" end Camillas, men en del mere rodet en Claus'! Jeg elsker Camillas forhold til ukrudt - det har jeg absolut kopieret og det betyder en meget afslappet holdning til en stor del af det såkaldte ukrudt der dukker op. Glæder mig rigtig meget til bogen.

  SvarSlet
 21. Camilla Plum er altid et besøg værd, med æsel, geder, høns osv midt i planteskolen :)

  Grønt I-II er de 2 eneste køkkenhave-bøger, som jeg læst fra ende til anden, sikke en fornøjelse. Og hende/bøgerne, der fik mig til at dyrke artiskok - uhmm....

  Mange hilsner
  Anne Mette K

  SvarSlet
 22. Camilla Plum er en festlig dame, hyggelige tv. udsendelser hun har lavet, så den nye bog bliver helt sikkert super...

  SvarSlet
 23. Det er bare så dejligt at læse på din blog, men ved du hvad der faktisk giver mig mest, det er ikke din fortælling om blomster og planter, men dit altid glade og positive væsen. Så har dagen været lidt barsk, så er det bare et smut forbi din blog, og jeg får lige lidt energi fra dig - tak

  Kh Lena

  SvarSlet
 24. Kære Claus
  Hvor har du været hele dagen?
  Håber sandelig du har haft travlt med andre ting, man går jo og bliver helt bekymret for dit velbefindende! Et helt døgn uden indlæg, video og andre raporteringer;o). Som sagt håber jeg, at der er en god årsag til din manglende tilstedeværelse!
  Bekymrede og længselsfulde hilsner fra Pia Kbh ;o)

  SvarSlet
 25. Du og Camilla Plum lyder interessant - fuglebjerggård er charmerende og det er din have altså også, så spændende samarbejde:))

  SvarSlet
 26. Det bliver interessant med en ny bog fra - Camillas havebog er suveræn - den bliver svær at overtrumfe!

  SvarSlet