En udbytterig dag

 

Det har været en rigtig udbytterig – og travl – dag i dag. Vi har været på fem planteskoler og sikret os forskellige spændende plantenyheder. Hvilke det er, vil jeg ikke fortælle her. I må vente og se!

 

claus 015

 

Men jeg kan berette, at et af de steder vi besøgte, var en kæmpe hortensiaplanteskole med flere helt nye sorter, som vi vil introducere i Bilka næste år.

 

 

claus 011

 

Det er altid både spændende og berigende at se, hvorledes disse store ’plantefabrikker’ producerer deres varer. For eksempel oplevede vi, hvordan hortensiaplanteskolen opbevarer mange af deres helt unge planter på køl, så de derved kan regulere blomstringen i op til flere måneder.

 

claus 013

 

Selv om det som nævnt næsten er fabrikker, skal der alligevel mange menneskehænder til, og der hersker travlhed overalt.

 

I morgen vil jeg fortælle lidt om Europas største lavendelplanteskole, som producerer ikke mindre end femogtyve millioner planter – store som små – om året.

21 kommentarer:

 1. Helt ærligt.....kan man forestille sig noget skønnere end en Hortensia fabrik, det udtryk har jeg aldrig hørt før.
  Jeg har lovet mig selv en af de Hortensiaer som ligner syrener i år, de er såååå smukke.
  Glæder mig til at se lavendelfabrikken....hihi

  SvarSlet
 2. Det ren guf. Send gerne 50 hortensiaer i bløde farver til min adresse, haha. Det er smukke billeder for en haveelsker. God tur. Hilsen Marne

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  Det bliver spændende at se, hvad I har fundet.

  SvarSlet
 4. Åh nej misundelighed er en grim ting - men iih bare det var mig! Tag nu en masse billeder, min ven. OG køb nu rigeeeliigt!

  SvarSlet
 5. Ja, det er et drømmejob, du har. Sikken skønhed at skue :o)... ohh gid du ville "sørge" for de fine lilla/blå til ossss ;o)
  God tur. Det ser rigtig hyggeligt ud, hvor du bor, et herligt sted ned til floden.
  Mange varme hilsner (ikke så varme som Holland, ganske vist)
  Birgit S

  SvarSlet
 6. Hortensian är verkligen en favoritväxt hemma hos mig. Man ser den mer planterad i Danmark än i Sverige. Men ni har ju snäppet bättre klimat. Har fått en ny riktigt vacker blå med mörka, nästan svarta stjälkar.

  SvarSlet
 7. Hei Claus
  Jeg kan forstå at du må kose deg med slik et fantastisk skue. Hortensia er en vakker plante både i full blomst og som sein høstplante når blomstene er tørket. Skal selv i gang med å plante en hel del nye hortensiaer i rødt, blått og hvitt. Synes den klarer seg utmerket i skyggen, samtidig som den gir mye farge.

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 8. Nå nå, jeg har lige bemærket at "Bilka" og "vi" bliver nævnt i samme sætning :-)

  Og så vil jeg lige pippe, at det er smadderhamrende tarveligt, at fortælle om dejlige planter for dernæst at sige, at man ikke siger mere. Pas bare på at du ikke kommer over knæet den 26.! :-))

  SvarSlet
 9. Kære Claus. Velkommen til Rotterdam, det lyder rigtig nok som en god tur du er på , jeg har aldrig været i Rotterdam men kan forstille mig at der er fint, dejlige billeder du har sendt hjem til os. Jeg har i dag hældt hyldeblomst drik på flaske, eller flasker næsten som en lille farbrik i køkkenet her , det blev til 25 litter koncentrerede saft, og jeg er virkelig tilfreds.Har været i haven hele dagen , og sikken en dejlig dag med sol og varme. Har nusset og plantet om og nydt det hele, ren energi og vitaminer til sjælen.Jeg har også fri i morgen så skal bare hygge mig herhjemme og så lige en tur på Amager planteland for at se efter om der er noget jeg kan bruge, og mon ikke der er det...tænkte på at købe en neria til en potte, lige nu er der måneformørkelse herhjemme,Flot syn, men det er der vel også nede hos dig.. jeg må sige at jeg glæder mig til næste år i Bilka, syntes at der er en klar forbedring i år og det er virkelig til glæde for rigtig mange menesker. nu må du have en rigtig god dag i morgen og jeg glæder mig til at kikke på Bloggen . godnat og mange tak for i dag Claus. Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 10. Nøj, hvor jeg allerede er spændt på, hvad der så kan købes i Bilka!!
  Det er ikke hver dag, man ser sådan en fabrik! Kæmpestor ser det ud til.....
  Herligt herligt....

  SvarSlet
 11. Hej Claus

  Ja, hortensia er flotte.

  Det er spændende med et indblik i fabrikken.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 12. Ej hvor sjovt. Jeg har aldrig overvejet, hvor blomsterne kommer fra. Men selfølgelig, de skal jo fremstilles et eller andet sted. Tankevækkende.

  Hav en god tur dernede.

  SvarSlet
 13. Kære Claus
  Det må da være helt vildt fantastisk at komme til sådan en "hortensiafabrik" Ja, du er altså en heldig mand, når du kan komme rundt og udvælge skønne planter og opleve disse skønne steder. Men det er vi jo på bloggen også, da du jo tager os med via den. Tusind tak for det. Bliver meget spændende at se, hvad du/I har valgt. Nå, må ud i haven og grave videre, så jeg kan få mit lille drivhus op.
  Fortsat god tur.
  Hilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet
 14. Hej Claus.

  Det var dog fantastisk, men selvfølgelig må der massefremstilling til, man tænker blot ikke over det, når man køber en enkelt lille plante til sin have. Hotellets beliggenhed ser ud til at "være til at holde ud". Fortsat god tur.

  Hilsen Jette, Kr. Hyllinge

  SvarSlet
 15. Tack för reportaget Claus! Jag köpte nyss två hortensior ur serien Black Steel, men mörka stjälkar. Mycket snygga. Berätta vilka nyheter du hittar!! :)

  SvarSlet
 16. Jeg glæder mig til at se billeder fra lavendelfabrikken...

  Bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet
 17. Hej Claus
  Håber at du har op til flere tomme kufferter med, for det er da fuldstændig uimodståeligt og jeg går da ud fra som en selvfølge at I får vareprøver med hjem.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 18. En lavendelfabrik det glæder jeg mig til at se. 25 mio planter var da også en sjat. Tænk hvordan det ville se ud på en mark...........................
  Henrik

  SvarSlet
 19. Hortensia er en smuk-smuk plante/blomst, MEN...(!) der er INTET så skønt som lavendler! Så jeg vil glæde mig RIGTIG MEGET til dit indlæg om denne fantastiske plante (og planteskolen).

  Ønsker mig en hel lavendelmark... HAR marken, men det er nok ikke sådan li-iiige at gå til, med mindre man har de rigtige maskiner etc..

  Men... man har jo lov at drømme: *LAVENDEL-DRØMME* ;-)

  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
 20. Fffaaannntttaaassstttiisskkk ....
  Jeg kan også lide dem der ligener en syren :-)
  Jeg troede dog at der blev dyrket mere Lavendel i Frankrig, men Holland er et meget produktivt land hvad det angår tror jeg..
  Glæder mig til at se lavendlerne
  Gro

  SvarSlet
 21. Ja, planter kommer mange steder fra. En af mine Hortensier, som nu er en stor og krftig busk, startede sin tilværelse som stikling af en busk i min søsters have, og hendes busk startede som stikling taget fra en busk i den vilde natur på Azorerne og dernæst fragtet hjem i en plastikflaske med en smule vand i og sammen med andre spændende stiklinger. Er det ikke fantastisk? Og den er tilmed meget smuk og lidt anderledes derved, at den ikke ligner de andre sorter, jeg har. Desværre kan jeg jo ikke vise Jer det her på bloggen. Engang måske, når jeg har fået noget it-undervisning i at oprette min egen blog. Det bliver imidlertid nok først til efteråret, for i de kommende måneder er der alt for meget at se til udendørs.
  Og kære Claus, selvfølgelig kan du ikke afsløre, hvad I har købt ind i Holland. Der er jo tale om buzines, og det indebærer hård konkurrence. Men vi glæder os allesammen rigtig meget til at se resultaterne til næste år.
  Happy Hydrangea Gardening,
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet